FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 26. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX Jeden příspěvek | Celý strom
Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 11:05
Baobab
Nie, nie je to dalsi rant o tom ako je vyborny X-plane....

Je to o tom, ze od 23 marca je mozne zakupit Prepar3D nielen profesionalne za $500 ale aj na domace pouzitie ako akademicku verziu s vcelku prijatelnou cenou $49!!!

http://www.prepar3d.com/prepar3d-academic/

Najprv ma vylakala zmienka o watermark v rohu, ale potom som sa docital na fore, ze to je na menu bar a nie v hlavnom screene. Pheww...

Zaroven vysiel aj novy release 1.3 ( http://www.prepar3d.com/prepar3d-version-1-3-release-notes-change-log/ )

Cize kazdy, kto ma radsej FSX ako ine simulatory a bol doteraz smutny ze sa nevyvija dalej, ma teraz moznost prestupit na Prepar3d a tesit sa mnozstvu malych vylepseni ktore uz LM pridali nevraviac ze slubovana verzia 2 ma mat pravy multicore support a takisto ma vyuzivat DX11.

Na forach sa da dozvediet ktore addons funguju priamo, a ktore nie, vela z nich funguje, hoci asi treba precitat HOWTOs lebo nie vzdy to je len tak priamociaro - nainstaluj a chod (let).

Nuz caka nas to skor ci neskor a tak myslim, ze radsej skor a zacat kupovat addony uz rovno na P3D ako FSX a potom este raz na P3D.

Tak, kto sa prida?
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 13:58
Fabo™   
Baobab, ty si este v 49 rokoch student?
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 14:51
Baobab
uh.... samozrejme, planujem sa spravat nezodpovene, veselo a pit ako za studentskych casov cely zivot ale odkial mas ze som student per say?

Ale ak narazas na akademicku vreziu P3D tak citujem z ich stranky:
Uses:
Classroom
Home
Educational programs, such as summer camps and after school programs

cize veselo sa to da kupit na doma... a nemusis vobec byt studentom

 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:11
Tomadox
Můžu se zeptat,co to ten Prepar3D vlastně je ?
Ze čtení na internetu jsem to moc nepobral...
Díky
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:35
leonell
Tak co já vím, tak Microsoft dal od fsX ruce pryč a právě Lockheed-Martin koupil od Microsoftu příslušná práva. A začal to nabízet jako produkt pro výcvik - pro soukromé piloty, komerční organizace, armády. Rozhodně to není produkt zamýšleno jako náhrada FSX, doslova tam mají že to není žádný produkt určený pro zábavu. Bůhví jestli to nebyla podmínka převodu licence.
Podle webu tam přidali nějaké věci, co si pamatuju je pohled infrahledem pro armádní a pátrací účely (v XPL to je, myslím že ve FSX to nebylo ale mohu se mýlit) nebo podmořský svět pro simulaci ponorek (to XPL nemá, má to ale třeba VSF).
Budoucnost podle mne leží v podpoře vývojářů addonů. Ty buď zůstanou u FSX, nebo přejdou na XPL nebo na MS Fly či na tento Prepar3D.
Ale na rovinu - na Prepar3D bych si nevsadil - myslím že zůstanou u FSX co to půjde, nápadně či nenápadně budou testovat a přesouvat se na XPL a čekat jaká bude budoucnost MS Fly z komerčního hlediska.
Můj zaujatý názor přesvědčeného xplanisty
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:37
Tomadox
Ja ták ! Takže jde "pouze" o "vylepšené" FSX ? Takže nic,co bych nutně potřeboval,když FSX vlastním,jo ?
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:45
leonell
Podle mého názoru má význam se s tím zabývat, až firmy jako PMDG, Carenado, CaptainSim, Flight1, Aerosoft,... oznámí vývoj addonů pro Prepar3D.

Jinak bych s klidným svědomím zůstal u FSX a po očku sledoval XPL a MS FLY.
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:43
Daniel Peukert
Viděl jsem, že několik komerčních addonů funguje kromě FSX i na Prepar3D
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 16:47
Tomadox
Jo,to asi ano.Když jsem sledoval videa,běžně létali např. s Cessnami od Carenada atd..Jen mi to pořád přišlo jako FSX,tak jsem byl trochu zmatený...
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   25. 3. 2012 / 17:19
leonell
Je to vylepšené FSX. mezi vylepšeními je:
- možnost pohybovat se v mořích a oceánech - koupili a implementovali data o dnu moří a oceánů
- přidali podporu pro rozložení výkonu zpracování obrazu na více počítačů
- upravili DirectInput (?) aby uměl 32 os a 128 tlačítek na joystick
- přidali podporu pro noční vidění a infra-red ( tzv sensor view)
- upravili landclasses a upřesnili GPS (?)
- vylepšili SDK

Jako pokud to čteš tak si řekneš - ano, toto je přesně to co tato naše komunita potřebuje. Chtějí postavit opravdovou simulaci a odmítají arkádisty. Problém trochu je, že je to stále "jen" FSX se všemi jeho vlastnostmi (viz mnohokrát omílaná diskuze o letovém modelu) a navíc bez deklarované _přímé_ podpory hlavních tvůrců addonů a bez určení široké veřejnosti.

Například (a jak je známo PMDG oznámilo vývoj pro XPLANE):

From PMDG’s perspective, Prepar3d is not going to be a platform into which we push our retail product line. There will never be a consumer version of P3D, and as such it is not reasonable or feasible for us to expect the major market to exist on P3D beyond a small set of folks who don’t mind the niche nature and the price tag.” and “I realize this will disappoint some folks- but the hard reality is that we live in a world where lawyers look for any scapegoat they can find when an airplane has an incident.”
Zdroj http://asn.aerosoft.com/?p=1066

Tak asi tak.
L.
 

Pomaly ale iste je cas sa presunut od FSX   26. 3. 2012 / 14:18
Baobab
Nuz ale prave tato nova licencia moze vela veci zmenit. Nazor je taky ze prave tymto obisli dohovor s mikrosoftom ze nebudu fusovat do remesla MS Flight nuz ale pri cene $49 a licencii na domace pouzitie to nikoho nebude zaujimat ze ci sa to vola akademicka alebo makovo-lekvarova licencia - zacina to byt zaujimave pre kazdeho jedneho fanusika.

Velka vacsina ludii to to uz ma davnejsie (cez developers subscription za $10 mesacne) tvrdi ze maju podstatne vecsie framerates, LM zacinaju pracovat aj na letovom modeli - dokonca vraj aj umoznia pouzit vonkajsi letovy model a tak dalej. Na rozdiel od MS komunikuju s s uzivatelmi a snazia sa zapracovat vsetku rozumne poziadavky.

Otazka je - budu developeri podporovat P3D alebo nie - nuz to zalezi najviac od toho ci to ludia zacnu pouzivat. V sucastnosti je len velmi malo addonov ktore nefunguju kedze stale je to este v sucastnosi FSX s optimalizaciou a vylepseniami. Nieco ako chybajuci dalsi SP len zial za to treba zaplatit.

Cize ja to vidim tak ze ak ma clovak dobre vyladenu FSX moze pri nej kludne zostat ale ak tuzi po vyleseniach, drobnych zlepseniach do buducnosti a dufa ze prave toto bude pravym nasledovnikom FS an nie Flight alebo XP - a nema problem sa rozlucit so zopar peniazmi tak kludne preba vyskusat P3D. Oh... a LM dava tusim 60 dni na vratenie penazi ak sa produkkt clientovi nepaci cize to ani nie je vlastne ziaden financny risk.

Ja som si to osobne kupil - ale kedze mam malo casu tak neocakavajte odo mna nejaku spravu o stave veci coi nebodaj review - a navyse to este dlho to bude iba "plain basic install" lebo o po rokoch odluky od lietania vlastne nemam ziadne poriadne addony a neviem sa ani rozhodnut ze ci sa naozaj naplno vratim k simmingu ale ved uvidime - ak ma to nejak zasadne oslovi ci ak uvidim nejaky naozaj podstatny rozdiel vo vykone oproti FSX, rozhodne dam vediet



 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ