FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY Jeden příspěvek | Celý strom
L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 09:16
ulitej
Zdravím všechny měl bych dotaz pro experty v oboru mapování funkcí pomocí FSUIPC nebo třeba něčím jiným podobným zařízením typu MJOY , Arduino.

Zatím jsem nepřišel na to , kde se nastavují funkce které asi nejsou součástí FSUIPC , nebo jak tyto informace posílá FSX.

Omlouvám se za dost nepřehledný dotaz , ale znalý se v tom jistě vyznají.
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 09:51
BHA335
Pokud addon (letadlo) nemá nějaké klávesové zkratky, tak mám pocit, že jediný způsob je použít "Mouse Macros FSUIPC". Kdysi jsem to používal, ale jen pro 2D kokpit.

http://youtu.be/__of5EEZzvc
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 10:22
Fabo™   
Mela by to umet LINDA.
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 10:34
ulitej
Tohle slovo jsem už jednou slyšel tak jsem zvědav jestli mi strýček Gogle poradí.
Nemáš programem vice zkušeností?
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 10:49
Fabo™   
Nemam, jelikoz nemam zadny specialni hardware, ale vzhledem k tomu jak pracuje by nemel byt problem
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 11:28
ulitej
JJ byl mi tento program doporučen (již dříve) jako základ pro práci s Arduinem , když nechci použít již vytvořené prostředí , jen mi to vypadlo z pamětí takže dík za nakopnutí.
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 11:41
PB   
LINDA z Arduina přímo jen velmi těžko, řekl bych... LINDA funguje tak, že čte vstupy z HID joysticku (mjoy, Bodnar,...) a pomocí profilů pro jednotlivé addony, které někdo musí vytvořit zapisuje do L:var (což jsou vlastní proměnné které si definoval autor daného addonu). Tzn bez úprav jí lze použít jen s něčím, co vypadá jako joystick. S arduinem bys měl cca dvě možnosti:
a) udělat z arduina joystick, dá se k tomu vygooglit howto, spočívá to v přeflashování bootloaderu tak, že už se to v PC netváří jako arduino ale jako obyč joystick - pak jej lze samozřejmě používat pouze pro ditigální + analogové vstupy... Výhody: jednoduché použití LINDA as-is Nevýhody: náročnější práce s arduinem, ze kterého využiješ HW část, ale SW je jiný, tzn už to není tak easy jak to bylo navrženo
b) nechat arduino tak jak je, připojit k němu vstupy a výstupy dle přání, a napsat si vlastní LUA skript, který s Arduinem komunikuje po COM portu (klidně obousměrně) s tím, že abys mohl zapisovat a číst ty vlastní L:variables (což je to na co se ptáš, co označuješ "tím, co není v FSUIPC") tak si jejich názvy přečteš z původního LUA skriptu dodávaným s LINDA (prostě otevřeš v notepadu a najdeš si ty názvy). Výhody: žádné úpravy arduina, všechny .ino v arduinu můžeš dělat podle milionu návodů které jsou všude na netu (jak ovládat digitální výstup třeba do LEDky, jak tlačítka, atd), Nevýhody: nutnost psát vlastní LUA skript (dle dokumentace k FSUIPC) a řešit sériovou komunikaci mezi Arduinem a PC - což v principu není nic těžkého, ale je to voser

Suma sumárum bych pro pouze vstupy do FSky Arduino moc nepoužíval, koupil bych si od Leo Bodnara jednu vstupní kartu, na kteoru si připojíš digitální vstupy, a LINDA s tím bude umět pracovat (za předpokladu, že někdo udělal do LUA profil pro Lotussim, což jsem nekontroloval).

PB
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 12:13
Fabo™   
AFAIK udelal.
 

L39 od Lotusu a ovládání OXYGEN SUPPLY   11. 12. 2014 / 12:24
ulitej
Dík Pavle za reakci , takže jsi mi zamotal hlavu ještě víc než si myslíš. Osobně jsem i provedl doplnění programu o své tlačítka a ledky přes Arduino (po návštěvě u JM) a byl jsem spokojen než jsem dospěl k tomu Oxygenu , no ale to je život .... jen vy "mladší kluci" (abych neurazil všechny ostatní) se v tom orientujete trochu lépe a rychleji.
Takže podmětů je dostatek a uvidím jak se stím poperu ......
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ