FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 18. 5. 2024, svátek má Nataša Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nebezpečné letové koridory v Evropě Jeden příspěvek | Celý strom
Nebezpečné letové koridory v Evropě   27. 12. 2013 / 08:52
A320

Zdravím,

prosím vás určitě budete mít nějaké podrobnější informace (než já a google ) proč je nad Kuwaitem tak zúžení letový koridor, který spojuje Evropu se Soudskou Arábií? (hrozí tedy nebezpečí z okolích států předpokládám správně?). Také pokud jde o letový provoz by mě zajímalo proč se do Izraele léta z Prahy jen v noci. Jaké tam jsou rizika v letovém provozu do tohoto státu.

Hezký páteční den přeji!

Díky
 

Nebezpečné letové koridory v Evropě   27. 12. 2013 / 09:47
Lowmick   
Kolem Kuwajtu vedou dvě cesty (jednosměrky) spojující jihovýchod (Emiráty, Omán,...) se severozápadem (EU). Proto to působí jako zúžený koridor. Navíc se tím letadla vyhýbají Sýrii a Iránu.

Ohledně létání z Prahy do Izraele mi to přijde prostě jenom jako obyčejnou volbu linky (nižší poplatky, ne tak hustý provoz).
 

Nebezpečné letové koridory v Evropě   27. 12. 2013 / 13:19
Tragédie v JRD
Ad izrael - létá se tam i ve dne - čsa před časem taky jednu denní linku mělo.

Nicméně - důvod, proč do izraele do jisté míry převažují noční lety, bude IMHO (pokud se něco nezměnilo) poněkud "přísnější" bezpenostní opatření, která se ve dne za provozu realizují poněkud hůřeji, než v noci (a to jak na checkinu, kde si s tebou povídají/povídali izraelci, tak i na airside straně, kde izraelci měli požadavek snad na to, že na vedlejší standu nesmí nikdo stát či něco takového) ....
 

Nebezpečné letové koridory v Evropě   28. 12. 2013 / 18:15
Rozšafín Ctibum   
Ad Izrael, do Tel Avivu se teď v zimě lítá z Prahy i ráno, ElAl tam točí linku, která odlétá z Prahy tuším kolem desáté dopoledne.

jinak FYI, co se týče bezpečnosti na izraelské straně netuším, ale tady v PRG se se všemi linkami do TLV zachází dost specificky. Nejjednodušší to má asi Travel Service, kde je letadlo v průběhu handlingu akorát obloženo security (přičemž ten nevtipnější bůhvíproč vždycky stojí u dveří do letadla v mostě, většinou vzhledu orangutana a ještě si v ruce pohrává s tonfou, sem tam si nejsem jistej, jestli zezadu taky nechytím ránu jen tak, na cesťáky se dívá vyloženě nepřátelsky).

Mno a u El Al je to kapitola sama o sobě. Každý, kdo jen na chvíli opustí prostor kolem letadla a pak se do něj zpátky vrací (což může znamenat cestu na kuřárnu, ale také kontrola vozíků s bágly, pokud je někdo z třídírny vtipně zaparkuje trochu dál), je okamžitě podroben kontrole, ne nepodobnou standardní security kontrole, když procházíte na letišti rámy. Prostě neskutečně zdržující vopruz.

 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ