FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 16. 6. 2024, svátek má Zbyněk Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pocasi online vs. IVAO Jeden příspěvek | Celý strom
Pocasi online vs. IVAO   30. 3. 2005 / 20:14
Jennik   
Pouzivam normalne online pocasi, ale blbne mi to. Resp. celkem casto mi pri nacitani toho pocasi spadne FS. Naprosto nepravidelne - zkratka jednou to jde, jednou ne a uz se mi to ani nechce pokouset a cekat pripadne na restart FS.
Oproti tomu na IVAO je to perfektni, spolehlive a mnohem presnejsi - obcas mi to neda pri pohledu z okna a jen si spustim FS na chvilku se pripojim aby se nacetlo pocasi, odpojim a kocham se. Ale tento system nebude fungovat, pokud budu chtit ucinit nejaky delsi let.

Jde mi to to, ze se pri takovem kochani chci i proletet jen tak semtam lazoplazo, bez zdrzovani letovym planem a "vykecavanim" s ridicim. Pocasi se ale bohuzel nacita az pri uplnem pripojeni do site. Tak jsem si rikal, ze bych mohl podat jen jednoduchy VFR plan na nejakem mensim odlehlem letisti a litat si pro radost v male vysce.

Jaky je na IVAU dohled nad plnenim predpisu co se tyce VFR nerizeneho letani? Kdyz vletim do spatneho prostoru, nedodrzim odstup od oblacnosti atd.? Nebo jeste jinak: jak muzu kratce (cca 30min) nedodrzovat zadna pravidla (zvlast, kdyz nejblizsi letadlo je ode me pri malem provozu tak 200km) aniz bych se vuci nekomu nejak extra provinil?

Rad se ucim spravne postupy a pravidla letani a respektuji je i na siti. Ale jak rikam, obcas si chci zaletat narychlo na par minut a nemam cas planovat let, nastavovat radia, palivo, AP atd, coz mi zatim zabere vzdy minimalne 1/2h, ktere v tu chvili nemam.

Co mi reknete onlinesimaci? "Opovaz se anarchisto!" nebo nejakou jinou dobrou radu?
 

Re: Pocasi online vs. IVAO   30. 3. 2005 / 20:38
Marky Parky   
Takze odpoved na vic casti:

a) Anarchii na siti predvadet nemuzes. Simuluje se real a tedy vsechno vcetne letovych planu a vykecavani se. To ale neznamena ze by sis nemohl zaletat dle sveho jen tak, protoze...

b) Simuluje se "as real as it gets" a tak si muzes podat jen zjednoduseny VFR letovy plan ( DEP DCT DEST ) nutny defakto jen proto aby ridici mel alespon minimalni info a pokud nevytahnes paty z prostoru tridy G, tak krom toho ze nahlasis "AFISu" predpokladane ukony, nikdo ti nemuze nic rict.
I pokud se budes drzet v prostorech tridy E, resp. D tak si muzes letat dle sveho, jen je pak uz nutne se ohlasit, pripadne respektovat jeho pokyny pro separaci, nastaveni odpovidace a pod.... Podotykam ze pro vlet do prostoru tridy C uz musis vsechno respektovat, neb kolem tebe muze byt IFR provoz a neni mozne aby ses tam jen tak motal....

c) Odstup od oblacnosti a podobne veci bys mel drzet na vlastni zodpovednost - ATC ti do FSky nevidi jestli zrovna letis mrakem nebo ne. Ale k letani to samozrejme patri

Takze kdyz to shrnu - volne VFR litani ( stejne jako v realu ) ANO, anarchie a nedodrzovani predpisu ( stejne jako v realu ) NE
 

Re: Re: Pocasi online vs. IVAO   30. 3. 2005 / 22:37
Jennik   
OK, respektuju a slibuju, ze nebudu zlobit
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ