FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 9. 5. 2024, svátek má Ctibor Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
PC zostava pre FSX - AMD + ATI Jeden příspěvek | Celý strom
PC zostava pre FSX - AMD + ATI   1. 11. 2012 / 08:29
maverick60   
Ahoj všetkým.
Kedže ja sám som mal vždy dilemu aký počítač si mám kúpiť pre FSX , ale pri tom za rozumnú cenu , rozhodol som sa, že nasladujúcov informáciou možno niekomu poradím vo výbere počítača.
Respektíve hlavne tým , ktorý uvažujú nad počítačom triedy AMD.
- Vopred chcem ale upozorniť že sa nechválim tým akú zostavu som si vyskladal a že ani nerobím nikomu reklamu a ani nepresadzujem tú , alebo onakú značku. Ide mi len o dobro veci. -
Ak by to ale predsa len niekto nepochopil , tak kľudne do mňa

Pred cca dvoma rokmi som si zakúpil už vyskladanú PC zostavu od Shark computers.

( AMD Athlon(tm) II X4 630/ Asus Motherboard M4A78LT-M-LE / Apacer 4 Gb DDR3 RAM / 500Gb Hard disk Hitachi SATA II / Asus EAH5570 1Gb Graphics card , Zdroj 400W , XP 32 bit ). Cena bola 500 Euro PC a 150 Euro monitor.

Túto zostavu by som na stupnici od 1 do 5 hodnotil ako 2,5. Nebola špatná , zvládala Far Cry 2 , Crysis 1,2 , Test Drive Unlimited 1,2 , FS9 , Sturmovik 1946 , Wings of Pray a samozrejme aj FSX. Ale FSX-ku som musel mať všeliak okresanú. Síce nad ORBX terénom mi šlapala pekne ( cca 50 FPS ) ale viac menej iba za dobrých poveternostných podmienok. Akonáhle som nastavil búrku a podvečer padala mi.
Preto som sa rozhodol , po ročnom šetrení penazí , po pol ročnom získavaní informácií z počítačových fór a rôznych stránok na testy PC , kúpiť vytúžené komponenty. Dlho som zvažoval či Nvidiu , alebo ATI. Nakoniec zvítazil AMD + ATI , kedže tieto komponenty som mal pred tým a bol som spokojný. Nebudem tu polemizovať o tom , čo je lepšie. Takých príspevkou tu už bolo veľa. Pre mňa boli cenovo dostupnejšie AMD a ATI. Pomer cena výkon. Nakoniec som si vybral tieto komponenty od rovnakého predajcu , pretože v tej dobe cca spred 2 týždnou boli najlacnejšie.
Tu sú:

AMD Phenom(tm) II X4 975 Black Edition , 3600Mhz od výroby. - 126 Euro
ASUS M5A97 R2.0 soc.AM3 970 DDR3 ATX 2xPCIe RAID GL - 73 Euro
Kingston 2x4GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X - 36 Euro
ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 1GB/128-bit D-Sub, DVI, HDMI, DP - 117 Euro
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA III 6Gbit/s - 70 Euro
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+, odpoj. káble, 12cm fan, retail - 68 Euro
Windows 7 Ultimate 64 bit.

Cena spolu : 490 Euro. Skrinku som už mal ATX , ale nová stojí cca 30 – 60 Euro. Z toho vyplíva že sa naozaj oplatí komponenty si vyskladať ako kupovať už vyskladané PC. Nie len že cena je skoro rovnaká , ale výkonom sa to nedá ani moc porovnať.

Pre FSX som použil nastavenie so stránky ( http://www.venetubo.com/fsx.html ) a zredukovanie detailov autogenu ( už sa to tu na fóre riešilo ). FSX+Acceleration Pack mi šlapala ako default bez addonov nad Parížom s default B737 pri skoro plnom nastavení textúr a celkovo grafiky na v priemere 60 FPS. S addonmi ako UTX Europe , Rex essential , WoAI traffic , s default B737 , s rovnakým nastavením v priemere na 24 FPS. Skúšal som ORBX a tam mi to robilo cca 64 FPS.

Je pravda že ešte to stále testujem , ale javí sa mi táto voľba komponentov ako správna pre mňa. Ak by niekto chcel vidieť screenshoty z môjho nastavenia , spravím a pošlem.
Túto zostavu by som na stupnici od 1 do 5 hodnotil ako 4.
Sú samozrejme aj omnoho silnejšie PC , ale aj drahšie. Mne išlo o rozumný kompromis medzi výkonom a cenou. Snáď tento článok niekomu pomôže.

S pozdravom:
Martin / maverick60










 1x  

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   1. 11. 2012 / 20:24
Jurawood
Pokud by si dal 80E navíc za i5 3xxxk, přetočil na 4,5 tak si pro FSX přibližně o 50 až 70% výkonější. Dle tvojí stupnice to odpovídá cca 7-9.
 

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   2. 11. 2012 / 09:43
Jurawood
sorry trochu jsem se sekl s těma procentama, ještě jsem to v klidu propočítal..
Takže i5 na 4,5 Ghz je v celkovém výkonu asi o 100% výkonější než Ph.II X4 na 3,6GHz.
Tak tomu říkám dobrej kauf omlouvám se ale musím to říci aby podobnou blbost neudělal ještě někdo jinej. Tobě gratuluji výkonem si se dostal téměř na 7 let starou architekturu Core2Quad.
 

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   2. 11. 2012 / 12:30
Luděk Ch.
Bohužel, volba platformy procesoru vážně nebyla dobrá. Je to smutné, ale AMD je dnes o míle pozadu za architekturou Sandy Bridge nebo modernější Ivy Bridge od Intelu.

A to píši s plnou vážností jako mnohaletý příznivce AMD, které jsem používal ve svém prvním vlastním PC od dob prvních Duronů 900MHz až po Athlon X2 64. Potom mi nezbylo nic jiného, než se smířit s tím, že AMD prostě souboj o výkon s Intelem prohrálo na celé čáře a "potupně" jsem přešel na Intel i5 2500K. AMD má sice drobnou cenovou výhodu, ale ten rozdíl nevyváží rozdíl ve výkonu.
 

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   2. 11. 2012 / 13:20
maverick60   
Veľmi pekne ďakujem za gratulácie Jurawood Takýto nejaký uštipačný príspevok som čakal. Veď napíš rozpis svojich komponentov , aby aj ostatný mohli mať tvoj komp ako inšpiráciu , mňa možno nevynímaje. To by bola pomoc. Ale namiesto toho si sa zmohol len na kritiku. Beriem.

Každopádne , určite si nechám poradiť a časom keď budem vyberať nové komponenty a Intel bude stále výkonnejší než AMD ( lebo veď za tie roky sa môže stač všeličo ), tak sa budem uberať tým smerom. Nemám v tom problém.
Ja som ale mal peniaze práve na tie komponenty ktoré som spomínal. A nakoľko mám 7 týždňovú dcérku a peniažky už idú aj tam , som bol rád , že som si ich vôbec mohol kúpiť.

Išlo mi iba o to , že ak náhodou niekto na tomto fóre hľadá pomoc pri riešení problému s hardwerom a uvažuje nad AMD ( práve kvôli cene ) , tak existuje kompromis za relatívne slušné peniaze. Je to veľmi laicky napísané , ale v priemere mám nastavenia v FSX na 80 % a priemer 40 FPS s addonmi. Ide to krásne a obraz je pekný. Či v peknom , tak aj zlom počasí.
Ale veď na plynulý beh stačí 25 FPS , tak zasa načo tlačiť na pílu a valiť do compu , hlavne keď má niekto obmedzené prostriedky.Môj názor. Nikoho neodsudzujem.
Luďkovi ďakujem za hodnotné vysvetlenie.

PS: čím viac tu bude takýchto konštruktívnych príspevkov a samozrejme aj kritiky , tým bude toto fórum hodnotnejším zdrojom informácií pre nás všetkých.

Martin / maverick60



 

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   2. 11. 2012 / 15:06
Luděk Ch.
Chtěl jsem říct jen tolik, že Intel není o tolik dražší, pokud to převedu na peníze, tak cena procesoru by vyšla asi o 1500kč více za podstatně vyšší výkon. Případně pokud by se zvolil od Intelu procesor s výkonem odpovídající onomu AMD, nejspíš by vyšel cenově ještě o dost levněji, protože by to mohl být skoro low-end. Takže ani argument o ceně není moc přesvědčivý. Dále je dost nepravděpodobné, že by AMD mohlo v následujících letech ztrátu dohnat, protože samotné AMD na boj o výkon rezignovalo a budou se soustředit na jiné typy procesorů, které nebudou přímo soutěžit s Intelem, protože sami uznali, že na to nemají prostředky.
 

PC zostava pre FSX - AMD + ATI   2. 11. 2012 / 19:46
OKMAR
Maveriku, mohu potvrdit vyzkoušenou stabilitu svého PC systému založeného na I5, podívej se na můj profil, dal jsem to dohromady na základě doporučení nejen Luďka, ale i dalších kolegů a nemohu si to vynachválit, po 2 letech provozu stále výkonná mašinka, větráky se ještě ani jednou nezrychlily a to mám přetaktováno na 4,47 GHz,což je maximální hranice, přičemž funguje automatický režim, kdy se zvyšuje nastavený kmitočet dle potřeby. V FS2004 mám až 400 FPS, ve FSX mám až 100 FPS.
Prostě maximální spokojenost. Mohu říct, že jsem v životě neměl lépe vyladěnej počítač.
I díky tady kolegům z Péráku .
A to se musím přiznat, že jsem byl dřív velký fanda a uživatel AMD.
Marian
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ