FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX a Add-ons na více počítačích? Jeden příspěvek | Celý strom
FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 17:25
MT.
Ahoj všem, měl bych na Vás dotaz, zda někdo nemáte prosím náhodou nějaké zkušenosti s následující situací.

Používám 2 počítače (jsem vždy 4 dny v týdnu mimo dům na služebním bytě) a rád bych na obou měl stejné prostředí pro virtuální létání tj. FSX (mám Gold Edition), FS Global Ultimate Terrain (Europe), UTX Europe (F1 Ultimate Terrain X), GEX Europe (F1 Ground Environment X), REX2 (RealEnvironment Extreme) a pak PMDG 737NGX a FSUIPC4. Podotýkám, že vše mám legálně, FSX a FS Global na DVD, UTX, GEX, REX, PMDG i FSUIPC "downloaded" verze.

To, co jsem nikde nevyčetl, zda mohu používat FSX a add-ony na více PC. Jak v otázce faktické (zda to půjde zaregistrovat resp. aktivovat), tak v otázce legálnosti (zda to je či není v rozporu s licenčními podmínkami). V jednom okamžiku (do doby legálního klonování osob) pracuju vždy jen na jednom PC. Na rovinu říkám, že nehodlám platit za FSX a add-ony znovu jen pro to, že mám druhý počítač na druhém místě, kde se taky vyskytuju.

Máte prosím někdo nějaké zkušenosti či znalosti licenčních ujednání?

Díky moc za radu
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:06
Luděk Ch.
Jistě by ses to v licenčních podmínkách dočetl. Nicméně u většiny věcí souvisejících s FSX bude podmínka, že je možno je nainstalovat na jeden počítač. Navíc některé produkty (včetně FSX) jsou vázány konkrétní hardware a pokud jej aktivuješ na jednom PC,na druhém to už nepůjde. Obávám se, že legálně to nepůjde.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:22
MT.
Jen pro info - mám oba počítače naprosto stejné (stejný model od HP). Pokud by to ale nešlo, je možné nainstalovaný SW z jednoho počítače odregistrovat a přenést na PC druhý? Přeci jen víc času mám na bytě, kde jsem jako "slaměný vdovec" bez rodiny. A tam zatím FSX a další nainstalované nemám, vše mám na PC doma, kde ale zase nelítám...
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:26
Tragédie v JRD
To je sice hezké, že počítače jsou naprosto stejné, ale sériová čísla komponent apod. naprosto stejná určitě nejsou
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:33
Luděk Ch.
Jak píše Tragéd, nejde o typ komponent, ale jejich výrobní čísla. Samozřejmě odregistrovat (přesněji deaktivovat) by to asi šlo, problém ale je, že počet aktivací je obvykle omezen, takže bys to přehodil několikrát a konec. Smiř se s tím, že si musíš vybrat, kde máš na létání více času a tam to nainstalovat.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:50
MT.
Hmm, zkusím tedy až mi přijde druhý počítač na byt všechno nainstalovat a případně přeregistrovat a dám vědět. To s těmi výrobními čísly komponent jsem si neuvědomil, pravda. No uvidíme
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:53
MT.
Ještě mě napadá, že to bude vlastně stejný proces reinstalace, jako když by se mi třeba počítač doma rozbil a celý jsem ho reklamoval. Na to snad pánové vývojáři nějak mysleli. To, že bych si holt vybral, kde budu lítat a kde ne, je sice to, co jsem nechtěl slyšet, ale pokud by nebyla jiná cesta, taky by to nakonec šlo.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 19:20
N.G.
No já jsem za ty roky co mám fsx gold už to instaloval na mnoha počitačích, asi tak 15, a nikdy jsem s registraci neměl problém.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 18:24
Fabo™   
Zalezi od autoru. Jestli se nemylim, tak PMDG (mozna ne oni, ale nekdo urcite) rek, ze u jejich pay add-onu to neni problem.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 19:02
Algy   
Osobně bych to udělal asi tak, že bych si za svejch pár stokorun koupil dvě originálky FSX (jednu už teda máš) a zbytek addonů bych si bez jakýchkoliv výčitek nainstaloval do obou strojů. Koupený to mám legálně, tak ať mi skočej na cara. Fakticky to nikdy nikdo řešit nebude.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 19:03
Tragédie v JRD
Říkal jsem si, kdy konečně tohle někoho napadne
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 20:21
Mike2811
Přemýšlím, proč kupovat ty dvě FSky, ale pokud tazatel nemá ACC pack, může si za rozumnou cenu koupit Golda a nemusí ho to tak trápit. V každém případě ta více instalace se řeší až po cca 3 HW rozdílných počítačích a pokud je to po delší době, tak se to neřeší, ani tak...
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 20:30
MT.
Mám FSX Gold tj. včetně Acceleration packu. Instalováno a aktivováno bylo zatím jen jednou na domácím počítači před cca. 2 měsíci (nové PC jsme dali dětem k vánocům - staré jsem si odvezl na byt, ale když jsem na novém přičichl k FSX a hlavně PMDG 737NGX, už se mi nechce se vracet k FS9 a PMDG 737NG)
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   27. 2. 2012 / 20:49
Algy   
Vzhledem k tomu, že to FSX dneska stojí asi 500,- tak mi přijde nejpohodlnější si ho koupit dvakrát a neřešit nějaký aktivace a deaktivace. Samozřejmě, že by to šlo ještě dalšíma deseti způsobama.
 

FSX a Add-ons na více počítačích?   6. 3. 2012 / 14:12
MT.
Ahoj, jak jsem slíbil, tak plním, aneb níže najdete resume mého snažení.
Ad 1) FSX Gold Edition (Deluxe + Acceleration) - instalace na druhý stroj bez problémů, stejně tak aktivace (poznamenávám, že se jednalo o druhou aktivaci)
Ad 2) FS Global, UTX, GEX, REX2, PMDG, F1ATR - vše šlo instalovat i aktivovat bez problémů.
Ad 3) FSUIPC jsem kupoval nově pro FSX, měl jsem jen pro FS2004.
Vše tedy šlo OK.
Díky.
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ