FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 3. 6. 2024, svátek má Tamara Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ruzyne airport Jeden příspěvek | Celý strom
Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 17:03
garfild
Ruzyne airport bay-bay
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 17:20
Pips   
Máš na mysli bye-bye, nebo záliv-záliv?
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 17:31
Premek
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 17:40
Kachna   
Je to smutný. Letiště, který stavěli otcové našich dědů, zapsaný na seznamu UNESCO a oni jej přejmenují. Je sice pravdou, že p.Havel byl osobností spojenou s ČR a většina cizinců zná buď Jágra, nebo Havla, ale když přejmenovat LKPR, tak na letiště TGM, protože ten se o českou státnost a letectví zasloužil více a samotné ruzyňské letiště dal zbudovat.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 17:59
Spitfire IX
Přesně tak!
LKPR na letiště Tomáše G. Masaryka. Masaryk tu má v práglu "nějaké" nádraží ale letiště po něm nepojmenují. On by byl ta správná osobnost protože symbolisuje dobu první republiky kdy jsme se asi měli nejlíp (když si vezmu celý průřez historií, tak ano) a nechal LKPR vybudovat.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:12
Luděk Ch.
Teď máte s prominutím hubu plnou keců, ale dokud nenapadlo Feniče pojmenovat LKPR po Havlovi, nikdo ani nepípnul. Co vám bránilo celých posledních 22 let podat návrh a zorganizovat petici za pojmenování po TGM? Já bych vam ji klidně taky podepsal a nemyslím, že by to bylo bez šance na úspěch. Ale zaspali jste, někdo podal jiný a aktuálnější návrh, který celkem logicky prošel.

Ale na rovinu, jsem si jistý, že vám je úplně jedno, po kom se jmenuje, jen nedokážete přijmout jakoukoliv změnu. To je celé.

P.S. buďte rádi, že se konečně nebude plést letiště s kriminálem Za pár let si ani nevzpomenete, že se dříve jmenovalo po jakési bezvýznamné obci jen proto, že shodou okolností leží v jejím katastru.

Už je ten brekot, že vám "berou" Ruzyni dost únavný a otravný. Sorry...
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:20
Pan Letadlo   
" Za pár let si ani nevzpomenete, že se dříve jmenovalo po jakési bezvýznamné obci jen proto, že shodou okolností leží v jejím katastru."

Myslíš tak, jako všichni zapomněli na Mošnov a teď říkají Leoše Janáčka? Jo on to vlastně nikdo neříká. A tak stejně to bude pro lidi furt Ruzyně, ať tam třeba napíšou pepka námořníka.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 19:01
Luděk Ch.
Ta vidíš, nikdo nebude zakazovat říkat tomu dál Ruzyně. Tak co se vlastně řeší
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:23
Spitfire IX
"jen nedokážete přijmout jakoukoliv změnu"
Jasně, sáfra vždyť já už tam chodil jako malej špunt koukat na éra z vyhlídky. To byla tradice, v sobotu/neděli se sebrat a pojedem se koukat na letadla. Dneska už vyhlídka není, času je podstatně méně... chodím na ty nové valy a to jen když je nějaká specialitka "kterou stihnu a nezapomenu se přijít podívat"
Byl jsem na starý název zvyklý a ostatní asi taky - proto řvem
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 19:03
Luděk Ch.
Oceňuju, že to přiznáš a samozřejmě to i chápu. Tradice byla dlouhá. Nicméně letiště zůstává na místě a slovo "Ruzyně" se nestává sprostým slovem, tak neni třeba truchlit.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 21:26
pseudoMates
Volací znak stanovišť ATC zůstává stejný, díky bohu za to..
 

Ruzyne airport-trosku OT   6. 10. 2012 / 06:49
milo   
tosku OT: kazda zmena, je zmena k horsiemu (Joseph Heller, Hlava XXII)----
Nemam nic proti tomuto nazvu, ale p.Havel bol poprve dramatik, a disident, ktory mohol kedykolvek za doby minulej odist(dokonca mu to ponukali komanci). Vazim si Havla, ze ostal, ze bojoval za nasu slobodu(a samozrejme aj za svoje nemale majetky na Barrandove), ale politik to nebol, sorry, vysledky jeho prace su jasne...A este roky na to budeme doplacat, aj Cesi, aj Slovaci...
Havel, Klaus a Meciar rozbili Ceskoslovensko... preco nebolo vtedy ziadne refernedum? Za kazdu hovadinu sa vyhlasi referendum, a za takuto velku vec nebolo.
Nemam pocit, ze nase narody sa chceli rozdelit. Osobne sa vzdy vo svete predstavujem ako Cechoslovak.
Preco to nikoho nenapadlo skorej, pomenovat Ruzyn po TGM? Teraz nechcem porovnavat osobnosti, ale co pozname historiu, TGM by si to takisto zasluzil.
A nakoniec co bolo zle na mene Ruzyne? Ludia neradi menia veci zauziavne, veci co funguju, ako Ruzyn doposial fungovala....
Plebs(my) sa zaoberame doslova "hovadinami", a nase vlady navysuju euroval pre Grecko, ktori su v tej "najvatsej krize" a dovolia si staviat F1 okruh za 100 mil EUR, dochodky su tam na urovni 1200-1500 EUR....a my na SK nemame dotiahnute ani dilanice......A to uz vobec nechcem hovorit a porovnavat dochodky a min. mzdy u nas s nimi....

Mne ta cela kauza okolo Ruzyne pride nieco, ako, aby sa mal plebs s cim zaoberat, zabavka a debaty pri pive. Odvratime pozornost od skutocnych problemov nasich statov.
A vrchni si hrabu dalej.

Napr.ako na SK, Gorila, no co sa udialo? Nic a nic sa ani nudeje, kto bude zodpovedny a koho postihne trest? Nikoho a nikdy. Len nas, ak zmeskame jednu platbu hypoteky....

Alebo "chudacik" celosvetovo hladany Karol Mello, s gazou 70 000 EUR/mes(kto mu tu gazu posiela?), v Belize. Uz cestny obcan. Doma ma byt sudeny za 4 vrazdy..... A co sa deje? Nic.

U vas, v CZ, zmenite meno letiska, na Klausa budu strielat z hrackarskej pistolky, a opat sa ma o com hovorit.....Pripadne niekto odstupi...s odstupnym par tisic EUR, za "dobre vykonanu pracu"....

U nas most sa uz nebude vola most Chuck Norris, daco ine sa vymysli.....No, a tymto je narod zamestnany, a kradne sa dalej.....Vzdy je to tak, dajte narodu chlieb a hry....a vysost nas ozobraci.....Aspon mne to tak pripada....
Len dufajme, ze bude aspon na ten chlieb....

Ale nebudme "blahovi", toto sa nedeje len u nas, kdekolvek som, vidim to iste.
Moralka, cest a loajalnost su pojmi zabudnute. Doba je zla, a aspon my, snazme sa byt nedobovi.........
OK, rozpisal som sa, snad to najde pochopenie. Ked nie, co uz.Potom chybujem asi ja.


S uctou.
milo.
 

Ruzyne airport-trosku OT   6. 10. 2012 / 09:51
jožo
+++1
 

Ruzyne airport-trosku OT   8. 10. 2012 / 10:12
kuma   
Milo (a Jožo), nic ve zlém, ale to je nářek mimo mísu.

Mám Slováky ve veliké úctě, je to národ, který dal světu velikány a teď zrovna v práci mluvím skoro víc slovensky, než česky (a rád, při tom jak mnnohonárodní mám tým mám).

ALE rozdělení našich států byla jediná možná cesta. Tehdy jsem možná i pochyboval, ale když dnes vidím politickou garnituru jednoho státu a druhého státu, jejich projevy, hodnocení problémů, které ten který kokot (kokoti jsou u nás i u vás stejní, to jo) považuje za důležité - o kterých mluví a nemluví - tak to jsou skutečně dva úplně - ale úplně jiné světy! Nedovedu si představit, že by dnes seděli v jedné sněmovně a dohadovali se o "společném" státu - to bychom my obyčejní byli v prdeli ještě o dva sáhy hloubš, než jsme dnes (my i vy).

Nicméně - s přejmenováním letiště to nemá nic společného. Přejmenování letiště - stejně jako pojmenování nádraží, náměstí, ulice - je prd. Obláček páry, který je dnes tu, plní stránky bulváru - a zítra je fuč - a nikdo po něm nevzdechne.

Zeptám se takhle - vyloženě vám vadí, že letiště bude nést jméno Václava Havla? Řekl bych, že spíš ne, že spíš máte kopřivku z toho, že se takové kejkle odehrávaj a politici (pozitivně nebo negativně) exhibujou. Ale nenapadlo by mne s vážnou myslí kritizovat rozhodnutí Bratislavy, když zaváděla MRŠ. Taky bych mohl uvažovat, zda jde o zviditelnění, kšeft, profanaci Štefánika a jánevoímcoještě.

A když se na to podívám v odstupu, tak třeba pro mne akce, kterou demonstrativně náš současný prezident a součesný premiér bojkotují (jedna z mála věcí, na které se shoudnou) , paradoxně signalizuje, že by se mohlo jednat o pozitivní krok !


Béke, burárum!
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:03
Luděk Ch.
Oni ji zbourali???
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:29
garfild
ups..bye-bye
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:35
Kendy   
to se musí Havel ted otáčet v hrobě.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:36
Soli
Cituji jeden komentář: "Dneškem se upravují i vyjmenovaná slova: brzy, jazyk, nazývat, Václav Havel Letiště Praha"
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 19:04
Luděk Ch.
Dobrý!
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:38
Balooo   
Stejně je to letiště Chucka Norrise, jako všechny ostatní.
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 18:56
Spitfire IX
A který je teda to Krtečkovo
 

Ruzyne airport   5. 10. 2012 / 19:25
FSPilot   
Už se těším, jak bude někdo dělat propagační video, jako u Mošnova a bude začínat "Dobrý den, Václav Havel letiště Praha věž, přistání povoleno"
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 13:31
Jeeloo
http://technet.idnes.cz/praha-ruzyne-letiste-vaclava-havla-praha-vaclav-havel-prague-international-airport-gz4-/tec_technika.aspx?c=A121007_190856_tec_technika_kuz

Zajímavý článek, konečně to není slátanina jako včera, že máme 6 drah a další věci. Podpsán pod ním je i jeden pérákista

Nicméně, já osobně to mám za Letiště Ruzyně. Byla to je a bude pro mě Ruzyně, nikdy tomu nejspíše nebudu říkat Václava Havla. Není to nic proti němu, nijak mě nezajímá a nezajímal. Mě ten název nejde přes pusu. Každý si udělá za čas svůj názor na věc. Fero Fenič po tom, co mu utnuli státní dotace na různé festivaly, tak se stal tím, čím se stal a potřeboval se opět zviditelnit. Povedlo se mu to.
kdyby třeba přejmenovali Václavák, tak by to vadilo jiné sortě lidí a my, co jsme z okolí letadélek a letadel, tak bychom ani nevzdechli a maximálně mručeli, že se metro jmenuje jinak.
Bohužel, mocipáni v čele s od-smrti-havla-stále-kratší-sukně Dagmar Havlovou se rozhodli a tak to máme

Bye Ruzyně and welcome Ruzyně
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 13:38
Tragédie v JRD
Jooo, ten článek na novinkach byl fakt dobrej .. ale uz ho stihli trosku srovnat a zbavit těch keců... ale na tom novinkovým článku nebyl smutnej ani tak ten článek, jako je smutná diskuse pod nim. Koncentrace frustrátů byla tentokrát extrémně vysoká.
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 14:49
pseudoMates
Napsal jsem jim do redakce, ale dosud jsem se nedočkal odpovědi..
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 13:44
Lowmick   
Zrovna vcera jsem po pristani na LKPR koumal ten nazev a rikal si, jestli by nestalo za to zmenit i nektere volaci znaky. Treba Dagmar Director, Vaclav Delivery apod.
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 14:02
AJS
Dagmar Director by se špatně vyslovovalo, ale Václav Delivery zní perfektně.

Mě se líbila nečí připomínka, že bude sranda, až bude v zimě hnusně a Havla zavřou
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 14:13
kuma   
No, jako nositel toho jména musím říct, že je jen málo - maličko českých jmen, které jdou cizincům tak blbě přes pysyk, jako ausgerechnet "Václav" - zejména, pokud je to někde počesku napsané (to už je pak úplnmá katastrofa). Proti tomu to mikrosoftí "Rucinje" je jen odvar, čajíček...

Já osobně nejsem proti přejmenování, potkalo to Franz-Josefa, Masaryka, Beneše, Štefánika... ale i tak si myslím, že "Praha Radar" prostě bude stejně vždycky "Praha Radar" - tak o co vlastně jde?
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 16:56
com304
Někde jsem slyšel, že se tomu bude říkat "havlák"
 

Ruzyne airport   8. 10. 2012 / 16:57
FSPilot   
Já už to používám Ve čtvrtek jsem jel z hlaváku na havlák a pak zas zpět
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ