FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 22. 5. 2024, svátek má Emil Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
po pár instalacích sekání FSX Jeden příspěvek | Celý strom
po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 20:53
Nikl
Ahoj, obracím se na Vás s prosbou, kterou nejsem schopen vyřešit ani googlem. Před pár dny jsem si nainstaloval vfr čr ( 55Gb ) a spoustu AI Traffic ,a od té doby se mi neskutečně začala sekat FSX i když jsem dal rozlišení obrazovky na nejmíň ( 1024x..... ) a ostatní nastavení na polovinu oproti předchozím nastavení. I fps jsem sundal ze 40 na 20. Nejvíc to dělá při iFly 737NGX a u "složité" scenerky jako LKPR, u malých letadel ne nebo zanedbatelně. Mám AMD II X4 3.40Gb, 12Gb ram, Radeon HD 7770 1Gb, win 7 64 a už začínám přemýšlet, že se vrátim k FS9, protože se objevují i APPCRASHe, jen nevim, jestli bych si pomohl a háček není někde jinde. Jinak mě ještě napadlo, jestli na to nemá vliv málo místa na disku ( už jen cca 6Gb ). Za každý názor budu rád, díky
 

po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 21:17
Kendy   
No vidíš, vždyt ty sis na to odpověděl sám.
 

po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 23:01
Nikl
No jestli to může být tim místem, tak ok, ale nerad bych si smazal soubory, kdyby to tím být nemohlo....Kendy ty toho o FS víš mnoho - mám to tedy brát jako směrodatnou radu a začít mazat?
 

po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 23:21
Kendy   
No,mazat, jak se to vezme. Určitě by to chtělo pročistit, to bezpodmínečně. Jestli máš Win7 tak bych se poohlížel po SSD disku. Třeba u mě to byla pozitivní změna v načítání textur. Vše bylo mnohem rychlejší a to mám jen XP. Bylo mi už dávno řečeno, že kombinace Win7 +SSD je nejlepší. Taky hodně pomáhá mít nainstalovanou FS na disku kde je jen ona a nic jiného. Tyhle věci se tu propírají celkem často, tak radu tu na to najdeš zcela určitě. V každém případě by si tomu stávajícímu disku měl určitě ulehčit tím, že se zbavíš toho, co nevyužíváš.
Píšeš, že sis tam naházel traffic, orto. Nediv se. Od koho máš traffic je taky dost podstatný. To shazování FS, může způsobovat právě ten traffic. Někteří tvůrci, dávají na některá AI letadla až 32bit textury a tto klidně způsobuje to, že když ho máš potkat, tak ti to FS klidně shodí. S tím už jsem se setkal několikrát a hlava mě nebere. Méně zkušený uživatel, nemusí vůbec tušit, že mu to právě obyčejné AIčko udělá a tím pádem neumí problem identifikovat a vyřešit.
Zkus taky defragmentovat disk.
 

po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 23:30
Nikl
ok, díky Ti za užitečné rady, disk musí počkat, dokupoval jsem dalších 8 Gb ram, myslel jsem si, že to ty problémy vyřeší....takže budu postupovat tak, jak píšeš. Jinak AI mám z "world-of-ai.com", ale přesné jména autorů už nevim. Pak dám vědět co pomohlo ( doufám )
 

po pár instalacích sekání FSX   28. 12. 2013 / 23:35
Kendy   
Tak přesně z world-of-ai jsem stavěl svoji kompilaci celosvětového trafiku a našel jsem tam tuny těch textur co jsem popisoval a co i u mě způsobovalo padání FS. Proto jsem se pustil do několikaletého projektu, kde jsem postupně tyhle textury upravoval a dával jim velikost tak, aby byly co nejméně naročný. Ten traffic kdyžtak najdeš na mojich stránkách www.flightsimulator.cz.
 

po pár instalacích sekání FSX   29. 12. 2013 / 12:14
Fabo™   
Vic RAM ti nepomuze, FSka umi sama o sobe adresovat max. 4GB, i kdybys mel nakrasne v pocitaci terabajt. S tim souvisi i to padani. Proste po FSce zadas aby natahla do pameti vic nez umi. Prave orto a velke AI jsou nejvic problematicke pro preteceni pameti.

Co se tyce znizeni FPS, neni se co divit, vem si jak si tomu PC nalozil, orto a AI. Zejmena pokud to neni plne FSX model AI, tak to bude problematicke.
 

po pár instalacích sekání FSX   29. 12. 2013 / 12:33
Nikl
Je to bohužel tak jak píšete....vyndal jsem AI, defragmentoval disk a bylo o poznání lepší. Teď jen řešim otázku, jestli odstranit i orto ( což se mi vůbec nechce, protože jsem si v poslední době oblíbil VFR lety s malými letadli a vypadá to dobře ), nebo to nechat a "osekat nastavení FSX". Děkuju Vám za rady!
 

po pár instalacích sekání FSX   29. 12. 2013 / 16:14
Kendy   
To screen: FSPax by měl jít schovat zkratkou Ctrl+Shift+V
 

po pár instalacích sekání FSX   30. 12. 2013 / 09:54
Nikl
díky
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ