FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX Jeden příspěvek | Celý strom
Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 10:58
Barik
V poslední době (asi rok) v FSX pozoruji, že když letím nějakým rychlým letadlem (znát je to i s Albatrosem) nebo si zrychlím čas, tak přiletím do cíle a velmi dlouho čekám, než se pode mnou zaostří textury. S C-172 se všechno zaostřovat stíhá.

Netušíte, čím by to mohlo být? Samozřejmě mě napadlo, že je toho na comp prostě moc, ale ono se to děje i bez toho, aby nějak viditelně trpěl (30 FPS, žádné drastické projevy nedostatku výkonu). A projevuje se to zhruba stejně s ortofotem jako s defaultem nebo s FTX Global.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 11:02
Barik
Ještě upřesnění: Nejhorší to je, když letím vysoko a pak v cíli provedu nějaký šíleně rychlý sestup. To je pak ze začátku zem pode mnou tak neostrá, že ani nevím, jestli jsem od ní 1000m nebo už narazím.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 11:06
JM   
No je to podle mě tím, že používáš FSX a jeho propracovaný a do konce dotažený engine na vykreslování krajiny.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 11:47
Barik
Ale já bych řekl, že dřív jsem tím netrpěl. Nechce se mi věřit, že bych si toho nevšiml....
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 12:04
JM   
Je to možný, moje zkušenost s rozplizy MSFS je taková, že jejich vznik byl dost náhodný, vždycky jsem jenom strnule seděl, bál se podívat nalevo, napravo a čekal, kdy to příjde
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 12:54
Barik
No něco na tomje. X-Plane je v tomhle přecejen předvídatelnější. A když už se škube kvůli nízkýmu FPS, tak se škube tak nějak pocitově přijatelněji. Možná je to tím, že jde jen o málo FPS, zatímco ve FS je nízký počet FPS vždy doprovázen i škubáním horším, nepravidelnějším.

Ale zas na druhou stranu, že bych si mohl v XPL nějak vyskakovat se taky říct nedá. Ve FS mě asi limituje hlavně procesor, v XPL zase grafika. A když mám v obou autogen z OSM nad ortofotem a chci přeletět nad Prahou, tak je to jedno utrpení stejné jak to druhé.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 13:37
Kendy   
To si mu teda poradil.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 14:08
JM   
Tady si zas nejaky prdola hraje na to, ze rozhoduje a hodnoti, co sem patri a co ne, co Me prijde nas rozhovor s Barikem naprosto v pohode, jenom Kendicek v tom zas vidi kdo vi co
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 14:28
Kendy   
Ale prdlajs, nehaž to někam, jak to myšleno nebylo a sám uznej, jestli dostal radu na svou otázku nebo ne. Spíš jen blbej náznak na xpl a opět bezdůvodnej rejpanec do fsx a netvrd mi, že to je jinak. Tohle se dá vyčíst mezi řádkama naprosto jasně. Cheš tu tvrdit, že to je jinak? Prostě radu na jasnou otázku od tebe nedostal. Nemám potřebu rozhodovat o nějakých hodnotách ale spíš ty sám by si tu měl jít příkladem a nedělat z toho větší bramboračku než je. Co se asi tak příště dozví jiný člověk se stejným problemem až si pracně vyhledá podobnou otázku. Nic, jen jak mu nějakej JM trapně naznačuje přechod na jinej simulátor, místo toho aby mu adekvátně odpověděl nějakou radou a nebo spíš nic nepsal. Tohle je docela dobrej dotaz, kde takovej problem může mít víc lidí a nakonec se vlastně nic nedozví. Já teda nerozhoduju, jen suše konstatuju, že to nebyla žádná rada a ty to sám moc dobře výš, prostě jen další dloubanec na fsx.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 14:39
JM   
Tak dobře, dám jasnou radu pro příští generace! Podloženou vlastní zkušeností! Žádné naznačování mezi řádky!

MSFS mi dělalo rozplizy textur, nahodile, bez zjevné příčiny, nepodařilo se mi to nikdy poladit k dokonalosti, přijde mi navíc, že i suprově poladěná FSX v dálce prostě rozpliz chtě nechtě dělá. Problém byl vyřešen přechodem na simulátor X-Plane 10, který neduhem nenačítání textur v plném rozlišení netrpí - všechny textury jsou vždy zobrazeny v navolené kvalitě.

A prosim vzit na vedomi, ze i prechod na jiny sim je resenim problemu
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 16:37
Kendy   
Ono k tomu může přispět spousta dalších důvodů. Není jedno jaká je PC soustava včetně nastavení a v neposlední řadě rozhoduje i to s čím letíš. Jestli se budu posouvat nějakým mixerem, tak kam dohlédnu, budu mít vše zaostřené dle libosti. Ovšem jestli si vezmu například nějakou rouru a poletím těsně pod zvukem, tak to budu mít rozmazaný ihned kolem sebe a i to ještě nemusí být zdaleka u každého. Jak říkám, hodně záleží na kompu a hlavně konfiguraci všeho. Sice tvoje "rada" zní tak nějak obecně ale stále to směřuje jen na určitý podněcování (nechci říci vnucování) xpl.

Ano, pravdu máš v tom a to jsem už i několikráte zmínil, že xpl do budoucna to bude s největší prvděpodobností jeden z těch hodně dobrých simů a už dnes vykazuje v některých bodech daleko lepší vlastnosti naž jiné simulátory, ale dneska to ještě zdaleka není, tak proč mluvit s nějakou nadsázkou a sám sobě si lhát a namlouvat, že to tak je. Nechápu, proč se neustále musí uměle vytvářet konflikt mezi uživatelema obou stran. Prostě každýmu sedí něco jiného a tečka.

Pokud vím, tak Barik se ptal přímo na problem v FSX a kdyby se ptal na možnosti jiného simu, tak by se na tu tvou odpověd nedalo říct ani popel, ovšem tentokráte to je Barik, kdo nahrál na "smeč" kdy si opět a nenápadně šlápnout na fsx platformu a ty si toho prostě zase jen obyčejně využil a ted se schováváš za záměr poradit. Kdyby si to aspoň přiznal a nehrál tu ted na schovávanou a ještě mně osočoval, jak já se snažím opět kázat. Jirko, to že si doslova "prohnilej" xpl ti nikdo nebere, ale někdy ty způsoby jak provokací nalákat další lidi na tehle sim, je od inteligentních lidí a vzhledem ke kvalitě xpl, naprosto primitivní a je to pořád dokola.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 17:18
jožo
+ 100 !
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 17:28
Kendy   
100+1 zajímavost ještě. XPL bude do budoucna ještě lepší než třeba FSX ale to se ještě s uplnou jistotou tvrdit nedá a to jen proto, že je to simulátor, který je stále vyvíjen oproti jiným simům jako je např. FSX. Nutno ale podotknout že Prepar3D ale taky špatnej není a i tam je třeba počítat s nějakou kvalitou, která si své obdivovatele a uživatele zcela jistě najde, tak jako jsou momentálně pacienti xpl.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 20:56
kuma   
Hele, ale tohle Barikovi taky vůbec nepomohlo - a ještě je to moc dlluhý.

Když to vezmu z pohledu sebe jako uživatele a "zavilého efeskáře" (který ale tohle neřeší, protože se jednak držím FS9 a druhak občasné nenačítání textur beru jako osud), tak právě ta rada - "Když už tě to sere nad míru, zvaž konverzi na FPL" mi přijde nejpodnětnější.

Protože není vůbec míněna jako rejpnutí - ale jako konstruktivní rada. Každej si musí sám za sebe zvážit, jestli bude:

1. zkoušet 10 možnejch způsobů hraničících s úpravou zdrojáku (to taky ne každý svede nebo se do toho pustí - já bych to nezvládl)

2. bude trpět a nechá si to líbit (touto cestou jsem se vůči neduhům FS vydal já)

3. když už ho to přestane bavit, zvolí FSX. Ono totiž přeinstalovánat potřetí efesku a jednou z toho se systémem - to už ty dývka rozšlapat a nahrát něco jinýcho - to je (může být - dovedu si to představit) pocit skutečně vysvobozující.

No, takhle to vidím já. (a s budoucností FPL vs. FSX to nemá nic společného)
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 21:38
Kendy   
FPL je podle tebe co, když už ses do toho jako vždy kvůli rejpnutí do mně navezl. Řeč je tu o FSX,XPL nebo Preparu3D ale FPL teda nevím. Ty si psal teda proč, když to moje nepomohlo. Ten slint co si tu napsal a je mířenej opět jen do mně, ten jako něčemu pomohl když už máš tu potřebu se tu do všeho navážet? Nech mně hádat, tohle je určitě ta rada nad zlato od toho nejzkušenějšího.
Jemu ani poradit momentálně nejde. Udaje o sestavě PC v profilu nemá, na spoustu věcí by se ten, kdo mu chce pomoci musel ještě sám ptát a to co popisuje, nevychytá za minutu v kompu. Je třeba si hrát s nastavením atd. Bůh ví, jestli má servispacky atd. Nevíme nic o jeho PC ale podle tebe je dobře, že mu rovnou nabízíme XPL na které se mimochodem ani neptal a nebyla by tahle situace poprvé, kdy se tu doslova vnucuje někomu jiný simulátor, místo toho, aby se mu pomohlo nebo snažilo pomoct s jeho konkrétním problémem. Zatím ani neprojevil další snahu něco řešit dál.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 08:24
kuma   
Kendy seš magor.
Já do tebe přece nerejpal, já jen napsal, jak vidím řešení problému.
Mrzí mne, že už nedokážeš napsat skoro nic bez osobních invektiv...
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 09:11
Barik
Chlapi, to jsem nečekal, že se to zvrtne kvůli mýmu problému.

Kendy: Sorry, žádné info o PC jsem neuvedl (teď jsem to pripsal do profilu), protože jsem tak nějak nepředpokládal, že by to přímo souviselo. Ono mi to totiž celkově chodí dobře, až jednoho dne začal tento problém a automaticky jsem proto předpokládal, že to bude nějakou změnou ve FS, kterou ale nedokážu identifikovat. Nic uspokojivého jsem na webu nenašel, tak mě napadlo, že to tady třeba už někdo také řešil.

Večer jsem ještě zkoušel osekat nastavení grafiky (třeba jsem hodně ubral na členitosti terénu, protože se mi zdálo, že v horách je to horší), ale zase jsem k ničemu nedošel.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 09:16
leonell
Mně z toho vychází dva protichůdné postoje:
- nejde to nastavit (Jirka Masník)
- podařilo se vyřešit změnou ovladačů (Krechi - otázkou je Krechiho konfigurace)

Ale mně ignoruj, já jsem jen XPL pacient
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 12:27
Kendy   
ale dokážu, jen od tebe nezkousnu nic a myslím, že jsem se vyjádřil posledně dost jasně. Nereaguj na mně, protože já na tebe taky nereaguju a všechno tím pádem bude vyřešené.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 13:13
kuma   
Mám tomu rozumět tak, že pokud do nějakého stromu napíšeš svůj příspěvek - tak já už podle tebe na příspěvek nemám nárok? Tos asi trochu přehnal, ne?
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 13:57
Kendy   
Když seš tak blbej, tak si to přečti ještě jednou. Píšu, abys nereagoval na mně tak jako to dělám já u tebe. U ostatních se třeba poser. Mimochodem, dlužíš tu vysvětlení co je to FPL.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 14:24
MiG-21MFN
kriste pane, tak se asi překlikl a myslel XPL.

Kendy, ty vole, zkus vždycky napočítat tak do 976 a vyklidnit se. vždycky si to přeháněl, ale od určitý doby už to začíná bejt teda dost extrémní. jejich řešení naprosto dávají smysl, tvoje kecy okolo moc ne
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 14:36
Kendy   
Ono tady bylo už nějaký řešení? Myslel si tím tu reklamu na jiný simulátor? Jedinej, kdo tu nabídl zatím skutečné řešení byl Krechi. Myslím, že ted si tu měl počítat právě ty.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 14:56
happypetr   
...jako malí Jardi...
18614 B / 600 x 400 / 5697590-deti-agresivita-rvacka.jpg
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 15:15
kuma   
Kendy, já tě neurážím, ani ti sprostě nenadávám (ani veřejně - ani v soukromých zprávách, tako ty mně - na ty urážky a nadávky, cos mi poslal, ti soukromě odpovídat nebudu). Prosím tedy, abyses i ty tady zdržel sprostých nadávek a urážek, věř, že to není těžké, stačí jen chtít.
Děkuji.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 15:22
Kendy   
Já přímo tebe v SZ urážím? Nadávám? Pošli mi výběr do SZ z toho, kde jsem napsal přímo na tebe sprosté slovo.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 15:27
Pips   
To právě Václav udělat nemůže, protože na tebe nereaguje, jako ty na něj
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 15:36
Kendy   
momentálně reagoval opět a bohužel né na SZ do SZ ale veřejně tu napsal, že SZ dostal a ještě tu píše, jak jsem přímo jemu udajně nadával. Kdby chtěl skutečně reagovat tak, aby problem řešil čistě jen semnou, tak se tu o tom nezmíní, jenže on nenašel lepší způsob jak veřejně upozornit na to, že jsem ho soukromě kontaktoval, protože se nechci zbytečně dohadovat tady a tím vyvolat další zbytečnou reakci.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 16:20
kuma   
Ano, máš pravdu.
Ta snůška vulgarit není nikde vztažena přímo k mé osobě.
Četl jsem napoprvé zjevně nepozorně (přece jen emoce...) a pochopil jsem to tak, že se ty vulgarity týkají mne. Takže potvrzuji - na mne tam přímo sprosté slovo není.
Tímto se ti omlouvám, že jsem tvou zprávu napoprvé špatně pochopil.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 16:26
Kendy   
To už je jedno, stejně tu jsem za buřiče a to už zustane, naštěstí už né na dlouho. Beru cos ted napsal na vědomí a sám ted aspoň vidíš, že emoce jsou prostě špatně zvladatelný jev.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 16:28
kuma   
S tím 100% souhlasím!
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 15:54
Kendy   
Mám zveřejnit tu soukromou zprávu co jsem ti poslal, aby bylo vidět, kdo tu lže o těch nadávkách tobě v soukromé zprávě? Nejni tam jediná věc, která přímo tebe osočuje sprostým slovem, tak tu nelži. Napsal jsem pouze obecnou kritiku na celkový pohled na pérák z mého pohledu, včetně toho, co by sis měl uvědomit ty. O žádné nadávce v SZ přímo tobě nevím.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 14:40
Vita Zenisek
Náhodou, ta Jiříkova odpověď je vcelku hodnotná. Naznačuje, že tady je každá rada drahá, protože způsob, jak donutit tu zombie, aby zobrazila scenerku bez rozplizu prostě neexistuje.

Navíc si nemyslím, že je Jiřík z těch, kteří by neporadili. Kdyby věděl, jak na to, určítě se podělí...


 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 16:02
mezekmezek
Kdyz uz se tady tak hezky hadate, vyuziju toho
Existuje do XPL nejake letadlo typu A2A nebo Marcela Feldeho? Ze bych se potom konecne odhodlal zprovoznit XPL...
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 16:33
Premek
O jak typ letadla Ti jde?
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 18:15
mezekmezek
Marcel Felde - DA20-100 Katana.
A2A - prakticky vše. Hlavně jako jejich C172.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 20:05
Vita Zenisek
Zkus něco tady http://www.khamsin.org nebo http://www.x-aviation.com/catalog/ nebo http://xpfr.org/?body=aero_accueil
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   2. 4. 2014 / 21:53
Krechi   
Mě se tohle z ničeho nic stalo na přelomu roku, pomohla přeinstalace ovladačů na grafiku, od tý doby pohodička

 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 09:15
Barik
Možná to nakonec bude vono. Fakt je, že ovladač dostal v té době, kdy to mohlo začít, párkrát novou verzi. A na žádnou zásadní změnu ve FS v tom období si právě nevzpomínám.
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 19:16
Jirka Kallasch   
Ja asi před měsícem instaloval FSX po pul roce a děla mi to taktéž ..Problem je v tom že před odinstalací sem ji měl zaplacanou všelijakejma adddonama a jelo to krasně bez zmiňovaného rozostřování...Teď se rozostřuje čistá FSX ... Ovladace porad totožne protoze HP na muj notas aktuliazace jiz nedela a nehapeckove tam proste narvat nejdou .. takze ten pes musi bejt zakopanej taky nekde jinde ..
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 12:12
pepekcepek
Zdar. U FSX jsem si to moc neužil, sem modely dělat nemůžu ačkoliv mám plnou verzi FSX. Ostatně šla do skříně a už tam i zůstane.... Mě se taky rozmažou textury u FS-09, a jediný co mi pomůže je, že na sekundu dvě, zmačknu levý Alt a opět spustím sim. Pak už ty textury jsou normální.
Zdar EEE
 

Pomalé zaostřování blízkých textur v FSX   3. 4. 2014 / 12:25
Zdenda
Neodvážil jsem se tuto radu sem dát, ale vidím, že nejsem sám, kdo si takto pomáhá.
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ