FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 5. 6. 2024, svátek má Dobroslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Statní uzemí a odpovědnost za letadlo Jeden příspěvek | Celý strom
Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 15:36
Misanek
Tuhle sem se v práci hádal s jedním človíčkem co dostal vestičku security a tím asi také právo sr*t lidi. Nechtěl mi povolit vstup na palubu letadla které vezlo Anglické cestující z Kábulu a tady dělalo přistání kvůli security check. Tvrdil mi že je to území UK a na mojí odpověď že letadlo je na Portugalské registraci tudíž je to uzemí portugalska mi nebyl kloudně oponovat. Více méně vstup nakonec povolil kapitán, ale od dalších kolegů jsem zaslech že dokud jsou otevřené dveře tak velitel letadla není všemocný a že to také nebude svrchované uzemí toho státu.

Nevíte někdo jak to doopravdy je ?
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:04
kuma   
Nenapsals, z jaké pozice a proč jsi na palubu toho letadla chtěl jít. Pokud "jen tak", tak si myslím, že bez ohledu na to, jak to zdůvodňoval, měl ten sekuriťák pravdu - že te nechtěl pustit. protože proto tam vlastně je, ne?
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:12
Tragédie v JRD
Hřebíček dostal ale kurna ránu do hlavičky. Tohle bylo přesné
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:57
Misanek
Pardon šel jsem tam z pozice check-in agenta a potřeboval jsem něco od kapitána tudíž to bylo v rámci mé práce.
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:07
tonde   
Googli pojmy jako ICAO úmluva, Chicagská úmluva, Letecký zákon apod., je to na delší čtení
Letadla mají státní příslušnost toho státu, v němž jsou zapsána do rejstříku. Pokud se letadlo nachází na území jiného státu, než je registrováno, musí dodržovat zákony státu, na jehož půdě či vzdušném prostoru se nachází.
Myslím si tedy, že území toho letadla bylo portugalské, a pokud byly otevřené dveře, bylo to území česka. A jelikož kapitán je povinen se řídit všemi těmi úmluvami a jeden z bodů je i to, že musí umožnit kontrolu letadla na území jiného státu, i kdyby ty dveře zavřel, tak mu můžou nařídit je otevřít - takže ano, ani velitel letadla není všemocný. A sekuriťák ti dle mého názoru mohl zakázat vstup na palubu. Ale asiby ti líp odpověděl právník
Otázka je, proč jsi tam chtěl jít
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:59
Misanek
To samý co jsem psal o příspěvek výše potřeboval jsem tam v rámci svého zaměstnání. Ono to ani nebyl oficialní securiták ale vedoucí úklidu co dostal vestičku security
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 17:11
kuma   
Tak to sorry, tos měl pravdu a v tý vestičce byl ňákej vocas.
 5x  

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 17:35
Misanek
Co jsem tak zaslech od spoluzaka co tam dela tak to je nejakej pan Smíd a že to je hov**o první třídy
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 18:29
Luděk Ch.
A máš na ID kartě vyznačeno povolení vstupu na palubu? Jsou různé úrovně oprávnění. S některým se můžeš pohybovat kolem letadla, s některým můžeš do zavazadlového prostoru a s některým můžeš na palubu.
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 18:55
Misanek
Ano to mám. Jde o to že ten člověk mne nechtěl pustit na palubu a zdůvodnoval to tím že to je uzemí UK což je hovadina když to bylo letadlo HiFly na portugalský registraci. A na dotaz co potřebuju dělat s kapitánem jsem mu odpověděl že s ním potřebuji mluvit ohledně nástupu a kdy se bude nastupovat mi odpověděl že to vyřídí on. Ve finale mně zachránil F/O který tam šel tak sem se zeptal a šel dovnitř ale i k tomu měl řeči. Proto mně zajímá jestli nějaký takovýto člověk má větší slovo než posádka
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 19:07
tonde   
jestli to byl opravdu uklízeč, tak jsi ho měl poslat do prdele, omlátit mu ID kartu o hlavu a následně napsat stížnost. Území UK to rozhodně nebylo a při veškeré úctě k práci uklízečů letadel mu je hovno do toho, čí území to je. Ještě bych ho osolil za neoprávněné užívání vesty Security.
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 19:23
AJS
Tonde, díky, díky, jsi snad první člověk, který nepapouškuje tu rozšířenou fámu "o území státu registrace", která říká, že paluba letadla je územím té země, kde je registrováno. Není. Já už jen ztratil sílu s tím bojovat.

Je to přesně jak píšeš včetně toho, že po zavření dveří je v letadle kapitán "neomezeným vládcem", ovšem úřady můžou nařídit dveře otevřít (letadlo přistát, nepovolit mu odlet, nepovolit přílet nad jeho území), a pak to spadá do jurisdikce státu, kde se letadlo nachází. Skutečně, pokud přijdou k letadlu úřady a chtějí provést jeho prohlídku, jediné mé právo (a povinnost) je zkontrolovat, že mají ke vstupu na palubu oprávnění - což tyto úřady vždycky budou mít. Pak jim v tom nesmím bránit, a stejně tak nemám právo umožnit vstup na palubu komukoliv, koho si usmyslím, pokud s tím úřady nesouhlasí. Typickým případem jsou země "světlých zítřků", odkud lidé stále ještě chtějí někam emigrovat, třeba Kuba, kde u vstupu do letadla stojí policie a každého legitimuje. Pokud na někoho ukážu a řeknu, že toho osobně na palubu chci, tak na mě policajt udělá tůdle-nůdle.

Jiná věc je, že sekuriťáci to skutečně často přehánějí a nepustit na palubu někoho, kdo tam má služební činnost (skutečnou, nikoliv domnělou, to se taky často stává, že někdo přijde jen proto, že se chce dovnitř podívat nebo někoho pozdravit - nic proti tomu, ale nesmí to kolidovat se služebními povinnostmi posádky a personálu), je přehnané.
 

Statní uzemí a odpovědnost za letadlo    22. 1. 2013 / 16:19
tonde   
http://is.muni.cz/th/19781/pravf_r/rigorozni_prace_rklima.txt
je to hodně dlouhý, ale dobrý čtení a co jsem to jen tak prolítl, tak tam jsou i nějaké info, které sháníš.
 3x  

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ