FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh" Jeden příspěvek | Celý strom
Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   30. 9. 2014 / 18:41
ulitej
Ahoj , dovolil bych dotaz na ty co létají VFR orto ČR 56GB.
Než jsem si stáhnul těch 13 souborů tak jsem předpokládal , že scenérka například LKHK mi překryje danou oblast orta . No je ještě druhá možnost ,že něco dělám špatně já. V databázi mám LKHK samožřejmě s vyžší prioritou.
Takže je to normální stav a nebo se má něco jinak nastavit? využit jen letiště z orta se mi zdá ,že není asi ti správné?
Dík za nápovědu.
30028 B / 600 x 337 / LKHK-VFR.jpg
 

Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   30. 9. 2014 / 19:06
polda66cz   
Musíš se smířit s tím, že některá leťiště (AFCAD) nejsou dělané na ortu a AFCAD a budovy nebudou na orto pasovat. Vyjímkou není např. ani (jinak pěkné) Brno 2014.
 

Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   30. 9. 2014 / 19:10
ulitej
Dík za odpověď.
 

Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   1. 10. 2014 / 19:02
VanDam
Hm, rád bych rozuměl této větě. Co z toho mám vydedukovat? AFCAD je nepřesný nebo je nepřesné to ortofoto?
 

Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   2. 10. 2014 / 16:30
vladam
V zasade se na to koukej tak, ze MS FSX letiste ti nepasujou na orto, nejenom afcadem, ale ani budovama (nebo spis chybejicima budovama), ale velice casto ani presnejsi polohou, nektera jsou i nekolik set metru mimo spravnou polohu. Takze zalezi pak na tom, pro jakou metodou se nestastnik, ktery chce letiste udelat jakz takz poradne, rozhodne a kolik casu je do toho ochoten investovat, zvlaste, kdyz je to zadarmo!
 

Orto ČR a scenérky z FSperiskopu - "souběh"   2. 10. 2014 / 20:07
VanDam
Jak je to ale možné? Chtěl bych to pochopit. Je to tím, že tvůrci FS(x), čili AFCADů, použili jiný souřadnicový systém než mají na google maps případně jiném zdroji map? To asi ne, protože by ty systémy měly být defacto totožné, případně je možné je převést. Nebo je to tím, že při tvorbě ortofota byly použity příliš velké LODy (myslím ty čtverce ze kterých se vyrábí ortofoto). Je totiž jasné, že čím větší je čtverec, tím větší je nepřesnost ve výsledku nehledě na rozlišení. Jenže scenérka o které je tu řeč byla dělána ve velkém rozlišení... A další chyba by vznikla když by někdo spojil obrazy (segmenty) tak, aby získal jeden velký soubor tvořící určitou čtvercovou oblast, přičemž by ztratil data o souřadnicích k těm původně malým souborům. Je přece výhodnější používat na velké rozlišení malé soubory, protože tím se zachovají přesnější souřadnice. ... Nakonec pokud bychom měli opravdu vysoké rozlišení odpovídající čtverci jako v google maps zoom 18, pak se země jeví téměř placatá, jen zdeformovaná na povrchu vlivem členitosti krajiny. A těch baráků v tak velkém rozlišení zas tak moc není, takže těžko věřit že by došlo ke ztrátě dat pokud by se vše v tomto lodu či zoomu uchovávalo v souborech s originálním lodem (nesloučené soubory).
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ