FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 14. 5. 2024, svátek má Bonifác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Program na nauku taktického létání? Jeden příspěvek | Celý strom
Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 11:19
VanDam
Nevíte jestli existuje nějaký program, simulátor, hra nebo doplněk pro simulátor např. FSX, kde bych se mohl naučit základům taktického boje? Začal jsem létat ve hře War thunder a mým problémem je, že nevím jak správně provádět manévry, když jdu na útok zezhora, zezdola, ve velké rychlosti proti pomalejšímu letce apod. Neexistuje třeba nějaký doplněk do FSX, kde bych si mohl vybrat typ taktiky např. High G barrel roll a viděl bych tam trasu kterou mám letět, kterou má letět nepřítel a "ducha" letadla (ghost), abych věděl jestli letím správně, správnou rychlostí, atd. nebo i s instruktorem, který by mi hlídal rychlost a radil co mám dělat... Nebo na jaké forum zajít kde by mi toto poradili.
 

Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 11:36
LEON_CZ   
Nejlepší bude zeptat se přímo na fóru válečných leteckých simulátorů http://www.panzerkampfwagen.cz
 

Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 15:50
Karci
Zakladom simultátorového vzdušného boja je Turbovo desatero pokročilé pilotáže. Je to sice z Il-2 Sturmovik, ale je to myslím jedno
1) Nemusíte mít výhodu výšky a rychlosti, abyste dosáhli sestřelu. Zespoda a na klapkách se dá taky sundat éro.
2) Kdo lítá v 7k a chce vás sestřelit až se budete sápat za ním, je debil. Když budete lítat v 500m, tak si ani neškrtne.
3) Kvrdlání* je taky úhybný manévr.
4) Plochá zatáčka je taky zatáčka.
5) Díry v křídlech nezhoršují aerodynamiku! To je naprostá fáma. Éro s dírama létá stejně dobře jako bez nich. Akorát si musíte dávat pozor, aby jste měli v každém křídle stejný počet děr.
6) Ruský éra lítaj VŽDYCKY líp než ty ostatní. Pokud můžete, lítejte s Lavočkou. Pamatujte, že se s každým patchem mění letové modely, ale La-7 bude vždy nejlepší vrtulový éro.
7) Sprejujte! Střílejte ze všech úhlů a kdykoliv Vás napadne. Není nic trapnějšího než chcípnout s plnejma zásobníkama. To je jako jít spát s plnejma koulema.
8) Lítejte vždy na plný výkon a se zavřeným chladičem. Většina letadel dokáže v tomto režimu lítat 2x až 3x dále než zůstanete naživu.
9) Nouzové přistání, je taky přistání. Jenom psychicky narušení jedinci si myslí, že přistání "na tři" je důležité. To je nesmysl.
10) Il-2 Sturmovik + FB + PF + AEP + PE + 1946 je pouze a jenom hra. Počítačové modýlky letadel v nich mají stejná jména jako v reálná letadla. ALE NEJSOU TO REÁLNÁ LETADLA! Nenechte s tím zmást. Až Vám bude někdo tvrdit, že nějaké letadlo létá líp nebo hůř než to bylo v reálu, tak ho pošlete do prdele. Je to magor, kterej to moc žere. Jsou to pouze počítačové modely, která dokáže rozhýbat vaše PC plečka za 20 táců. A podle toho to všechno vypadá.

* - náhodné záškuby klackem (pozn. autora)
Viac tu. http://www.blackpanthers.cz/turbo.html
 

Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 17:38
ondras   
A já jsem hleděl co se v LockOnu ta f-5ka pořád drží za mým Sučkem 27 jako ocas
 

Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 20:28
leonell
Jak tak koukám na ty tipy, tak reálné postupy ti v těch "simulátorech" budou k ničemu
 

Program na nauku taktického létání?   7. 12. 2014 / 22:03
LEON_CZ   
Pokud by Ti stačila knížka, tak tady je učebnice pro virtuální bojové piloty:
http://pilotpress.files.wordpress.com/2011/02/inpursuit.pdf
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 00:07
VanDam
Dík. Možná je problém v tom, že jsem nepoužíval klávesnicové křidélka a směrovku. Ve WarThunder se to normálně ovládá pomocí myší, ale myš dělá jen malé výchilky. Teď jsem si četl jednu větu z toho manuálu:

"Whenever you have a bandit on your six, in guns range, the use of rudder is most auspicious. Since the enemy is concentrating on following your every manoeuvre you can momentarily fox him by forcing him to correct to a false heading. A small skid, yawing the aircraft to one side, will lead the enemy to pull deflection in that direction while you're actually travelling in the opposite. In the picture above the defending fighter is skidding by giving full rudder to one side while compensating the rolling tendency with opposite aileron."

Když jsem to zkoušel tak se mi zdá že to letadlo reaguje úplně jinak než pomocí myyší, protože to dělá při v pomalejší rychlosti větší otáčky. Nejsem si ale jistý jestli jsem pochopil ten text, znamená to, že když dám směrovku naplno doleva, mám výškovku dát naplno dolů nebo naplno nahoru aby to letělo rovně?
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 10:12
Fabo™   
otazka je, jak moc blby je letovy model War Thunder...
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 10:35
Pips   
Letový model to nemá. Má to model jakéhosi pohybu. Je to jenom taková ta online masová kokotárna.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 10:39
Fabo™   
njo.

A taky jeste, aileron jsou kridelka, ne vyskovka, VanDame
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 14:04
kmarciniszyn
myslim, že si to pleteš s World of warplanes...to je čistokrevná arkáda. War thunder se minimálně o nějaký flight model snaží na maximálních obtížnostech
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 14:34
VanDam
Nevím jak s tím realismem, ale když letím na reál mód snažil jsem se vyšplhat na nějakách 2000 metrů se spitfirem VB, rychlost stoupání poměrně normální víc než 10-20° tam nebylo, ale co se nestalo ztratil jsem rychlost, začalo se to kymácet, tak to zkouším znova dostat nahoru na stoupání aspoň těch 10° a vono se to začlo točit kolem dokola a nic s tím nešlo dělat. A to už jsem jako odpilotoval dost hodin na civilních letadlech takže vím, že když potřebuji zrychlit tak musím dát nos dolů, jenže tady to nepomohl a jen se to roztočilo kolem vertikální osy. Dost divné. Přitom jsem si nevšiml že by letadlo bylo nějak poškozené, tak jak mohlo samo od sebe spadnout? V tom druhém módu - zjednodušené bitvy - tam to nikdy neudělalo. Je možné že tam mají tak silný vítr nebo co to mělo být?
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 15:04
Lejzy
Inu, stall a vyvrtka. Musis hlidat rychlost , uhel cumaku nad horizontam je podruzny. Dulezity je uhel nabehu vzduchu na kridlo.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 17:56
VanDam
Ale už jsem na to přišel čím to asi tak mohlo být, že se to kymácelo. To bylo od samého začátku. Mám zobrazen letoun ne ve 3D kokpitu, to bych neměl rozhled. Mám model před sebou. V nastavení ovládacích kláves je několik režimů a já mám obvykle nastaven ten na ovládání myší. Když jsem to omylem nechal přepnuté na jiném režimu, tak se začal celý obraz kymácet až se mi začalo dělat špatně. Nedalo se to pilotovat jak to pořád házelo ze strany na stranu. Ale to bylo asi spíš tím obrazem.

Zkoušel jsem dělat pár základních manévrů: loop the loop ten mi jde bez problému. A pak jsem chtěl udělat třeba lopping s obrácením kolem osy letadla - teď nevím jak se tomu říká, ale ono to nejde. Klávesy mám nastavené takto: a - rotace doleva, d - rotace doprava, w - výškovka nahoru, s - výškovka dolů. Říkal jsem si tak zmáčknu d,w,s jako abych udělal loping a mezi tím se začel přetáčet, ale ono to nejde. Prostě buď se pouze točím nebo pouze výškovka je vychýlená, nejde to nějak rozumě zkombinovat. Nastavení joysticku mi nešlo a teď už vůbec nechápu jak ho nastavit, ale ten používat nechci, ten si šetřím na civilní letadla.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 18:23
Pips   
Nastavení joysticku mi taky připravilo okamžiky, u nichž mi vycákla žluč. Jsem rád, že už je třeba situace lepší a někdo se do toho nearkádovýho módu přihlásí. Tenkrát o bylo asi příliš nové a tak se nikdo nechtěl zdržovat školkou a šli rovnou blbnout na bojiště. Mě se to tenkrát nespojilo ani za půl hodiny, tak jsem usoudil, že na tohle je život fakt krátkej.
S ovládáním bojovýho simu na W,S,A,D a odmítání joysticku, to buď asi rád, že tě kluci nepřemluvili na ten IL-2 Šturmovik. Tam by tě s podobnou filozofií bez otálení rozstříleli na to, čemu naši bratia Slováci říkají márne kúsky
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 19:16
Fabo™   
Obavam sa ze tu na klavesnici nikto lietat nevie

Co sa tyka akrobatickych prvkov (wtf is "loop the loop") odporucam najst si letovu prirucku trenera. Tam su pekne rozskreslene aj s polohou kormidiel v jednotlivych fazach.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 15:07
Lejzy
Jestli umis anglicky, projdi si http://books.google.cz/books?id=tC22hsLZs9IC&lpg=PA35&ots=U6oM3tF007&dq=stalls%20and%20spins%20fighter&hl=cs&pg=PA35#v=onepage&q=stalls%20and%20spins%20fighter&f=false Je to k opravdove stihacce z 2. sv. valky.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 16:25
Pips   
Nepletu si to, skutečně jsem zkoušel War Thunder, protože mě nalákaly nějaký obrázky a já měl jakousi slabou chvilku. Muselo se tam na ty "skoro něco jakože reál" odlítat školička, než bylo možné zahájit bitvy. bohužel, bitvy v těžší obtížnosti nehrál nikdo a nebylo se kam připojit. O úroveň lehčí, tam taky nebyl nikdo. Arkáda, tam v tom se jedině hrálo a to mi vydrželo asi 3 akce, než mě to přestalo bavit. Zkoušel jsem ještě jednou tu školičku a jsa pobaven jejich pojetím realističnosti letového modelu, jsem celou věc odinstaloval, zrušil účet, pak bojoval ještě s několika plačtivými maily typu "Proč jen jsi nám odešel?", no a bylo to
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 17:47
VanDam
Létám na dva režimi, jeden je ten co mu říkáte arkáda - zjednodušené bitvy a druhý jsou realistické bitvy. Tam se čeká o něco déle než se připojí hráči, ale je jich tam dost.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 10:56
Speedfoot   
Bez ohledu na chování letadel v programu, je asi pár základních pravidel jak postupovat. Nebudu to tu vše popisovat, internet je návodů plný a nemusíš se plahočit návodama v angličtině. Pár českých, co jsem tak narychlo našel, přidávám.
http://avion.runway.cz/index.php?f=edice&num=2&cl=10
http://flight.webzdarma.cz/
Ale asi není dobrý nápad snažit se o nalezení softwaru na výuku bojové taktiky, protože počítač a člověk je veliký rozdíl. Musíš se naučit využít výhod svého letadla, znát nevýhody svého letadla a těm se vyhnout, nenechat si tak vnutit styl boje kde se nevýhody projeví, rychle se naučit poznat že druhý udělal chybu a jak to využít, a hlavně dokázat vnutit soupeři taktiku, která jeho donutí tu chybu udělat. To vše plyne ze znalostí vlastností jednotlivých typů letadel použitých v dané hře, které si sice můžeš někde přečíst, ale nejlepší je si vše ošahat a vyzkoušet. Taky je důležité se rozumně rozhodovat, jestli se vrhneš do boje, nebo ještě chvilku počkáš. Hrdinů, co jdou do boje pohlavě jsou plné hřbitovy. Třeba největší eso první světové války Rudý baron se nepouštěl do souboje, pokud si nebyl jistý, že ho vyhraje. Je to taktika zbabělá, ale velice účinná a efektivní. Vzpomínám si, že jsem byl dříve taky takový, hned jsem se vrhal do boje jak správný hrdina, ale s postupem času se mi začalo velice vyplácet vyčkávat v povzdálí bojů a sledovat vše z bezpečí. Pak jsem si mohl vybírat z hrdinů, kteří se bezhlavě pouštějí do bojů a nemají tak čas koukat na svou šestou hodinu. U takové taktiky ani nepotřebuješ znát moc ze znalosti obratů, jako spíš zachovávat si přehled o situaci na bojišti. Pouvažuj trochu o tom, já jsem s touto strategií, většinu i ostřílených bojovníků, dokázal velice potrápit. Jinak asi je jedno, jakou cestu ke zlepšování zvolíš, protože je to vždy jen hra, kde máš možnost se z chyb poučit a vše vyzkoušet znovu a jinak, narozdíl od skutečných letců, kteří už druhou šanci nemuseli dostat. Proto si myslím, že dostat a dostávat nafrak od člověkem řízeného letadla ve hře, je určitě lepší než spousta vítězství nad softwarem. Ikdyž, je to hlavně ze začátku hodně k nas..ní, tak zase na druhou stranu jde to učení rychlejš.
Lovu zdar. Jarda
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 14:30
VanDam
Problém je v tom, že v té hře se každý vrhá do boje, protože chce sestřelit co nejvíce cílů buď vzdušných nebo nejlépe pozemních. Za ty pody si pak dělají výzkum technologií, aby motor měl větší výkon, aby si měl lepší palebnou výbavu a aby sis mohl vyzkoumat lepší stroje. To je jejich motivace a na případné létání někde nahoře a vzájemné krytí se se tam kašle. Tudíž pokud nepřistoupím na tuto jejich stratgii budou oni získávat body na mých sestřelech (já být sestřelen) a já nic a stanou se pro příští hry pro mě ještě silnějším soupeřem.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 15:50
Fabo™   
Tak si prestan hrat, a pojd litat treba na Il-2 jsou servery kde se krasne litaj skutecne smysluplne boje, rad jsem treba lital na Frontovym Nebi, ktere bylo zamereno treba na pozemni podporu, lita se vychodni fronta, cilem je najit a znicit pozemni vojsta soupere a ochranit vlastni pred naletem protivnika. Hezky polet zejmena vecer, kdy je server plny a leti se ve skupine treba 15ti sturmoviku s doprovodem...

U nas treba Aces over Europe miva (nebo alespon mival) historicke mise, kde se taky nehraje na body, ale na cile mise... pokud se sejde schopna parta, tak je to moc prijemne letani.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 16:02
VanDam
Třeba někdy v budoucnu. Teď jsem dost posedlý tou hrou WT. To už jak to mám rozehrané tak těžko se odtrhnout, protože tam jsou ty výzkumy a je tam pěkná krajina. Mají tam taky hodně dobré efekty vody, dost realistické.
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 15:36
VanDam
Reaguji na kapitolu Útočná geometrie, kde je obrázek:
http://flight.webzdarma.cz/subory/obr/mp5.gif

Já létám ve spitfiru VB a většinou ta rychlost je dost velká a kroužíme spíše v horizontální rovině, někdy ale i ve vertikální. V horiziontální rovině si neumím představit tak prudké vybočení z dráhy jako dělá ta černá stíhačka, nicméně, pokud by to teda bylo zezdola nahoru a bylo by to v ten správný okamžik, pokud bych výkon motoru stáhl, až by se letadlo převrátilo a dostalo na jeho minimální rychlost, tak snad by to šlo. Ovšem nedostane se mi mezitím při tomto zpomalení za ocas?
 

Program na nauku taktického létání?   8. 12. 2014 / 13:07
VanDam
Teď jsem se díval na obrázky ke na letadle je ten aileron a při tom jsem našel pěknou diskusi k taktickému létání, je tam nějaké video a obrázky:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/174838-video-barrel-roll-air-maneuvers/
tak to se mi bude hodit. Video se ztdá být velmi názorné a mají to pěkně vysvětlené.
 

Program na nauku taktického létání?   15. 12. 2014 / 22:43
Algy   
Zkus knížku: http://aukro.cz/slozita-pilotaz-letectvo-taktika-vzdusne-bitvy-i4901337024.html
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ