FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
PMDG-RNAV SID Jeden příspěvek | Celý strom
PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 12:17
ada.pih
Momentálně se učím s PMDG vzlety a dostání se na letovou hladinu.Ale samozřejmě ne online a tím pádem nevím kde a na jakou hodnotu stoupat a deufaultni ATC v FS nechci používat,protože zde už bylo mnohokrát řešeno,že to s reálným ATC nemá moc co dočinění.

Předpokládám,že odlet se provádí podle RNAV SIDů(ty mám pro LKPR stažené) ale moc mi nejde do hlavy,jak to vše co je v tom papíru provést a navíc se zde neuvádí výška(kterou by mi asi řeklo ATC,že ano?)
Navíc používám tutorial od Metzingera,kde odlet podle RNAV SID není a je zde pouze DP odletová mapka,ve které se vůbec neorientuji.

Nemá s tím někdo zkušenosti-podle čeho se mám řídit,když nekomunikuji s ATC a chtěl bych se co nejvíc přiblížit reálu?

Díky
 

Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 12:29
Totti10
Jednotlive vysky nejsou dany, jsou dany pouze minima a maxima do kterych se musis na jednotlivych bodech vejit. Jinak stoupani se upravuji podle potreb a moznosti jednolivych letadel. I ve FMS mas na strance CLIMB na vyber ECON (ekonomicke stoupani pro usporu paliva), MAX ANGLE (co nejrychlejsi vystoupani) a tusim ze MAX SPD (co nejrychlejsi let).

Co se tyce provadeni, tak u letadel s FMS (coz PMDG samozrejme je) nemusis nic provadet kdyz staci vsechny waypointy natukat do pocitace. Jinak provadis proste vse co mas popsano v mape (bud rucne, nebo kroucenim HDG), takze na spravnych mistech tocit spravnym smerem apod.

Jeste dodatek.... nemusis pouzivat jenom RNAV SIDy, nektere trasy ani RNAV SIDy nemaji, takze tam primo MUSIS pouzivat i normalni SIDy Protoze prave podle tech RNAV SIDu se bez FMC rucne nebo na HDG prakticky letet neda.
 

Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 15:14
ada.pih
Díky za odpověď.
Ale ještě k těm minimům a maximům-ty jsou jen na STARech-jsou i na SIDech? Ja je tam teda nevidím.Jestli ano,kde?

A ještě něco.Když vyberu v FMS odletovou trasu SID,pote uz
staci jen zapnout v 1000ft autopilota(LNAV i VNAV) a letadlo zaleti požadovaný SID?
Nebo musim jak je popsano v SID mapě na každém bodu nastavit HDG,než provedu celou proceduru?
A kdy(nebo v jaké výšce) mám přepnout na LNAV a VNAV-mám asi 4 tutorialy a návody a v každém se o tom píše něco jiného.

Díky



 

Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 15:25
Totti10
To zalezi na konkretnich SIDech a STARech. Nektery maji vyskova omezeni a nektery ne.

Proc by si prepinal na HDG kdyz letis na LNAV? Zapnuty LNAV znamena ze letadlo leti to co ma napsano v FMS, takze jestli mas ten konkretni SID spravne v FMS natukanej, tak to letadlo zalitne. VNAV zase kontroluje stoupani jak sis ho ty naprogramoval. Kdy zapnes LNAV a VNAV zalezi na spouste vecech a v podstate na tom jak si to sam pilot rozhodne. Pokud letis RNAV SID, tak bys mel LNAV zapnout hned s autopilotem, jestli letis obycejny SID, tak si muzes (jako to delam ja abych si vic zalital sam - a co jsem slysel tak pro udrzeni se ve cviku se to tak dela celkem casto i v realu) onen SID zaletet rucne nebo na HDG podle prislusnych radial, VORu atd. Pouziti VNAV je taky na tobe jestli chces prenechat stoupani jenom FMS nebo ho ovladat sam. Proto taky to je v kadzem tutorialu jinak. Vsechny ty tutorialy nejsou navodem jak se to MUSI vzdycky presne delat, je to jenom takovy voditko jak by se to treba mohlo provizt. Kazda situace je jina a vyzaduje treba trosku jinej postup.
Snad sem nic nevynechal nebo nesplet - kdyztak nekdo chytrejsi doplni
 

Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 15:50
ada.pih
Díky za vyčerpávající odpověď
No,pravděpodobně mám tedy SIDy bez vyškových max a min.
No a jak to tedy třeba děláš ty,když letíš SID a neletíš online a výšku do které máš stoupat ti tedy ATC neříká?

Díky moc!
 

Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 18:43
vojtas
Možná ti pomůže tohle.....
http://flightsim.periskop.cz/forum_prispevek.php?id=35156&lan=0
http://flightsim.periskop.cz/forum_prispevek.php?id=39575&lan=0
 

Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 20:09
Totti10
No jednoduse - necham to letet budto VNAV, nebo pomoci LVL nebo si postupnym upravovanim V/S nejak drzim rychlost letu jako priblizne chci. Ony ty minima a maxima na jednotlivych bodech vetsinou stejne byvaji hodne okrajovy, takze pokud stoupas nejak standartne tak se k tem hranicim ani zdola ani zezhora vetsinou nepriblizis.

Jinak mas tady linky na prispevky od AJS, takze co bys chtel vic
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 21:44
ada.pih
Díky,ty odkazy jsou perfektní a naprosto vyčerpávající!
Ale ještě mám poslední 2 otázky a už víc nic
1)Teď,když jsem zkoušel provést vzlet pomocí RNAV SID,narazil jsem u FMC na problém-když jsem naplánoval trasu LKPR-EDDI podle flightplanu,vše bylo ok,v departure jsem vybral runway 24 a chtěl jsem vybrat příslušný SID na Hermsdorf(HDO). Jenž zde byly jen obyč.SIDy (HDO 9F,9G...) a RNAV SIDy(např. HDO 2M,2A...) v nabídce vůbec nebyly. Vybral jsem přesto tedy SID HDO 9F. Vzlétl,zapnul LNAV a autopilot zatočil na nejbližší možný směr na HDO a podle SIDu 9F se vubec neřídil(např vůbec neproletěl bodem KADNO atd.)
Co tam dělám špatně-nemusím při nastavování trasy do FMS v LEGS vložit tedy všechny body,které jsou na daném SIDu (např.u HDO 2A: PR801,PR802,KADNO,EVANA atd...)a tím vpodstatě konkrétní trasu SIDu vytvořit?
Nebo se to dělá nějak jinak?

2)Několikrát jsem tady slyšel o DVD FISCHERA,docela rád bych to taky skouknul,abych viděl jak se to vše provádí ve skutečnosti...nevíte kde to sehnat,popř.nepřekáží to už zbytečně někomu doma nebo nedá se to už někde stáhnout?




 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 21:55
Totti10
A potvrdil jsi pri vyberu SIDu vsechno ve FMS tak, ze ti ta trasa spravne svitila na EFISu? Pokud ten SID vyberes, tak samozrejme ho nemusis celej cvakat sam znova. Jinak nevim ejestli je treba mozny ze tenhle SID ve FMC PMDG neni presne.... jak rikam, ja osobne FMC nechavam litat jenom RNAV SIDy.

Co se tyce FISCHERA DVD, tak to nemam, ale potvrzuju ze videt postupy v realu nebo na videu da vic nez 1000 tutorialu
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 23:01
ada.pih
Nevím co se stalo,ale najednou,když jsem to zkusil ještě jednou,všechny SIDy se mi začaly zobrazovat naprosto přesně podle mapek.

Ty jsi tu psal,že osobně FMC necháváš lítat jenom RNAV SIDy-a právě ty se mi v FMC vůbec nezobrazují! Zobrazí se mi tam akorát na výběr obyč. SIDy -jak je to možné-tobě se zobrazí i SIDy i RNAV SIDy?? Je to tam někde rozdělené? Já mám v FMC departures napsáno pouze nalevo nahoře SIDs a pod nimi příslušné cesty(HDO 9F...,ale žádné cesty pro RNAV SIDy tam nejsou) a naproti jsou čísla runwayí

Díky moc,
Nemáš třeba náhodou ICQ,aby jsme to nemuseli pořád řešit tady na fóru?


 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PMDG-RNAV SID   12. 2. 2005 / 23:11
Totti10
No zrovna pred chvilkou jsem offline vyrazil z LKPR do LFMN a odlital sem pres RNAV SID na DONAD a mel jsem ho normalne tam. Jestli je tam nemas, tak si stahni z http://www.navdata.at/ aktualizovany SID/STAR pro PMDG, uz by to tam melo bejt.

ICQ jsem mel asi 3 cisla ale vsechny sem nejak pozapominal, moc to nepouzivam jestli chces, muzes me najit treba na IRC.
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ