FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX - Prosím o pomoc do začátků Jeden příspěvek | Celý strom
FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 17:56
84pietro
Ahoj všem virtuálním i skutečným letcům i neletcům. Snažil jsem se na různých fórech najít co nejvíc informací, stejně mám několik dotazů a problémů. Jak nadpis napovídá, jsem začátečník. Ale letadlům jakštakš rozumím. Proto budu rád za co nejvíc odpovědí. Tak tady jsou:

1. První otázka zní, zda mám k FSX a servicepacku 1 nainstalovat i servicepack 2? Slyšel jsem, že to zhoršuje.
2.Chci si koupit první payware add-on, a to PMDG B737NGX. Základní info, mám Intel Pentium i3. 2.15 Ghz, 4 Gb Ram (ddr3), grafiku slabší Nvidia GeForce M310 1 Gb. FSX mam co se grafiky týče nastavenou na slabší půlku. Otázka zní, nebudu mít nějaké grafické problémy s PMDG?
3.Co doporučujete? Buď v krabici z Čech za 1700,-, ze zahraničí za 1500,- nebo stáhnout za cca 1300,-. Jde mi o to, zda pokud bych si to zaplatil a stáhnul, zda člověk stáhne úplně vše stejně jako je na 2 DVD? Popř. co by se stalo, kdyby se mi to z jakéhokoliv důvodu nestáhlo? Má člověk nějakou jistotu? A jak to funguje? Má někdo zkušenosti? Vyplatí se přidat a mít krabicovku, nebo s download verzí není problém?
3. Nejsem zastáncem torrentů a podobných věcí, naopak toto odsuzuji, ale zkusil jsem si stáhnout cracklou verzi tohoto stroje, abych ho vyzkoušel. Naběhne, ale nejde na nic klikat - myš je černá. Je to tím, že to není originál? Aby to nebylo i u origo PMDG.
4.Co byste mi doporučili za addony mimo letadla? PASX, MSGlobal, REX?

Předem děkuji všem, co jsou v obraze a udělají si na mě čas.... Děkuji.
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 18:15
mirda   
Osobně za sebe říkám,že v obraze nejsem Jen v takovým obrázku
1) Bez SP2 se ti může stát,že ti některý addony nepůjdou.Všechno je to v jednom balení a to jest FSX GOLD EDITION.Tím neříkám,že musíš letět hned pro golden edici,ale v ní je ten SP2 prostě jinak a údajně lepší.Je tu o tom někde vlákno.Myslim,že polda o tom ví své.
2)Za sebe ti píšu.Špatný,špatný,špatný.
3) Neměl jsem jedinej problém s tím,že jsem si takový addony stáhnul.Jsou to totiž aktuální věci a tudíž nemusíš řešit jestli do toho máš ještě shánět SP1,2,3 a hotfix 1-50 atp.
Hlavně si uschovat ty dotyčný numera jako order numero a aktivační numero atp.Pak není s čímkoliv problem.
4) NO COMMENT
5) To se musíš rozkoukat.Za sebe REX a OpusX.Jinak GEX,FEX a já ti nevím kýho víra ještě EX je 3 pr.ele.Tak si tak nějak o nich přečíst recenze po třeba zadání do gůůůůglu !best addons to FSX" a vono na tebe něco určitě vyskočí

Pokud se v něčem hrozně moc pletu tak mě kolegové zde přítomní opraví a pak si z toho můžeš vzít to co potřebuješ.
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 19:07
polda66cz   
Já se do bodů rozepisovat nebudu a vezmu to obecně.

SP2 nebo acceleration je standard a většina moderních addonů jej vyžaduje (včetně PMDG B737NGX !!!). Nekupuj "zajíce v pytli".
Důvod proč se tomu někteří lidé brání je jednoduchý. Problém s kompatibilitou některých FS2004 addonů. Je třeba si zvolit menší zlo podle toho, co se chystám v budoucnu používat.

Smysluplně používat PMDG B737NGX na Intel Pentium i3. 2.15 Ghz asi bohužel nebude to pravé ořechové. V globálu bych asi s tímto hardwarem doporučil FS2004, kde by i PMDG mohl být celkem plynulý. Protože jsi se rozhodl pro FSX musíš přijmout nějáké kompromisy.

Ohledně doporučených addonů Ti dostatečně poradil "mirda".

I když tady přímé vyhledávání nefunguje, tak pokud máš konkrétní dotaz s konkrétním názvem, mohlo by se Ti podařit najít odpověďi na některé otázky.

Hezký den
____________________________________________________________
@mirda

Jak JÁ? Já jsem jen muzikant. Super, jak jsi rozdělil 4 otázky do 5 odpovědí.
Ale jinak to má hlavu a patu (+1)
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 19:38
mirda   
Poldo já to bral jako, že se upsal a napsal místo bodu 4 znova 3
Nu jestli muzikant tak dobrej muzikant
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 19:40
Luděk Ch.
1) SP2 rozhodně nic nezhoršuje, právě naopak. Pro PMDG a většinu add-onů je i podmínkou

2) to bude horší, mám obavu, že pokud ti samotné FSX nejede nic moc, tak PMDG to zabije úplně. Řekl bych, že to nebude použitelné

3) s download verzí žádný problém. Jen je potřeba si dobře schovat licenční číslo a zálohovat si instalační soubor
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 21:31
84pietro
To mirda a polda:
jj, jak míše mirda, upsal jsem se, bodů bylo 5. Nekomentování bodu 4 (3) chápu, beru to a asi tomu i rozumím dobře. O té grafice jsem si to myslel, že to bude hlavní problém. Koupil jsem si FSX, protože jsem tušil, že to je náročnější, než FS2004, ale netušil jsem, že o tolik. Jsem tím dost znechucen, protože jsem kouzlu FSX a vše kolem něj naprosto propadl... A vše jiné, jen ne defaultní, je pro mě nutnost. Když koukám na nějaké videa na YT, tak by mě zajímalo, co ti lidé mají za PC. Předpokládám, že sem nemusím dávat nějaký odkaz, že asi tušíte, co já tuším...
Tak jinak, zkusím to vzít z druhé strany... Jaká rozumná (výkon/cena/kvalita) PC sestava by to dala? Jsem spíš na Pentium and Nvidia. Rád zvážím možnost nákupu nového pc. Ovšem to se mi FSX prodraží z několika tisíc na desetitisíce. Předpokládám, že nejméně dva.
Grafiku mám nastavenou tak, že se mi to nějak výrazně neseká, ale země je téměř placka, z města jsou vidět jen ty nejvyšší budovy a monumenty daného města, popř. pár domečků....Jetways a Traffic mám na rozumné výši, vše tam je.
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 21:36
Fabo™   
@1) Souhlas. Zejmena ve spojeni s Acceleration (coz muze byt podminkou pro nektere dalsi addony, nebo jejich funkcnost - treba Agusta A109od Nemethu)

@2) Zasadne nesouhlasim. Litam FSX i s NGX na omnoho slabsim PC a neni problem. Bude to chtit trochu taktnout tu i3, precijen FSX si necha na taktu zalezet, ale pak to pojede dobre, pokud se vzdas nekterych veci jako HD textury vseho, 100% traffic a nektere scenerie velkych letist (typicky Amsterdam, Heathrow, Frankfurt). Ja litam bez trafficu nebo online, tzn. tak 2-3 letadla kolem na mensi letiste, ale treba i Innsbruck, a docela to de. Takova Viden je OK pokud tam neni zrovna plno.

Je to o kompromisu, ale je to v pohode mozny.

@3) Souhlas.

.
.
.
@4) No, ja si treba myslim, ze je to relativne legitimni zpusob... lepsi nez vyhodit 3 tisice za kompletni sadu NGX a zjistit ze to nepude... Nejlip to ma stejne Flight1.
Co se tyce problemu, nejspis to bude s tim chybejicim SP2.
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 21:47
84pietro
Hmmm, děkuji za odpovědi. Dávám odkaz na video, na kterém je vidět (když je v dohledu pevniny), na jaké to mám úrovni. Odmyslete si ten REX, tak asi takovou grafiku a hustotu země. Samozřejmě chápu, že budu muset kompromisovat, ale dle tohoto videa by mi pmdg mohl jít...
A když si to stáhnu, budou u toho komplet věci, jako tutorialy, Livery Manager či jak se to jmenuje? Každou minutou nad tím přemýšlím a každou sekundou to chci víc a víc...
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 22:19
okjar
Ten link (odkaz) je kde, než se toho chytnou povolanější a zodpovědnější rádcové ?
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 22:22
84pietro
LoL, sorry, zde:
http://www.youtube.com/watch?v=XU9Wt_K0QcY
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 22:25
84pietro
Možná toho mám na zemi o chlopek míň, teď když jsem znovu shlédl toho dotyčného přistání...
Jinak pořád všem děkuji za zájem se se mnou podělit o cenné zkušenosti...
 

FSX - Prosím o pomoc do začátků   19. 7. 2013 / 22:28
janpitor
Ono by som doplnil, ze neide len o grafiku, ale aj o rychlost procesora. Skus vypnut uplne vsetok akykolvek traffic. To by malo vyrazne zvysit FPS. A potom odporucam sa pohrabat na nete a prehnat fsx.cfg cez tento odkaz..to by malo mat tiez obrovsky efekt http://www.venetubo.com/fsx.html
Zazraky by som necakal, ale s hore spominanymi vecami by to malo slapat. Z ostatnych addonov vzhladom na PC by som odporucal len AS2012 pre lepsie pocasie...ostatne na NGX aj tak vacsinu casu neuvidis.
 1x  

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ