FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT - Nefunkční joystick? Jeden příspěvek | Celý strom
OT - Nefunkční joystick?   16. 12. 2012 / 21:44
sokol
Nedávno jsem si všiml docela zajímavé věci. Protože jsem nutně potřeboval nějaký levný joystick koupil jsem Genius F-17 za pár kaček. Donedávna na notebooku fungoval bez problému, ale po zapojení do stolního pc se začali dít zajímavé věci... po spuštění fs několik minut fungoval a reagoval, ale pak z ničeho nic přestal reagovat na všechny strany... vždy po pár minutách letu. Tak jsem se tedy podíval do ovládacích zařízení a normálně byl vidět, ale nereagoval. Tak jsem restartoval pc a ejhle on reaguje, ale má to háček opět jen na pár minut Ještě jsem to zkoušel na notebooku, ale tam jsem podobnou chybu nezaregistroval. Takže netušíte někdo co tohle způsobuje? Ovladač v pc?

Děkuji a přejí hezký večer
 

OT - Nefunkční joystick?   17. 12. 2012 / 12:54
MzM   
Úplně od boku: přijde mi, že USB na chvíli nedostane správné napětí (?) a procesor v joysticku se pomátne? Rušení od něčeho jiného? Není v PC zapojený s nějakým jiným zařízení ve stejném USB-HUBu? Tiskárna, cokoli? Zkusit jinou zástrčku v PC (obvykle bývají 2-4 na jednom řadiči v PC, třeba přední USB bývají na jiném řadiči jak USB přístupné ze zadu) .

Víc mě nenapadá...
 

OT - Nefunkční joystick?   17. 12. 2012 / 14:04
Myšák CZ
Taky mi to začalo dělat a napadla mě úplně stejná myšlenka. K tomu se kloním i díky tomu, že jsem lehce taktoval procesor a dělá mi to od té doby. Jednou mi k tomu pomohlo joystick vytáhnout a zastrčit zpátky do USB a šel v pohodě dál. Napětí mám nastavené na AUTO mód v BIOSu, ale domnívám se, že jak procesor zabere, nestihne se napětí automaticky hned zvýšit (možná to má nějakou prodlevu) a joystick ve chvilce nemá, co by rád a přestane chodit... A nebo se sice napětí (v BIOSu jde nastavit zvlášť na CPU, DRAM a nějaký další dvě položky) zvedne, ale zdroj nestihne dodat najednou tolik a napětí se sníží jinde (např. právě na USB). Ale je to taky taková moje domněnka, moc tomu nerozumím. Já osobně asi zkusím nějakej USB hub s vlastním napájením nebo silnější zdroj, u mně je to nejspíš důsledkem toho taktování. Jo a dělá mi to se Saitekem X52 Pro.
 

OT - Nefunkční joystick?   17. 12. 2012 / 16:34
sokol
Tak tohle mi nenapadlo.. dobrá úvaha. Tak asi vyzkouším jiné zapojení joysticku a to do jiného USB vzadu v pc, ale kdybych já taktoval tak bych se ani nedivil, že se snižuje napětí jinde.. o to více mě to překvapuje u nově koupeného PC bez jakéhokoliv zásahu.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ