FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 10. 6. 2024, svátek má Gita Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů Jeden příspěvek | Celý strom
FSX - zobrazení letadla ze 2 MDL souborů   14. 8. 2012 / 12:35
Gripen
Vážení polétavci,
(Následující odstavec klidně přeskočte, rozkecávám se.) Před několika lety jsem jako naprosté pako procházel fórum a učil jsem se instalovat repainty a scenérie. Postupně mi nestačilo tvoření repaintů a potřeboval jsem autogen. Zvládl jsem i 3D modely přes SketchUp, rozchodit Object Placement Tool v FSX a naposledy jsem si pohrál s editací Bambi vaku pro FSX (základ jsem stáhl z netu, tak vysoko ještě nejsem). Teď už si nemyslím, že bych byl úplné FS pako, ale zase jsem se po delší době dostal do místa, kdy mě hlodá myšlenka: To přece sakra nějak musí jednoduše jít...

Hledám způsob, jak donutit FSX, aby mi kromě základního modelu letadla zobrazila ještě jeden MDL soubor jakoby navíc k základnímu modelu. Sloužilo by mi to např. k přidání palivových nádrží nebo 3D modelu záchranářského jeřábu na model, kde není. Je mi poměrně jasný, že kdyby to šlo hodně jednoduše, tak je toho o tom víc, ale opravdu to nějak nejde?

1. Zkoušel jsem přidávat pokyny do souboru model.cfg, ale ten zdá se slyší jen na Normal= a Interior=. Zkoušel jsem Normal.2 atp. ale to nějak nefunguje. Tudy cesta nevede?

Šlo by FSX v nějakém jiném .cfg donutit, aby hledala a zobrazila ještě jeden .MDL soubor výše uvedeným způsobem? Bylo by možné ji to takto "naučit" hledat?

2. Zkoušel jsem to vyřešit přes zavěsitelný objekt, jako jsou třeba podvěsy pod helikoptéru v misích (mise se dá s podvěsem vytvořit jednoduše z uloženého letu). Ale moje editace sim.cfg pro zcela stabilní objekt má tu chybu, že při reálných rozměrech a hmotnosti takového stabilního předmětu na extrémně tlumeném krátkém laně dochází k poskakování a utržení toho objektu. Prostě toto asi není nejlepší cesta.

3. Dalo by se potom nějak bez ztráty animací a funkčnosti orig. modelu vimportovat požadovaný 2. MDL model do modelu původního stroje?

4. Je nějaká jiná možnost jak vytvořit připojený/připojitelný model k existujícímu 3D modelu letadla v FSX?

Uff, to je teda slohovka. Děkuju za případné odpovědi a doufám, že jsem vás neunavil a naopak nahlodal myšlenkou...

Dík, Gripen
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ