FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Volant gameport / usb Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Volant gameport / usb   22. 5. 2014 / 20:51
neotryx
Pánové,

vím, že je tu mnoho znalců a odborníků ! Mám možnost získat tenhle kousek (Viz fotky), bohužel je ještě dělaný na gameport. Díval jsem se a dřív byly k sehnání nějaké redukce na USB, ale jak to je s drivery ? Má cenu si objednávat z ebay nějakou tu redukci, nebo existuje ještě nějaká možnost jak ho připojit do usb ?

43278 B / 600 x 450 / VOlant.jpg
 

OT: Volant gameport / usb   22. 5. 2014 / 21:09
Fabo™   
To pude, v nejhorsim prestavet na Mjoy

btw. zrovna takova rucka by se sakra hodila...
 

OT: Volant gameport / usb   22. 5. 2014 / 21:22
neotryx
no ještě jsem zapomněl dodat, že jsem totální neználek pájení a elektroniky jako takové
 

OT: Volant gameport / usb   23. 5. 2014 / 10:11
JM   
Bacha na ty redukce - co jsem mel v ruce, tak to umi prevadet jen uplne zakladni klasickej gameport, jakmile ta vec ma nejaky svoje specialni ovladace a prenasi data buh vi jak, tak tam ta redukce proste nefunguje.
 

OT: Volant gameport / usb   23. 5. 2014 / 13:22
mípa   
Pokud je volant na game port, tak si nemá force feedback. Ten by ostatně s redukcí stejně nešel. Bez force feedback je to na prd. Ostatně pokud chceš pořádný volant, máme tady několik velmi zánovních kusů z vývoje - např. Logitech G27, Thrustmaster T500RS, Fanatec Porsche GT3 RS, Fanatec Clubsport Elite atd.
 

OT: Volant gameport / usb   23. 5. 2014 / 21:25
neotryx
Takže šance, že to plnohodnotně rozběhám na W7 pod USB je 0 ?

Mípo jsem potěšen za nabídku, ovšem jezdím 1x týdně cca. hodinku ETSII a nějaký super volant v hodnotě několika tisíc by se mě tu válel zbytečně, stačí mě právě něco do pár stovek A tenhle prehistorický volant mi nabídl kamarád za lahev
 

OT: Volant gameport / usb   25. 5. 2014 / 02:22
mípa   
Jako vstupní zařízení to nejspíš rozchodit půjde. Otázka je, jestli vzhledem k absenci force feedback a bídnému rozlišení volentu to bude lepší než ovládání šipkami na klávesnici. Neber mne ale moc vážně, stavíme profesionální simulátory a máme poněkud jiná kritéria.
 

OT: Volant gameport / usb   24. 5. 2014 / 21:04
Fabo™   
To je skoda, zes to nenapsal driv... nedavno jsem zakoupil zanovni G25ku, ktera je sic fajn, ale takovy Porsche fanatec
 

OT: Volant gameport / usb   25. 5. 2014 / 02:14
mípa   
G25 jsi koupil velmi správně. Pokud s volantem budeš zacházet slušně (neopírat se velkou silou o věnec) bude ti sloužit do roztrhání těla. Ne tak pedály, ve kterých po čase začnou chrastit potenciometry. Pokud mohu doporučit, rozdělej pedály a vyndej z hřídelek potenciometrů pružinky. Sice pedály budou mít mírný mrtvý chod (pro běžného uživatele neznatelné), ale výrazně se tím sníží opotřebení hřídelky. Jejich problém je, že jsou plastové a až se vychodí v tělese potenciometru, přestane sběrač kontaktovat s odporovou dráhou. Dá se to opravit podložením hřídelky podložkou, dráha potenciometru je obvykle v pořádku. Podle zkušenosti pedály vydrží cca 500-800 hodin provozu, pak se musí repasovat nebo zahodit. Potenciometry jsou speciální s dráhou 90°. Náhradní prodává pouze jedna anglická firma za cca 7 GBP kus + poštovné.
Obecně ale G25 / G27 patří k hardware, který má nejlepší poměr cena/výkon.

Volanty Fanatec jsou obecně velmi pohledné s dobrým dílenským zpracováním. O řád horší je to ale s vlastnostmi. Obecně mají všechny velmi ale velmi mizerný firmware. Společnou vlastností všech modelů je nepochopitelně velké zpoždění - aby se nerozkmitávaly, mají na snímači filtr s časovou konstantou v řádu STOVEK ms. Na řízení je to zatraceně znát. Nejdražší model (Clubsport Elite) je ze všech Fanateců ten nejhorší. Sice mechanicky dobře zpracovaný, ale firmware (kromě zpoždění) vykazuje ještě spoustu dalších nepochopitelných vlastností. Osobní návštěvě firmy Fanatec (Endor AG) jenom dokreslila celkový dojem. Ale přesto jsou lidi, kteří si ho chválí.

Docela dobrý je volant Thrustmaster T500 RS, který ale stojí dvojnásobek G25 . Po mírných mechanických úpravách je stabilní s dobrou odezvou, proti G27 má o polovinu větší moment na věnci. Mechanicky je docela obstojný, na domácí použití dostatečný. V rutinním provozu na SIMu vydrží o něco déle než G27, při hrubém zacházení odejde mechanicky (praskne spojovací mezikus vniřní hřídele a hřídele věnce volantu).
Pedály jsou potenciometrické, stejně mizerné jako u Logitechu. Zákazníkům jsme je nedávali, takže zkušenosti s nimi nemáme.

Špičkový volant je Frex. Měl jsem ho v ruce jenom jednou, ale vykazuje přiměřeně rychlou reakci a dobrou odezvu. Moc oblíbený mezi uživateli ale není, 35k USD je za volant přece jenom dost.

Pak je ještě náš vlastní Elsaco NG Wheel. Je vypiplaný na co nejrychlejší reakci, 400W synchronní motor dává na věnci moment až 12 Nm, pocitově je velmi dobrý až nejlepší, stabilní a velmi robustní, prakticky nezničitelný. K tomu robustní pedály s bezkontaktními snímači, brzda snímaná silově tenzometrem. Ale taky to není úplně zadarmo - prodejní cena volant+pedály 1400 Eur.
 

OT: Volant gameport / usb   25. 5. 2014 / 14:06
Fabo™   
Na to moje jezdeni je ta G25 docela dobra

Jsou asi jen 2-3 veci co bych na ni menil
-kdyby byla kapku tissi. Tohle byl jeden z duvodu proc jeji puvodni majitel menil za G27.
-Nejake tlacitko, spinac na radicce - kvuli ETS, bylo by fajn mit moznost ovladat range nebo splitter bez sahani nekam dopredu a hledani toho spravneho tlacitka.

No a jeste by bylo fajn mit vic tlacitek na volantu, ale to neni zas az tak moc potreba.
 

OT: Volant gameport / usb   26. 5. 2014 / 15:31
Rychlokvaška
Chápu to dobře Mípo, že si volant a pedály děláte už sami? Přemýšlel jsem o TM500RS, ale tohle by mě výhledově moc zajímalo Jak jsou na tom s podporou PS3 a PS4? Gran Turismo? A vybavení tlačítky, řazení, apod.?
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ