FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne? Jeden příspěvek | Celý strom
LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   27. 3. 2012 / 20:11
artoo
Přátelé, aviatici
Objevila se tady nedávno pokoutná spekulace o tom, zda-li bude scenérka LKPR od Aerosoftu či ne. Jelikož jsme dneska zprovoznili konečně webovky XHT Labs, kde je zatím velice neurčité a obecné info, dovolil bych si vnést do této otázky trochu jasno. Věc se má tak, že jsme se čirou náhodou nedávno dohodli na spolupráci se skupinou FSDG, která měla v plánu dělat LKPR pro FS. Došlo k tomu tak, že sháněli podklady, a na webu narazili na prezentaci projektu paralelní dráhy, kterou jsem dělal pro správu letiště v roce 2009. Slovo dalo slovo a nyní jsme domluveni takto: my budeme vyvíjet scenérku nativně pro X-Plane 10 a oni následně (paralelně) provedou konverzi pro FSX i FS2004 (že to budem dělat pro XPL10, to za nás mohu říct na 100 procent, jelikož jsem už utratil nemalej peníz za orto ). Tyto produkty pak budou vydány pravděpodobně Aerosoftem.

Za vizuální stránku celé věci budeme tedy víceméně zodpovědni my, protože budem dělat komplet model. Ačkoliv by šlo použít některé součásti z původního modelu prezentace paralelní dráhy, rozhodl jsem se, že většinu objektů vymodeluju kompletně znova, s lepšíma texturama a patřičnejma detailama. Naší snahou samozřejmě je, udělat scenérku co možná nejlepší, aby se líbila hlavně vám a splňovala všechny požadavky a nároky. Sice nebudeme zodpovědni za výsledné verze pro FS/FSX, ale přesto v průběhu tvorby budeme moct dost ovlivnit výsledek, hlavně když budeme vědět, na co dát pozor a na co klást důraz.

Proto se tady obracím na vás všechny. Jelikož jsem sám neměl FSX puštěný nejmíň ... no leta, nevim v jakym stavu se dneska nachází obě výborný free scenérky LKPR, na kterejch dělala řada kluků odsud. Smyslem věci je samozřejmě nejen udělat hezčí modely domečků, ale zároveň nezanedbat další aspekty. A proto mě zajímá, jestli tam jsou zapracovaný nějaký speciální věci. Mám na mysli nějaký pluginy na ovládání chobotů, nějaký speciality okolo navigačních systémů, světel a co já vim ještě..

Další věc kterou bychom určitě nepohrdli, je jakákoliv dokumentace, zejména fotky z neveřejnýho prostoru. Něco už máme, něco máme přislíbeno, ale čim víc, tim líp. Chápejte to takhle: čím lepší informace od vás budem mít, tím lepší by mohl bejt výsledek.

No a nakonec, až přijde ten správnej čas a budem něco mít, bychom se rádi obrátili na některý z vás coby betatestery. Ostatně kdo jinej by měl podat lepší feedback, než lidi který maj s LKPR praktickou zkušenost..

Takže veškerý vaše podněty jsou vítány, a to buď tady k veřejný diskuzi, nebo mailem na info@xht-labs.com

artoo a Přemek
XHT Labs

P.S. Termín záměrně žádnej neuvádím, jelikož ani jeden z nás to nedělá zatim na fulltime, takže nemám tušení jak dlouho to bude trvat.
 2x  

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   27. 3. 2012 / 21:04
Fabo™   
Zdar,

Nejake kontakty jsem posilal po Thorstenovi. Eventuelne jeste neco zkusim vyhrabat, nebo by hodne mohl poskytnout taky Kendy, veci zkrz Kachnuv kontakt, vsak vi.

Co se tyce vasi dohody s FSDG, bezi to i v opacnem smeru? Tzn. nekdo neco vyvine v FS a vy pomuzete s konverzi do XPL? V tomhle pripade by se ale jednalo o ryze nekomercni projekt.


K stavu scenerek LKPR: Jako zaklad se stale pouziva puvodni scenerka z roky 2004 myslim. Ted nedavno, pred par dny vydal Kendy doplnujici balicek ktery pridal nejake veci co se za tech par let od posledniho updatu od puvodnich autoru zmenilo, treba nove choboty na Dcku. Ovsem technologicky zaklad je stale stejny, tudiz zadne FSX novinky typu jetwaye, centimetrove orto a pod. mezicasem nenastaly.
Jeste delal na scenerce LKPR Jindra Machalinek z vatsimu, ale jak je na tom, jestli pokracuje.... netusim.
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   27. 3. 2012 / 21:19
artoo
Jj, díky. Nějakej kontakt přes Thorstena dorazil a s Kendym jsme taky v kontaktu.
Nevim přesně jak to myslíš s tim "..bezi to i v opacnem smeru?". Naše spolupráce s Thorstenem právě začala tim, že jsme konvertovali jeho Keflavik X do XPL. Ten by dokonce měl bejt tenhle tejden vypuštěnej do storu..

Takže jestli tě chápu správně, v té free scenérce se žádný extra featury nekonaj? Já onehdá dohledal ty scenérky 2. Jedna byla ta původní pro FS2004 o který zřejmě mluvíš, ale ta druhá byla označená jako LKPR X z roku 2007 (update RC2 v půlce roku 2008). Ale zdálo se mi, že vychází z tý starý 2004, jelikož tam byla evidentně většina stejnejch textur. Proto v tom mám hokej.
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   27. 3. 2012 / 23:21
Fabo™   
Scenerka LKPR X je dodelavka LKPR 2004, povazuju je za ruzne verze te same scenerie.

Co se tyce te me otazky, mame totiz s kamaradem rozdelanou scenerku, primarne pro FS2004, pak s dodelavkou do FSX. Tak me napadlo, jestl byste byli ochotni pomoci eventualne s konverzi do XPL.
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   27. 3. 2012 / 22:16
Aardvark   
Ohledně ovládání chobotů... Sice to bude na té půlce, co to bude konvertovat do FS, ale dovolím si dát základní info... FSX má v základu umožněno ovládat choboty přímo přes prostředí FS, není třeba žádný plugin. Nějaký info napsal Microsoft a na FSDeveloper jsem našel video jak takový chobot udělat. Nicméně nezkoušel jsem.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc526972.aspx
http://fsdeveloper.com/wiki/index.php?title=Jetway_IK_video_tutorial

Bohužel FS2004 to v základu nemá, a tak to lze obejít např. přes ladění frekvencí VOR apod. nebo přes různá udělátka od vývojáře jménem "arno", která jsou také k nalezení na FSDeveloper. Je i způsob jak to napsat v kódu tak, že to půjde i bez ladění frekvencí, nicméně to umí jen pár lidí, já mezi ně nepatřím. Bohužel FS2004 a FSX jsou trošku různé a troufnu si tvrdit, že to, co funguje v FSX nebude fungovat v FS2004 a naopak. Z toho plyne nepříjemná záležitost- dělat to zvlášť.

Tolik k chobotům.
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   18. 6. 2013 / 14:48
Premek
Par novych screenu:

http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/69566-mega-airport-prague/

36819 B / 600 x 407 / xht_lkpr_09.jpg
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   18. 6. 2013 / 18:54
Ciki   
Panové., je to paráda. A jen do toho, tisíce lidí na vaší práci netrpělivě čeká
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   19. 6. 2013 / 00:54
Koprik
....tvůj bezbřehý optimismus teda nechápu...vzhledem ke kvalitě současné free scenérky, která navíc pomocí udělátka nabízí aktualizaci dle současného stavu (např RWY 24 opravě) si nemyslím, že by tisíce zájemců tloukli nedočkavě kreditkami o stůl)))
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   19. 6. 2013 / 09:02
Tragédie v JRD
Tak tak .. dva si to koupí a zbytek si to zkopíruje.
 

LKPR od Aerosoftu - bude nebo ne?   19. 6. 2013 / 10:14
Fabo™   
Rad vidim, ze se to hejbe, a tesim se na talsi info ( )
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ