FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny) Jeden příspěvek | Celý strom
Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 17:54
Rychlokvaška
Poslední dobou se od Pavla Máchy na webovém blogísku Aeronoviny objevila opět celá řada zkreslujících, manipulačních, nepřesných až přímo lživých příspěvků na téma dopravního letectví. Protože jejich jediným cílem je již řadu let diskreditace letecké dopravy a zejména dopravních pilotů, může potenciálně odradit spoustu zájemců o toto krásné povolání.

Protože je uvedený server již řadu let přísně cenzurován, příspěvky modifikovány a nepřipouští žádnou formu dialogu, rozhodl jsem se debatu na uvedené téma rozproudit veřejně, na místě, kde může kdokoliv vyjádřit otevřené svůj názor.

Přikládám přepis e-mailové komunikace z posledních dní:


David Dosoudil (zde jako Míra Dušínůj) napsal:

Mácho,

prosím tě, mohl bys mi nějak rozumně a strojnicky polopatě vysvětlit, co tě vede k tomu, dělat z lidí neustále hlupáky? To ti nedochází, že ti to naprosto nikdo nežere? Nebo lžeš a taháš všechny za nos záměrně?

Uděláš anketu, ve které jednoznačně zvítězí touha po CPL(A), k tomu ti přijde názor jednoho člověka, že by raději vrtulníky. Rázem je z toho 90% dopravních pilotů, kteří se koušou nudou při zírání do modra, jsou k něčemu (a někým) nesvobodně odsouzeni a nechtějí v životě nic jiného, než lítat vrtulníky Kam chodíš na tyhle statistiky? Umíš počítat? Kolik dopravních pilotů znáš a potkáváš je jako svoje kolegy v práci? Otázka na předchozí kariéru a důvody pro změnu a přání do budoucna jsou předmětem každého úvodního rozhovoru s novým kolegou. Poznal jsem jich za těch pár let několik stovek a můžu ti říct, že touhu po vrtulnících jsem slyšel od jednoho jediného - kamaráda že školy - kterej krom toho, že působí jako FO u BA se taky ve volném čase nad Londýnem a Walesem svobodně prohání v ECčkách, Robinsonech a Ecureuilech. Z toho kompletního zbytku tak 20% vrtulníky lítalo předtím (většinou RAF, Coast Guard a plošiny) a rozhodně, i přes lásku k onomu létání jako takovému, se k tomu nechystají vrátit.

Vrtulníkové létání, stejně jako to dopravní, vojenské, akrobatické, plachtění, nebo naprosto jakékoliv jiné, má každé svou skupinu nadšenců, pro které je tím pravým. Všichni mají svoje důvody pro to co dělají a dělají rádi a co je naplňuje. Nikde ale nenajdeš piloty, kteří se na koholiv jiného dívali skrz prsty. Nebo někoho jen tak z vnitřní potřeby zesměšňovali, ponižovali, dehonestovali. Všichni jsou jedna rodina, vzájemně se respektují, doplňují, kdo má možnosti, lítá kdeco, někdo po něčem pošilhává, jinému je to jedno. Že pro tebe není doprava tím pravým neznamená, že máš jakýkoliv mandát z dopravních pilotů dělat blbce a z dopravního létání nejprimitivnější odnož letectví. Ukliď už konečně pod koberec svou zaslepenou závist a věnuj se akrobacii a vrtulníkům, ke kterým máš aspoň nepatrné předpoklady díky svým omezeným zkušenostem. Nevrtej se ale prosím neustále v dopravním létání, se kterým nemáš zjevně naprosto žádné zkušenosti, ani pro něj nemáš absolutně žádné odborné předpoklady. Ne že bych tě soudil, nebo hodnotil. Z tvých příspěvků to prostě jednoduše do světa naprosto září.

Ušetříš tak sebe i nás ostatní neustálých nesmyslů o tom, jak se všichni v práci nudíme, jak za nás lítá neustále autopilot, jak neumíme pilotovat, jak nezvládáme krizové situace, denodenně ohrožujeme životy cestujících, jak máme celoživotní úvěry, minimální mzdu, jsme v zajetí aerolinek a odborů, náš život je až do konce řízený manažery a každej se na nás dívá jako nevzdělané polointeligentní taxikáře. Zkus otevřít oči a přestaň neustále opisovat na ramena se poplácavající debaty někde z hospod a internetových diskusí a zkus se někdy do toho dopravního světa podívat. Asi by ses hodně divil.

Já osobně, stejně jako naprostá většina mých kolegů, totiž opravdu rád dělám to co dělám, třeba taky právě pro těch pár hodin klidu v cruise a možnosti zírat do toho modra a u toho si přečíst nějakou tu "nesmyslnou knihu" - třeba z neomezné odborné letecké knihovny ke které máme volný přístup, nebo učebnici že školy Taky kvůli možnosti cestovat po celém světě, přístupu k neuvěřitelné odborné studnici znalostí, zkušenosti, kontaktů a literatury, poznávání lidí, možnosti podívat se na zajímavá místa, kvůli zázemí, bezstarostným operačním záležitostem. Kvůli výzvám každého letového dne - pilotním, operačním, počasí, problémům, nutnosti okamžitých kvalifikovaných rozhodnutí. Kvůli nutnosti prokazovat pravidelně svoje schopnosti a profesionalitu a pravidelně se zdokonalovat a vzdělávat - kvůli sobě, zákazníkům, kolegovi v kokpitu, kolegům v kabině, instruktorům a examinátorům, jménu zaměstnavatele, profesionálnímu respektu. Kvůli spoustě volného času, který si stejně jako ten pracovní můžu urganizovat podle potřeby. Kvůli možností pracovat s moderní technikou, úzce komunikovat s lidmi, kteří ji vyprojektovali a vyrobili - s profesionály v oboru. Kvůli osobní zodpovědnosti na mě vloženou, kvůli radosti s polítáním s velkou mašinou. Ano, ručně, bez autopilota
Ano, zbožňuju svůj job, vím moc dobře proč ho dělám a budu dělat dál. Jsem naprosto spokojenej a rád bych popřál všem ostatním podobné životní radosti.

Můj plat mi stačí i s rezervou bohatě na úvěr, bydlení, živobytí, cestování, nákupy radostí pro sebe i moje okolí a dokonce i na lítání větroňů, malých letadel, akrobacie, nebo vrtulníků ve spoustě volného času. A ten plat mi přijde každej měsíc, ať lítám nebo ne, ať jsem zdravej nebo nemocnej, ať přijdu o licenci nebo o medical, ať se starám o to co budu dělat zítra nebo ne. Jojo, to je totiž ten hlavní rozdíl mezi zaměstnancem zavedené společnosti a freelancerem. Ta jistota, to zázemí, ta kopa starostí, které nemám. Za falešný pocit osobní důležitosti bych to všechno rozhodně nevyměnil ani náhodou, to mi teda věř. Jestli je totiž někdo obětí zvůle kohokoliv okolo, tak je to právě freelancer s naprosto nulovou pracovněprávní ochranou a zázemím. Je totiž jen službou, kterou si může kdokoliv koupit kdekoliv a stejně tak příště někde úplně jinde. Máš iluzi svobody, ale za hodně velkou cenu. Po tom opravdu touží málokdo s aspoň drobným kouskem zodpovědnosti. Ale neberu ti to, je to tvoje volba, jen si před veřejností nalejme čistého vína.

Místo nic neříkajících vět o krásách a radostech úžasného vrtulníkového světa, o "matematice komerčního létání ve vrtulníkovém světě", a prázdných větách o jeho tajemstvích nám tady pěkně slušně a profesionálně popiš realitu. V letectví není nic tajné, není nic o čem se nesmí veřejně psát. Platí v něm odjakživa naprostá otevřenost a transparentnost, jinak to není letectví, ale mafie. Popiš nám kolik hodin měsíčně nalítáš. Kolik z nich ti spadne do klína a za kolika z nich se musíš aktivně pachtit po potenciálních zákaznících. Kolik si odneseš domů čisté mzdy - nejen průměrně, ale jaké je minimum a jaké maximum. Kdo ti financuje pobyt v zahraničí - ubytování, dopravu, stravu, jakékoliv nenadálé (i s prací nesouvisející) výdaje. Co se stane, když máš problém - technický, bezpečnostní, osobní, zdravotní. Co se stane, když neseženeš žádnou zakázku. Co se stane, když přijdeš o licenci nebo medical. Co se stane s tebou a tvými blízkými, když při létání utrpíš vážné nebo smrtelné zranění. Co se stane, když jsi v zahraničí a máš zdravotní problém. Kdo o tobě ví, kdo je na tebe schopen podat profesionální a respektované reference. Kdo je schopen certifikovat a postavit se za každý řádek tvého logbooku. Kdo je schopen podrobně popsat tvoje znalosti, schopnosti, pozitiva a negativa a jejich vývoj v čase - něco čemu se říká training record. A z toho všeho vyplývá to nejdůležitější - jaké máš kariérní perspektivy do budoucna.

Pak nech zcela jistě dostatečně inteligentní čtenáře, aby si udělali názor sami. Nejenom na lítání čehokoliv, ale také na lítání čehokoliv jako svého povolání. Oni to zvládnou velmi dobře i bez tebe

S pozdravem

David Dosoudil


Odpověď Pavla Máchy:

tvoje maily ani prispevky nectu
bez do letecky skoly a pak neco vyoravej o letectvi
neobtezuj, nemam zajem s tebou jakkoliv komunikovat

p.



David Dosoudil (zde jako Míra Dušínůj) odepsal:

Velmi pěkná odpověď, hodná leteckého profesionála.

Soudě podle posledních článků opět vidím potřebu nepřímo reagovat,
takže jistě, nečteš, chápu )

Nejde o to, že bys měl číst moje příspěvky komunikovat se mnou, ale o
to, abys neustále nemlžil a nelhal letecké veřejnosti. O dopravním
letectví nevíš prakticky nic, jen věci z doslechu. A to ještě jen o
tom českém. Jak to chodí doopravdy, jaká je cena pilota dopravního
letadla, jaké je jeho postavení v letecké společnosti a na trhu práce,
jaké jsou jeho možnosti v současné době, jaký je vlastně jeho život a
hlavně jakým způsobem skutečný odborník dokáže zhodnotit jeho
zkušenosti, nevíš zjevně naprosto nic. Jinak bys nezásoboval čtenáře
neustále podobnými nesmysly. Letadla se už dávno nenavrhují od
rýsovacího prkna po dostudování aerospace engineering a letecké
společnosti neřídí po dostudování air transport managementu. Právě
tahle zhoubná doba naprosté izolace teorie od praxe nám přinesla
problémy v letectví - od krachů firem, po letecké nehody. Současné
letectví je komplexní celek, kde neexistuje izolované téma, nebo jeho
článek, který má nevýznamnou hodnotu. Každý letecký odborník si totiž
uvědomuje, že žádná praxe ani žádná škola mu nedá nedocenitelné
praktické zkušenosti. A že co se děje v daný den tam nahoře má pro něj
a hlavně pro bezpečnost a efektivitu letecké dopravy stejnou cenu,
jako výstupy měření z testů v leteckém tunelu, nebo business plán na
dalších 5 let.

A tak mi nezbývá reagovat stejně - odlítej si deset let v dopravě ve
světě a pak se začni k dopravnímu letectví a dopravním pilotům
vyjadřovat. Jinak budeš pořád patřit přesně do té kategorie, kterou s
takovou radostí neustále používáš - "pára nad leteckým hovínkem".
Mimochodem, taky by bylo fajn vystudovat nějakou leteckou školu. Ne,
nevystudoval jsi zatím naprosto nic. Nejde ani tak o tvé žalostné
resumé, ale hlavně o to, jak je to vidět na tvém projevu, technické
odbornosti, postojům a neustálému monologu. Letecký odborník není
člověk, který publikuje formou Aeronoviny.cz, napadání lidí kolem
sebe, lhaním letecké veřejnosti, schováváním se v cizině, komunikující
pod jménem "redakce", podvody, zastrašováním a neustálou konfrontací
se svým okolím. Letecký odborník je pojem - v pozitivním slova smyslu.
Také má jméno, adresu, telefon, zvučné jméno společnosti v které
působí, odborné články v periodicích, projekty, které v letectví něco
znamenají, reference lidí, kteří za něj dají ruku do ohně, mnoho let
praxe, skutečné letecké vzdělání. Umí číst a psát, nejen svým rodným
jazykem. Udávají trendy, tvoří, mění letecký svět. Mácha nemá nic, jen
plnou hubu keců, které publikuje žalostnou češtinou a ještě
žalostnější angličtinou na serveru, který je pro smích celé letecké
veřejnosti.

Pokud se nerozhodneš začít komunikovat, není problém. Existují jiné
cesty jak vyjádřit veřejně svůj názor, na místech s řádově vyšší
návštěvností než jsou Aeronoviny. Chtěl jsem tě jen ušetřit zbytečných
trapností v prostředí, kde funguje DIALOG, ne jen monolog, cenzura a
"redakční úpravy"

S pozdravem

David Dosoudil



Odpověď Pavla Máchy:

bez do letecke skoly a neobtezuj
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:00
Lejzy
lol'd
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:05
Hermann   
pojd, pujdem se mrknout na exotopedii a nebudem ho obtezovat ..
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 21:16
Rychlokvaška
To je fakt, jeho pomník je zanedbáván
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:19
Cirrus/Pindra
Moc jsem nepochopil ten odstavec "freelance vs. full time pilot"... trochu výsměch těm, který práci jako ty nemaj... a dlouho mít nebudou a nic jinýho než občasná zakázka jim nezbývá.

A vůbec, proč se s nim furt patláte? Já tam radši ani nelezu, když vim, co mele za sr...y.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:36
Rychlokvaška
Jindro, to není výsměch, vztahovačnost není vůbec na místě. Já to nepíšu pro to, abych se něčím prsil, leštil si ego, nebo dělal z lidí hlupáky, vysmíval se jim, že něco nemají. Píšu to proto, aby bylo vidět, jaká může být realita. Aby bylo vidět, že to může být úplně jinak, než jak Mácha neustále lže. Abych motivoval lidi, kteří o tom přemýšlejí. Mně to taky nespadlo do klína - taky jsem pro to musel něco udělat a zažít si nepřeberné množství stresů a nejistot. Spousta lidí je na tom mnohem hůř, ale spousta taky mnohem líp. Taková je doba, všude, nejen v letectví. Ale jde toho dosáhnout, pokud pro to člověk něco udělá a má trochu štěstí...tomu ale jak se říká, je potřeba jít trochu naproti.

Na lítání jako freelancer nevidím vůbec nic špatného. Pro řadu lidí je to životní volba, kterou by nevyměnili za nic na světě. Pro jiné je to zase jen přestupní stanice, nutné zlo z nedostatku příležitosti, nebo flexibility, kterou si nemůžou dovolit. Každý máme svůj život a každý je zcela individuální. Jen to už hodně fousaté téma o letecké kariéře na onom leteckém plátku je neustále velmi dramaticky nevybalancované a proto bych rád přinesl pohled taky z oné druhé strany, neustále zesměšňované.
 1x  

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:52
Cirrus/Pindra
Fajn, ale k tý druhý otázce... že se na něj nevykašlete?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 21:18
Rychlokvaška
Čím dál víc lidí na něj kašle a jednou to dojde i mně, neboj
To jsou už jenom takové poslední výkřiky do tmy, není potřeba to číst, ani si to brát osobně.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:45
Premek
Právě ses dostal do síně slávy
Odhaduju (tak na 99%), že Tvůj příspěvek bude pečlivě vyňat a umístěn na žumpě, aby tím redakce dokázala, jak se členové péráku dokáží navzájem umravnit

Jsem přesvědčen, že David to v žádném případě jako výsměch nemyslel...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 18:51
Cirrus/Pindra
Tak radši se zeptám, že, páč mi to k Davidovi nesedělo.

Jeho příspěvky čtu moc rád, jen toho básnění o všech těch krásách nesmí být moc, jestli mi rozumíš nerad si dělám iluze. A ostatní by taky neměli.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 19:44
Tragédie v JRD
Ty jsi nepoučitelnej
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 19:50
Swordfish   
+1
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 20:16
Létající myš   
Ach jo. Co si o tom myslím jsem ti napsal do SZ.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 03:04
Rychlokvaška
Jojo, já vím, máš pravdu.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 21:59
FSPilot   
Davide, při vší úctě, nechceš si založit nějaké stránky "antiaeronoviny.cz" nebo něco podobného a tam psát tyhle kraviny?

Takových exotů a debilů, jako je tenhle, jsou na světě mraky a IMHO, tyhle žvásty stejně nikoho nezajímají a tak nějak nechápu, co tímhle divadlem vlastně sleduješ. Přece nejsi tak naivní, abys věřill, že on začne psát někdy něco rozumného, a nebo, že se Tebou nebo kýmkoliv jiným nechá poučit.

Snad máš dost rozumu na to, abys pochopil, že čím víc do něj budeš takhle dlubat, tím víc uhlí mu sypeš do kotle... Proč se vůbec namáháš? Vždyť to nemá žádný smysl a navíc mu děláš jen reklamu na jeho stránky...

PS: na těch stránkách jsem byl všeho všudy asi 2x (jak to celé začínalo) a od té doby nečtu ani to, ani ty blbiny, co tu řešíš Ty, Tragéd atd. (jen mi trošku vadí, že tu vznikají takové stromy úplně o ho*ně, kdy se pár jedinců rozčiluje nad hloupostí hlupáka). Že vám to vůbec tak trhá žíly a nevyprdnete se na něj...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 22:29
Fabo™   
FSpilot: Problemem nejsi ty, problemem je 16ti lety perspektivni kluk, ktery si najde nahodou aeronoviny.cz a rekne si "Tyyjo, takovych referenci, pan doktor inzenyr Macha MBA asi vi o cem mluvi" a uveri mu. Coz by jeste slo, ale az jich takovych bude par desitek, stovek, tak vznikne problem. antiaeronoviny.cz pak takovy klucina sotva najde, ale treba perak najde relativne pravdepodobne...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:00
AJS
Myslím, že jsi blízko pravdě.

Použiji-li a mírně upravím známý Werichův výrok, tak vyhrát se nad tím nedá, ale bojovat se musí.

Jde o to, jaká forma je účinná. Diskuze s ním nikam nevedou a jsou jen mrháním energie, o tom jsme se už všichni přesvědčili.

Účinná je jen ignorace Aeronovin a nabídnutí alternativy, kteroužto Pérák je. Cestou ignorování se úspěšně vydal třeba Gliding a takové dva roky tam už o Máchovi není ani zmínka. Pevně věřím, že tenhle přerod teď čeká i Pérák. Jde to těžko, zejména pokud se ještě nezahojily některé rány, ale jiná cesta asi vážně není

(editováno a zkráceno, neboť psát něco delšího na téma Aeronovin skutečně nemá význam)
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 04:03
Rychlokvaška
Já k té ignoraci taky jednou dorazím, neboj. Hlavně nebude čas, čímž se to vyřeší samo. Nasycení internetu antimáchovskou tematikou už dosahuje celkem příjemné úrovně a časem to dostane samospádnou tendenci a bude pokoj. Jsem v tom optimista. V řadě případech jde tomu štěstíčku jít trochu naproti, jestli mi rozumíš. A jde to i bez otravování života ostatním, to uznávám.
A hlavně tou alternativou...ale to přijde.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 03:24
Rychlokvaška
Přesně tak.

Problém dnešní doby je, že každej chce všechno hned, s minimální námahou. Je to vidět hlavně na získávání informací. Když jsem začínal na internetu já, tak každý příspěvek který jsem kde našel, provázela důkladná rešerše - informací, zdrojů, autora. Časem se člověk přesvědčil, jak strašně moc informací je zkreslených, nebo naprosté bludy, ať se tvářily seriózně jak chtěly. Mám v tomhle svůj systém - taky proto jak blbec většinou kopu hluboko až ke zdroji, a čtu hromady nesmyslů okolo. Neno napíšu autorovi a zeptám se, stejně jako tomu o kom píše. Baví mě to, nerad dělám věci povrchně.
Tenhle přístup je hlavně dnešní generaci bohužel dost cizí. To co je na internetu berou jako bernou minci a neobtěžují si zadat ani jméno do Googlu, natož pátrat trochu hlouběji.

Z toho těží lidi jako je Mácha - publikují pořád dokola lži a nesmysly, až se z nich stane všeobecně akceptovaný fakt. Díky anonymitě internetu a lenosti čtenářů je to naprosto snadné. Nikdo už nepátrá do hloubky, kde rozkryje tu tristní realitu - jako např. to, že snad naprosto všechno co píše Mácha o sobě nebo o svých projektech jsou jen bezvýznamné prázdné skořápky, které se poslední dobou navíc snaží i prodávat nic netušícím lidem. Ještě že je tu ta správně investigativní Exotopedie

A tak se občas najdou blbci jako Dušínůj, kteří se snaží kopat trochu hlouběji a nesmysly, které se týkají jeho osobně a jeho kolegů uvádět na pravou míru. A protože u toho nezbývá než skutečně konkrétně popisovat jak to chodí doopravdy, působí to na spoustu jedinců jako vychloubání. A to je ten důvod, proč u toho budu vždycky ten blbej já Buď budu sdílet svoje nadšení a reportovat jak to chodí (ať už ve zbytečných debatách s Máchou, nebo v přínosnějších příspěvcích na technická témata tady) a nebo budu držet hubu a nechávat si všechno pro sebe.

Pak ale půjdu proti svému přesvědčení, že to co se mi kdysi dostávalo od jiných lidí jako pomoc, nebudu teď komunitě vracet. Za těch nejmíň 10 let u Flankeru, Falconu a FSky na SATCO a IVAO se našlo nespočet lidí, kteří mě inspirovali a pomohli mně - a já jsem si setsakra vědom toho, co to pro mě znamená a jak si toho vážím. Třeba to je ale dnešním lidem kolem letecví úplně fuk, vždyť dneska je všude všeho hromada a zadarmo, kdo ví...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 13:15
Luděk Ch.
Míro, mám návrh Ten tvůj úvodní příspěvek o povolání dopravního pilota dobré aerolinky je fajn a byl by ještě více fajn, kdyby nebyl adresován Máchovi, ale ostatním čtenářům. Nepochybuju o tom, že spousta lidí si ráda přečte o svém nedosaženém snu (já budu první, kdo to bude číst), tak se na Máchu vyprdni a piš to nám ostatním Mimochodem, hodně se mi líbil hned tvůj první článek "z blaníka do kokpitu 757 za 18 měsíců..." a už tenkrát jsem psal, že bych rád nějaké pokračování, např. ve stylu zážitků z prvního skutečného letu s cesťáky. A taky za tu dobu určitě nasbírals nějaké zkušenosti z letů do destinací s obtížným přiblížením, exotické destinace v karibiku, turbulence, GO aroundy a další podobné záležitosti, se kterými se běžný cesťák většinou ani nepotká, ale zajímá ho, jak probíhá drill v kokpitu, když se řeší komplikované situace třeba při změně dráhy pro přistání v poslední chvíli, bouřky, silný bočák.....

Byl bych nadšený z podobných příběhů, tak se vykašli na Máchu, on stejně už s tím jeho amaterským panfletem brzy vyhnije a vždycky když budeš mít na něj vztek, sepiš nějaký zajímavý zážitek, viz. výše. Tady si to lidi se zájmem přečtou a Mácha bude pukat závistí, protože to on nikdy nezažije. Díky za pochopení.
 1x  

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 13:17
Luděk Ch.
Jo a můžeš občas přihodit i nějaké foto z exotických letišť nebo fotku hezké letušky
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 20:01
Rychlokvaška
Díky, souhlasím, píšu si. Už jsem to slíbil mockrát, je čas věnovat se užitečnějším věcem než klaunovi českého letectví. Občasné zvýšení četnosti zdrojů o skutečném Máchovi internetu rozhodně neuškodí

P.S. Krásnou letušku která je tu se mnou v Kanadě máš na FB
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:26
Luděk Ch.
Jo, to bude určitě lepší, ten exot za to nestojí. I když osobně tě plně chápu, pokud ten člověk píše lži a nedá se s ním komunikovat, těžko se ho úplně ignoruje, protože je špatné, když na internetu je k dohledání jen tvrzení jedné strany a druhé nikoliv. Potom si nováček, který strany nezná, může udělat chybný úsudek a ty lži brát za pravdu, když neexistuje oponentní názor.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:26
Luděk Ch.
P.S. na FB nějak nemůžu najít
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:32
Fabo™   
Ludku: heslo je zajecice
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   14. 3. 2012 / 14:46
Luděk Ch.
Nehledám heslo, ale uživatele (stránku)
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   14. 3. 2012 / 17:55
Hermann   
http://bilinskakyselka.cz/zajecicka_horka/historie_produktu.html
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:03
FSPilot   
Jenže právě takovým obrovským divadlem okolo k němu ty lidi jen dovedeš, nic jiného. Myslíš, že se někdo z těch "16ti letých kluků" bude obtěžovat číst Davidovy sáhodlouhé rozbory a rozhovory, nebo takové baobaby oničem, kterým stejně nezasvěcený člověk neporozumí?
To je úplně totéž, co s Ryanem - O'Leary vymýšlí hovadiny a dělá blbosti a všichni si myslí, jak mu to natřou, když ho budou veřejně kritizovat a on se zatím vydatně směje, protože se o něm píše, mluví a tak se do povědomí lidí dostává mnohem rychleji a hlavně zadarmo a díky tomu Ryanair fičí...

Jen lijete benzín do hořícího ohně místo toho, abyste ho nalili do svého auta a jeli někam na výlet...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 22:55
Balooo   
Dušínoj, jestli tohle není důkaz, že se "koušeš nudou při zírání do modra," tak už asi nic A jestli to píšeš na iDestičce, tak máš můj obdiv!
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 23:06
AJS
No jak již někteří správně prokoukli, lítání v Kanadě a v USA s dopraváky je strašná nuda. Žádné sloty, žádné CDM procedures, teda ty skutečné, nikoliv ty Máchovy, žádné letecky zajímavé řecké ostrovy. Žádné rozhodování, na všechno operačka. Directy od ATC až 1500NM, můj rekord na letu úhlopříčně přes Státy na severozápad. Takže pak nám zbyde čas na kokotiny, jako číst Aeronoviny a reagovat na to
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 23:23
mirda   
Zdravím Tě.Napadá mě v souvislosti s Máchou asi toto.Nesplněné sny a touhy či týranej v dětství anebo nejen duševně,ale i tělesně postiženej.
A je mi úplně jedno jestli si to ten dotyčnej přečte!!!!!!
A už na něj serte!
Jsem se snažil vmísit vtípkem a prd,prd.
To je horší)) než nějakej Mácha!!)
hoj
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   12. 3. 2012 / 23:51
Swordfish   
Pravdu máš předsedo
16496 B / 600 x 450 / st.Marteen.jpg
16328 B / 375 x 500 / st.Marteen2.jpg
15647 B / 600 x 450 / snih na kridle2.jpg
21547 B / 600 x 450 / st.marteen3.jpg
24035 B / 600 x 450 / st.marteen4.jpg
35151 B / 600 x 450 / toronto-cntower.jpg
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:02
AJS
Tak kdopak ti to poslal? Na to poslední letiště mimochodem nelítáme, to někdo fotil z Dashe 8 Porteru
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:30
Fabo™   
YTZ?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:48
Tootoo
Bingo! A máš to za pět set!
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 01:19
Fabo™   
Tak bych si teda vzal Severoamerický letiště za tisíc...
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 01:53
AJS
Tak se ukaž frajere:

První je dost jednoduchý
Druhý, když uhodneš, jsi dobrej, ale moc tomu nedávám
Třetí, který už je zrušený, jestli uhodneš, nebo kdokoliv jiný, tak máš u mě pivo. Dodám, že není tak úplně na severoamerickém kontinentě, ale na ostrově kdesi jižně Bermud a severně Venezuely a má hodně velkou vazbu na Československé letectví
25404 B / 600 x 399 / DSC03092.jpg
17086 B / 600 x 450 / PICT0151.jpg
39479 B / 600 x 450 / PICT0242.jpg
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 02:45
Fabo™   
Rikal jsem za 1000, tohle je minimalne 10x tolik


Tak prvni je Dorval, to je easy
to druhy se blbe odhaduje, tak maly... Kor kdyz je jich v tom blbym Phoenixu tolik. Ale rek bych Chandler Muni.
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 02:51
Fabo™   
Jo a to treti, neni to stare letiste v Nassau?
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 07:08
Zdenda
Ještě než jsem četl tvoji odpověď, tak jsem také střelil od boku Nassau, Bahamy.
Ale jsem pouze druhý
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 12:04
AJS
Jdi do háje.... máš u mě pivo, i ten Chandler je správně. To staré letiště je skutečně Oakes Field v Nassau, kde se naši přeškolovali na Liberatory
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 13:32
Fabo™   
Tak ono to nebylo zas az tak moc tezky

Ten druhy obrazek, prvne mi napadl Van Nuys, pak jsem si ale vsim vyskomeru a navic je tam vic zastavby. Pak jsem zapojil mozek, a spocital si, ze male letadla se jezdi litat bud do Arizony nebo na Floridu, Florida to nebyla a pak uz to bylo lehky, jen je tech letist v Phoenixu fakt hodne.

Co se tyce toho Nassau, tak tam jsem sel proste ostrov za ostrovem z vasich destinaci, to netrvalo dlouho nez jsem nasel Nassau. Jeste predtim jsem sel po jine linii nez WWII (spis me napadlo jestli tam neco nemel Bata, ale to jsem si nepomoh. Historii CS letcu v druhe svetove moc nastudovanou nemam...
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 07:50
Kachna   
Radime, ty létáš s jiným malý érem, než Trenérem? Tfuj, styď se! Zrovna ty. Zklamal jsem se v tobě,...
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 10:04
Mike2811
To víš, chtěl si ho vzít s sebou, ale nevešel se mu do kufru...
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 12:05
AJS
Co mam vole dělat, když se mi Trenér nevejde do kufru Snad tě ta Bonanza tolik neurazila
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 13:33
Fabo™   
Mel sis ho nechat prelitnout nejlepsim freelance pilotem v UK...

j/k
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 13:41
Lowmick   
Pokud je to V-tail, tak mne ano!
 

Mega OT/MM severoamerická letiště   13. 3. 2012 / 21:06
AJS
Bohužel ne, je to standardní ocas, Bonanza s V- tailem mi furt uniká...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:21
Swordfish   
Člověče ani nevim Asi nějakej Kanaďan
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:04
habl
Ahoj, jenom jedna technická otázka. Když dostaneš D přes půlku (amerického) světa, letí to stroj po loxodromě nebo ortodromě? Umí vůbec FMS "ortodromický" direct?
Díky.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 00:13
AJS
Pokud vím, tak po ortodromě. Magnetic track se po tu dobu mění, faktem je, že svoji roli v tom hraje i změna deklinace, která na takovémhle úseku může být až několik stupňů. Na true track jsem, přiznám se, nikdy nekoukal, z toho by se to dalo poznat.

Před časem Boeing vydal bulletin, že se nemají zadávat do FMS directy delší než 1000NM, že to způsobuje kolaps FMSky. Já se tomu smál, že takovýhle direct nikdo nedostane - a ejhle. Mezitím se naštěstí software FMSky změnil a teď je to už bez problému, bulletin je zrušený.

BTW jak jsi na tom teďka s lítáním, máš něco novýho, nebo všechno při starym jako v létě?

 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:41
Rychlokvaška
Tohle píše Boeing k naší FMC:
"Direct-to courses are segments of a great circle route. When entering a direct-to waypoint on the LEGS page, the course above the waypoint before execution is the arrival course at the waypoint. However, after execution, the course is the current course to fly to the waypoint. These courses may not be the same."
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:50
Rychlokvaška
A obecně k LNAVu:
Lateral Navigation (LNAV)
LNAV provides steering commands to the next waypoint or the selected route intercept point. When selected after take-off, LNAV engages when laterally within 2.5 nautical miles of the active route leg. FMC LNAV guidance normally provides great circle courses between waypoints. However, when an arrival or approach from the FMC data base is entered into the active route, the FMC commands a heading, track, or a DME arc to comply with the procedure.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 03:03
Rychlokvaška
Tak to zase u nás je to přesně naopak - tady máte na 5 měsíců éro, dělejte co chcete, ale na konci chci vidět plus, zájem o opakování další rok a o problémech nechci vědět Má to svoje zapeklitosti, ale zatím to běží fajně. 16 pajlotů, 2 mechanici a jeden manager dokáže celkem slušně provozovat tuhle miniaerolinku...
Jinak ale nuda to je a čas na kokotiny taky, to máš velkou pravdu, viz odpověď Balooovi.
P.S.: Počítá se random route jako Direct?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:09
FSPilot   
"P.S.: Počítá se random route jako Direct?"

To jakože vypneš lateral mod autopilota a čekáš, "kam tě vítr zavane"?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 09:33
Rychlokvaška
Sekvence lat/lon bodů...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 12:21
AJS
Nepočítá, tam máš pořád nějaký body Když nám tenkrát cestou do Calgary nad New Orleansem řídící řekl, kam máme direct, nechali jsme si to zopakovat. Byl to VOR někde nad druhým koncem států, čuměl jsem na to jako vejr
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 02:54
Rychlokvaška
Nudou se koušu, longhaul není nic pro mě Je to sice fajn zaletět si na Havaj a žít v Kanadě, v tomhle je to super a rád se sem zase vrátím když bude příležitost. Lepší než celou zimu brousit 14ti hodinovky do Egypta. Taky je to moc zajímavá zkušenost, máme se vzájemně pilotně i organizačně s místňákama co učit. Ale z lítání tu nic nemám, Pacifik se časem celkem okouká a i když na všech letištích odkud a kam lítáme vždycky pěkně fouká a jsou tu i jiné celkem zajímavé "pikošky", když koukám na logbook, tak je mi blivno - 12 přistání od vánoc.

A tak hodně čtu a vzdělávám se a u toho občas zabrousím na stránky odborníka, jehož výplody ostře kontrastují jak s tím co čtu jinde, tak s dodenními zážitky. A tak to občas diskutuju s kolegy, kteří se smějí a chytají za hlavu. Čímž se občas naplní pohárek a moje vrozená potřeba bojovat s větrnými mlýny a lidskou blbostí.

A tak občas sepisuju tyhle kraviny na idestičce, jde to celkem snadno, jak se to naučí můj slovník A jak je to malý a vydrží to dlouho na baterky, tak se mi to všude plete....
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 03:18
Fabo™   
tripl sedmu na tebe
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 07:44
Gunterr   
Nenudil by se tam ještě víc?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 10:11
Mike2811
Měl by vlastní postel... Má 757/767 nějaké rozšířené zázemí pro piloty ? Hádám, že nikoliv...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 10:47
Rychlokvaška
Pokud nepočítám celkem prostornou podlahu pod jumpseaty v kokpitu, tak bohužel
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 10:41
Rychlokvaška
Netrvalo to ani několik hodin a zloděj, podvodník, manipulátor a lhář Pavel Mácha je zpátky opět v plné síle:
http://aeronoviny.cz/2012/03/13/kdyz-koukam-na-logbook-tak-je-mi-blivno-12-pristani-od-vanoc/

Proč zloděj a podvodník? Protože opakovaně otiskuje příspěvky, které nenapsal, nejsou určeny pro jeho server a jejichž autoři s jejich zveřejněním nesouhlasí a žádají o jejich odstranění.

Proč manipulátor? Protože vytrhnul opět z kontextu část diskuze a použil ji pro publikování svých lží a nesmyslů.

Proč lhář? Protože se jedná o diskusi dvou pilotů, kteří letecky působí po dobu několika měsíců v Kanadě. Narozdíl od tvrzení PM jsou tady oba zcela dobrovolně a nikam je jako otroky neposlala aerolinka s hrozbou, že budou příští zimu bez práce. Pokud můžu mluvit za sebe, na tento kontrakt byl v rámci naší aerolinky naopak poměrně dlouhý pořadník zájemců, značně přesahující poptávku. Proč? Protože se jedná o velmi zajímavou příležitost. Z důvodu létání skutečných Winter Operations v zimní Kanadě, z důvodu 180 minutových ETOPS operations v Pacifiku, z důvodu zkušenosti s jinou aerolinkou, z důvodu létání na Havaj a ze spousty dalších velmi příjemných pracovních i osobních důvodů. Tyhle zimní kontrakty a detachments jsou velmi vítaným zpestřením létání po Evropě. Povzdech nad typem operací je pouze povídání mezi kolegy, kteří jsou ze svých mateřských společností zvyklí na trochu jiný a zajímavější typ létání. Ano, opravdu do podobných akcí vstupujeme rádi a těšíme se na ně - a narozdíl od tvrzení PM pochopitelně nejsme žádnými otroky. Firmou zajištěné ubytování, doprava, cestovní výhody a příslušná kompenzace za pobyt v zahraničí jsou samozřejmostí. Poznávání nových zemí a cestování krásným bonusem. A rozhodně nejsme bez cíle, ani smyslu života A krom jiného jsme taky nepodepsali celoživotní úvěry a nevěnovali svůj život komerční organizaci zvané aerolinka.

Jedna lež a manipulace za druhou - to je podvodník českého letectví Pavel Mácha.

Potenciální zájemci, nenechte se odradit nesmysly, které tento člověk neustále publikuje. Přišli byste o hodně
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 10:49
FSPilot   
Davide, proboha, kolik je ti let?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 10:55
Rychlokvaška
Za pár dní 35 A na 35 ty moje příspěvky budou vypadat, až Aeronoviny zmizí z povrchu zemského
Do té doby budu buď mlčet, nebo uvádět jeho lži a podvody na pravou míru, podle momentální nálady a rozpoložení.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 11:02
Fabo™   
No, chtel bych videt jak by to vypadalo kdyby se zacal Machon navazet do tebe.
Mam takovy neblahy tuseni ze bys vyskocil jak certik z krabicky :/
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 11:11
Rychlokvaška
Kdyby se aspoň navážel jen do mě, tak nad tím milerád velkoryse mávnu rukou Kdo je Mácha vi všichni co mě znají velmi dobře a co, kde a proč dělám taky.

Mácha je ale expert na to pomluvit a zesměšnit jedním příspěvkem několik profesí a tisíce lidí na celém světě a dalších pár odradit svou záplavou lží.

A to mi jedno není a nikdy nebude.

Ale cesty jak to řešit jsou pochopitelně i jiné a mnohem účinnější, než vás tím tady zatěžovat a tak vás toho budu postupně šetřit
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 11:48
Swordfish   
Kanadská mafie???
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 11:21
Tragédie v JRD
V jedný věci má fspilot víceméně pravdu ... Mácha se takhle aktivizuje většinou jen tehdy, když se tu do něj začneme naváže my... takže teď to zase bude 14 ti denní kolečko dušínoj - mácha - dušínoj - mácha ...

kdyby se ty davidovy monology aspoň daly číst (a david konečně přišel na to, že fakta a to, co třeba napsal ted v ty reakci na machu neplati - ze kdyz uz, tak strucne vystizne heslo - vlastne se nedivim, ze z toho macha vytrhne jedno souveti - bo dal , nez na patou radku se i pri svem masochismu dostat nemuze)...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 13:06
Balooo   
Ten druhý odstavec se mi nějak nedaří přeložit do češtiny, ale možná to je jenom tím, že jsem po obědě trochu pomalejší...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 13:16
Tragédie v JRD
ja byl pred obedem .. takze to tak uplne nevyslo

No .. proste .. soudruzi ... kdyby se vas nekdo ptal .. eee, vlastne... ze se nedivim, ze si macha z davidovych prispevku vybira jen neco malo a to "komentuje" - protoze v tech monolozich se dal, nez na patou radku i pri svem masochismu, nedostane

a taky ze psat 50ti radkovy elaboraty na svou "obhajobu" pred machou nema jaksi valneho smyslu ... bo je to jen voda na machovo mlýn. ze je trebapouzit nejake vystizne a strucne heslo.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 11:23
FSPilot   
Jak? No úplně jednoduše. K takovému člověku netřeba se jakkoliv vyjadřovat, protože sám vidíš, co se děje, když proti němu aktivně brojíš... (nebo to nevidíš?)

Nepříjde ti zvláštní, že se tak strašlivě naváží zrovna do nejaktivnějšího "odbojáře" zdejšího fóra? Zkouší to na kdekoho a čeká, kdo se chytne (taková obdoba tragéda ) a jak se někdo chytne (David), tak hnipe a hnipe a hnipe a královsky se baví, jak se ti druzí rozčilují, nadávají atd. a má tak bohaté téma na psaní nějakých plků na jeho stránky.

A druhá věc je, že díky tomu, že nasírá takový široký okruh lidí, kteří na něj veřejně prskají ze všech stran a uvádí tak jeho jméno i stránky, tak má díky tomu velikou reklamu zdarma a určitě výrazně větší návštěvnost a možná na tom i vydělává, kdo ví (nevím, jak funguje svět internetu, ale všichni bojujou o návštěvnost, tak předpokládám, že v tom to bude).

Prostě David brojí a vysiluje se úplně zbytečně a jen mu tím prokazuje službu a hrne ho do stále větší "slávy". To je asi tak, jako když já se snažím jít proti tragédovi. Vždycky mě argumentama (ať už blbějšíma nebo chytřejšíma) převálcuje a sám si na tom honí akorát svoje ego a já z toho stejně vždycky vyjdu jako blb Myslel jsem, že David je chytřejší než já a že se do takového boje s větrnými mlýny zatáhnout nenechá Omyl
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 14:34
kuma   
Nikoliv, je to jako když se Tragéd snaží brojit proti tobě. Zdá se tio to možná stejné, ale pokud to používáš v tomto příměru, tak na na orientaci směru záleží.

Jinak to co píšeš, je bohužel kravina. Pokud by Máchovi nikdo neodporoval - byl by to podle tebe ten ideální stav. Jenže pak by se státní instituce, které jsou tak jako tak zavalovány Máchovými nesmysly, neustále někoho někde dotazovaly, co že jako tohle má bejt - a ti potrefení by museli psát a zdůvodňovat - a což je v opakující se situaci zcela zbytečné a vysilující. Takhle stačí poslat mailem pár odkazů - a díky těm, kteří se obětovali a s Máchou do sporu šli už je pak každému jasné, co je Mácha zač. Takže i když tobě hlava v písku přijde nejpřirozenější, věci se dějí pouze díky těm, kteří občas riskují, že je na té barikádě zastřelí. Protože jsi nikdy nebyl v pozici jednání se státními institucemi, tak asi nevíš jak to chodí - ape právě pro toto je polemika s Máchou a uvádění jeho lží na pravou míru - na veřejném a dostupném místě (!) dost zásadní věc. Však to je taky důvod,proč sám Mácha nepřipustí na svém blogu žádnou diskusi.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 14:50
FSPilot   
Fascinuje mě tvoje urputnost, s jakou vždy u všeho, co napíšu (do témat, které se tě jakkoliv dotýkají), bez ohledu na to, co to je, argumentuješ proti. Prostě FSPilot napíše, musím mu dokázat, že to tak není... achjo, dokonalá opozice.

Těch řádků na toto téma bylo napsáno už tolik (a nejen zde), že už snad nikde neexistuje pochybnost o tom, že pan M. není duševně zdráv a další jsou tedy jen mrháním času a nervů. Jako je to vaše věc, mě je to jedno, klidně ho řešte, vztekejte se jak malé děti a hádejte se do nekonečna "Ano! Ne! Ano! Ne! Stokrát JO! Stokrát NE!", ale proto jsem psal už ve své první reakci, aby si David (a ty s ním, když o to tak stojíš) založil vlastní stránky, kde tohle bude řešit a nemusíte tím pádem spamovat nesmysly, které tady stejně nikoho krom asi vás dvou nezajímají a na co tady už nikdo není zvědavý (teda předpokládám, když jsi snad jediný v tomhle zbytečném baobabu, kdo vyjadřuje souhlas).
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 15:10
Hermann   
To ze Ti nekdo na kazdy prispevek zacne oponovat, jeste nutne nemusi znamenat chybu na strane oponenta .. Pri vsi ucte, kolikrat jsou Tvoje prispevky na dost obrovskej facepalm
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 16:23
Balooo   
Mě to teda taky zajímá a na každý baobab o Leonardovi da Cimrmanovi českého pseudoletectví se těším jako malej kluk. Vždyť jenom svými historkami "Kaskadér v USA" dosahuje úrovně takové kapacity oboru Disociativní porucha osobnosti, jakou je Karl "Oldšetrhend" May!
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 16:52
FSPilot   
Tomu, co jsi napsal vůbec nerozumím. To je na mě až příliš intelektuálně napěchovaný text.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 17:51
kuma   
Spíš je příznačné, že když se píše o Máchovi, jsem v klidu a zticha, ale když čtu některé ty tvoje duševní ejakuláty, zejména kdy reaguješ na Tragéda absolutně bez logické příčiny a prostě jen proto, že je to Tragéd, tak se občas neudržím... Asi tě tajně miluju, no, už je to venku...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 19:31
FSPilot   
No, některé tvé výplody nejsou od těch mých zas až tak odlišné, ale pravda, jsou obsáhlejší, je v nich víc cizích slov a vypadají tak vědečtěji, takže budí dojem "většího moudra" Když teda nereaguješ na své kamarády, kteří píšou ptákoviny, tak pro svou tajnou lásku udělej taky něco a taky buď v klidu a mlč, bude to fajn
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 20:45
kuma   
Místní pravidlo č. 1 je - když mne to nebaví, tak to nečtu.
Možná by sis tedy mohl uvědomit, že jediný, kdo tady říká někomu druhému, aby mlčel, jsi ty a Mácha. Zajímavá shoda.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:00
Rychlokvaška
Oni to Vašku říkají i další, i když třeba ne veřejně.
A mají do jisté míry i pravdu - hlavně ve zbytečnosti.

Nikdo z nich ale není vláčen včetně osobních údajů a fotografií po internetu, nikde nezveřejňují jejich texty upravené k obrazu onoho podvodníka, nikoho neobtěžují a nepomlouvají doma, v práci, v profesních organizacích, u přátel a blízkých, nikoho z nich nezesměšňují a nedehonestují pravidelně ve svých příspěvcích a neustále nedělají z jejich života, povolání, praxe, kariéry a lidí kolem nich komediální frašku.

Kdyby to někdy zažili na vlastní kůži, dost možná by nad tím taky jenom nemávli rukou a nedělali že se nic neděje. Empatie je ale jedna z nejvzácnějších lidských vlastností...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:05
Rychlokvaška
Ale to je ostatně Máchova klasická hra - poštvat lidi proti sobě a pak vytáhnout z debaty pár nesouvisejících příspěvků, které jakoby souhlasí vlastně a tím co říká on.

Hraje tuhle hru už řadu let a zatím ho odevšad vypráskali. Taky proto mu nezbývá nic jiného, než pomlouvat na v zahraničí hostovaných Aeronovinách a příspěvky pečlivě cenzurovat a zamknout možnost diskuze. Což taky všichni poznají na první pohled.

Tuhle hru na rozklad zevnitř tady ale věřím rozhodně hrát nebudeme
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:32
kuma   
Jo, jak píšeš, odevšad ho vypráskali, ale vždycky až když způsobil vyplavení kýblů adrenalinu - ostatně tady to nebylo jinak. Proti tomu pštrosí politika nepomůže.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 23:20
FSPilot   
A teď si právě sám sobě argumentuješ, proč s tímhle divadlem přestat - sám sobě tak pomůžeš Když ti to tak ztrpčuje život, tak rozhodně tohle není cesta, jakou proti tomu bojovat - to snad vidíš, ne?

Doufám, že se to co nejdřív uklidní.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 23:23
FSPilot   
Možná by sis měl uvědomit, že se sám dokážeš taky občas taky splést...

Máchu ke mě nepřikládej, myslím, že na urážky jsme oba už dostatečně dospělí.

A když tě nebaví to, co tu občas napíšu, tak použij své pravidlo č.1.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 23:35
Balooo   
Ne že bych chtěl narážet přímo na tebe (to naprosto vylučuji), ale tedy máte všichni něco ke čtení. Rovnou jsem vám vybral důležitou kapitolu, abyste měli čas na pokračování této veselé diskuze, ale doporučuji přečíst celé.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Troll#Nekrmte_trolly
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 23:39
FSPilot   
Moc dlouhý....

Ale vypadá to poučně
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 15:37
Algy   
Pane Dušínoj nezlob se na mě, ale tobě už toho Máchy asi docela jeblo!
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 20:23
Helicopter pilot
Tyo... Co máš proti vrtulníkům?

Ale teď vážně... Nechtěl by jsi zase jednou spíše napsat nějaké zážitky, zkušenosti, nebo něco jiného o lítání? Třeba konkrétně o lítání na Hawai... Mohlo by to být zajímavé a spousta lidí by to ocenilo...


 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 20:44
Rychlokvaška
Ahoj,

Rozhodně naprosto nic, každý dělá co ma rád a co mu přináší potěšení. Jen Mácha pořád básni a mlží a konkrétního nenapsal nic. Znám pár lidí co si dělají nebo chtějí dělat (H) papíry a určitě by to ocenili.

Ad zážitky - jojo, já vím, vrhnu se na to

D.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:13
mirda   
Ahoj.Kurnik když jsem Ti děkoval za stránky a psal ...že jsme jen lidi se spoustou jinejch starostí...než hlídat doménu) tak jsem teda netušil,že Tě ten Mácha tak s.re!!a dělá Ti takovou starost))
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:27
Rychlokvaška
Ale neee, to není starost. To je zákon akce a reakce. Mácha napíše vyloženou lež nebo nesmysl, pomluvu, následuje uvedení na pravou míru. Protože na Aeronoviny nikdo jiný než Mácha psát nemůže, protože diskuze je zamčená a protože na e-maily nereaguje, nezbývá než uvedenou reakci zveřejnit někde, kde si ji přečte dostatek lidí. Čtenářů veřejných fór je pořád řádově více, než čtenářů Aeronovin, kde je 95% zobrazení od investigativního týmu Exotopedie A ona veřejná fóra mají velkou výhodu následné diskuze. Necenzurované, otevřené, veřejné.

Někdy mě to baví, někdy ne, podle nálady a času Že by ale někdo věřil tomu co se objeví na Aeronovinách i bez těch reakcí, to jsem hodně velký optimista. Kredibilita onoho serveru mezi leteckou veřejností je naprosto nulová - a to ještě jen tou českou. V zahraničí to nikoho nezajímá a Máchova publikační úroveň angličtiny mi starosti nedělá už vůbec
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:35
mirda   
)) a tak je to vlastně v cajku.Akorát...věřim tomu,že tlak Ti z něho už párkrát vylítnul)Určo víc než kdyby Ti chcípnul třetí motor ze čtyř v 8000ft. a hory před Tebou)
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:42
Rychlokvaška
To jen z toho jak hořím nedočkavostí Teď zase na jiných diskusích hrozí zveřejněním jakéhosi mého neidentifikovaného průseru v OAA, tak jsem strašně zvědavej co si dokáže vyfantazírovat. Vzhledem k návaznosti na mou práci už by se na to dala šikovně napasovat náhrada škody za pomluvu, co na to právníci?
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:50
Tragédie v JRD
Na jednu stranu ti vadí, co o tobe rošiřuje.. a na druhou stranu na to na diskusích cíleně upozornujes a smerujes lidi na to, aby si to precetli... trosku kontraproduktivní, ne? na čím více místech to bude, tím je větší šance, že to někdo najde skrze google...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:54
Rychlokvaška
To je jen proto, že jsem si naprosto jistě vědom toho, že jakýkoliv Máchův výplod na tohle téma bude naprostá lež S takovou se bojuje mnohem snadněji, než s obecným zesměšňováním. Do jisté míry na impulz v tomhle smyslu docela čekám, dalo by se pak zajímavě pokročit ve zrušení Aeronovin jako takových
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 21:57
Tragédie v JRD
Hele.. já ti nevím ... ale svym zpusobem ho zacinas v jistych ohledech dohanet... Zaplavovat diskuse a fora tak trosku "ublizenymi" prispevky "podivejte co o me macha napsal a prectete si co si o tom myslim"... nevim .. prijde mi to dosti nedustojne osobnosti tve velikosti .. a vzhledem k exchibicioonismu Máchy je to jen další voda na jeho mlýn a impuls k tomu, aby plodil větší a větší kraviny... a ještě mu takhle generuješ prostor na airways , kde by na nej jinak nebyl v podstate nikdo zvedavej ...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:07
mirda   
Dávám Ti za pravdu!!Fakt je to lano už,až neuměrně dlouhý...(samozřejmně každý má právo k tomu říct své))
Mě by chlapci profesionální např.zajímalo nějaký pěkný letiště.Příblížení..z leva hora,z prava taky takže nejdřív proti té třetí a pak v ten moment do prava,do leva a kuk letiště přede mnou.Teda jestli něco takovýho ve skutečnosti existuje ve vztahu k bezpečnosti civil.letectví a navíc ten terén v FSX aspoň krapet je dle skutečnosti.)
Anebo...jak vrátit do FSX VHHH který mi nevím proč zmizelo a mám tam jen moře.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:09
Rychlokvaška
To že mi tady řada lidí píše, že se snižuju na jeho úroveň, že jsem v jejich očích klesl a že tady vystupuju jako chlubil je bohužel nepříjemným průvodním jevem uvádění věcí na pravou míru v debatách s podobnými lidmi. Na to už jsem si zvykl, v takových situacích je prostě každej za blbce, ať reaguje nebo ne. Jen se liší skupina lidí, která ho pak tak bere. Někdo dokáže odlišit motiv od prezentace, nebo osobní vztah od (ne)souhlasu z argumentem, někdo ne. Stejně tak to někdo řeší mlčením (ač to tak nevypadá, v 90% je to i můj případ), někdo odezvou. Každej jsme nějakej a já třeba osobně dokážu pochopit téměř jakékoliv prostředky, které světí příslušný účel, bez toho aby se nějak změnil můj pohled na konkrétního člověka. Dokonce ho v takové situaci občas i moc rád podpořím. Neočekávám to ale rozhodně od nikoho jiného.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:23
Létající myš   
Davide, je jedno staré čínské přísloví - nemůžeš-li tygra porazit, nech ho vyhladovět
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   14. 3. 2012 / 22:39
Karel
Ještě existuje třetí možnost, kterou čínské přísloví neuvažuje (ostatně se nedivím důvodům proč): poslat tygra k Tygrovi pro pívo...
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:36
Milan Mikulecky
Nevím, zda můj názor je podstatný, ale můžu tě ubezpečit, že na úroveň Pavla Máchy, rozhodně neklesáš. Tam skutečně klesnout nelze, to by jsi ten produkt napřed musel spláchnout, ten pak procestovat potrubím a tam kde by skončil, tak tam by jsi se dostal na úroveň Pavla Máchy. A to je asi tak všechno co se k němu dá říct ....
Vzhledem k tomu, že je to zoufalec, bez reálného majetku a příjmů, nemá moc smysl ani ztrácet čas s právníky, nic si na něm nevezmeš. Souhlasím s tím, že je třeba šířit osvětu co je to zač, ale na druhou stranu, ten člověk skutečně nestojí za tu energii, kterou tady vynakládáš.
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 23:17
Rychlokvaška
Každý názor je podstatný, pozitivní i negativní, a díky za něj.
S tou energií i právníky máš bohužel pravdu, i když zrušení Aeronovin by byl moc hezkej dárek lidstvu
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   13. 3. 2012 / 22:42
kuma   
No, jen abychom byli objektivní, Mácha své obdivovatele má. Nepatří zrovna k našemu šálku čaje, ale jsou a zásobují jej informacemi - tu na toho, tu na onoho. Někteří ublížení v něm skutečně vidí spásu aeroklubu a létání v ČR vůbec - ač se to rozumně uvažujícímu zdá jakkoliv šílené, je to tak. Možná je je jeden, možná je jich deset, ale jsou.

Jak již jednou vložil Sir Arthrur Conan Doyle do úst Sherlocka Holmese:

Il n´y a pas de sot sur la terre, qui n´a pas un autre sot, qui le admire!
 

Mega OT/MM (no Kendy zone): Letecká doprava - nesmysly Pavla Máchy (Aronoviny)   14. 3. 2012 / 18:10
Slávek   
reakce Máchy je naprosto pochopitelná. Prostě to máš Míro moc dlouhý
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ