FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 10. 5. 2024, svátek má Blažena Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
X-Plane vs. FSX | Rada Jeden příspěvek | Celý strom
X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 02:09
Grassi   
Zdravím všechny letce ! Po dlouhém létání, několika roků, na FSX jsem zahlédl X-Plane 10, která tuším vyšla před několika měsíci. No, ono se říká, že je lepší nejen graficky, ale také toho co se týče reálného létání. Jsou tam lepší vlastnosti letu, tedy více reálnější. Mojí otázkou tedy je, co je lepší? Jde mi hlavně o realitu. V FSX létám s PMDG, přesto nevím jestli X-Plane, kterému se vývojáři věnují i po vydání, není lepší než FSX od Microsoftu, na který Microsoft Games zřejmě zapomněli. Předem děkuji
 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 03:32
Koprik
..a to myslíš vážně, jako provokaci, nebo neumíš na fóru hledat a číst? Řeší se to tady každý druhý měsíc, předpokládám že všechno k tématu už bylo řečeno i napsáno.Co bys ještě chtěl slyšet?
 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 05:01
Luděk Ch.
Hledej šmudlo Fakt se to tady řeší pořád dokola a hlavně to doteď nikdo nevyřešil. Nepochybně je v mnoha věcech X-plane lepší, ale v mnoha je i horší a podle mě bude ještě dost dlouho trvat, než X-plane začne být celkově lepší. Zvlášť vzhledem k nedostupnosti add-onů úrovně PMDG.
 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 07:00
Jimmyk
A proč jednoduše neodpovědět? Zabere vám to ani né minutu ... zas mě se taky vždy nechce hledat v obrovských stromech nic neříkajícího textu. Jestli je Xplane lepší jak FSX záleží na každém zvlášť a jeho úhlu pohledu. Zkus si stáhnout Demo a porovnej sám , dle mého co se týče prostředí je snad o něco málo lépe v Xplane i když se mi to zdá hrozně moc takové pastelové takže vyšperkované FSX je na tom v podstatě srovnatelně v některých ohledech o něco lépe a někde o něco hůř. Co se týká jestli je to více reálnější nebo ne, pokud sedíš doma na židli tak ti to může být fuk, pocit z reálnosti si tvoříš ty sám. Co se týká uživatelského prostředí tak to je pro mě v Xplane naprosto tupé... Ještě nějaký čas potrvá (možná), spíš by jsem vsadil na Prepar3D sice o proti FSX absolutně žádný rozdíl jsem nezaznamenal jako uživatel krom toho že to možná častěji padá
 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 09:28
Luděk Ch.
Jednoduše neodpovědět proto, že jednoduchá odpověď ve stylu "lepší je X/Y" neexistuje. Je to jen směsice osobních pocitů a dojmů a to si člověk musí ujasnit sám. K tomu mu může pomoct jedině právě to prohrabání se starými vlákny.

P.S. tvoje odpověď mu asi taky moc nepomůže, nekonkrétní plácání
 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 08:08
leonell
Stav 10/2012:
Pokud létáš malá letadla či větroně pak XPL, kvůli lepším letovým vlastnostem.
Pokud létáš dopraváky tak FSX, kvůli propracovaným addonům.
Chceš-li létat online pak asi méně problémů přináší FSX.
Československých letadel /L410, Zlíny/ v XPL není moc (a obávám se ještě dost dlouho bude).
Lepší sázkou na budoucnost je určitě XPL, jak z hlediska vývoje tak z hlediska využití HW.
Pokud plánuješ přejít mimo Windows (na Linux/OSX) tak jedině XPL.
Z hlediska ČR/SR podpory díky specializovanému fóru XPL, tady už je to přeci jenom o kousínek jinde (viz tzv Jožův postesk ) .


 

X-Plane vs. FSX | Rada   7. 10. 2012 / 08:36
JM   
Ještě bych tu připsal, že pokud člověk lítá vrtulníky, tak je XPL jasně lepší volba jak FSX. U vrtulníků existuje i slušný počet kvalitních komerčních addonů, který jsou pěkně udělaný, takže kromě slušnýho letovýho modelu, který mají v XPL všechny vrtulníky, tyhle i slušně vypadaj.

A pak ještě jedno doplnění, pokud člověk rád lítá nad ortofoto ČR, tak to co je dostupné pro XPL, mi přijdě podstatně kvalitnější, jak to, co jsem zatím viděl pro FSX. S tím, že pro XPL je nad celou republikou i odpovídající autogen - to pokrytí sice není stoprocentní, ale co je v OSM to je pak i v XPL.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ