FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 17. 6. 2024, svátek má Adolf Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ILS Wilco Jeden příspěvek | Celý strom
ILS Wilco   10. 7. 2012 / 20:20
Beran
Ahoj.
Nedávno jsem reinstaloval FSX (po nové instalaci windowsů) no a teď koukám jako blázen na to že mi všechny Airbusy od Wilca (vol.1, vol.2 a A380 v.2) při navolení ILS ukazují opačně na navigačním přístroji!.
Tento přístroj je příkazový, tudíž když prostřední pohyblivá ryska ujíždí doprava - musím taky točit vpravo abych ji srovnal do roviny s dráhou.
U všech letadel to tak funguje, jenom u těchhle Airbusů to funguje opačně.
Nesetkal se s tím nškdo prosím?????
díky
 

ILS Wilco   10. 7. 2012 / 20:23
Beran
Ještě jsem si všiml že mi to dělá u CaptainSim B707
5770 B / 140 x 133 / HSI_ILS.jpg
 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 09:34
FSPilot   
1) povelový je pouze v případě, když letíš k němu ve správném směru

2) musíš mít nastavený správný "course" - kurz konečného přiblížení, jinak ti to bude ukazovat tyhle blbosti.

ILS není jako VOR. VOR ti bude ukazovat vždycky odchylku od směru, který si navolíš, ale ILS ti bude ukazovat vždycky odchylku od jediného konkrétního směru a to je ten na konečném přiblížení. Když te žlutý bambus natočíš jakýmkoliv směrem, bude ti ukazovat totéž bez ohledu na směr natočení.

Takže zkontroluj, jestli máš nastavený správný směr (course) a ujisti se, že letíš k tomu ILS ve správném směru.
 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 19:11
Beran
Děkuju za reakci.
Nejsem začátečník, to co popisuješ znám.Na FSX mám nalétáno několik tisíc hodin.
Schválně jsem to zkoušel na stejném letišti ze stejné dráhy na jinou stejnou dráhu s různými letadly a tohle je výsledek.Se všemi co mám to funguje (dokonce už i s B707 od CaptainSim se kterým to taky blblo) ale Airbusy ne a ne a ne.Nevím jestli tam není nějaká finta, protože si matně pamatuju (už jsem s nima dlouho nelétal) že to dříve fungovalo tak jak má.
Petr
 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 19:17
FSPilot   
No tak mě napadá ještě jedna věc Automatické ladění frekvencí - zkus to na letišti s jedním ILSem. Ikdyž nejsi začátečník, tak někdy člověka taková blbost (i to, co jsem psal předtím) může člověka překvapit.

Nechci nějak shazovat tvůj um, neznám ho, ale hodiny (pro mě osobně) už nepředstavují zkušenosti... přišel jsem do kontaktu s lidma, kteří mi tvrdili, že nejsou začátečníci, že FSku lítají už 15 let a pak nedokázali ani zjistit, kde je rychlost nebo výška a že existuje něco jako klapky apod.

 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 19:27
Beran
Airbus si automaticky přelaďuje frekvence?
To snad ne....
Jinak s těmi hodinami máš pravdu-já zase mám kamaráda který mi postavil počítač a stará se o něj, na simulátorech dřív létal taky jako já (v dobách kdy kralovalo ZX-Spectrum a potom Amiga- jo to byly časy.....) takže vlastně už létám přes 20 let (to je šílená doba...) no a navíc modelaří
a tak si člověk říká že by o tom něco mohl vědět- no a on si před pár lety koupil FSX , nainstaloval, asi 2x se prolétl s Cessnou a dal ho k ledu.Teď si koupil nový X-Plane a už se mě ptal abych ho naučil radionavigaci a přistávání podle ILS-taky mě to překvapilo.
No ale zkusím to co radíš a dám vědět.....
 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 21:56
Beran
Tak jsem to vyzkoušel na LKPD a funguje to správně (Airbusy).
B707 zase blbne.Asi se z té FS-ky PO...U.
Díky za snahu.
Petr
 

ILS Wilco   11. 7. 2012 / 22:26
FSPilot   
Já nechci být neuctivý, ale viděl bych to na chybu mezi klávesnicí a myší (ostatně jak tomu je v drtivé většině případů -> vlastní zkušenost ).

Spousta letadel si ladí samo - i Wilco 737CL to umí a teď mě překvapuje, jak jsem začal s iFly 737NG, že i ten si ladí kdeco sám a nastavuje automaticky i ty CRS pro přiblížení podle FMS databáze a přetlak si tež nahazuje sám podle infa, co mu nacpu do CDUčka

Je evidentní, že data v FSce jsou v pořádku, jen to vázne jednou u jednoho a jednou u druhého typu... Nevylučuju, že to může být problém s nějakou scenérkou, addonem apod., ale nezdá se mi to, když to na jednom funguje, že by to nejelo na druhém

Zkus popsat postup se screenama a možná příjdem na to, že ti chybí jeden klik někde a bude to oukej

Ono už se mi v praxi osvědčilo, že lidi, kteří lítají hodně typů ani jeden neznají pořádně a pak se dokážou podivit nad kdejakou "banalitou" A fakt to může být jeden špatně nastavený přepínač Ani airbus, ani 707 nelítám, ale spousta lidí tady se vyzná a tak může poradit, co je špatně
 

ILS Wilco   12. 7. 2012 / 00:04
Rychlokvaška
Airbus si automaticky naladí ILS letiště, které máš jako aktuální destination. Ostatně Airbus si ladí tak nějak kdeco podle FMC.
 

ILS Wilco   12. 7. 2012 / 09:33
FSPilot   
A ta tvoja sedumpětsedma si neladí?
 

ILS Wilco   12. 7. 2012 / 13:48
Teflon_490   
No a nechova se takhle presne opacne "backcourse"?
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ