FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Malá poznámka alebo postreh k Péráku Jeden příspěvek | Celý strom
Malá poznámka alebo postreh k Péráku   16. 8. 2012 / 22:45
jožo
Na Periskop pokiaľ viem chodilo hodne ľudí aj zo zahraničia, pretože vedeli že tu nájdu niečo zaujímavé čo sa týka simulátorového lietania. Mám pocit, že už väčšina z nich sem nechodí. ( a mnohí mi to aj potvrdili). Prečo? Pretože tu vidia iba samé doslova "baobaby" o simbíroch a musia pomaly nadobudnúť dojem, že toto je stránka ochlastov a nie nadšencov lietania či už simulátorového alebo reálneho. Na žiadnych zahraničných stránkach nič podobné nenájdete. A ak sem niečo niekto dá niečo zaujímavé a k veci, hneď to zmizne pod obrovskými stĺpcami o chlaste. A zahraniční návštevníci nie sú jediní, čo to tu už vzdali. Plno takých je aj z Čiech a Slovenska. Kam to speje?

Tak a teraz do mňa...
 1x  

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   16. 8. 2012 / 23:10
Kendy   
ty máš něco proti pozvánce na simbeery????
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:11
jožo
Proti pozvánke na simbeery nemám vôbec nič. Dokonca by som sa nejakého rád zúčastnil, aby som niektorých ľudí spoznal osobne. (Samozrejme aj Teba Kendy ) Čo mne osobne (a mnohým iným s ktorými som o tom komunikoval) je to, že po pozvaní na simbeer je tu okamžite obrovský strom "o ničom", ktorý okamžite pošle zaujímavú vec, viď napr. Morava od Gaspena - v utorok zverejnil ďaľší obrázok a ani pes po ňom neštekol. Okamžite to bolo "zasypané" niečím iným. To je pre Gaspena obrovské povzbudenie! Ja byť ním tak si poviem, nemáte záujem, kašlem na vás - nedostanete nič.
Takže aby som sa vrátil k veci: Predsa simbeery sú na to, aby sa tam účastníci porozprávali osobne a nie tu zasýpali iné príspevky rečami, kto koľko minule vypil pív a pri kom nechce sedieť a pod.
Toť vše.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:30
Kachna   
Jožo, upřímně, většina lidí, co létali malý letadla přešli na X-plane (teda ti, se kterejma sem v kontaktu), proto po L-200 (a to jí mám velmi rád, po L-29 je hned na druhém místě před Blaníkem) do FS-X nikdo ani moc neštěkne. Ne, že by nebyla fajn, ale v X-planu by v Čechách našla možná více ohlasu, protože X-plane komunita má čechy krásně propracovaný,...

No, tyhle diskuze už tady byly tolikrát a většinou se krásně rozbraly na Bačkoře

 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:20
Kendy   
a když už si Jožko vzpomenul na tu "moravu". Kde je ten udajnej balíček od Instruktora, který nás tu tak bombardoval informacema, že už brzo to bude celé hotové a že se máme na co těšit atd. Na jeho téma ohledně tohoto letadla, potažmo celého balíčku se nahovořilo víc než dost a nakonec nikde nic. Prostě jak píšou chlapci o něco níže. Pérák by přestal být pérákem, jakmile by nastala jakákoli snaha a změna již zaběhnutého.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   16. 8. 2012 / 23:24
Fabo™   
Jozo, pri vsetkej ucte, simbeery sa tu rozoberaju od nepamati, a to, ze perak sa netyka len simulovaneho lietania je len tym, ze sa posunul dalej, mame tu Radima, Letajiciho Mysaka, Davida od dopravakov, tondeho a dandeeho od rychlych, hromadu PPLkarov a ULLkarov, hromada z nich sa dostala do realu vdaka FSke a vdaka peraku, proste perak tvori komunita a komunita sa posuva.

Okrem toho, bud rad ze je to simbeer. A nerozobera sa tu ako pred par rokmi Ostrava vs. Traged na 150 prispevkov, pripadne co za blbost zase vyviedol zuNus.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   16. 8. 2012 / 23:24
com304
Dovolím si nesouhlasit. Simbeery jsou o setkávání lidí, ne o chlastu. Pérák není jen anonymní fórum, ale především komunita přátel a známých letců reálných či virtuálních. A není to právě to pozitivní, co Pérák odlišuje od ostatních fór českých nebo zahraničních?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 01:45
milo   
Jozko, a keby sa aj partia ludi, co ma spolocneho konicka(hobby) stretla, dala si nejake to pivo, pripadne sa aj "ozrala", co sa stane? A popravde, ja by som si rad dal nejake to pivo aj s tebou, alebo s hocikym s vas...pokecal o tom, co nas spaja, letectvo, FS....pretoze to nejako citim, ze sme sice len virtulani, ale predsa aspon nejaki kamosi...A kde inde sa da taketo stretko dohodnut, ked nie tu? Ja napr. nemam FB. Nie sme nejaka sekta, alebo co....Vsetko ma svoj vyvoj, aj flightsim.cz, nikde nie je vsetko dokonale....ale napr.mne sa to tu paci, aj tie "baobaby" maju cosi do seba...je to take ludskejsie, ked citit aj emocie, nie len hole fakty....Ja osobne vnimam flightsim.cz(aj cele osadenstvo), ako nieco viac, ako o fore a holych faktoch...aspon nie sme suchare ako na forach napr. o linuxe.....Ja si myslim, ze je to ok.
milo.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 08:06
dalat
uplny suhlas, tiez ma laka uz nejake to osobne stretko...do přahy chodim pomerne casto, ale vzdy uplne mimo simbeer.....Nebolo by zle zorganizovat simbeer v BA + okolie
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 11:17
Fabo™   
Blbe je ze neexistuje nejaka solidna slovenska baza ako bol kedysi FS klub, teraz su slovenski FSkari rozhadzani kade tade, niekto sleduje perak, niekto vacc-sk, niekto vacc-cz, niekto ivao...

Ale ak sa najdem v BA tak sa ti pripomeniem
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 13:49
xWing   
Tak daj potom vediet aj mne
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 06:38
ulitej
uživatel má v ruce to mocné kouzlo vyhledávače a potom ho některé příspěvky vůbec nemusí zajímat ............
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 07:11
Létající myš   
Tohle se tu řešilo už mockrát. Takže máš tři možnosti.
Nechat péráku svůj život.
Nechodit sem.
Založit si své stránky a tam nedovolit nic jen letecké téma.
Lidi nepředěláš a občas je dobré si vzpomenout i na své příspěvky.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 08:02
Tragédie v JRD
Stránka ochlastov? A prečo nie? Létání bylo skoro odjakživa... i o chlastání. Myslím, že to k tomu plně patří ....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 08:43
tonde   
....lítání je blbost - zdržuje to od pití....
Ship, brothers!
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:19
MiG-21MFN
jak praví pradávné přísloví: pilot bez rumu nemá rozumu. takže jdeme chlastat bratia
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:23
Kachna   
víš, kolik jsem toho během poletování s PT Tu-154M vypil a co teprve při tvorbě, to bylo hodně náročný,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:53
pawlick
Pravdu máš pane kolego. A co teprve takové pilotky po vánočním Simbíru To byl masakr
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:13
Tragédie v JRD
No, on celej poslední simbeer byl masakr. Texaský. Motorovou pilou.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:49
Tonduš
Již v některém z dřívějších příspěvků jsem zkoušel naznačit, že by možná nebylo od věci, kdyby se fórum rozdělilo na část "technickou", kde by byly rady a názory, týkající se vyloženě simlátorového létání a část společenskou, kde by se plkalo. Vyřešil jsem to nakonec tak, že si ze záplavy různých příspěvků kopíruji a ukládám do své složky ty příspěvky a rady nebo jen věty, které jsou mi užitečné a že se při tom musím prokousat spoustou plkaček je holt můj problém, co bych jako penzista dělal s časem, že ?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 09:56
Lukas.wz   
Výsledkem by bylo to, že by se plkalo v části technické a těm, kteří by plkací část vynechávali a přehlíželi by uniklo mnoho technického..
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 11:25
Fabo™   
24002 B / 400 x 400 / 25046471.jpg
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:12
Tragédie v JRD
a co bys udělal s vlákny, kde se chvíli plkalo, a pak se tam ukázalo něco "technického" .. a nebo naopak? Řekl bych, že oddělit se to nedá, a jen by to vyústílo v konec peráku v podobě, v jaké ho známe.. A to by byla škoda. Fakt škoda.

Vždy jsem byl odpůrce nějakého dělení peráku ... byl jsem sice jeden čas zastáncem toho, aby se "bahno" oddělilo a dostalo vlastní sekci, ale .. už nejsem. Perák by přišel o to, co ho dělá perákem
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:17
tonde   
amen, bratře.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   18. 8. 2012 / 20:58
Zaremba   
Kluci, souhlasím. na druhou stranu se z péráku stala komunita nikoliv simulátorčíků, ale kluků, co si čichli k "velkýmu" lítání. 90% příspěvků je od těchto lidí a podle toho to i vypadá, takže pokud někoho zajímá simulátorové létání, tak je pro něj Periskop opravdu nepřehledný a v spolední době ani informativní hodnota kolem simulátorů není valná.
 

Malá poznámka alebo postreh ... ke slovu "simulátorčík"   19. 8. 2012 / 15:39
kuma   
Pár dní bez internetu a už je tady takový plodný baboab...


Dovolím si malé jazykové doplnění. Nechtěl bych, aby se slovo "simulátorčík" dostalo do našeho běžného jazyka (tady Zaremba ho používá ve zcela jednoznačném významu - a v tomto případě správně, ale mohlo by se stát, že bez znalostí ostatních souvislostí se toto slůvko bud používat i ve významech širších a tím pádem k naší škodě).

S tímto slůvkem se na serverech věnovaných simulátorové létání většinou nesetkáváte, protože:

... jazykově jde o odvozeninu slova "aparátčík" - což je počeštěná verze ruského funkcionářského (rádoby bolševického) argotu - který byl u nás používán některými existencemi před převratem, když chtěly vypadat "echt soudružsky", a pak po převratě se používá v pejorativních významech, pokud se má označit někcdo, kdo žere (žral) komunistickobolševické manýry. Jde o odvozeninu od celkem nevinného výrazu "avtamatčik" pro "samopalníka" - aplikace pro češtinu zcela cizí přípony pak jednoznačně odkazuje na ruský původ slova (ať skutečný, nebo vykonstuovaný). Skutečná ruská přípona je totiž v takové situaci většinou ne "-čik", ale "-ščik" (viz: louskáček na ořechy: "ščelkunščik"). Tvorba slůvek s pseudoruskými koncovkami se proto dá celkem snadno poznat, pokud si tito uvědomíme.

Použitím těchto pravidel (zjevně zcela podvědomé - ale plně v duchu smyslu takové novotvorby) vzniklo slovo "simulátorčík". Poprvé (a prakticky výlučně) se s ním dá potkat na aerožumpě, kde je tímto slovem označována jakákoliv skupina lidí, kterí létají na simulátorech (hrají simulátorové letecké hry), takže o slutečném létání nic nevědí, neměli by tedy o létání ani diskutovat, psát ani mluvit. Archetypem takové zavrženíhodné skupiny jsou uživatelé serveru "flightsim.cz", pro které se už dlouho na aerožumpě ani jiný výraz nepoužívá.

Tak to jen tak na okraj jazykového koutku...
 

Malá poznámka alebo postreh ... ke slovu "simulátorčík"   19. 8. 2012 / 21:29
Milan Mikulecky
Drobná poznámka - skutečně tento jazykový patvar je rusismus jako stehno. Soudruzi sem zavlekli slova jako regulovčík, automatčík. Z výrazu simulátorčík se mi chce zvracet. Nicméně, musím tě kumo opravit, autorem tohoto výrazu není pan estébák, ale jeden z jeho dvou kamarádů - Luboš Zahradník.
 

Malá poznámka alebo postreh ... ke slovu "simulátorčík"   19. 8. 2012 / 21:51
kuma   
Dík za doplnění, nepátral jsem v hloubce historie.
Co se týče tělesných pocitů, jsme na tom stejně
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:17
happypetr   
Jožko při vší úctě, nemáš pravdu.
Není nic krásnějšího,než společné setkání lidí stejných zájmů,kteří se celý rok každý večer pouze slyší a najednou máš tu bandu naživo na simbíru a řeknu ti, je to paráda.Nehledě na to,že se to setkání musí nějak domluvit.Tak proč ne právě na Péráku, kam všichni pravidelně chodíme a máme tady informace z první ruky.
Ono zorganizovat takové třídenní setkání, které právě dnes začne (chvála bohu),taky není žádná sranda.Je to spousta lítání, kde tu bandu ubytovat, nakrmit, vymyslet program aby se neuchlastatali, atd.No a právě všechny tyto informace se ti lidičky taky musí někde dozvědět,tak proč ne právě i tady.
Přeji hezký den,Petr.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 10:44
Luděk Ch.
Rozdí "peráku" proti zahraničním fórům je v tom, že komunita lidí rozumějící jeho jazyku je velmi malá (ČR + SR) a mnoho z nich se tak už za ta leta zná, často i osobně. Potom logicky je komunikace taková volnější a osobnější. Jakýkoliv pokus to změnit, by odsud tu rodinnou atmosféru vyhnal a fórum by umřelo, protože čistých simulátorských příspěvků je málo, návštěvníci by se tady nudili a rychle sem prestali chodit. Nových přispěvatelů je málo, ti by to neudrželi. S avsimem nebo jinými anglicky mluvícími fóry to nemůžeš srovnávat, ti mají návštěvníky z celého světa a o přispěvatele nemají nouzi. Takže mohou a musí udržovat větší pořádek, ale zase namají tu rodinnou atmosféru. Nic s tím nenaděláš, to vyplývá z velikosti péráku. A že občas nějaký návštěvník odpadne, to je normální, každý se vyvíjí a někdo zájem ztratí. Na zahraničních fórech je ale fluktuace podstatně větší, protože až začátečník vyřeší na fóru své dotazy, nemá už důvod tam chodit.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 11:06
Vita Zenisek
Ahoj Jožko,
Ano, úvodní stránka se tím poněkud znepřehlední, ale forum jako takové je možné si snadno přepnout do přehlednějšího pohledu, ve kterém se baobab smrskne na jeden řádek.

Jinak pokud jde o propagaci alkoholismu a organizování dýchánků, přikláním se spíše k ostatním

Letu zdar!

Víťa
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 12:42
FSPilot   
Má to cenu řešit? Já myslím, že ne. Je tady úzká skupinka lidí, která si jede svoje a jakékoliv pokusy o "moralizaci" byly vždycky jenom pro smích.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 12:51
Balooo   
Blaženo, přijeď na simbíršip, společně se zmoralizujeme do němoty!
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 13:01
FSPilot   
FS Ali bude v době konání simbeershitu moralizovat araby...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 13:07
Kachna   
no, to je správné, šířit osvětu. Je třeba ukládat jmění do alkoholu. 40% ti nikdo dneska nedá,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 13:22
pawlick
Mě zajímalo, jak moc úzká je ta úzká skupina jestli nemá většinu
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:17
AJS
Jožo, s většinou názorů, které se objevily v reakcích pod Tvým příspěvkem, souhlasím, a dodám k nim jen toto: Na Pérák chodím přesně deset let. Prvních sedm nebo osm v podstatě anonymně, identitu jsem odhalil jen Víťovi Ženíškovi a naopak mě odhalil jen nebožtík Láďa Brožovský, a ctil jsem v maximální možné míře zásadu vyhýbat se osobním záležitostem, simbeerům, a snažil jsem se odpovídat jen na odborné témata.

Ale šel čas a Pérák se vyvinul v naprosto unikátní platformu, kde došlo k postupnému odklonu od počítačů a rozšíření směrem ke skutečnému letectví (záměrně nepíšu létaní, neb letectví je širší pojem), čímž celý Pérák nejen dostal nový rozměr, ale hlavně došlo k naplnění jakéhosi hlubšího významu, tedy k nástupnímu mostu pro zájemce o letectví, kterým dříve byly modelářské kroužky. A podstatnou složku letectví netvoří jen samotné kniplování a studium, ale i ta sociální a motivační část. A v tomhle ohledu je Pérák v současné podobě plně funkční - již jsem dokonce dříve několikrát napsal, že mým hlavním motivem, proč jsem se tu v roce 2002, ještě pod pseudonymem AJS, začal vyskytovat, byla snaha zjistit, zda simulátor můžou doplnit či nahradit modelařinu jako to "podhoubí". Teď už vím, že mohou. To mě vedlo k "odhození" staré masky, k navazování dalších osobních kontaktů a tím k dalšímu rozvoji komunikace, motivace, a to holt i za tím škopkem piva na simbeerech.


Vem si, kolik nás tu na začátku bylo letců, bez ohledu na velikost strojů. Dva? Tři? Pět? Kolik nás je tu dneska? Desítky? Stovka? Kolik z nich nakopl právě Pérák? Kolik lidí se díky Péráku dostalo blízko k letadlům, svezlo se, setkalo se se stejně "postiženými" na různých letištích, při leteckých dnech, sletech, společných akcích, a nebo třeba "jen" Letňanských Simbeerech?

Kolik různých zajímavých témat se tu rozvířilo, kolik "hloupých dotazů" (ve skutečnosti mnohdy chytrých) donutilo i lidi ze skutečného letectví se nad problematikou zamyslet a tím si rozšířit svoje znalosti? Kolik informací a zajímavostí, které by jinak zůstaly kdesi utajeny, se díky Péráku a baobabům dostaly ven? Kolik lidí se poznalo a začalo spolu podnikat letecké i neletecké akce a tím nahradilo funkci bohužel již často skomírajících aeroklubů a kroužků?

Pérák plní svojí funkci, a ve své stávající podobě je mezi zájemci o letectví v Č(S)R unikátní a sotva nahraditelný. Jen holt procentuálně ubylo témat čistě počítačových a simulátorových. Je relativně snadné vytvořit nové,"sterilní" simulátorové fórum, je však témeř nemožné či velice komplikované a zdlouhavé vytvořit nový Pérák.

A že se tu občas mlátí prázdná sláma, jiskří to mezi určitými jedinci a jsou tu časté odklony "Mimo Mísu"? To už je tu od začátku, už v roce 2004 jsme brečeli, jak to v roce 2002 bylo takové lepší, čistčí...

Pérák si prošel vývojem a po určitém období mrazu, které jsem tu vloni cítil, se zase rozjel - a to je dobře

P.S. ale i já občas nostalgicky zavzpomínám na staré časy, když jsem jako mladý kapitán na ATR letěl s copilotem Willym (dnes už je taky kapitán na osmistovce), éro mi předával dvaadvacetiletý mechanik Kachna, a mě se hlavou honily myšlenky, zda to ví, že to jsem, nebo ne...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:25
tonde   
...Kachna to tušil a byl na pár simbeerech tajemný DDD "Hele kucíííí, já asi vím kdo je AJS, ale neřeknu vám to" Ctil tvoje přání zůstat v anonymitě
A v tom co jsi napsal máš pravdu, Jožko by měl někdy přijet
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:32
AJS
Kachna byl holt charakter...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:37
Fabo™   
A ted uz neni?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:44
AJS
Na to se měl chytit Kachna, tys to zkazil
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:53
Fabo™   
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:37
Kachna   
já nemít charakter? Počkej! Třeba ti ještě někdy to éro předávat budu a budu na tebe zlý a budu ti do závadovky velmi peprně odpovídat,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:43
pawlick
A napíšeš mu třeba - trpaslíkovi bylo kladivo odebráno?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:44
Kachna   
no, Cabin logbook byl ode mne takových hlášek plný,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:50
pawlick
Nahoď něco peprného Když už jsi na štíru s tím karaktertem
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:01
Kachna   
většinou, aby něco používaly tak, jak to bylo zkonstruované a v souladu s CCOM,... Že ta vě vlastně funguje, jenom se musí něco držet, že to co tam chybí tam vlastně, jen je třeba se podívat,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:06
pawlick
hustý A jak to dopadlo?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:10
Kachna   
nijak, on to nikdo nečte, pokud to do systému nedáš, jako závadu
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:35
AJS
Kachno, ty jseš domejšlivej jako ženská. "Miláčku, dneska vypadáš dobře". "Tak ty mi chceš říct, že jsem tlustá?!?"

Ne, Kachno, samozřejmě, charakter máš i dnes...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:37
Kachna   
tak je správné No, to víš, hlavně, že veselo a Priskač bude mít, co mazat,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:43
AJS
No charakter možná máš, ale co znalosti interpunkce? Kachno, jak si dovoluješ sem něco psát, když ani nevíš, jak to správně oddělit čárkami? No to jsem ještě neviděl... 
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:44
Kachna   
co interpunkce, ale i slova mi vypadly,... ale hlavně, že si rozumíme,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:46
AJS
Kachno, co ta čárka a po ní tečky? To tě učili kde?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:47
Kachna   
no, to je takovej můj zlozvyk
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:35
FSPilot   
Mě se pořád honí v hlavě, jestli jsem tě někdy nepotkal jako kapču na pětikouli na svém prvním letu bulíkem z Edinburgu do Prahy a poprvé po přistání jsem se dostal do reálné kabiny bulíka, copilot vylezl ze sedačky a nechal mě sednout a mě se málem podlomily kolena a chlubil jsem se, že lítám na simu a ten kapča (asi ty) mi řek, že to zná a že to má pramálo společného s reálným lítáním

Už to bylo ale hodně dávno a v té době jsem na péráku myslím teprve začínal
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:39
Fabo™   
Ja tedy mozna trochu nemistne zastoupim Radima, ale u CSA na bulikach jako kapitan nelital, takze on to byt nemohl.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:43
AJS
Ty vago Fabo, ty máš ten můj životopis zmáklej líp jak já

Pětikoule jsem skutečně jako kapča lítal jen ty dvě oranžové po United Airlines, co už jsou rozřezané a jsou z nich plechovky od Cola Loky
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:54
Fabo™   
To jsou ty leta kdyz jsem nekriticky hltal kazde tve slovo
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:01
Fabo™   
Jo a ty oranzove plechovky...

Alespon v FSce zijou nadale.

Kvizova otazka, co je na screenshotu spatne?
25391 B / 600 x 450 / pmdg_737ngx_500_smartwings-2.jpg
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:07
FSPilot   
pitotky, světla, motorové pylony...

no prostě je to NGčko a ne pětikoule
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:09
Fabo™   
Takys to moh nechat nekomu kdo nerozezna petikilo z deseti kilometru
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:15
FSPilot   
tys taky nenechal odpovědět Radima
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 21:14
Lowmick   
Tyjo tak nejak jsem s obtizi sotva rozeznal ze to je Boeing... natoz nejaky jiny pitotky
Tydle velky obludy jsou secky temer stejny
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:51
Létající myš   
Kvizova otazka, co je na screenshotu spatne?
52251 B / 600 x 500 / letiště Václava Klause.jpg
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 15:54
Pips   
Nedovírají dveře výtahu.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku //OT: MM kviz   17. 8. 2012 / 17:32
Fabo™   
Nevim. Leda ta vrtule by se dala pouzit lip. Treba u me doma
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:35
Kachna   
já myslel, že byly po Šikanze, prej měly otočený vypínače, aby to dávalo smysl a tohle měla je šikanza,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:41
Fabo™   
Po hanze byly prvni dva, druhe dva byly po united.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:45
FSPilot   
Heh Radim má i svého mluvčího

No, aspoň už konečně vím, jak to je
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 14:59
jožo
Na 99,9% máš pravdu, KAPITÁNE. Ja vám kluci tie stretnutia hodne závidím (ani tak nie tie simbeerové, ale hlavne tie letecké) ale bohužiaľ už som vo veku, keď na to "nemám" (a nielen) financie. Smola je tá, že do Martina nikto z vás nelieta. Vždy keď sú v Martine na letisku nejakí Češi (a to býva relatívne často-radi sem chodia plachtárčiť) hneď pátram, či medzi nimi nie je niekto z Péráku. Zatiaľ nikto... . Možno sa raz dočkám...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 15:15
Tragédie v JRD
Až budeme provádět druhý pokus o pérácký přelet velehor (rozuměj beskyd) směrem ku Popradu, tak se v Martině rádi zastavíme
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 15:52
pawlick
V tom případě ale nikde nesmíš napsat, že letiš s námi, jinak zase bude ošklivě
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 20:16
greedy
Mluvíš mi z duše Tragéd si naplánuje golf a my Martin s Jožkem
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:14
pawlick
A tím pádem by to mohlo vyjít tak kdy letíme?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 18:56
Kachna   
jo, to jsme ještě byli mladí,....
Taky vzpomínám, jak tady každej skočil po napsání něčeho, o trošku objasnilo, jak daná věc v letadle funguje,... Ale tak už toho bylo napsáno hodně i zdojů na netu je teďka nepřebené množství,....

Ze začátku to od tebe nebylo hezké, protože já jsem byl v AK odhalen velmi rychle,...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   19. 8. 2012 / 19:06
Jeeloo
Já jsem Pérák objevil před lety ještě jako klasický Periskop a musím říci, že to bylo díky Radimovi ala AJS tehdy. V roce 2005 mi po mailech odpovídal, jakožto mladému a totálně neznalému klukovi s touhou po létání, nulovým náletem a musím říci, že byl jeden z hodně mála, kdo mi odpovídal na všetečné dotazy Z Airways jsem přešel víceméně sem, protože opravdu pérák je něčím unikátní....lidma.

A tak jsem zjistil, že Tonde je ten pán, kterému píši 2 roky na papír "Dobrý den, fakturujeme Vám za...", že Phamtomski aka David, jehož články z jiných serverů nakopli hodně jiných, se staly základním kamenem mojí kariéry a že vlastně Kachna s námi a s naší firmou také spolupracuje, ačkoliv spíše s mými kolegy a já ho vídám jen na papíře, když kluci dávají do systému práci, kde a co zrovna na Ruzyni naprogramovali do Eltíka či odpovídače.

Díky lidem zde jsem se dozvídal, jakožto tvor zvědavý, jak se třeba startuje ATR (Radimmm), jak se létá tady na tom letišti (Dochtor), jak se dává repaint do simu (hodně lidí) a co to je VATSIM.

Variabilita je výborná, protože létám jak sim, tak i (zatím malé) reálné letectvo. Nikde není už v ČR taková "sebranka debilů", jak jsme byli nazváni mnohokrát, která tvoří dohromady obrovskou studnici všech možných a nemožných informací ze všeho dohromady.
Taktéž je Pérák zdrojem novinek v letectví, protože jeden vyškrábne/vyslechne někde/vynajde tohle a ihned se to rozšíří mezi ostatní a každý přidá nějaký svůj postřeh.

Takže za mě říkám, že to co nechci číst a neláká mě, tak přeskakuji a naopa s chutí se zažeru do nějakého témátka, které pak dospěje v obrovský strom
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 18:43
Rychlokvaška
No, když to tady tak čtu, nedá mi to být trochu kverulant, protože růžové to teda opravdu není.
Zažil jsem spoustu etap Péráku, téměř od jeho počátků. Některé byly lepší, některé horší, ale ta zatím poslední mi asi přidělává vrásek nejvíce...

Proč si to myslím? Radimmm má velkou pravdu v tom, že to tady byla vždycky ohromná inspirace pro všechny obory letectví a s letectvím spojené - a díky těm kteří se tady kdysi inspirovali a zůstali věrní tady najde kdokoliv neuvěřitelnou studnici vědomostí, zkušeností a zážitků, která rozhodně nemá na českém internetu obdoby, ať se jedná o čistě fóra nebo i obecné letecké informační servery. Ostatně to je taky důvod, proč tady najdeme spoustu "anonymních" čtenářů (kteří si tak trochu naivně myslí, že o nich nevíme) - někteří sem chodí pro novinky, jiní pro moudra, někteří taky bohužel prostě sprostě vykrádat. Někteří si umí vyžádat souhlas s publikací, mají novinářskou etiku a nebo třeba dokonce ze střípků aktivně stvoří něco nového. Někteří umí citovat a dát kredit autorovi, jiní jsou prostě zvyklí na to, že mají na světě všechno zadarmo...taková je prostě doba. To mě ale trápí že všeho nejmíň...

Pro mě Pérák začal čistě simulátorovou etapou někdy v roce 2003. Tou dobou jsem už dobrých 10 roků proháněl virtuální nebe ve spoustě letadel, z nichž nejvíc pro mě znamenal Flanker, který později přešel v simulátory jako Flanker 2, LOMAC, Flaming Cliffs, apod. Byla i spousta dalších, jako Falcon, Sturmovik...ale Flanker byla pro mě srdeční záležitost. Tou dobou jsem jezdil po světě na slety (legendární Big Bear Meets v Holandsku, které asi málokdo zná, ale tam se psala historie nejen Flankeru), poznával virtuální a skutečné piloty a začala se ve mně formovat taková ta neodbytná letecká touha. Měli jsme fóra (tou dobou mailing listy), měli jsme IRC kanál, kde se ve Flanker Officers Clubu potkávali téměř denně lidi z celého světa, měli jsme Ladder a HMASP kde jsme soutěžili v létání a učili se od profíků...Měli jsme komunitu, která žila a kde všichni vzájemně dělali něco pro ostatní. Byl pro mě šok dostat poštou skvělou knihu od kamaráda z New Yorku, abych si "přečetl něco o taktice manévrového vzdušného boje, když mě to tak baví", nebo přijet do Holandska a mít ubytko zadara, protože jsem jel tak daleko a kluci se složili...Byl to prostě mega koníček a dal mi opravdu hodně - od angličtiny po létání. Byla to doba, na kterou se nedá zapomenout, jen tak trochu se slzou v oku vzpomínat. Bylo to legen....wait for it...DARY!

Tohle všechno mě hodně inspirovalo a tak nějak jsem chtěl, aby se podobná tradice uchytila i v Čechách. Měli jsme Mamedia, Mageo a mailing listy, kde se diskutovalo o 106. Měl jsem to štěstí účastnit se několika prvních tehdy Sletů virtuálních pilotů, které postupem času přerostly v hodně zajímavé akce, kde se párkrát promítla i televize, nebo je sponzorovaly tenkrát velké zahraniční softwarové firmy. Co ale na nich bylo hlavní - osobně jsem poznal spoustu zajímavých lidí a to naše hraní postupně přilákalo další spoustu nadšenců. Vznikaly weby, akce, knihy, byla toho spousta.

Ale lidi stárnou, začínají mít jiné starosti a zájmy, simulátoroví vývojáři nedokázali jít příliš s dobou, objevily se i drobné rozkoly a tak tohle všechno postupně umřelo nebo přešlo do režie jiných nadšenců. Vším se alespoň u mně vždycky promítala FSka, i když jenom tak trochu okrajově. Začala ale krystalizovat jako simulátor, který byť civilní, začínal být hodně zajímavý. A tak jsem začal shánět letadla a scenerky a tou dobou našel Pérák. Ten jsem bral nejdřív tak trochu pasivně jako zdroj addonů (jak se to snažím komunitě vrátit vědí zasvěcení), ale postupem času jsem objevil krásu fóra a začal debatovat, zkoumat i přispívat.

Pak přišla druhá etapa - nástup online létání. Nejdřív SATCO, které se pak rozdělilo na IVAO a VATSIM. Znova tady byla spousta nadšenců, kteří se do toho ponořili a dělali toho spoustu pro ostatní. Lítalo se a řídilo skoro zběsile (anebo kdo nezažil Karla ve Spořce cestou na LEPA, nebo Berta tripple five neví co je to online nadšení ), každý den se něco dělo, scenérky i letadla vznikaly jako na běžícím pásu a skoro všichni za tím hledali něco víc - cestu k poznání skutečného létání. Tahle etapa mi dala opravdu hodně - SATCO, VATSIM, IVAO, různé virtuální aerolinky (speciálně CVARS) a lidé které jsem díky tomu poznal mě defacto připravili na svět reálného dopravního i malého létání. Díky tomu co jsem zažil kolem online lítání jsem prošel Oxfordem s lehkostí, pohodou a skvělými výsledky. Doba ale pokročila, komunity kolem virtuálních aerolinek i divizí IVAO a VATSIM se oddělily a žijí si vlastním životem, byť je mi jasné, že to tady občas sledují (zdravím!).

Pak přišla třetí etapa - spojení s reálným letectvím. Spousta lidí odsud se dostala do různých odvětví letectví - a začali aktivně sdílet svoje zkušenosti a vědomosti, inspirovat další a celá komunita těch co nějak přičuchli k reálu začala růst geometrickou řadou...To dál postupně přilákalo lidi zvenku a celé to tu začalo být hodně zajímavé...možná trochu na úkor FSky, ale za to skvěle z hlediska toho co tu našel člověk za obsah. Spousta lidí byla hodně aktivní a za to co komunitě dali se jim dostalo pochvaly i uznání - tak nějak jediné motivace v tom něco produkovat dál. Tak nějak to tady bylo opravdu fajn, debatovalo se na spoustu témat, člověk se snažil vzdělávat, hledat, studovat, inspirovat sebe i ostatní. Z té doby existuje hodně památného obsahu.

Pak ale přišla etapa čtvrtá - pasivního konzumu a buzerace. Ubylo přispěvatelů a tvůrců, někteří dokonce odešli nadobro. Oddělilo se spousta věcí kolem a vznikly separátní komunity, které sice Pérák četly dál, ale byly radostí bez sebe, že můžou tak nějak žít vlastním životem bez těch diskusí, které probíhaly tady. Přibylo mladé generace zvyklé na to, že je všechno zadarmo a že něco tady produkovat a odpovídat na dotazy není dobrou vůlí, ale povinností místních. Ubylo poděkování, uznání a motivace a naopak přibylo kafrání, všudypřítomné nekonstruktivní kritiky všeho. Jedinou pozitivní stránkou téhle etapy byl návrat k osobnímu setkávání a díky spoustě akcí, leteckých i hospodských, toho člověk spoustu zažil a poznal.

A tam kde jsme byli, jsme dodnes...a troufám si říct tak ještě trochu hůř. Pérák stíhá syndrom Facebooku - nikdo už dnes aktivně nic neprodukuje, jenom konzumuje a kritizuje. Konzumuje pokud možno predžvýkané, krátké, se spoustou obrázků. Konzumuje tak na půl oka a ucha. Mladí co mají spoustu dotazů se bojí zeptat, protože hned dostanou pojeb, že to tady už bylo a mají hledat, nebo se prostě blbě ptají. Kdo má chuť něco poslat nebo napsat sám od sebe, se na to většinou vykašle - protože to co vyprodukuje zůstane buď naprosto bez odezvy, nebo to někdo ukradne jinam, nebo protože ho okamžitě někdo setře za obsah, gramatiku, nebo znalosti. Nebo si říká, proč bych to psal sem, kde je krom lidí co to ocení skupinka těch, kteří mu spíš lezou na nervy. A nebo má strach, aby co napíše někdo nezneužil proti němu. Spousta diskusí se odehrává soukromě, nebo je už lidi neřeší online, ale tak nějak mezi sebou ve svých podskupinkách naživo. Kdo na tom tratí? My všichni.

A tak vám něco řeknu - pro mně osobně je komunikace s ostatními tak nějak alfa a omega života. Rád poslouchám zážitky ostatních, učím se nové věci a ďělím se aktivně o ty svoje. Pro těch pár, kterým je to inspirací. Je to o to těžší, že jsem kdesi v UK a tak je tohle pro mně tak nějak jediné spojení s domovinou. Teda bylo. Facebook začal být naprosto k ničemu, tak jsem ho zrušil. Pérák se začíná nepříjemně blížit podobnému osudu. Místo "Flightsimáků" tady jsou "Benešovští" a "Kladenští" a "Ostravaci" a jediné co se tu řeší jsou věci, nad kterými si kdokoliv do půl hodiny vzdálenosti od těchto skupinek jenom povzdechne a jde si zase poslušně řešit svoje. Všechno je ještě okud možno kořeněné vzájemnou nevraživostí skupinek mezi sebou.

Člověk si mnohem líp pokecá s kamarády mailem jednou za čas, nebo se potká, když má cestu...a když jsou tyhle debaty plné zajímavého materiálu pro ostatní, tak nějak se na ně nedostane a postupně to tady chcípá.

Takže...přijde mi že se ptám jednou za dva roky, ale zeptám se znova:
Co s tím uděláme? Vrátíme se k aktivnímu produktivnímu a inspirujícímu Péráku a přestaneme tady z toho dělat sektu, nebo se tím konzumem časem zkonzumujeme vzájemně?

Jo, sere mě to, přijde mi, že už ani nemá cenu považovat ČR za domov. A Pérák a Facebook na tom má zásadní podíl.

A jo, je to dlouhý.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 19:19
Lowmick   
Taky se driv psaly kratsi prispevky...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 19:44
Kachna   
a ty famózní diskuze, jako jak přistávají mouchy na strop a podobně,...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 19:23
mirda   
Smutné čtení........
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 20:32
Lejzy
Ještě nedávno to tady aky bylo jako neoficiální, ale aktivnější fórum IVAO. Teď je už vše na Facebooku a tady to umírá...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 20:47
Tragédie v JRD
Jací "Kladenští", "Ostravští" a "Benešovští"? Čeče, občas mám pocit, že ten pobyt v UK na tebe má dost negativní dopady a dostáváš se (aspoň v některých ohledech) trošku mimo realitu.

PS: čeče, tos to bez toho fejsbooku moc dlouho nevydržel .. po měsíci si obnovit účet
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:12
greedy
jooo, přesně, do UK se nedoneslo že i Benešovsko-Kladensko-Pražská osoba v červeném županu může spát vedle Ostravského cypa na jednom lůžku v míru a pokoji ... doba se prostě mění
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:17
Kachna   
no vy jste dělali kravál, že jsem vás slyšel ještě hodně daleko,... Ale takovéto bratrství by se mělo dělat častěji,....
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:26
Tragédie v JRD
Bohužel, my už nemůžem. Vy jste Kladenští, a my Benešovští... To přece nejde, abychom se sťali na stejným místě.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:17
pawlick
Ale tady pozor ta osoba na Kladně neléce, aby nevznikla nějaká fáma
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:19
Kachna   
ale svazarmovec to je! I když na to přišel až na zapíjení Marka,...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:13
Rychlokvaška
Trochu sebereflexe Tragéde
P.S.: Zkus si někdy zrušit účet na FB...poprvé jsem ho zrušil na začátku července, od té doby asi 5x, pokaždé ho sami bez ptaní a přihlášeni obnoví sami...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:16
pawlick
Já si teda myslím, že to tak tragické nebude Oni se ti kladenští, benešovští, ostravští a další tak nějak furt prolínaj
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:18
Kachna   
jako že benešovští létají na Kladně, kladenští v Benešově a občas sem zavítají ostraváci? Kua, ten PPT už dlouho nebyl na Kladně,...
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:20
pawlick
Tak nějak jsem to myslel A kladenští létají na benešovskopérácké sluce a tím se kruh uzavírá
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:22
Kachna   
nojo a já se chtěl bít do psou, že v bene nelétám a na Sluku jsem zapomněl,.... Safra
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:26
pawlick
Kachna, styď se!! To si vypiješ! Zapomenout na naší nebohou Sluku? Za trest napíšeš 100x - nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:33
Kachna   
nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.


přepočítej si to
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:36
AJS
Kachno, tys to zase vojebal!
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:38
Kachna   
jak bych mohl? Udělal jsem tabulku o 100 řádcích, napsal, co jsem měl napsat, zkopíroval a vložil sem
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:40
Balooo   
Na začátku věty má být velké písmeno. Tak znova.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:42
Tragédie v JRD
Slukisto jeden ... dbej davidových slov.. zadny skatulkovani, ted se musíme mít rádi
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:43
Kachna   
Ale se mnou v ložnici, ani v posteli nespíš. A ani se ti pro mejdlo nevohnu, abys věděl,....
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:42
Kachna   
to Pavlick nenapsal, ale že jsi to ty


Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.

Nikdy nesmím zapomenout na Sluku, která hnízdí v Benešově a na kterou jsem zapomněl.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:44
Tragédie v JRD
špatně. a znova. Před spojkou a ti chybí čárka
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:50
Balooo   
A pawlick je pawlick. Já jen tak pro pořádek, ať se chlapec netrápí.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:15
pawlick
Správně kolego, já se píši s tvrdým w. Tak Kachna znova
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:45
AJS
Máš kliku, tohle už 100x je, tamto bylo asi jen 70x !
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:46
Kachna   
hmm, blbej word, zkopíroval jenom něco.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:30
AJS
Je fakt, že pro tebe znamená prostředí simulátoru asi něco jiného, než pro mě. Pro mě to byla kratičká etapa poznávání světa tří písmenek - IFR, jinak to byla vždycky bokovka na pokraji zájmu, off-line, off-simbeer, a na Péráku jsem vnímal a vyzdvihoval jiné věci, než ty.

Možná proto to nevidím nijak černě. A teď se jdu podívat, co zase o rozpravě cizích lidí napsalo Ministerstvo propagandy Hácha a Moravec
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:52
Rychlokvaška
Tak pro mě to byl velký základ, ale to je jen půlka problému...

Já bych to taky neviděl tak černě, kdybych měl příležitost se toho dění mimo Pérák účastnit. Jenom mi osobně bohužel nic moc jinýho než ten virtuální Pérák nezbývá...Co si pak pořešíte na pivě, na nějaké akci, leteckém dnu nebo mezi sebou osobně v mezičasech se mě osobně bohužel nijak netýká. V ČR jsem víceméně výjimečně a jenom na skok, volno se mi do žádné akce netrefilo už hodně dlouho a taky dost dlouho netrefí. Ale to nikdo kdo nežil dlouhodobě v zahraničí nepochopí...

No nic, dost fňukání, to je holt osud.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:59
Létající myš   
Jo máš pravdu, že to je spojení s domovem. nebreč já jsem dýl emigrovanej a nevidím to zas tak černě. Aspoň se tu člověk pobaví. Bohužel a s tím s tebou souhlasím, že byly doby, kdy se tu dalo spoustu věcí najít, tvořilo se o sto šest. Bohužel pár lidí se otrávilo, dělá pro sebe, nebo okruh svých známých. To je škoda, ale co naděláš. A nebýt té blbé tlamoknihy, nepokecel bych se známými a Skype je pro mě možnost vidět dceru a povídat si. takže ta technika zas tolik neodlidšťuje
HOWG
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:08
Rychlokvaška
No nenadělám zjevně nic Nezmění se jako vždy ani prd, většina to bude ignorovat, zbytek si z toho dělat srandu...
Technika rozhodně neodlišťuje, odlidšťuje ji pár lidí způsobem jakou ji používají. Ale to je na dlouhou debatu. Jako FMCčko, Rubbish in, rubbish out
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:15
Létající myš   
Jo jo, to je na dlouhou debatu, ale tady ne. nemíním krmit toho giganta letectví další municí pro jeho ego. Já tomu odloučení rozumím. Taky se dostanu do čr málo. Ale asi stárnu a tak když jsem tu tak chci tam a když jsem tam chci zas zpět. Jdu dát panáka , zamáčknout slzu a zítra hurá do výroby.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:15
AJS
Rychlokvaško, jde na na tebe krize (středního věku nebo krize expata?)

Mě osobně v tomhle ohledu otevřel oči Ježíš. V Kanadě jsem totiž potkal osobně Ježíše, dokonce byl mým copilotem.

Ježíš Pérez byl už dvanáct let expatem z rodné Venezuely, létal 727, DC-10 a poslední štací před Sunwingem byla 777 u Qataru. O tomhle životě mi vyprávěl dost, měli jsme spolu několikadenní pobyt. Přesně říkal, že zlomem je pět let. Do té doby se vrátil domů, šel za kamarády na pivo, a šlo to. Pak najednou zjistil, že si už říct ani není co, tak na to pivo ani nechodil, či se nesnažil, a po dvanácti letech zjistil, že má jen tu svoji rodinu a pak pár krátkodobých známých na jednotlivých štacích. A protože domů nechtěl, dokud tam bude Chávéz, tak se podival na globus a hledal zemi, ve které že by se usadil a našel Kanadu. A říkal mi - nechoď na dlouho do světa, pokud nemusíš, cesta zpátky je těžká a odtržení od života doma je příliš hluboké.

Asi měl pravdu, Ježíš jeden
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:19
Létající myš   
Jo to je bohužel pravda. V mým věku je ještě jeden průser a to že už někteří nejsou mezi námi a tak si kladu otázku, zda by mělo význam se vracet , když nejsou vazby. ve dvaceti, tžiceti to není problem, ale skoro v šedesáti už to nemá smysl.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 22:37
Rychlokvaška
Jojo, to pravdu měl určitě, na to už jsem přišel taky Ono o to by tu ani nešlo, mě je tu fajn, vpodstatě hodně moc i v té Kanadě a dokázal bych si najít i spoustu jiných míst. A dokonce mi tu ani nic moc nechybí, spíš naopak a rozhodně ani neuvažuju o tom, že bych se někdy vracel - rodná hrouda mi bohužel nemá co nabídnout a těžko bych si zase zvykal. Pro mně osobně je tráva opravdu zelenější jinde...i když to těch 5 let chtělo, to člověk nepozná hned.

Jenom ten Pérák a FB byl taková příjemná spojnice domů, něco co se dalo číst po večerech, nebo za letu, občas něco sesmolit a přispět, udělat někomu radost...Teď už to tu hodnotu nemá...je to super pro vás jak se domluvit na pivo, jinak to ale upadá dost dramaticky.

Dalo se skloubit žít mimo a přesto mít dojem, že je člověk doma. To už teď bez osobní účasti jaksi nejde, protože online je mrtvo.

Tak asi tak.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   18. 8. 2012 / 09:28
leonell
> něco sesmolit a přispět, udělat někomu radost...Teď už to tu hodnotu nemá

mně tvůj příspěvek o výkonu při vzletu z vysokopoložených letišť radost udělal. A určitě jsem nebyl sám. právě kvůli takovým věcem má smysl se sem koukat.

Jinak vcelku souhlasím s Jožem s tím rozdílem, že to prostě beru jako vývoj který je možné buď akceptovat nebo odejít - prostě z FlightSimu se stal FlightClub, kde se většinou řeší věci z mého úhlu nezajímavé. Já narozdíl od Joža mám tu výhodu, že xplane má vlastní čs. fórum, kde se řeší čistě simulátory (resp ty nesimulátorové věci jsou odděleny).

Asi tak.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 21:39
Balooo   
Tyvole strojníku, to je dlouhý jak okruhy s Liberátorem!!! Sbal si Jeppesen baťůžek, natáhni brajtlingy, nasaď rejbeny a přijeď se přeškolit na Sluku, to tě naučí! Můžeš si vybrat Benešov, nebo Kladno, do Ostravy s ní neletíme. ...i když... to není zas tak blbej nápad.
Za odměnu dostaneš dárkový certifikát s logem KLÍNu.
 

Velká poznámka alebo postreh k Péráku - dlouhý ale důležitý   17. 8. 2012 / 23:21
Milan Mikulecky
Je to smutný čtení. Můj nepodstatnej názor - nechci posuzovat jakej vliv hraje to vzdálení z rodný hroudy, já sám jsem v Londonistánu naštěstí strávil jen dva roky, navíc v takovým pracovním zápřahu, že než jsem se nadechnul byl jsem zase doma (nicméně dodnes mám jednu ruku zmrzlou a druhou opařenou ale tak nějak (podle vlastních zkušeností) v tom hraje roli i věk. Nedávno jsem byl na srazu základní školy, s nikým z těch lidí se kterýma jsem strávil osm let života ve stejných lavicích, jsem si najednou neměl co říct. Podobný jako tady je to všude, ale napsal jsi to pěkně depresivně. Vem si volnej weekend, doraž do koucourkova, polítáme s radimemmmem skupinu, uspořádáme simbeer v Palermu, probereme co je to ta vzducho mužo loď a aspoň tě uvidím naživo
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:30
pawlick
To byla rychlost, tenjehožjménonesmímevyslovit, už napsal nový článek. Ten člověk snad nedělá nic jiného, než že čte Pérák
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:37
Fabo™   
Zrovna jsem to chtel napsat...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 20:14
pawlick
Ten je rychlé, napsal další a souhlasí s Dušínoj
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:22
FSPilot   
Možná by nebylo od věci změnit zdejší logo
3584 B / 317 x 53 / A.jpg
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:24
pawlick
To je dobrý Schválně, za jak dlouho bude reagovat
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:21
FSPilot   
Tak si říkám, že by ještě někde mohlo být "Hlavní stránky Fanclubu"
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:10
Milan Mikulecky
Hop míček, přines, hodnej ....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:11
tonde   
...a ještě jsem byl kvůli vám degradován....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:17
Tragédie v JRD
Udělej si na tom péráku pořádek, už se to tam zase mydlí ...
... ale fakt máchovi dneska asi zvířatka nedala... kolik je to za dnešek perákočlánků ... pět, šest?

Pěkne to tu propaguje, to si zase JM namastí počítadlo .)
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:23
Milan Mikulecky
a nekliknu mu tam a nekliknu a nekliknu i kdyby jste mě pokoušeli sebevíc
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:24
Tragédie v JRD
To nevá ... Hlavně, když klikáš JM .)
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:27
Milan Mikulecky
a to já zase jo, tomu já kliknu rád a třeba i dvakrát, ten už musí být z těch mejch klikanců neskutečně za vodou, aspoň to někdy před rokem psalo vydavatelství Hácha and Gardener
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:40
Fabo™   
Milane ja ti to preposlu. Nebo bychom mohli udelat centralni sbernu, klikat bude jeden, a cist budou vsichni
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 19:46
FSPilot   
Tož to bude něco jako tragéd Když si vzpomenu, jak byl na ostravském simbíru a během kecání u stolu neustále serfoval po netu na mobilu...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 20:03
Stew
Vy snad neděláte nic jiného, než že čtete toho oného
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 20:06
FSPilot   
To víš, každý web si najde své skalní příznivce
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 20:09
pawlick
Když se chceš pobavit, tak neznám lepší čtení
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:24
AJS
Pan redaktor zase dostal měsičky, nebo jak to onehdá napsal?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:28
Tragédie v JRD
Asi mu nedal ten čokl, se kterým spí.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:48
Létající myš   
kriste pane to snad NE nebo JO.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:29
pawlick
Skoro to tak vypadá
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:49
tonde   
navazuju neosobně a neadresně na prvotní příspěvek - kde jsou admini a cenzoři teď, aby celý tento nesmysl a blábol smazali?!?!? Velký JM několikrát napsal, že na peráku nic měnit nehodlá, tak co furt řešíte? Víte co je demokracie? Svobodná možnost volby - nelíbí se mi - nelezu tam. Líbí se mi - lezu tam.
Za chvíli se vedle může objevit, že na flightsimu se to zase hádá a vře... Jak malí Jardové. Je to marný, je to marný, je to marný. Jdu si dát fernet, když huž je to tu samej ožarala. Smazali se tu menší hovadiny a tohle se tu nějakým zázrakem drží - asi jsou admini v knajpě a lejou....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:53
Létající myš   
Pijou destilku Nemaj čas
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:56
Rychlokvaška
Můžu to tonde smazat hned...jenom mi bohužel přijde, že to tu má místo...
Pro těch 20-30 lidí co se zná a pravidelně potkává to může znít jako nesmysl mimo realitu...pro pár stovek lidí okolo je to bohužel občas dost smutný.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:58
Tragédie v JRD
S poněkud těžkou nadsázkou - to kvůli tomu, že nemůžeš jezdit do čech na simbeery, máme přestat chodit do hospody?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:03
Rychlokvaška
Někdy Tragéde přemýšlím, jestli ses s tou rejpavou už narodil, nebo jestli je to postupným vývojem...kdys tady třeba naposledy napsal něco kreativního?

Jinak si samozřejmě dělejte co vás napadne, já nemám rozhodně v zajmu někomu plánovat volný čas, to jsi to jen (zase) špatně pochopil....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:06
Tragédie v JRD
Možná místo sepisování elaborátů by stačilo číst perák?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:09
Rychlokvaška
K-R-E-A-T-I-V-N-Í-H-O
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:46
jožo
Máš to marný. A je to tu zas. Pérák sa mení (alebo už zmenil?) na fejzbuk. A baobab ako vidíme aj teraz vznikne zakaždým a v ňom sa zmení aj pôvodne nahodená téma. Ale ja to už vzdávam. A je zaujímavé že Teba tu ktosi "napadol" za dlhý príspevok. Dlhý príspevok napísal aj Radimmm (ktorého si ja ako aj viacerých tu veľmi vážim a témy o reálnom lietaní mi vôbec nevadia, sú naopak obvykle veľmi zaujímavé - ja som si tiež v mladosti urobil plachtársky výcvik) a ten dotyčný mu to nevytkol tak ako Tebe. Tak ako to je s "rovnými" a "rovnejšími" tu na Péráku ?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 23:41
Fabo™   
Jozo ty si lowmicka absolutne, ale absolutne nepochopil.

(a ani fejsbuk. Perak sa fejsbuku neblizi, nastastie.)
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:10
tonde   
....tak to smaž a je klid
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 21:58
Kachna   
no, hlavně si nech místo na zítra, ještě tu 0,5L mám,....
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku   17. 8. 2012 / 22:37
greedy
neosobně a neadresně musím podotknout, že po tom co jsem dneska projel skoro 700 km vozmo a ještě mě Tonde nesvezl ve Twinu, což jsem jsem předpokládal, že pochopil proč jsem si nadjel z HavlBrodu až do Bene, jsem musel požít pár deci slivovice a musel jsem drahé polovičce vysvětlit, že mi oči slzí z únavy
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   18. 8. 2012 / 09:49
jožo
Tak si myslím, že už by bolo načase tento strom ukončiť. Niektorí páni so mnou súhlasia (prišli mi aj súkr. správy), iní ma "sprdávajú". V podstate som takýto priebeh aj očakával. Akurát som dúfal, že z toho nevznikne zase takýto stromisko. Ako tu trefne poznamenal leonell, FlightClub tu je a sú tu aj veci pre ktoré má zmysel sem "nazerať".

Á propos: Čo hovoríte na ovocné pivá?
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   18. 8. 2012 / 15:25
MiG-21MFN
to je zajímavý téma já jsem rozhodně pro. v těch vedrech je to ideální, jedno, dvě... a jak mi neni a nejraději mám staropramen grep
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   18. 8. 2012 / 15:43
Tragédie v JRD
Zbabělče Tyhle ovocný srágory pít .... Za chvíli dosáhneme úrovně helmutů, co si lejou do piva fantu.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   19. 8. 2012 / 23:37
Fabo™   
No. Treba starac a bazant jsou v tehle variantach hnusne brecky, ale takove tuborgy treba maj neco do sebe...
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   19. 8. 2012 / 16:09
kuma   
Jožo, není náhodou nějakej jinej problém, kterej tě trápí? Protože to obvykle nebýváš ty, kdo zaměňuje argumenty za "sprdávání".

Přečet jsem to celý (uff...) a nikde jsem žádný sprdávání na tvou adresu nenašel. Naopak. Mnoho kolegů, které ani FS pilot nemůže označit za "VIP" (i když kdo ví, teď když naznačuje, že hranice už je někde na "FS-pilot" a "ostatní" ) se ti snaží odpovědět svým názorem. Nic ti nevyčítá a taky nikdo neříká, že bys pro změnu ty tvůj názor říkat neměl. A spousta dalších si nejen (velice) váží tvé práce, kterou tu občas prezentuješ, ale chtěla by se s tebou i setkat osobně - jen kdyby se kolem Martina jezdilo (lítalo) častějc. Já mám jeden takovej plánek, kterej byl kvůli jinejm lítacím aktivitám odsunut - ale v něm má LZMA zcela nevygumovatelnou pozici povinného OBT, hlásného bodu a přistání - všechno dohromady.

Takže, přátelé, přežijte vedra, pijte hodně tekutin, aspoň 3 litry denně - (a rozhodně ne destilku, pokud si nechcete zničit zdraví). A o ovocných pivech nic nevím, pivo nepiju žádné, takže nemám s čím srovnávat.
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   19. 8. 2012 / 18:57
jožo
Trochu zacitujem Zarembu: ...tak je pro něj Periskop opravdu nepřehledný a v spolední době ani informativní hodnota kolem simulátorů není valná.
S týmto súhlasím. A všetky "problémy" by zmizli, keby sa jednoducho urobili dve zložky: Real lietanie a simulátorové lietanie. Tým nechcem povedať, že do zložky reál lietanie by som nikdy nenazrel. Sú tam veľmi zaujímavé postrehy a krásne fotografie. Len by sa tým sprehľadnil Periskop a príspevky o simulátorovom lietaní by okamžite nezapadli do stratena. Toť vše.
Ale keďže sa toto už aj v minulosti riešilo a bez úspechu, tak to vzdávam a už nikdy toto "nenadhodím".
 

Malá poznámka alebo postreh k Péráku - Amen   19. 8. 2012 / 19:13
FSPilot   
Já ti ležím v žaludku asi víc, než soudruh Mácha

Očividně jsi původní smysl příspěvků zcela nepochopil, ale lidem jako ty marné cokoliv vysvětlovat. Když nechce, tak prostě nepochopí
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ