FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Problém s joyem Jeden příspěvek | Celý strom
Problém s joyem   3. 4. 2005 / 18:17
Latom   
Mám joye Logitech Extreme 3D PRO a během letu mi samovolně trhne s výškovkou, čímž způsobí velmi prudké stoupání, potlačením joye to jde velmi pomalu zvrátit a při taxování mi samovolně zatáčí do stran. Když se podívám do vlastností nastavení, abych zkontroloval případné nastavení, tak je vše O.K. Nikde žádný problém. Vše funguje jak má.
Dnes mi to při letu on-line stále vypínalo i autopilot. Žádné failures nastavené nemám. Dělá to u všech letadel. (((
Nevíte jak by šel tento problém vyřešit?
 

Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 18:39
Ondra K.
Kalibrace OK?
 

Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 18:51
Brácha
já mám Genius F-31 vib a taky mi to někdy dělá.... Možná pomůže přeinstalovat ovladače a nebo si stahnout aktualizaci...
 

Re: Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 18:58
Jirka Kallasch   
jeste do nedavna sem mel ten samej...a delalo mi to taky....resil sem to behem letu odpojenim Joye pomoci CTRL+K
nic jinyho se s tim snad ani delat neda...
 

Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 19:51
Tomas Gurecky
Ja ho mam taky, a pomuze mi vzdycky pred letem, jeste jak jsem na stojance, kdyz ho odpojim a znovu pripojim a zkalibruju. Po tomto ukonu se zase chova korektne.
 

Re: Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 20:44
Latom   
Jo díky kluci za info, kalibrace je pokaždé O.K. Háček je v tom, že to nedělalo, odinstalaci jsem udělal i update a stále to samé.

 

Re: Re: Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 21:53
Peetrs (Robert)   
Mel jsem joystick Logitech rozebran do posledniho sroubku a verte ze dilenske zpracovani odpovida vietnamskemu zbozi z trznice
 

Re: Re: Re: Re: Problém s joyem   3. 4. 2005 / 21:56
Brácha
jo jo toho jsem svědkem.... výrobní cena jen pár korun.
 

Re: Problém s joyem   4. 4. 2005 / 21:02
Jindra   
Jak ho mas dlouho? Mne asi po pul roce zacal delat to sami, az skoncil ve skrini. Ted mam Saitek Cyborg Evo Force a nemuzu si ho vynachvalit.
 

Re: Problém s joyem   4. 4. 2005 / 21:48
anatolij   
S čistým svědomím můžu říct, že Logitech si hraje na seriózního výrobce, ale ty produkty (alespoň joysticky a především Extreme 3D Pro) jsou zmetky největší.
Měl jsem první, problémy po měsíci, používáno velmi zřídka. Za několik měsíců šel na reklamaci, dostal jsem druhý, ten jsem reklamoval po měsíci, teď mám třetí, hrál jsem na něm max 5 hodin a zas ty stejné problémy. Daj jsem ho známému na dodělání a půjde na reklamaci a vysolí zpět prachy.
Při rozdělání a vyčištění potenciometrů se to údajně o něco zlepší, ale i tak doporučuji se těchto joyů zbavit - vytrvale reklamovat až vrátí prachy.
 

Re: Problém s joyem   5. 4. 2005 / 07:26
Jennik   
Mel jsem tentyz problem, pomohla vsak reklamace v Datartu a dodali mi uplne novy kousek. Ten mesic, kdy to vyrizovali jsem se alespon venoval teoreticke priprave Takze uz mi to zase chodi pekne jak ma, nicmene setrim na CH berany...
 

Re: Problém s joyem   5. 4. 2005 / 09:01
PavelBa
Tohle je asi opravdu konstrukční chyba - všude jsou potenciometry a ty myslím dříve či později odcházejí. Já jsem začínal s Genius 2000 a vydržel rok - pak už nešel prakticky vůbec vycentrovat. Vyslechl jsem různé názory na kvalitu ovladačů a příslušného SW a pak jsem zkusil vyměnit potencionetr (od plynu) a bylo po problému. Bohužel ostatní pot. jsou typu jež se u nás neprodává takže se mi tam žádný nevejde.
Přešel jsem na Logitech Wingman Strike Force 3D Pro ( s FF) a létali jsme 3 roky komfortně a bez potíží. Doufal jsem že tak kvalitní (a drahý) joystick nepoužívá potenciometry ale optické snímání (to mají joysticky Microsoft).
Až minulý týden začala zlobit směrovka. Po velikém úsilí jsem rozpůlil rukojeť páky abych zjistil že tenhle malinký potenciometr opravdu ani nevyčistím ani nenahradím. S ještě větším úsilím jsem to dal zase dohromady a zablokoval otáčení rukojeti.
Jinak o Logitech Extreme 3D PRO se vedou dlouhé diskuse na "Czech Computer" na stejné téma. Je tam i odkaz na návod, jak to rozebrat a vyčistit.
Jinak k názoru že je to jak z čínské tržnice - já mám opačný pocit. To co jsem viděl v sobotu byl sice plast ale solidně zpracovaný a celé to pěkně sedělo pohromadě.
 

Re: Re: Problém s joyem   5. 4. 2005 / 09:58
brendon (SVK832)   
Vtomto maly vyhodu microsofcke joystiky ze tie poteciometre nemaju. Je to riesene inak, tym optickym snimanim vydrzia o dost dlhsie.Nema sa co zosuchat. Este dobra rada ak mate potenciakove joystiky a blbnu a uz ich nemate v zaruke: tak behune co behaju po odporovej ploche vihnite na druhu stranu kde ta plocha este nieje zosuchana.

Mam dva joystiky a kazdy ma viac ako dva roky a niesu s nimi ziadne problemi (pokial ich nezlomim ).
Tusim ich prestali vyrabat?
Jako hovori moj kamos: "sotver je na houbi ale hadver ten je spickovy sice predrazeny"
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ