FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
On-line létání Jeden příspěvek | Celý strom
On-line létání   8. 8. 2002 / 15:51Kamil
Ahoj všem,

zatím jsem jen pasivně nějakou dobu sledoval toto fórum a jsem rád, že i v Čechách je dost fandů oddaných leteckým simulátorům.
Zaregistroval jsem, že jste se již pokusili o on-line létání a chtěl bych se v tomto směru podělit o své zkušennosti. Poměrně dlouho jsem hledal na webu nějakou skupinu lidí, kteří jsou nejen leteckými fandy, ale kteří také dokáží své nápady realizovat, udržet je při životě a dále rozvíjet. Před rokem jsem narazil na partu fsimáků, kteří už v té době měli poměrně propracovaný virtuální svět spojený s virtuálním létáním, a kteří tento svět aktivně dál rozvíjejí. No a součástí tohoto vývoje bylo poskytnout kvalitní server, který má virtuálním pilotům sloužit k on-line létání. Tento server je již zpřístupněn, funguje zde dokonce i ATC, ale zatím jen s používáním problematického CH clienta, nicméně v současnosti se usilovně pracuje na vývoji vlastního klienta pro ATC. Takže pokud bychom se chtěli domluvit na společném on-line létání kolem LKHO (velmi blízko mého domova i bydliště) potřebujeme následující:

IP: 207.127.218.20
Roger Wilco (RW): 207.127.218.20:3783/FREQUENCY (na společné frekvenci se můžeme domluvit)
CH client - pro potřebu ATC - CH client zviditelní pilota na stínítku radaru.
Já používám ještě RW ComSet - utilitka, která mění frekvenci na RW podle toho, jak máte naladěno rádio ve svém letadle.
No, problém je samozřejmě s dostupností zkušenného controlera, Toto řešíme zatím přímou domluvou a plánováním s konkrétními controlery na konkrétní akce. Pokud máte obavy z jazykové bariéry, vězte, že pokud rozumíte ATC v MS FS, tak nebudete mít problémy.
Používám dial-in připojení k internetu modemem 56 Kbit a pokud se mi podaří navázat spojení rychlejší než 40 Kbit/s, tak nemám problémy ani s RW.
Nejbližší společná akce je naplánována na 17.8.2002 - flight out z VTBD (Bangkok) do VVNB (Noibai) na B737 (není podmínkou). Občas je problematický čas, protože se snažíme vyjít vstříct pilotům s velkým časovým posunem, ale v tomto případě to vychází na 21:00 CET. Controlerem bude Jack Johnston - je to Švýcar a jeho angličtina je čistá a srozumitelná. V tomto případě jde o vhodnou příležitost, protože bude přítomno několik pilotů, kteří budou poprvé on-line, takže lze počítat s velkou dávkou trpělivosti a ochoty ze strany těch zkušenějších.
Pokud se budete chtít blíže seznámit s touto komunitou, tak se jedná o nadšence kolem LiveWire Airlines . Nic to nestojí, username:Guest, heslo: sammy nebo pro registraci zadáte jen jméno, heslo a nějaký e-mail. Mají pěkně propracovaný ekonomický model, systém vývoje letů a Live ATC. A co je nejdůležitější, za vším stojí lidé, kteří jsou fajn a ve všem pomohou.
Pokud budete nějaké dotazy k on-line, neváhejte mě kontaktovat buď na tomto fóru nebo bývám přes den on-line na MS Messengeru (kamkol@msn.com) nebo e-mail:kamkol@volny.cz.
 

Re: On-line létání   8. 8. 2002 / 18:53Martin Chudomel
A znas VATSIM nebo IVAO ?
 

Re: Re: On-line létání   9. 8. 2002 / 09:26Kamil
Jo, poměrně dobře (VATSIM). Ale jak jsem pochopil z diskuze kluků, kteří létali u LKHO, tak se chtěli pravě VATSIM a ICAO vyhnout.
 

Re: Re: Re: On-line létání   9. 8. 2002 / 23:36Martin Chudomel
Ano to mas pravdu, ale zrovna na LKHO funguje jen AFISak, jest-li se nepletu, a ty jsi psal o rizeni letu (dohledu nad letem) pomoci ATC.Proto se mi zda, ze je to podobny VATSIMU, IVAU.
No nic, mozna jsem to spatne pochopil.

Letu zdar
 

Re: Re: Re: Re: On-line létání   12. 8. 2002 / 16:00Kamil
Pochopil jsi to spravne. Ono se opravdu jedna o urcitou alternativu k VATSIM a IVAO (a take diky tomu maji dost nepratel). Jde jim o to, aby pilot mel na jednom miste vse, co potrebuje ke svemu virtualnimu letani a vlastne k celemu virtualnimu zivotu. Vse je zalozeno na urcite forme virtualniho pratelstvi. Jedna skupina on-line lita kolem sveta tzv. step-by-step, jina skupina si domluvi hromadny let z-do. Takze opravdu to ber jako urcite rozsireni moznosti.

Zatim ahoj a blue sky
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ