FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Film pro pamětníky Jeden příspěvek | Celý strom
Film pro pamětníky   3. 2. 2012 / 19:58
parostroj
TV Barrandov 21:25 "Pod nohama nebe".
 

Film pro pamětníky   3. 2. 2012 / 20:18
Aardvark   
Nebudu rozebírat děj, ale ty záběry jednadvacítek jsou tam krásný. Jak efky, tak emefky
 

Film pro pamětníky   3. 2. 2012 / 20:34
Kachna   
jj na tondeho vyčkávající a novotou vonící třiadvacítky,...
 

Film pro pamětníky   3. 2. 2012 / 21:19
Tragédie v JRD
super tip dík .)
 

Film pro pamětníky   3. 2. 2012 / 23:55
Lejzy
Vzdyt to neni tak davno, co to davali naposled. Letecke zabery pekne, i kdyz zapletka je slabsi.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 00:03
Swordfish   
No,ale film A stoupej do slunce to válcuje na celé čáře.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 00:09
Tragédie v JRD
romanticka zapletka do kurví vic nez dost... když to občas dávávm ze staženýho, tak tyhel části je třeba rovnou přetáčet (škoda, že to nejde naprogramova tpředem). Uplně stejnou romantickou zápletkou doje*ali i vysokou modrou zeď....

... už tehdy se inspirovali hollywůdem.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 00:20
Swordfish   
Přidám alespoň jednu historku z natáčení.I když už jsem ten film neviděl ani nepamatuju.Točila se tam scéna že se chytala Mig 21 do roll-stopu.Tenkrát v tom seděl Honza Herzig.
viz: http://www.lzsline.cz/img/2011/Johan.pdf
Sednul jsem do mašiny a rozjel jsem jí směrem ke konci dráhy,Rychloměr na Migu 21 ale neukazoval rychlost od 0km/h ale ručička se pohla teprve asi při 200/km/h.
Asi jsem to trochu přehnal a vlít jsem do roll-stopu na dost velké rychlosti a celej jsem ho vytáh.
Moc nechybělo a celej jsem ho urval.Měl jsem tenkrát z pr..le kliku
Pokud si o Honzíkovi něco přečtete tak nejen jednou
Tolik k natáčení filmu Pod nohama nebe.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 18:10
pepekcepek
Asi bych měl oponovat, ale pokud si pamatuju tak Herzig sloužil u pátýho v Líních a tam měl nehodu na 3171 spárce, že se nevysunul příďák. Ale o tom natáčení, co si pamatuju co staří chlapi vyprávěli něž jsem nastoupil do Bechyně tak v tý 0310 eFce co najela do rollstopu tak v ní seděl pan Kaštánek. Ta mašina byla zrovna na pracech a proto aby neničili MF 4310, proto namontovali falsum pitotky na vrch ke kufru zařízení. Spodní demontovali, proto ani nemohl přesně odečíst rychlost, protože nebyl řádný snímač rychlosti namontován pro účel záběru na film.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 19:24
Krechi   
Máš pravdu Pepe, tady je fotka tý spárky 3171...
18569 B / 600 x 372 / 21_3171.JPG
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 01:26
AJS
Ten film byl z tohohle pohledu dost rozpolcenej. Romantická zápletka Havelka - Pavelka - Fišerová byla skutečně dost trapná, navíc formou "vsuvek" i dost rušivá. Ale to ostatní bylo na úrovni. Nejen záběry na jednadvacítky, ale i samotná podstata příběhu, psychické problémy pilota - frajera, který si přestal po špatné zkušenosti věřit, odborná stránka, až na pár "prken", jako velitel pluku, i poměrně dobré herecké výkony, a hlavně - až na pár keců politruka a velitele pluku žádná politika!

Kdyby se ostříhal ten nepovedený balast, považuji to za jeden z nejlepších československých filmů o letectví, hned po nepřekonaných a možná i nepřekonatelných Nebeských Jezdcích
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 07:19
tonde   
Chlapci, kua, uvědomte si dobu vzniku filmu....
Musíme běžným soudruhům ukázat, že i špičkoví vojenští odborníci naší socialistické armády mají své problémy v lásce, že i oni jsou obyčejní lidé, i když jsou uvědomělí a oddaní straně a pečlivě vybíraní a že i ta soudružka, co bude chodit s tím soudruhem letcem je uvědomělá. A že nám záleží na mládeži a když se octne v problémech tak jim starší soudruzi podají pomocnou ruku a ne jako na západě, kde by byl hned nezaměstnaný a bez sociální podpory. Musíme, soudruzi, soudruhům od soustruhů ukázat, že ta naše armáda je dobrá, zvednout popularitu armády, soudruzi. Dáme tam Munzara, to je dobrý soudruh a navíc závodník, on má vztah k rychlosti. Ne soudruhu, nepoletí sovětským migem, přece jen to není voják a není úplně uvědomnělý soudruh, ale lid ho má rád, ten záběr uděláme z Albatrose, oni ten rozdíl soudruzi od traktorů stejně nepoznají. A, soudruhu scénáristo, soudruha herce, co bude hrát politruka, chci osobně schválit. Tak, do práce, soudruzi, do výročí VŘSR chci mít na stole scénář.

Na to, jak vše bylo tehdy utajované, jaký byl problém dostat klasický foťák do letadla, následně politruci a kontráši museli každý jeden snímek prohlédnout a schválit, dostat tam videokameru byť za účelem natočení studijní pomůcky byl administrativní horror (vlastní zážitek z roku 1987), na to, že pokud jsi jen někde řekl "já viděl miga a měl divnou barvu" a už jsi měl za zádama něčí nastražený uši je ten film klenot. A nejen co se týče leteckých záběrů. Záběry VPD v té době? Zázrak!!! Nad tím filmem musel držet záštitu někdo hodně, ale hodně vysoko, kdo byl schopen spacifikovat všechny ty kontráše a devátá oddělení a podobná hovada, kterých bylo všude jak máku a zároveň usměrňovat scénáristu, aby to bylo dostatečně uvědomnělé a vrahům v wallstreetu ukazující, jak máme vyspělé letectvo, letadla atd... A pokud si nepletu filmy, tak první záběr do kabiny je na nebožtíka Honzu Moutvičku, takže pro spoustu lidí má ten film i jiné hodnoty A proto ho třeba teď ani radši neviděli
Peace, brothers! Tak to dopadne, když nemůžu už věkem spát
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 09:52
Swordfish   
Těch real pilotů je v tom filmu daleko víc
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 14:43
Milan Mikulecky
Například při převlékání pilotů v šatně je i současný GŘ ÚCL. Dnes ho tam nepoznala ani vlastní manželka
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 12:49
Algy   
Na jakém letišti to vlastně bylo točený? Z těch pár záběrů, jsem to nebyl schopen poznat a záběr na celé letiště tam z pochopitelných důvodů chyběl... Možná to bylo i víc letišť, ne?
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 12:51
Stew
Bechyně
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 13:18
Algy   
Dík, byl to jeden z mých tipů.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 13:39
Matesaax
Film je to pěkný i s kritizovanou milostnou zápletkou,přece tam nemůžou celý film jen poletovat sem a tam letadla.Souhlasím,že film má na svou dobu odvážné záběry jak na letadla,ale hlavně na zázemí letiště Bechyně.
Jinak vzpomínám,že o vánočních svátkách dávali v tv letecký film z konce 50 let Letiště nepřjímá,kde hraje také p.Munzar.o přeškolování pilotů ČSA na Tu-104.Do té dovy to byl pro mě neznámý film a také docela zdařilý.Např. na youtube je možno ho vidět celý.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 17:25
AJS
"Letiště nepřijímá" je taky poměrně zdařilý film, ta "milostná zápletka" už tam je trochu přirozenější a ne tak toporná, a po odborné stránce to má taky solidní úroveň, já jen z nějakých důvodů mám problém zkousnout toho Josefa Beka v hlavní roli.

Třeba scéna, kdy dělal přezkoušení s Tu-104 na Ruzyni (žádný simulátor, pěkně naostro na letadle noční okruhy), byla velmi zajímavá a je poučné vidět, zejména z dnešní doby, to CRM, alias spolupráci v posádce. To byl vlastně taky jeden z důvodů, proč byl od přezkoušení taky vyhozen.

Režisérem byl Čeněk Duba, málo se ví, že i on byl letec, sportovní, létal na Kladně, staří pardálové ho tam ještě pamatují ("Čest práci, létá se? Nelétá se? Tak čest práci"). Možná i proto to mělo nějakou odbornou úroveň

EDIT: v čase 52:18 je záběr na tabuli s posádkami nasazenými na trať, a jsou tam jména Kobr, Tikovský, Kdér, Bezák, Šmíd - zřejmě takový malý podpis režiséra
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 17:14
AJS
No nevím, člověče, jestli skutečný důvod toho, proč se netočilo v MiGu, ale v L-39, byly prostorové možnosti tehdejších kamer. I na tehdejší aktivní vojenské letce jsou tam záběry z L-39 místo MiG-21.

Souběžně s filmem vznikl takový dokument, v souvislostech mi přijde skoro jako "krycí", byť se asi mýlím, některé z těch záběrů jsou totiž ve filmu použity. Možná raději, než scénky z diskotéky, bych ve filmu viděl tyto.

(mimochodem upozorňuji, že to tu už bylo)

http://www.youtube.com/watch?v=-jNcTKFikGc

O technické stránce natáčení tam mluví

Nicméně ta dlouhá sekvence z úvodu filmu, začínající tím, jak zazní poplach a končí tím rollstopem, je snad nejdelší (22 minut) nejlepší ucelenou sekvencí v jakémkoliv československém leteckém filmu a klidně by mohla soutěžit i ve světovém měřítku. Včetne briefingu. Palec nahoru!
 1x  

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 14:49
Milan Mikulecky
Většinou s tebou souhlasím, ale na druhé místo bych řadil Vítězná křídla, není to sice o vojenských letadlech, ale skvělé obsazení, letové záběry, dnes již neexistující letiště v Kralupech ale i děj. Třetí místo bych váhal mezi Pod nohama nebe a Modrý den. Modrý den je obecně málo doceněný, sešla se tam celá filmařská špička a protože to točila armáda tak rozpočet byl neomezený (jeden z prvních čs. barevných filmů) a ty záběry, člověk u toho skoro brečí, zvlášť když vidí co z toho letectva dnes zbylo.
 1x  

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 16:43
AJS
Modrý den? Ten neznám. Ale musím se na to juknout, děda organizaval letecký den na Ruzyni v roce 1956 a od svého spoluvězně z Buchenwaldu Čepičky (já vím, já vím... ) za to dostal brokovnici s pamětní plaketou, na tu jsem jako kluk vždycky obdivně koukal

Na Vítězná křídla - máš pravdu - jsem zapomněl, nejvíc mě tam překvapila poválečná existence Pragy E-39 jako vlečné.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 16:48
vladac
Bohužel, Modrý den se mi nedaří nalézt. Kdybyste někdo o něm věděl, dejte vědět.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 19:03
Milan Mikulecky
Na prvním letošním simbeeru na LKLT (až bude teplejc) udělám promítání. Pokud by o to byl zájem, můžu vytáhnout i další perly z mého archívu, namátkou mě napadá íránskej Top Gun
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 19:54
Kachna   
hmm, třeba Žhavý výstřely?
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 21:25
Milan Mikulecky
Žhavý výstřely (jednička) nejsou tak úplně špatný, ale existujou i větší "pecky". Namátkou právě ten íranskej "Top Gun", spousta letových záběrů íránských Phantomů, F 14, F 5, tankovací 747 a padající sestřelené írácké MiGy 21. Dějová linka podobná, jen chlapi mají všichni fousy a ženský jsou trochu víc zabalený. Nebo Alfa 1 - takové pod nohama nebe v reáliích NDR, včetně toho vertiga, ale zase mraky záběrů, které jsou jedinečné, včetně přistání nějakého Pana pilota, který vyhodí brzdící padák u 21 ještě ve vzduchu a perfektně s tím sedne na pár metrech. Mám těch filmů okolo dvou set, takže je z čeho vybírat.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 23:27
Kachna   
no, mě by se líbily nějaký filmy ze Svazarmovkýho prostředí, abych měl večerníčky pro potomka,... S výchovo se musí začít od kolébky,...

Takže, pokud by ses chtěl podělit, byl bych vděčen,
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 23:36
Tragédie v JRD
na večerníčky máš ještě času dost )
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 13:03
Milan Mikulecky
Ze svazarmovského prostředí je také pár pěkných perel, jsou to spíš krátkometrážní, dnes by se řeklo dokumentární filmy, ale třeba takové Para Sokoly ve skupině, nebo výcvik parašutistů v AK Mladá Boleslav (skáčou ještě ze síbla) mají něco do sebe. Tady se vymyká dokument o Jirkovi, který si plní stříbrné C (v barvě, většina v Karlových Varech) ale hlavně celovečerák Návštěva z oblak. Hvězdné obsazení, Svazarm je ještě Svaz Arm a blbost neuvěřitelná, jednou jsme to pouštěli na zahájení Festivalu leteckých filmů a úspěch to mělo obrovský.
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 13:35
Tragédie v JRD
Družstevníci v obci Trnkové byli přesvědčeni, že u nich není nutno zakládat odbočku Svazarmu, poněvadž v případě nutnosti by jistě dokázali uchránit výsledky své práce. Představitelé Svazarmu z patronátního závodu se proto rozhodnou, že jim dokáží opak. U příležitosti dne brannosti veřejně vyhlásí, že do Trnkova posílají skupinu výsadkářů s úkolem do 24 hodin zajmout předsedu družstva Martina. Družstevníci výzvu přijmou, přidělí Martinovi tělesnou stráž, rozestaví hlídky a přece nakonec nezabrání tomu, aby Martina nezajala několik minut před stanovenou lhůtou členka skupiny Alena Veselá


Ty voe, to je matroš. To chci ...

- odkaz jsem smazal, bo jsem si neuvědomil, že u nás se popotahuje na úřadech i za odkazy...
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 16:34
pawlick
To chci vidět Pošleš SZ?
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 17:11
Tragédie v JRD
Máš .)
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 14:02
Tragédie v JRD
To je neuvěřitelná komédie...
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 21:36
Koprik
Hlásím se do diskuse se seriálem,treý natočili východoněmečtí soudruzi a běžel u nás někdy koncem 80. let. Ano, znalci a "starci" jistě pamatují "TREFFPUNKT FLUGHAFEN", s neohroženými dopravními piloty, honícími IL62 v barvách Interflug po celém světě a lepé germánské letušky taktéž.Nemáte to někdo? Viděl jsem to kdesi pouze v němčině a to si fakt neužiju...
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 21:42
Tragédie v JRD
Joo, ten bych taky chtel nekdy videt...
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 16:47
SONP   
Z leteckého hlediska bohužel Treffpunkt Flughafen není žádná velká pecka. Leteckých záběrů je v každém díle jen pár minut, zbytek tvoří romantické, rodinné a komediální zápletky.

Ty záběry, které za něco stojí, jsem umístil na tlamoknihu (YouTube je na žádost jakési Fernseh služby smazal )

http://www.facebook.com/photo.php?v=1096466970889
http://www.facebook.com/photo.php?v=1094637805161
http://www.facebook.com/photo.php?v=1094300596731
http://www.facebook.com/photo.php?v=1094202874288
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 21:38
Koprik
...ale tý Fišerový to tam sekne, nebo néééé?Stíhači byli vždycky lovci, takže to tam je správně!
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 14:26
Algy   
Je třeba si uvědomit, že film byl točen pro širokou veřejnost, nikoliv pro odbornou. Tudíž musí zaujmout i jiné cílové skupiny (např. ženy). A proto obsahuje i trošku tý nepopulární "omáčky." .)
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 23:50
Lejzy
No jo, ale i ta omáčka se dala udělat mnohem lépe. To co nakonec skončilo v tom filmu je akorát tak trapný.
 

Film pro pamětníky   4. 2. 2012 / 23:53
Tragédie v JRD
Ženy by byly zaujaty i bez lovestóry... bo tam byly přece ty letadla a jejich piloti. To pro ženy vesměs stačí
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 13:31
Laco Z.
Pre tých čo nevideli, jeden nádherný dokument:

http://www.uloz.to/9443250/kralove-vzduchu-avi
 

Film pro pamětníky   5. 2. 2012 / 18:54
Migář
Vždyť létat je tak snadné,nádherný dokument. Mimochodem ve filmu Pod nohama nebe ,létá i fantastická čtyřka Vítkův box...
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ