FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Škola pro MEP Jeden příspěvek | Celý strom
Škola pro MEP   6. 6. 2013 / 11:28
Davi
Zdravím, Chtěl bych jen místní létající havěť poprosit o názor na školy prováďející výcvik na MEPa. Váhám mezi Aviatickým klubem, Fly for fun a Bemoair. Rád bych v té škole dělal i IR. Máte někdo nějaké pozitivní, negativní zkušensti s těmito?
 

Škola pro MEP   6. 6. 2013 / 15:26
SONP   
Čau,

na to jsou dvě nejdůležitější hlediska:
1. cena - v dnešní době asi alfa a omega všeho v lítání. Stejně jako v základním výcviku si můžeš vybrat, zda létat za méně na C152 nebo Tecnamu, a nebo za více na něčem trochu plnokrevnějším (nebudu uvádět příklady, ať se nezvednou vášně), tak i u MEPu jsou ceny za hodinu někde od 6,000 Kč až do závratných výšin kolem 15,000 Kč za hodinu.

2. tvé zaměření, co se týče strojů. Pokud máš hlouběji do kapsy a nemáš problém odlétat to na lehčím stroji se dvěma Rotaxama (který má ovšem váhu Zlína 142), případně jsi milovníkem glass kokpitu, pak bych ti radil F-air a jejich dvoumotorový Tecnam P2006. Pokud jsi východní strojník tělem i duší (jako já), nemáš prostě jinou volbu než to odlítat na L-200 Morava u Fly For Fun, Letecké škole Vrchlabí, Bemoairu nebo u soukromníků. A pokud jsi retromil západního typu, viděl bych to na Piper PA-34 Seneca (Aviat. klub, Let's Fly a další).

Zkrátka MEP létej tam, kde ti to letecké srdce uspokojí a zároveň tě to finančně nezruinuje Z těch třech, co píšeš, mám osobní zkušenost s Bemoairem a Fly For Fun, obojí jsou profíci a nebudeš zklamán (a obě školy mají Moravu ).
 

Škola pro MEP   6. 6. 2013 / 16:36
Cirrus/Pindra
Já se v Bemu jen přeškoloval na Meťáčka. Cenu mi dali oproti AK hroznou a pan instruktor na mě vůbec nebyl hodnej ale lítat na něm umim. Takže nakonec to asi bude pozitivní zkušenost. Pár známých v Bemu lítali moravu a nestěžovali si. Já mám zkušenost s IR a MEP z jiných škol, než ty, o které se zajímáš.

J.
 

Škola pro MEP   6. 6. 2013 / 17:46
MiG-21MFN
nevim jak bemo v benesove, ale v brne tam kamarad lital cely velky papiry a byl nadmiru spokojen. ono taky litat s legendou jako pan unzeitig na L200, to je prostě splneny sen
 

Škola pro MEP   6. 6. 2013 / 19:59
Cirrus/Pindra
Tady nemohu jinak než souhlasit na 100%...
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ