FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 17. 5. 2024, svátek má Aneta Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Letecká přilba versus Sim. Jeden příspěvek | Celý strom
Letecká přilba versus Sim.   10. 2. 2014 / 10:28
pepekcepek
Zdar. Mám asi trochu debilní dotaz. Ale přesto se zeptám někoho, kdo to už možná řešil. Mám doma starý letecký přilby. Jelikož jsem se pomalu pustil i do stavby domácí hračky (homecockpit), tak budu stejnak řešit i otázku připojení letecký přilby k simu. Aby všecko bylo stylový, když už si tak hezky všichni hrajeme,že? Totiž, jde mi o to, že u starý přilby zš-5 nemůžu zjistit impedanci sluchátek, ale tuším, že to bude takových 80 ohm. Existuje nějaká možnost jak tyto sluchátka připojit k FS-ce, nějaký převodník? Nerad bych odpálil zvukovku., nerad bych měnil vložky v té přilbě. Díky předem.
EEE.
 

Letecká přilba versus Sim.   10. 2. 2014 / 11:02
Kachna   
je to trochu hříšná myšlenka (co se týká elektriky jsem amatér), ale co tam zkusit dát nějakej bočník. Nebo to řešít přes zesilovač.
 

Letecká přilba versus Sim.   10. 2. 2014 / 11:21
Luděk Ch.
Tu impedanci můžeš snadno změřit. Odpovídá +/- odporu změřenému normálně stejnosměrným multimetrem. Jinak ale odpálení zvukovky bych se nebál, její výstup je spíš vysokoimpedanční, takže maximálně ty sluchátka pojedou slabě. V tom případě bys musel doplnit nějaký jednoduchý zesilovač.
 

Letecká přilba versus Sim.   10. 2. 2014 / 16:24
noční můrák
většina zvukových karet má výstupní impedanaci pro speaker 4Ohmy. Tedy nizkoimpedanční.
Pokud ty sluchátka mají impedanci >4 Ohm /a to určitě mají/, tak nic nezničíš.
Akorad by mohli hrát slaběji, v tom případě doporučuji nějaký malý zesilovač pro sluchátka, který se vejde do té helmice. Mohu zadarmo poslat.
 

Letecká přilba versus Sim.   10. 2. 2014 / 23:21
kuma   
Sluchátka v ZŠ-5 jsou zapojeny v sérii a dohromady mají asi 180 (160) ohm, dají se (po překonektorování) normálně připojit na jakoukoliv leteckou vysílačku. Zkoušeli jsme kdysi v 205, kvalitativně je to stejné, jako tisíciletá svazarmovská sluchátka (ty světlebéžová, plastová, s tím jedním perem přes hlavu).

Zprovoznění ZŠ-5 (opačně - do skutečného letadla) mne stále bere, akorát je to strašně těžkej blembák na hlavu, kdo by to nosil, když nemusí, že jo...

K použití do simu bych doporučil překuchat vnitřek, dát tam nějaký Hamy nebo tak - originální závěs reproduktorů (sluchátek) je dost propracovaný (výkyvné vidlice ze znkovaných plechů) a nebude problém najít nějaká vhodná sluchátka, která do toho půjdou dát a na tu šňůrku, co to vymezuje, je nejlíp použít "šňůru Kajínkovku" (bílou šňůrku, co se používá na vzíní lamelových žaluzií). Z venčí nikdo nepozná, že tam není originál. A pak totéž s mikrofonem, který na těch hamách bude - nebude problém ho lípnout do masky dýchače. A se simulátorem (počítačem) to pak bude fungovat napoprvý - a bezvadně!
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 00:22
Jakub Edr
Jestli chce EEE použít sluchátka v helmě na zvuky z FS, asi by z toho moc velký požitek neměl, nicméně na použití pro komunikaci s ostatními letci by kvalita příjmu mohla přinést zvýšení realističnosti
Pak by ale byl potřeba již výše zmíněný zesilovač.
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:37
pepekcepek
Zdar. Právě. Vůbec nechci zasahovat do původnosti přilby. Je to přeci jen památeční kousek. Co se týká sluchovýho prožitku, vůbec nejde o kvalitu. Jelikož zvuky motoru, měničů, podvozku, klapek, ON/close kabiny, to vše půjde do zádovýho bassreproduktoru v sedačce. Do sluchátek, vyloženě jen komunikace. A ta stejnak sluchově moc kvalitní není.
Kdysi jsem dostal takovou krabičku. Je to origo ruský převodník. Jen místo tisícikolíkovýho ZZ-spoje z druhé strany, namontuju Jack. Tím nechám původní čtyřkolíkovou rychlospojku.
20412 B / 600 x 363 / DSCF1221.jpg
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:38
kuma   
V tom případě je to jen problém konektoru, impedance 150 ohm by neměla dělat problémy. Kdybys pochyboval o bezpečnosti, lze to odzkoušet "přeneseně" - tedy mezi počítač (zvukovku) a redukci konektorů dát obyčejné počítačové bedýnky a jack z redukce strčit do nich. Pak zkusit na malých hlasitostech co to dělá - a postupně přidávat. Myslím ale, že by s tím neměl být problém (tohle jsem ale nezkoušel).

viz taky:
http://avmania.e15.cz/jake-technicke-parametry-sluchatek-jsou-dulezite
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 00:34
kuma   
Jo - jak píše Jakub. nemá smysl pouštět simulátorový zvuky do původních repráčků v helmě, bude to rachotit, chrastit -a bude to všechno, jenom ne jako reál. Pokud by to šlo rozdělit - všechny zvulky (motor, vzduch, klapání spínačů) pustit do kvalitních reprobeden a wooferu pod zadek home-cockpitu - a komunikaci a mluvení do sluchátek, tak jo, prostě by to jen člověk slyšel "trojkou". Jinak bych se opravdu přimlouval za "schovaná" kvalitní hifi sluchátka (pokud možno s "vibracemi" - to dělá hodně)
Držím palce, Pepku . a napiš, jaks to nakonec rozhodl!
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:39
pepekcepek
Jééé promiň, já si nepřečetl tento Tvůj přízpěvěk. Vlastně jsi to taky napsal o tom dělení zvukových vjemů
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:40
kuma   
To neva, sleduju to jako ostříž!
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:42
pepekcepek
vidíš to, já napsal, že i otevítrání kabiny půjde přes repro... Nepůjde Jelikož překryt bude opravdový skutečný z PFM
 

Letecká přilba versus Sim.   11. 2. 2014 / 08:45
kuma   
TAk toi ale budeš mset dávat při zavírání dobrý pozor na prsty, pokud nebudeš mít venku na žebříčku spoehlivého mechanika !!
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 08:44
kuma   
Když už jsme u použivání vyřazených blembáků - nemáte někdo dobrý recept na rozleštění škrábanců na plexištítku? Všechna úsklalí způsobená zkreslením atd atd znám a vím, spíš mi jde o to, jestli někdo máte nějaké zkušenosti s vhodnou leštící pastou. Dřív byly k mání v maličkýchb tubách leštící pasty an poškrábané displje mobilů - máte s tím někdo zkušenost?
Díky!!
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 08:48
Kachna   
Je to vojeb, ale zkus toto http://www.modelplac.cz/pages/tipy_triky/canopy.htm
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 08:49
pepekcepek
Mě se osvědčila pasta na 3M na rozleštění novýho laku. Ale bez záruky
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 08:52
tonde   
Zubní pasta Fluora, ta zelená - pokud se teda ještě vyrábí. Měkký hadřík, občas mírně, ale jen mírně navlhčit a za hodinu to máš bez škrábanců.
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 08:58
kuma   
Dí-ík!
Tak rychlou reakci jsem nečekal, odpoledne začnu shánět matérii a pak dám vědět, jestli jsem to zlepšil - nebo zničil (což bych samozřejmě vééélmi nerad)
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 09:35
jožo
Súhlasím proti tomu (ako hovorieva jeden môj známy). Kedysi za mlada som tiež bežne leštil plexi zubnou pastou. Ale či bola zelená už sa nepamätám...
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   11. 2. 2014 / 10:30
Kachna   
hlavně nesmí být s fluorem. Ten leptá plast.
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   12. 2. 2014 / 09:21
kuma   
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=479902&lan=0
???
 

OT: čím vyleštit poškrábaný štítek přilby?   12. 2. 2014 / 09:24
Toomitsch
Treba zubni pasta fluora neobsahuje fluor
 

Kouzelná fluora   12. 2. 2014 / 10:11
Kubrt
Kdysi za éry cd a vypalovaček, jsem fluorou čistil poškrábaný cdčka, který mechaniky nechtěly číst. Měl jsem dojem, že to fakt pomáhá, kouzelná fluora.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ