FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend Jeden příspěvek | Celý strom
Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   15. 3. 2012 / 23:12
kuma   
Nepochybuji, že pro znalce to bude otázka pár sekund, zejména pokud čtete Flying Revue (abych si přihřál polívčičku ) Na připojeném obrázku je samozřejmě navigační komputor "MK.III C" - moje otázka je (možná?) záludnější:

Kdo na tomto obrázku drží MK.III C v ruce?

Pokud najdete správnou odpověď, všechny ostatní otázky (co je to za letadlo, odkud je obrázek... ) už budou jasné. I tak jsem, myslím, napsal dost nápovědy

PS: možná, že by někdo i věděl, co znamená a jaký význam má v této souvislosti zkratka I.C.A.N
22454 B / 600 x 450 / MK.III C.jpg
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 08:10
JoeCSC
Každopádně ta fotka je mladší než 1941, spíše 1942.
Letec má na sobě dýchač typ E*
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 11:33
kuma   
Zatím nebudu odpovídat na tvou faktograficky správnou dedukci, napověděl bych mnoho
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 13:50
Zaremba   
I.C.A.N. by mohla být mezinárodní komise pro leteckou navigaci. Ta byla ustanovena myslím na sklonku roku 1922. Ale vzhledem k roku 22 je tu souvislost snad jen s tou navigací.
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 15:32
Zbyněk
Napadl mne hned rok 1968, takže George.
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 16:16
Balooo   
Rok stejnej, ale byl by to Vojtěch...
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 16:13
vladac
odsud....chichi
16244 B / 567 x 500 / Bez názvu.jpg
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 17:07
kuma   
Bingo!
Všichni, kteří hádají Nebeské jezdce a hádají správně. Nebeští jezdci pořád zůstávají nejpádnějším pomníkem čsl. letcům, kteří bojovali a umírali s křídly RAF na prsou - a tímto snímkem (a kvízem) jsem chtěl ukázat, jak ohromnou a mravenčí práci s detaily si autoři tohoto filmu dali !

Takže opusťme "československé letce v britských uniformách v sovětském letadle s německými kulomety ve věžích" (dobový komentář k filmu Nebeští jezdci) a zbývá ta souvislost s "ICAN".

Jak bylo naznačeno výše Zarembou - význam zkratky ICAN lze upřesnit zde:
http://www.nationsencyclopedia.com/United-Nations-Related-Agencies/The-International-Civil-Aviation-Organization-ICAO.html

z toho ale asi nevyčtete, jaký má ICAN vztah právě ke komputoru MK.III a tím pádem k našemu kvízovému obrázku¨- nebo ano?
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 20:04
JoeCSC
Nedá mi to, abych nezmínil i Tmavomodrý svět.
Jistě, najde se tam řada slabších míst...
... ale kromě klasických leteckých záležitostí je tam výrazně uvedena taky ta důležitá stinná stránka osudů mnoha našich letců.
Komunistická zrůdnost - ponížení a zneuctění hrdinů, kteří nasazovali život pro naši svobodu.
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 21:16
Toomitsch
Ale uvedom si dobu, kdy NJ vznikly... v 1968 bylo urcite tezsi nez v roce 2001... A proto je ten film tak cenny.
 

Malý retro kvíz a rozptýlení na víkend   16. 3. 2012 / 21:37
JoeCSC
No jasně, vždyť to přece vůbec nerozporuju. Jezdci jsou supr film.
Chci akorát připomenout i Tmavomodrý svět - taky téma našich letců, jen trochu jiná oblast (stíhači) a trochu širší období (od konce 30. let až do 50. let).
 

Tmavomodrý svět a I.C.A.N. kvíz   17. 3. 2012 / 20:00
kuma   
Už jsem psal mnohokrát, že mám mnoho výhrad vůči Tmavomodrému světu, ale budu o nich mlčet, protože cokoliv jsme udělali pro naše veterány, je to pořád žalostně málo. Takže i Tmavomodrý svět zaslouží obdiv a úctu. Nic to ale v mých očích nesnižuje nadčasový význam Nebeských jezdců - po všech stránkách (i ta fabule, kterou Jan Svěrák tak rád vyzdvihoval, že je v Tmavomodrém světě zfilmována poprvé, tedy dva piloti a jedna ženská - a přátelství v boji, které je silnější, než cit a nenávist mileneckého trojúhelníku, už v Nebeských jezdcích taky byla).

ALE :

tohle nebyl kvíz, zda radši TMS nebo NJ, ale jestli někdo víte, jaký vztah má zkratka I.C.A.N. právě ke komputoru MK.III ???
 

Tmavomodrý svět a I.C.A.N. kvíz   17. 3. 2012 / 20:47
Milan Mikulecky
Tmavomodrý svět je jeden z nejhorších českých leteckých filmů. Pro mě totální promeškání úžasné příležitosti. Kromě řady důvody - historické i dramaturgické chyby, pro mě bylo zásadní, že jsem na tom byl v kině s Frantou Peřinou a bylo to poprvé co jsem ho zažil opravdu nadávat, jeho ten film strašně naštval a když mi řekl důvody, musel jsem mu dát za pravdu. Snad jediné, malé plus je v připomenutí toho, že naši komunisti se k našim letcům chovali hůř než nacisti. V tomhle směru si, ale stejně mnohem víc cením filmu Tichá bolest. To jsem se fakt chtěl zvednout a jet nakopat strýho Grebeníčka ....
 

Tmavomodrý svět a I.C.A.N. kvíz   17. 3. 2012 / 21:38
Zdenda
Nechci polemizovat o Tmavomodrém světě, Svěráků si moc vážím a je mi líto, jestli se vše nepovedlo, tak jak by mělo být, píši tento příspěvek hlavně proto, abych a Tebou souhlasil s hodnocením filmu Tichá bolest - moc mě oslovil a rád se na se něj se zaťatými pěstmi dívám znovu.
 

Tmavomodrý svět a I.C.A.N. kvíz   28. 3. 2012 / 14:33
JoeCSC
"Promarněná příležitost" je celkem trefné označení. Byť se samozřejmě nejedná o dokument, mohla být historická i technická přesnost lepší a děj propracovanější... Škoda.
Nicméně mám zato, že "lepší něco aspoň s trochu snahy, než vůbec nic".
 

Tmavomodrý svět a I.C.A.N. kvíz   17. 3. 2012 / 22:41
Stew
Ghůgl mi vyštrachal, že ty computory používaly buď izotermickou, nebo I.C.A.N. kalibraci. To jsi měl na mysli?
40696 B / 400 x 500 / isothermal.jpg
36707 B / 379 x 500 / i.c.a.n..jpg
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 01:40
kuma   
BINGO!


ještě zbývá napsat, o co jde.

Nejdřív pár slov ke komputoru MK.III. Ne všichni historici jsou si tím jistí, ale předpokládá se ponejvíc, že tento komputor (bakelitová krabička, kde se pod otočným slídovým okénkem s větrnou růžicí na dvou válečcích posouvá nekonečný pás s vykreslenými kruhovými úsečemi pro rychlost a rozbíhajícími se čárami pro úhly snosu, přičemž na mosazném niklovaném víčku je kruhové počítadlo s logaritmickými stupnicemi a stupnicemi pro opravu výšky a opravu rychlosti) "vynalezl" autor známé E6-B, Phillip Dalton. Někteří tvrdí, že autorem je kapitán Phillip Weems, ale protože ti dva spolu roky spolupracovali, není to tak podstatné.

Podstatné je, že v době, kdy tahle hračka vznikla (bylo to nejspíš 1931), žádná složka v USA o komputor neprojevila zájem. Autoři nabídli komputor Britům - a ti jej shledali velmi potřebným, koupili výhradní licenci - a pro A.M. - královské ministerstvo letectví - bylo postupně vyrobeno ve velké Británii a Kanadě více než 400.000 (čtyřista tisíc!!!) těchto komputorů.

Dalton v r. 1934 patentoval v USA plastový kmputor Mark VII, od kterého byl jen krůček k E6-B, která se pak stala standardní pomůckou na palubách všech amerických malých i velkých letadel.

MK.III existoval ve dvou verzích - MK.III C - označený "Isothermal Calibration" - a pak MK.III D, označený I.C.A.N. calibration (jak taky má Stew na fotkách své správné odpovědi). Co to ale znamená?

Pro zobrazení barometrické výšky (tak jak všichni známe barometrické výškoměry) je třeba mít nějaký matematický vztah mezi výškou a tlakem vzduchu, ten matematický vztah se pak vtělí do převodů mezi barometrickou stupnicí a náhonem na ručičky (ručičku... ) , tak se vyrábějí výškoměry dodnes.

V počátcích létání byly k dispozici měření pouze z nižších vrstev atmosféry a tak se předpokládalo, že vztah mezi výškou a tlakem vzduchu je rovnoměrný, používal se takzvaný isotermický model zemské atmosféry.

Už v roce 1925 začaly USA prosazovat složitější model zemské atmosféry, který kromě tlaku a výšky bral v potaz obvyklé (průměrné) teploty v různých výškách. I teplota ovlivňuje tlak vzduchu v konkrétní výšce, takže tento model atmosféry byl o něco přesnější.

Všeobecné rozšíření tohoto modelu atmosféry v USA lze vyčíst i z dobových reportů NACA (viz Summary na str. 3):
http://naca.central.cranfield.ac.uk/reports/1927/naca-report-246.pdf

Tento model atmosféry byl základem modelu atmosféry, který se využívá dodnes - tedy MSA - mezinárodní standardní atmosféra. její aplikace byla prosazována Mezinárodní komisí pro leteckou navigaci I.C.A.N. a tepve v roce 1952 byla prostřednictvím I.C.A.O. přijata jako mezinárodně platný (a závazný) standard.

Tak se stalo, že v době 2. sv. války byly v severoamerických strojích standardně montovány výškoměry kalibrované podle standardní atmosféry, zatímco ve strojích z jiných koutů světa (tedy britské a kanadské... bohužel o kalibraci ruských a německých výškoměrů té doby se mi zatím nic najít nepodařilo, zacházení s výškou se v anglosaských zemích dost lišilo od filosofie ruské a německé) - tedy v letadlech britského commonwealthu byly standardně výškoměry kalibrované isotermicky a s postupem času také současně víc a víc výškoměrů kalibrovaných podle MSA, tedy podle doporučení I.C.A.N. Aby se nepletly s těmi staršími, měly v té době na sobě tyhle výškoměry vždycky zřetelný nápis ICAN (viz obrázky níže).

Protože se tehdy nelétalo v hladinách, jako dnes, tak to nikomu nevadilo - stejně každý navigátor počítal "opravenou výšku" svým komputorem, tedy amíci pomocí E6-B - a briťáci (ale taky Kanaďani, Austrálci i "kiwi") pomocí komputoru MK.III C nebo D.

A tady je ta finta. Pokud byly v letadle výškoměry kalibrované podle isotermíckého modelu atmosféry, měl navigátor v ruce komputor MK.III C, pokud byly v letadle výškoměry kalibrované odle ICAN, musel navigátor používat komputor MK.III D .

Když se vrátíte k tomu prvnímu kvízovému obrázku, je tam trochu vidět, že George má v ruce MK.III C - pro isotermickou kalibraci výškoměrů. Což zcela správně a přesně odpovídá tehdejším "veloušům", na kterých naše 311. peruť létala.

Jak říkají francouzi, "chapeau!" - "klobouk dolů!"


Béke, burárum!

PS: obrázky dole mají popisky v "pop-upu" - když na obrázek najedete myší.
15367 B / 300 x 316 / Altimeter XIII Smith isothermal Short Sunderland.jpg
15940 B / 300 x 324 / Altimeter XV 11A Smithh ICAN Lancaster.jpg
23763 B / 286 x 500 / Dalton MARK VII 1932.jpg
22951 B / 261 x 500 / E6-B USAF 1941.jpg
 2x  

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 06:49
ondras   
Po ránu dlouhýýýýý
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 13:28
kuma   
Máš vstávat až v poledne, když je neděle
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 10:53
Stew
Dík za vysvětlení.

Sice je to trochu O.T. ale během hledání jsem narazil na pár zajímavých odkazů:

- forum WW2 RAF sběratelů, kde jeden člen popisuje (nějakému Čechovi ), jak se s těmi krabičkami zachází.
http://www.network54.com/Forum/180748/thread/1124359665/Navigational+Computor+Mk-III+H

- Dalton "G"
http://www.germanmilitaria.com/OtherNations/photos/C028763.html

- sběratelský shop s original WW2 nejen Spitfire poklady (je tam k mání třebas zmíněný Dalton nebo original plechový příruční hajzlík pro stíhače)
http://spitfirespares.com/SPITFIRESPARES.COM/pages/pilotequip.html

- tohle je ovšem big O.T. - připletl se mi tam i odkaz na vojenský kalkulátor síly a vzdálenosti atomových výbuchů (to aby sis spočítal, jestli stihneš prchnout? )
http://www.orau.org/ptp/collection/sliderules/M4A1.htm

Mě vždycky fascinovalo, jaké pomůcky tehdy lidi dokázali vymyslet a tak krásně vyrobit. Ten nápad a zpracování - to musel být úžasný kumšt a řemeslnná zručnost. Bez NC strojů. A dneska? Vypneš strojařům komp a jsou v ...., umějí si tak akorát zavázat tkaničky. Nebo vezmou pilník do ruky a skončí na nemocenské
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 14:30
kuma   
Není to tak úplně OT

co se týe návodu na MK.III (C,D atd.) zatím jsem jej nikde neviděl, ani jsem nepotkal odkaz na něco takového.

Co se týče použití - to je ale úplně - ale úplně stejné, jako u E6-B, pouze se místo protahování "jazyka" s čarami snosů otáčí knoflíkem a roluje pás se stejnými čarami., Všechno startní zepředu i zezadu je úplně stejné.

Co se týče patentu, prameny se liší. V těch tvých je odkaz na patent z roku 1936 - což se mi zdá logištější z pohledu filosofie řešení (řada Daltonových MARK VIII, MK.III a E6-B) , jiné pranmeny uvádějí 1931 - a tomu taky odpovídá typová řada (III by asi měl být logicky dřív, než VIII). Jak to ve skutečnosti bylo a kdo si kdy kde co dal patentovat, po tom už asi podroněji pátrat nebudu.
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   18. 3. 2012 / 20:07
Zbyněk
Něco jako návod nebo aspoň pár příkladů výpočtů je tady:
http://www.gregsteer.net/RAAF/Computer/RAAF_317.html

A ještě pár obrázků, ať je to pohromadě:
http://www.gregsteer.net/RAAF/Computer/G6B-145.htm
 

I.C.A.N. a komputor MK.III C - řešení a vysvětlení   19. 3. 2012 / 09:13
kuma   
Dobrý, tak klokani měli na pásku zelený čárky a pant od notýdku nahoře, místo dole (jak měli Angličani a Kanaďani) - dík za doplnění!
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:37
Swordfish   
Poznáte někdo co je to za mašinku???
31896 B / 600 x 450 / raketka.JPG
33103 B / 600 x 450 / IMG_0973.JPG
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:39
Balooo   
Návodný dotaz, nejdu ji v Paříži?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:40
Swordfish   
Myslím že nikoliv
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:46
Balooo   
hmmm, střelba od boku, myslel jsem na ten exot LEDUC, ale tuším, že to mám taky na fotkách, akorát se musím zamyslet, v jakých muzeích jsem v posledních letech byl...
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:47
Swordfish   
Zkus WW2.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:52
Swordfish   
To není úplně ono

http://www.diseno-art.com/encyclopedia/strange_vehicles/Leduc_Ramjet_aircraft.html
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:01
Balooo   
Druhý pokus, poradil by mi třeba sám Leonardo?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:09
Swordfish   
No asi ano je to soused
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:15
Balooo   
ok, tak jsme doma
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:29
Swordfish   
A vítězem se stává???
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:29
pawlick
Pawlick
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:45
Swordfish   
Je to letadlo a první fotka je zadní část druhá fotka je předek.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:41
Tragédie v JRD
Plechová trubka s dírou?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:44
Swordfish   
No jsi blízko
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:44
Sloupek   
Já bych řekl teplomet
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:45
anatolij   
Nadzvukový fén
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:48
pawlick
No to je jasný, druhoválečný prototyp Sluky
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:51
Swordfish   
Já vím že je to pro Tebe těžké pochopit,ale existují i jiná letadla než Sluka a také létají i když určitě ne tak dobře
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 15:54
Swordfish   
Jinak je to jen trup a není to kompletní.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:31
JoeCSC
Vypadá to jak kus motoru Junkers Jumo 004, co měl např. Messerschmitt Me 262 Schwalbe.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???   28. 5. 2012 / 16:33
Swordfish   
Je to daleko větší a je to trup letounu ne jen motor.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ???   28. 5. 2012 / 17:49
Swordfish   
Byl jsem velmi překvapen jaký to byl obr
31606 B / 600 x 450 / rozresenije.JPG
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ???   28. 5. 2012 / 17:52
Tragédie v JRD
dyk to rikam celou dobu .. dira s trubkou.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ???   28. 5. 2012 / 18:20
Stew
Caproni - Campini?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI JE NA SVETE   28. 5. 2012 / 18:21
Swordfish   
HURRRAAAA ale Baloo už asi taky věděl

viz:
http://www.fiddlersgreen.net/models/Aircraft/Campini-N1.html
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI JE NA SVETE   28. 5. 2012 / 18:25
Slávek   
http://www.youtube.com/watch?v=bNz1zZSozPA
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI JE NA SVETE   28. 5. 2012 / 18:44
Swordfish   
Krásný ale posádka neměla po letu zrovna moc jistý krok
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 20:42
Balooo   
Kdybys byl drsoň, tak dáš na poznávačku takovouhle fotku

A doplňková otázka ke druhé fotce - vztahující se k tématu: Odkud je to foceno?
35186 B / 600 x 450 / Trubka_s_dirou.jpg
43543 B / 600 x 450 / Tornádo.jpg
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 21:01
Pips   
Je to foceno - a to vím naprosto přesně - z výšky
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 21:17
Swordfish   
No to jsem raděj ani nezkoušelTa druhá fotka je z nějakýho Domu ne???
Ten borec co tam s tím Tornadem sednul s nim i odletěl nebo pojížděl zpátky na základnu po dálnici?
40526 B / 600 x 450 / 2012-05-26 14.47.01.jpg
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 23:02
Balooo   
Pomáhal rozhánět tyhle stávkující soudruhy. Dvě dávky.
37975 B / 600 x 450 / Zasocialismus.jpg
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 23:22
Swordfish   
Copak to už je takový místní folklor Mě si okamžitě získal tento místní vyznavač tuningu.Asi spíš cukrář než autolakýrník ale ten beetle je boží!!!
35588 B / 600 x 450 / IMG_0254.JPG
43048 B / 600 x 450 / IMG_0249.JPG
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 22:26
Kessidy
Neúspěšný atentát na milánskou katedrálu ) ? Jak se tohle povedlo?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 23:15
FSPilot   
Holt jiný kraj, jiný mrav... u nás se staví polorozpadlé transportery, tam Tornado. Teď otázka, co je účinnější proti případné hrozbě?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 23:32
Balooo   
Slevový kupony z Kauflandu na druhým konci města.
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je???RESENI ??? + doplňková otázka   28. 5. 2012 / 23:36
Swordfish   
I like it !!!
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je-Něco jednoduchého:-)   28. 5. 2012 / 18:46
Swordfish   
Tak co tohle
28789 B / 600 x 450 / IMG_0913.JPG
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je-Něco jednoduchého:-)   28. 5. 2012 / 19:03
Stew
Macchi C 205 ?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je-Něco jednoduchého:-)   28. 5. 2012 / 19:07
Swordfish   
Tak to byl teda fofrSprávněNádherná mašina!!!
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je-Něco jednoduchého:-)   28. 5. 2012 / 19:41
Aardvark   
kde jsi to byl, že máš takovou sbírku?
 

Malý retro kvíz-je tu znovu-pozná někdo co to je-Něco jednoduchého:-)   29. 5. 2012 / 00:40
Swordfish   
Brzy zjistíš na rcpilot.cz
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ