FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 23. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   10. 1. 2014 / 23:58
anatolij   
Ahoj, píšu teď nějaké články s leteckou tématikou (o leteckých motorech, jak taky jinak v mém případě) a hledám na netu vhodné podklady, včetně detailních fotek.

Sice se na netu válí dost leteckých fotek (nějakých 10 mil. na serverech typu Airliners.net, pak mnoho miliónů na serverech typu Flickr a milióny ve fórech, walkaroundech a na menších webech), ale velmi často některé detaily na netu prostě nikde publikovány nejsou. Pak je tu možnost zkusit hledat v knihách a manuálech, ale to taky často nevede k výsledku, a nebo musí člověk sáhnout hluboko do kapsy. Co ale člověk ví je, že daný objekt (motor, letadlo, tank, cokoliv) je někde vystaven v muzeu na druhé straně Evropy/světa. Osobní návštěva nepřipadá v úvahu, ale třeba se potřebná fotka někomu válí na disku. A nebo se někdo do tohoto muzea v dohledné době chystá.

Chci se tedy zeptat: Existuje nějaká solidně navštěvovaná stránka, nebo diskuzní fórum, kde by bylo možné tyto „requesty“ podávat a hlavně mít nějakou jistotu, že se na to někdo chytne a opravdu pomůže?

Uvažoval jsem nad tím už mnohokrát, několikrát to i hledal, ale troufám si říct, že žádný takový opravdu fungující systém neexistuje.


Dovolím si myšlenku trochu rozvést:

V posledních letech se mi vcelku dařilo pojezdit pár pro mě nových leteckých a vojenských muzeí (5-10 ročně), z každého mám pár desítek až několik málo stovek fotek. O každé návštěvě jsem věděl týdny až měsíce dopředu. Kdybych dopředu věděl, že někdo potřebuje detailně cokoliv z těchto muzeí nacvakat, na paměťové kartě je pro dalších sto fotek místa dost. Pokud by existoval vhodný systém, klidně bych do něj vložil, že třeba v květnu 2014 mám v plánu např. muzeum v Piešťanech, v červnu 2014 třeba v Kyjevu a mohu pak zájemci dodat požadované fotky v 12 MPix.

Naopak člověk občas pro svou zábavu a práci potřebuje detailní snímky a rád by do systému vložil svůj konkrétní požadavek. Požadavky typu „Chci walkaround MiG-21“ to asi nebude, těch jsou na netu mraky, ale třeba plácnu: „Potřebuji vyfotit výrobní štítek motoru Atar 8K50 v muzeu ve Villaroche u Paříže“, to už smysl mít může a případného ochotného fotografa nemusí nijak obtěžovat a zdržovat. Taková služba by se myslím mohla hodit pro autory technických a historických článků, kitaře, profi 3D modeláře, tvůrce pro FS a další letecké fanatiky, kteří si jen chtějí nastudovat nějaké zajímavosti o jejich oblíbeném éru.

Neříkám, že bych to chtěl z fleku programovat, spíš je to jen takový návrh k diskuzi – zda by si to vůbec našlo nějaké aktivní uživatele, zda bych to nepoužíval jen já a pak další 2 lidi na druhé straně zeměkoule.

 

OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   11. 1. 2014 / 06:06
Premek
To je moc dobrá myšlenka, jen jak správně říkáš, je otázka jestli by se to chytlo. Ale věřím, že pokud by to mělo alespoň minimální publicitu, šanci by to mělo.

Možná, kdyby se o tom po vytvoření dozvěděli různí "blázni" opatrující všeliké servery věnované jakékoliv části letectví (napadá mě obeslání mailem), možná by tu šance byla.
 

OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   11. 1. 2014 / 07:34
vladam
Kdyby's v sobotu rano radejc spal!
 

OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   11. 1. 2014 / 09:06
Premek


Tak premyslim, jestli jsi byl jeste vzhuru, nebo uz vzhuru
Ale to druhy se mi zda min pravdepodobny
 

OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   11. 1. 2014 / 18:12
vladam
My pensisti musime dobre odpocivat, abychom vic vydrzeli. Byl jsem JESTE vzhuru! )
 

OT: Systém pro „requestování“ fotek s leteckou tématikou   10. 10. 2014 / 15:29
LUdo
Ahoj, zkusím oživit, zabýváš se tím ještě?
Bývalý kolega mi cca před rokem ukazoval slušně se rozjíždějící startup, na jméno si za boha nedovedu vzpomenout a nechce se mi to googlit. Byla to právě burza fotografických úkolů, právě požadavky typu potřeboval bych zajít tam a tam a vyfotit to a to, eventuálně v nějakém časovém rozmezí, jsem ochotný zaplatit tolik a tolik. Myslím že tam nebyly tematické sekce, ale města a obecně lokace ano. Ale možná i to přibylo.. Zkus strýčka googla nebo jestli to to zajímá, tak se příležitostně poptám.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ