FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 12. 5. 2024, svátek má Pankrác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Problém s scenérkou LKPR Jeden příspěvek | Celý strom
Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 17:06
cpt.Radek
Dobrý večer všem,
kamarád létá na FSX ale bez scenerek, hned jsem mu doporučil ať si stáhne alespoň LKPR,že je to hned jiný prožitek. Instalace se mu povedla až na jeden problém a jelikož já létám na FS2004 tak nejsem schopen mu pomoct. Především také z důvodu že jsem nic podobného neviděl. Proto vás žádám o pomoc.
(jedná se o kola,které jsou zapuštěny do země)
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 17:25
Instructor
... pravdepodobne "přetížené letadlo" a vysoké teploty asfaltu sú toho príčinou
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 17:55
Nikl
+1 Jinak rád bych poradil, ale nevim - pravděpodobně nepřesná instalace
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 19:09
cpt.Radek
stahoval to z týhle stránky
http://www.vacc-cz.org/airports/lkpr
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 21:01
gigy19
a nestahnul nahodou tu verzi 1.2?
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 21:20
behy
Ahoj, měl jsem to stejný a nainstaloval jsem ENB series a vše je v poho Kola jsou v poho
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 21:48
Speedfoot   
Ahoj.
Možná je něco špatně s definicí nadmořské výšky letiště. To se mi stalo u vytváření letiště v afcadu při různých addonech výškového reliéfu krajiny. Pak se scenérie letiště jevila jako textura o pár metrů, nebo centimetrů (podle chyby) výš než povrch vzletové, nebo pojezdové dráhy.
Jarda.
 

Problém s scenérkou LKPR   22. 10. 2014 / 22:04
Speedfoot   
Ahoj.
Ještě jednou já. Zkontroluj si, jestli je součástí té scenérie i AF2_LKPR.bgl. Pak by to mohlo jít vyřešit poze posunutím v seznamu přidaných scenérií nahoru, nebo dolu (teď už přesně nevím, ale někde to najdeš) a změněním tak priority scenérie. Protože původní AF2_LKPR.BGL je součástí originálních dat pro easteurope. Pokud jsou, jako v tomto případě ve hře dva stejné soubory, hra vidí pouze ten, co načte později, protože ten první tím druhým v dočasné paměti přepíše. Takže se mohlo stát, že máš novou scenérii LKPR a AFD data z původní hry a ty spolu nemusí sedět.
Jarda.
 

Problém s scenérkou LKPR   25. 10. 2014 / 11:48
cpt.dejv
Ahoj díky moc máš pravdu textura je v některých místech skutečně výš než by měla být vyzkoušel jsem již několik scenerií ale problém přetrvává přesně ten soubor (AF2_LKPR.bgl tam nemám můžeš mi podrobněji popsat co mám kam posunout díky.
 

Problém s scenérkou LKPR   28. 10. 2014 / 09:24
Speedfoot   
Ahoj.
Nevím jestli budu ten pravý, protože mám zkušenosti pouze s FS9. Ale v zásadě by některé věci měli být stejné.
Potřeboval bych vědět pár informací, abych ti mohl pomoci. Máš nainstalovaná nějaká výšková data, reliéf terénu? Třeba tenhle http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act=exe&id=301&menu= , nebo jiný? Nebo používáš originální nastavení terénu? Scenérie se může chovat u každého typu terénu jinak. To by mohla být první příčina nesrovnalostí. Možná bude informace o tom pro který typ terénu je scenerie vytvořena v readme.txt, nebo čtimne.txt, které by se mnělo vždy ke scenériím přikládat.
U souboru AF2_LKPR.BGL si nejsem jistý, jestli je ve FSX stejně jako u FS9, ale mělo by se jednat o takzvaná letištní AFdata obsahující pojezdové dráhy, vzletové dráhy, nadmořskou výšku, frekvence atd. Teď mluvím o datech pro AI provoz a zobrazení na mapách, jestli tomu rozumíš. AFdata nemusí obsahovat textury, dá se pomocí nich vytvořit virtuální letiště na poli, na kterém bude fungovat i počítačem řízený provoz a dráhy ani vůbec vidět nemusíš. Je to takový datový podklad pod grafickou scenérii. Snad mne tady někdo se zkušenostmi se strukturou FSX doplní, jestli jsou AFdata tvořený stejnou metodou.
Samozřejmě FS obsahuje AFdata pro LKPR už od výrobce a ty se nemusí výškově krýt s novou scenérií, proto řada tvůrců scenérií přidává i soubor s těmito daty aby to potom sedělo i s terénem.
Možná bude nejlepší obrátit se přímo na tvůrce scenérie a doladit to s ním, třeba bude rád, že může scenérii poopravit pro různé typy instalace. Já pokládám za důležité, abys už alespoň tušil čím to může být a co si s tvůrcem vysvětlit.
Jinak pokud někdo jiný nepomůže, jsem i nadále ochotný ti pomoci alespoň tak, jak budu moct.
Čau Jarda.
 

Problém s scenérkou LKPR   1. 11. 2014 / 20:34
cpt.dejv
Ahoj díky že se mi snažíš pomoct nemám žádné pomocné soubory do FSX jen ICE AI traffic scenerka je v pořádku na místě kde má být v některých místech je výše někde níže textura jinak asfalt je skutečně na zemi jen čáry brzdné dráhy letadel pojezdové značky atd. Zkrátka všechny textury se jeví výš než mají být pokud se však pohled kamery posadí přímo na zem textura zmizí zcela na zemi zůstávají jen šedé plochy drah. Budovy, letadla i Světla značky a ostatní se stává jaksi zapuštěné do textury. Rád bych dodal že tento problém se týká pouze LKPR několik dalších scenérií funguje zcela bezchybně.
 

Problém s scenérkou LKPR   1. 11. 2014 / 20:41
cpt.dejv
Pro podrobnější popis situace ještě screenshoty díky za každou pomoc.
 

Problém s scenérkou LKPR   1. 11. 2014 / 20:42
cpt.dejv
16172 B / 600 x 338 / 1.PNG
17599 B / 600 x 336 / 2.PNG
17015 B / 600 x 337 / 3.PNG
14705 B / 600 x 337 / 4.PNG
 

Problém s scenérkou LKPR   3. 11. 2014 / 21:58
Speedfoot   
Ahoj.
Promiň, že jsem se dlouho neozval, ale nebylo to dříve možné. Z toho co vidím na screenshotech to opravdu vypadá, že spolu nesedí výškově textury ve scenerce a výška terénu pod scenérií. Pokud nemáš naistalovaný žádný jiný addon v FSX jak píšeš, pak by to mohlo být tím, že scenérie byla vytvořena pro nějaká výšková data která jsou volně ke stažení, nebo možná i pro placená. Protože nemám naistalovaný FSX, ale FS2004 tak nevím, jestli ti pomůže tento odkaz na reliéf ČR http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act=exe&id=301&menu= . Určitě by bylo lepší, kdyby pomohl někdo se zkušenostmi s FSX, možná by stačilo, kdyby někdo vyzkoušel, jestli se u něj projeví stejná chyba když vypne výšková data. A nebo potvrdil zda reliéf ČR je funkční i pro FSX.
Ještě bych se tě chtěl zeptat, jestli si pročítal návody které by měli být ke scenérii přidávány.
U sebe bych to vyřešil vytvořením výškové vrstvy pod letištěm ve FSsceneryCreatoru a bylo by. Možná by to šlo i tak. Můžeme to vyzkoušet, ale budu potřebovat, abys mi napsal přesnou nadmořskou výšku v metrech místa, kde na letišti sedí textury s reliéfem. Jak jsem viděl na jednom tvým screenu, tak na nějakým místě to sedělo. Jestli umíš pomocí SLEEW módu zjistit nadmořskou výšku. Soubůrek bych ti pak poslal a vyzkoušíme to.
Čau Jarda.
 

Problém s scenérkou LKPR   4. 11. 2014 / 16:24
cpt.dejv
Ahoj také mně to napadlo ne to co vidíš na jednom screenu je pohled zespoda textura pojezdovky plave nad skutečnou zemí. Když však položíš kameru na zem textura zmizí ale v některých místech letadlo zapadá méně někde více vyzkoušíme výškový reliéf a pak zvážíme další možnosti.
S pozdravem David
 

Problém s scenérkou LKPR   8. 11. 2014 / 19:51
cpt.dejv
Ahoj problém je vyřešen stáhl jsem servis pack 2 a všechno je OK díky všem co jse snažili pomoct.
S pozdravem David
 

Problém s scenérkou LKPR   3. 11. 2014 / 22:24
okjar
By mě zajímalo,co tam teda kamarád nastrkal a že jsem si ten Prágl teda projel. Nedávno new istalace FSX + ORTO + těch něco málo scenerk z ČR a no problem.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ