FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 11. 6. 2024, svátek má Bruno Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí Jeden příspěvek | Celý strom
FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 15:34
Létající myš   
jelikož jsem počítačová Lama a moje PC stařenka se odebírá do křemíkového nebe, mám možnost si nechat přivézt z dojčlandu - tady už nikomu nevěřím - počítač. Našel jsem něco co se mi líbí, ale moc tomu nerozumím, tak jestli na tom bude chodit FSX a zda to je aspoň trochu rozumná volba za ne moc peněz asi 800 EUR Abych zas za rok neřešil, že tohle či támhleto mohlo být lepší.
Dík za názor, případně co by to mělo mít jinak
anti ajťácká Myš

Intel® Core™ i7-2600 Prozessor der zweiten Generation
Intel® Core™ i7-2600 Prozessor (3,40 GHz, Intel® Turbo-Boost-Technik 2.0, Intel® Hyper-Threading-Technik, 8 MB Intel® Smart Cache).
NVIDIA® GeForce® GT545 DirectX®11 Grafik
NVIDIA® GeForce® GT545 DirectX®11 Grafik mit 1536 MB DDR3 Speicher sowie digitalem HDMI Audio-/Video-Ausgang, DVI-I und D-Sub VGA.
Riesige 4 TB Festplattenkapazität
4 TB Festplatte (4000 GB) für mehr als 800.000 Musiktitel oder Fotos (Bei 4MB je Titel/Foto).
8 GB Arbeitsspeicher
8 GB DDR3 SDRAM Arbeitsspeicher.
 1x  

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 17:15
Lejzy
To je docela dělo, ale když už, tak bych dal lepší grafiku.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 18:39
Viper
Docela se divím, že u nás nikomu nevěříš, když dokážeš vložit důvěru do rukou někoho, kdo je schopen dát dohromady takovýhle bastl.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 19:53
Létající myš   
Pokud žíješ v Maroku, tak se omlouvám. Pokud je to šunt napiš v čem je to blbé.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 08:31
Viper
Blbé je to ve všem. Na mě to působí asi tak, že se chce nějaký obchodník zbavit ležákových komponentů a tak dá dohromady tohleto a nahodí to na na německou verzi Electroworldu.

Ale abych byl tedy konkrétní:

Procesor je naprosto zbytečný. Je to sice vyšší ale zároveň předražená varianta levnějších a lépe prodávaných kousků.
Pro tebe bude ideální Intel Core i5-2500K. Ušetříš na něm 2500 Kč, rozdíl ve výkonu ve tvém případě nepoznáš a pokud by jsi ho přetaktoval, tak se dostaneš na daleko větší výkon než s tím původním.

Grafika je málo výkonný low end, která se u nás navíc samostatně vůbec neprodáva. Je k vidění jenom v hotových sestavách například od HP. Na FSX s ní raději ani nemysli.
Raději vezmi ušetřené korunky z procesoru a nech si tam dát GTX 570. Já osobně bych sice chtěl o stupínek vyšší GTX 580, ale to už je cenově trochu rozdíl.

U paměti je to celkem jedno. 8 GB ti bude stačit a na typu nebo parametrech dneska moc nezáleží. Tedy pokud nejsi extrémní přetaktovávač. Akorát cenový rozdíl mezi 8 GB a 16 GB je kolem 7 stovek, takže do budoucna by se to možná vyplatilo. Ale není to až tak podstatné.

Co se týče disku, tak o 4 TB HDD jsem četl jenom v rámci přehledu novinek a nikoli v ceníku nějakého prodejce, takže tipuju na dva disky (asi po dvou TB). Nic podrobnějšího tam nepíšou, ale popiska ve smyslu "vejde se Vám tam 800 tisíc fotek nebo písniček" hodně směřuje na Helmuta co jde o víkendu nakupovat a řekne si Jáá, das ist uber. Kaufen!

Nepíšou jaká je tam deska (předpokládám nějaká nejlevnější ve formátu Micro-ATX). Není info o zdroji (opět předpokládám nejlevnější nasmlouvaný OEM s těsně dostačujícím výkonem). Není tam info o systému, ale jak na tu jejich stránku koukám, tak asi bez, takže si ještě připočti 2400 Kč za Win 7 Home 64 nebo 3200 Kč za variantu Professional.

Jinými slovy, pro tvé účely je ta sestava naprosto nevyhovující, jak po stránce výkonu tak po stránce ceny, protože narvat tam drahý a relativně výkonný procák a zároveň to zazdít low end grafikou je nesmysl.
Možná by se to dalo brát jako pracovní stanice pro práci s grafikou nebo videem, ale na to je tam málo paměti a disky vyhledem k ceně sestavy asi nebudou moc rychlé, takže ani na to bych nesázel.

Suma sumárum jde o vyhozené peníze.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 11:57
Létající myš   
Dík, přesně takový sprdung jsem potřeboval. Super to popisuješ a to mne vede k dvojí úvaze. Buď to koupit v čr například Alza či Czech computer, ale tam jsem narazil na to, že vždy , když už to vypadalo dobře bylo v sestavě něco co nechci. Například Atina, nebo malý zdroj a podobně.
No a druhá je nechat ho postavit, třeba podle tvé rady co by stačilo a co je blbost. Ja nejsem moc na stavění, mimo výměny něčeho, za něco jiného a to se mi klepou ruce, aby jsem to tam dal dobře. Poslední akce Pat a Mat, bylo nedomáčknutí Ramky a údiv, proč je to pomalejší než předtí. To jen ukázka mé zručnosti
Takže zkusím najít někoho, kdo to splácá dohromady a uvede v chod. A dostat to sem už není problem. Ta poznámka, že už tady ničemu nevěřím, byla po zkušenosti, kdy po týdnu servisu je počítač totál na......ano je to to slovo.
Takže dík Myš
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 12:34
Teflon_490   
Prave pro pripad, ze je v sestave neco co nechces, nabizeji primo poskladani pocitace z tebou zvolenych komponentu jak Alza, tak CZC...nekde sem uz i dokonce videl, ze to bylo zdarma...takze nevim co resis
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 12:41
Nish
Přesně tak, kamarádovi nedávno postavili v Alze počítač přesně podle jeho požadavků, takže si myslím, že není co řešit...
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 13:05
Viper
Hele to s tím servisem se ti může stát kdekoliv. Ono to sice směrem na západ od nás pořád vypadá o trochu líp než tady, ale základem jsou stejně jenom lidi. A ty jsou všude stejný....

A s tou sestavou nemusíš mířít přímo k největším prodejcům. Alza už na tohle není moc dobrá, spíš zkus CZC.
Nicméně je tady docela dost menších firem, co dokážou postavit komp na přání a za dobrou cenu.

Takže hodně štěstí a nemáš zač.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 19:35
sander
Ja zijem v nemecku a nesuhlasim s tym,ze v nemecku su lepsi odbornici ako v cechach ,alebo na slovensku.Je to vsade rovnake. Su ludia ,ktory su v pohode ako tyto ktori su tuna na tomto fore a su chuji ktori sice maju kopec skusenosti ale nikomu nechcu pomoct a len machruju....Za dobre prachy sa s pomocou ludi, ktori tomu rozumeju fakt posklada super masina na ktorej bude fachcat fsx po masle ako mne a po grafickej stranke to bude vizerat ako na fotke aj v cechach...
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 19:55
Létající myš   
To netvrdím. Zvažoval jsem i nákup z čr, ale cena je tu dost vyšší.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 19:44
Biker
A ještě by to chtělo znát parametry základní desky a zdroje.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 19:56
Létající myš   
našel jsem to na stránkách mediamarkt.de a moc k tomu nepíšou.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 20:09
sander
mediamarkt je dobre, ale ked si chces kupit nejaku vec napr led telku, kupit a ist pozerat vecer film na 3d s kamosmi ,alebo s priatelkou. 15 km odo mna je mediamarkt kupil som tam dobry notas na ktorom mi bezi v poho fs, ale komp na fsx som si poskladal s komponentmi od alza.cz....
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 20:29
Létající myš   
No jo to je právě co neumím. Složit počítač. Pak je to opravdu o něčem jiném. Koupit desku a spol a složit za rozumné peníze počítač . U těch hotových je to vždy nějaký kompromis. Buď tam je dobrý procesor a norší grafika, nebo malá ramka atd.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 21:10
Teflon_490   
Dneska by uz snad nemel byt problem u kazdeho serioznejsiho prodejce zvolit presne komponenty co chces a on ti to posklada, ne? Doba, kdy si lidi museli vzit tesco sestavu z dilu ktere nikdo nechce a prodejce by je jinak neprodal jsou snad uz pryc.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 21:21
mirda   
Jsou určitě pryč.O tom určo víš víc než já,ale když co člověk(odborník v dobrém smyslu slova) to taky někdy víc někdy mín markantní názor na toto a toto a vyber si pak jako laik...........
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 21:16
Fabo™   
LM: ty lepsi obchody s elektronikou, m.j. myslim primo i alza, maj vetsinou za nejaky priplatek i moznost nechat si poskladat vybrane komponenty do kompletniho PC. To by te pak vyslo nastejno, nechat si poslat PC a la Mediamarkt nebo PC a la Mysak.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 21:59
Létající myš   
Dík všem za názor. Zkusím ALZU a nechám to poslat přes někoho. Ale neřeší to z čeho to poskládat Ta í7 se mi líbí, grafarnu netuším a ramka a spol je jasná no a deska je taky záhada. Tedy pro počítač Lamu, jako já. tak budu pátrat na foru snad něco vyštrachám z čeho bych byl moudrý
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 22:30
Fabo™   
Desku a grafarnu ti musi poradit nekdo jiny...

ja bych jeste popremyslel o nahrade 4TB disku kombinaci mensi klasicky+SSD.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 23:10
mirda   

Prosim Tě.Zkus pár stránek myslim tak 5-6 zpátky tady na foru.
Název:
Comp na FSX
To by mělo krásně napovědět.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   13. 3. 2012 / 23:45
Létající myš   
Jo jo zapátrám. Původně mě zajímal názor na to co jsem našel. teď to vypadá, že je rozumné to nechat postavit na míru.
Všem dík za pomoc
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 00:25
OKMAR
Ahoj
Mrkni se na můj profil, nedávno (půl roku?) jsem dával dohromady v profilu uvedený počítač,
začal jsem tím, že jsem prošel toto forum a oslovil vybrané kolegy s technicky podnětnými příspěvky soukromou zprávou,týden jsem vybíral a ladil jemné detaily, pak jsem to s kolegou z práce (odborníkem na PC) poskládal, nainstaloval a nemohu si stěžovat, mašina předčí moje očekávání, je velmi tichá a taky úsporná. Jede mi na tom FS2004 i FSX s fps do 300 u 2004 a kolem 50 u FSX.
Ještě dodatečnou radu - vzhledem k vysokým cenám plotnových harddisků ber raději SSD disky, na simulátory ideální, bezhlučné a mnohem rychlejší.
Koupeno na CZC.CZ - mají solidní jednání při případných reklamacích.

Pro případný dovoz nezapomeň na nevýhody:
- pokud tam nemáš zázemí, jak budeš řešit případnou reklamaci,
to jaksi sedneš do auta, pojedeš 1000km a zpět? , nebo posílat poštou, kde ti to mohou rozflákat? :d
- dovozem z ciziny musíš platit ještě DPH k ceně a nejsem si jistý jestli v EU taky clo.

držím palce
OKMAR
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 13:18
Fabo™   
OKMAR: jestli se nemylim, Maroko se snazi integrovat k EU, byt jako neclen, vubec by me neprekvapilo kdyby se clo neplatilo. DPH zaplatis tak jako tak, nevim jaka je sazba v Maroku, ale stejne to bude asi jako dovoz vlastniho PC, ne preshranicni nakup, takze asi ceska sazba.

Co se tyce SSD disku, ja osobne bych byl pro kombinaci standart kolem 1TB+SSD do 200GB. SSD se urcite projevi, on uz rozdil mezi rychlejsim a pomalejsim plotnovym diskem se projevi neskutecne, coz jiste potvrdi vsichni co maj FS na notebooku jako ja.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 15:46
Létající myš   
No ja bych ho dovezl, tak trochu jako příruční zavazadlo a DPH bych asi zapoměl Už jsem starší pán a hlava zapomíná.
Teď už mám představu jak by to mělo vypadat to PC. Prolezl jsem forum a moc to nepomohlo, neb pokaždé to končilo tím, že co člověk, tak jiný názor. Ale v globalu mi to dalo jakousi představu.
Bohužel z mé původní představy investovat asi 20 tis. se to dostává k 30. Tak to ještě musím promyslet
Jinak všem dík za názor - jak jsem psal moc tomu nerozumím, jsem v kategorii lepší uživatel, ne odborník na počítače.
Myš
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 16:11
torpy
Ahoj,
skladám túto zostavu http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=438585&lan=0 ,tak ak chvilku počkáš dám vedieť jak to na nej šlape.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 17:15
MartinZ
To bude nějaký strašný bastl když tam není deska ani zdorj navíc ta grafika si určitě nemůže říkat herní. Jinak na grafiku bych se teď spíše díval k AMD 7950 nebo 7970 pokuď člověk zrovna nechce CUDA a PhysX.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 20:19
Rychlokvaška
Zeptám se ještě na jednu věc - nepřemýšlels o nějakém nadupaném notesu, třeba přímo od expertů v Dellu (AlienWare)? Předem podotýkám, že netuším jaké máš finanční možnosti a/nebo kolik chceš investovat - cenově je to úplně někde jinde, takže v nějaké diskusi cena/výkon to rozhodně neobstojí. Taky nevím na jak dlouho to v tom Maroku vidíš a jak často se podíváš někam jinam. Ale relativně snadná transportovatelnost notebooku (ne, že by zrovna tohle byl notes na každej den do batohu) může být často hodně významný rozhodovací faktor. Navíc v případě AlienWare se nejedná opravdu o kompromis ve výkonu vůči desktopům.

Já osobně už dlouho nemám desktop PC a notes používám naprosto sporadicky, všechno co potřebuju teď řeším jabkama. Ale faktem je, že po AlienWare pošilhávám už pár let, i kdyby to mělo být jenom kvůli Xplane, FSce a pár drobným vypočetně náročnějším věcem, jako je např. editace videa. Mít doma zase desktop mi při tom všem cestování a stěhování nahání osypky

Jen cestovatelský názor do diskuse
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   14. 3. 2012 / 23:34
Létající myš   
Ahoj
Ja ti jsem nějaká zapšklá stará odrůda. Noťas mám služební a nějak tomu nemohu přijít na chuť. 24 palců Tv před sebou to holt není. Teď když tu napíšu, že se mi do toho nechce strkat moc peněz, tak za hoďku si přečtu, že na multikáře jsem na žebrotě. Ale vážně. samozřejmě super noťas dnes umí to samé, ne-li víc než blbá sestava. Tak si to nechám projít hlavou. V podstatě si na něm pouštím filmy a hudbu domova. A chci oživit FSX a pokukuju po XPL. V podstatě nejsem masochista abych lítal nstrument flight rules. Tady to vidím do konce roku, pak pa pa končím karieru. A stěhuju se na jih za kamarádem. A budu ten námezní poskok, ale už jen na malém prskoletu.
protože je to všude na prd, jsem dost často v čr u dcery, tak to PC nechám asi splácat tady
Jo to nakousnutý jabko mě taky láká. Prý se to nesere modrou smrt nezná, jen ty programy netuším jak to umí. Pry to má nějakej bazmek v sobě co spustí programy mrkvosoftu.
Tak pozdravuj Eskymáky kanadský a nebudu rejpat s dlouhýmí přelety. Aspoň zbytečně neošoupeš čudlíky na tom vyzáblým PC s křídly Jaká to slast zadat z bodu A do bodu B jeden bod a strojník - věžník ti vše odsouhlasí. A máš cas psát a psát na tom kapesním hranatým mobilu co umí asi 100x víc než počítač v Apolu co si sedlo na prdel na Měsíci.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   15. 3. 2012 / 00:09
mirda   
Hezkyyyyy ))
Rozesmál jsi mě!!!
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   15. 3. 2012 / 08:03
brendon (SVK832)   
Ja len chcem dodat do mlyna, ze väcsina vykonych Notebook ma aj vystup na monitor. Takze ked budes doma kludne si to napojis na 24 TV a mas to . Ale ako "kolega" spominal ta cena je o niecom inom.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   24. 12. 2014 / 21:04
sitra
Zdravím přátelé,
nechci zakládat nové vlákno.
Čas letí a výkonnost počítačů ještě jde ku předu. Zeptal bych se na Váš názor jaké komponenty by jste v tuto dobu nacpali do svých kompů. Přemýšlím o sestavě k 6 monitorům. Tři hlavní a další tři jako náhradu avionických modulů. Kladu důraz na detail a kvalitu vykreslení addonů. Rád bych pokud možno použil jeden kompútr.
Děkuji za Váš čas. Pavel
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   24. 12. 2014 / 21:52
xWing   
Vykon PC vzdy zavisi od Tvojej velkosti investicie.
Kolko si ochotny investovat do PC ?
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   25. 12. 2014 / 09:14
sitra
Investice do kompu max 15-20tis bez monitorů. Díkes za podrobné info.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   25. 12. 2014 / 08:20
ulitej
Nejsem odborník , ale i dnes kdy počítač pro FSX začínají docela dobře zvládat bych osobně se orientoval na nejméně dva kousky než vše honit z jednoho.(dle toho jak jsi psal)
Uvažování , že mi třeba intel poskytuje čtyři nebo více jader je sice krásná věc , ale jak je to potom s GPU ? Dle mě zase dojde k určitým kolizím , hledal jsem letos před stavbou čistě létacího počítače i dvouproceserovou desku , ale nakonec jsem to vzdal.

Předpokládám , že asi znáš http://www.kuknamys.cz/ tam pod záložkou Simulátor L-159 je popsáno několik počítačů co se starají o zdárný běh FSX a zobrazování přístrojů.......
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   26. 12. 2014 / 08:04
sitra
Předpokládám, že:
- i5 je samozřejmostí 4690?
- GTX760 jakou značku?
- základní deska?

Neschovávejte se za know-how a pište
Jak jsem psal. Nemám žádný starý kompy a chci to spustit na jednom pc. Jestli fs9 nebo fsx asi není tak důležitý. Mám originál FSX.
Ale jak jsem psal. Výhled alespoň na 3 monitory a budíky zatím na jednom.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   26. 12. 2014 / 10:38
mirda   
U procesoru lepší s "K" na konci pro případné taktování.A podle toho taky desku neboť je fakt na šišku koupit za X peněz CPU a pak ho nacpat do plečky za litr. Která je tak akorát fešácká do kancelářskýho PC. Zas to nemusí bejt deska za 8tis neboť na ní je kolikrát funkcí co asi ani nepoužiješ. Nepodcenit chlazení všeho(CPU,GPU,RAM). Mezi FS09 a FSX v náročnosti na HW je dost rozdíl.
 

FSX počítač dotaz pro ty co tomu rozumí   28. 12. 2014 / 22:36
Algy   
Jestli to chceš na více monitorů, volil bych možná i7 4770, nebo i7 4790K pokud bys taktoval (mají nejlepší poměr cena/výkon.
K tomu bych dal 2 grafárny zapojené do SLI, třeba GTX660 Ti (nevím ale, jestli u SLI lze využít všech šest výstupů na monitory), no a celé bych to dal do desky, která to všechno utáhne. Grafárnu a desku bych vybíral od stejné značky. Hlavně nezapomeň na kvalitní a dostatečně dimenzovaný zdroj.
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ