FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Vysoká škola Jeden příspěvek | Celý strom
Vysoká škola    13. 1. 2015 / 11:26
RenéG
Potrebujem poradiť, končím na gymnáziu a rozmýšlam nad vysokou školou.
Napadá mi Zilinská univerzita a tam odbor letecká doprava, na odbor profesionálny pilot asi nie, to nebudem zvládať finančne. Druhá varianta su Košice a letecká fakulta. Vie mi niekto poradiť kde by som sa potom mohol uplatniť a či sa to vôbec do života oplatí? Lietam v aeroklube.na gld a určite chcem pokračovať, najmä kvôli peniazom (nechcem zadlzit celú rodinu) zaujíma ma len Váš názor. Ďakujem a prajem Vám všetkým pekný deň
René
 

Vysoká škola    13. 1. 2015 / 11:33
RenéG
Trochu som sa tam na konci zamotal myslel som to tak, že by bolo pekné dostať sa niekam kde by som si s lietanim dokázal ak zarobiť. Ale nechcem to za cenu toho, že zadlzim rodinu..a inak tie peniaze zatiaľ zarobiť neviem. Pre mňa zatiaľ najpriatelnejsia možnosť je ist buď na inú VS ktorá ma nebude baviť alebo ísť robiť a lietať len pre radosť v aeroklube
 

Vysoká škola    13. 1. 2015 / 15:22
Gripen
Co takhle bakalářské studium strojírenského oboru na VŠ? Potom třeba navazující magisterské studium stavba letadel nebo letecký provoz. (VUT Brno)
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 08:44
RenéG
Dik za tip pozriem sa na to..
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 20:20
Mike76
ČVUT

http://aerospace.fsik.cvut.cz

http://uld.fd.cvut.cz/cs/titulni-stranka

http://uld.fd.cvut.cz/cs/ustavu/zajemci-o-studium-uld/bakalarsky-program-kld/profesionalni-pilot
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 08:20
AircraftWorld
Můžeš kouknout i na Báňskou univerzitu v Ostravě
http://www.342.vsb.cz/uld/?pro-uchazece

Taktéž mě zdradily finance, za rodiče jsem rád, že mi alespoň byli schopni umožnit vystudovat informatiku a díky tomu je teď ze mě programátor, který se špatně rozhodně nemá. Teď mám cíl, díky právě slušné profesi, vydělat dost alespoň na hobby létání.
Tak přeji šťastnou ruku ve výběru a hodně štěstí.
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 08:52
RenéG
Baví ta to aspoň trochu? Ja sa takejto roboty snažím vyhnut ale to len kvôli tomu že nechcem celý deň sedieť za PC. Možno su to iba predsudky... Neviem. Môj plán je trochu odvážny - ísť robiť hocičo, v 21 kamión lebo ma to dosť baví. Rok dva , niečo nasporit a otvoriť si niečo malé svoje (napada mi toho veľa v čím by sa u nas dalo podnikať)

To je plan keby nebola VS. Pozriem ešte vysoké školy aj v Čechách možno ma niečo osloví. Každopádne ti ďakujem
René
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 09:30
AircraftWorld
Jasně, baví mě to, byla to hned druhá volba. Pochopitelně s tím, že sedíš celý den u PC moc neuděláš no. Ale na druhou stranu, ty podmínky od zaměstnavetalů jsou více méně prvotřídní a jinde se tak o člověka na pracovišti nestarají jako v IT, navíc já většinou dělám jen z domu.
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 11:46
RenéG
To máš super. Keď ťa to baví nie je o čom diskutovať. Ja keď si predstavím ako má nebaví učiť už tu na gymnáziu a nie to ešte na VŠ tak naozaj nemám chuť tam ísť. Tak či tak by som po pár mesiacoch odišiel.. Dobrovoľne alebo nie. Zatiaľ vyhráva varianta čo som už písal. Život je o risku a ja chcem robiť to čo ma bude baviť.
Ďakujem ti ešte raz, že si bol ochotný napísat. Prajem pekný deň.
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 12:06
greeny
Názory na vysoké školy KE/ZA sú rôzne...Musíš sa rozhodnúť iba sám k čomu ťa to viacej ťahá. Myslím že KE je viacej technicky zameraná a ZA ,,ekonomicky. Aj keď na leteckú fakultu veľa ľudí nenachádza moc pekné slová, ja som ju vyštudoval a dala mi do praxe veľa. Vždy závisí od prístupu jednotlivca koľko si toho zoberieš. A s odborom profesionálny pilot sa netráp lietať môžeš začať takmer v ,,hocijakej" leteckej škole. Ja som z toho odboru stretavál väčšinou ľudí, ktorí nemajú o lietaní ani páru (česť výnimkám). Ak chceš lietať profesionálne zostaň v odbore letectva tvoje cesty sa tým môžu iba otvoriť. Môj začiatok bol tiež v aeroklube, robil som aj mechanika a nakoniec aj lietam Fandím takým chalanom ako ty, pretože som čerstvo prešiel touto cestou. Tak nech sa darí ,,Šťastie praje pripraveným"...
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 17:26
gigy19
Ahoj, přidám se taky do tohoto topicu páč jsem také na gymnaziu a za 2 roky budu tuhle otázku řešit také...

Aktuálně jsem ve druhém ročníku, a zatím nevím kam dále, v reálu létám zatím jenom na větroni ale chtěl bych co nejdříve začít motorové létání, můj sen je dopravní pilot ale co tak vím tak od toho motorového létání až na konec této cesty ( všechny potřebné průkazy + typovka ) je třeba minimálně 1,5 milionu spíše ke 2 mega...je to stále tak ? Dejme tedy tomu že bych si na to půjčil ( repspektive rodiče ) a začal bych letát, jaká je k tomu vhodná vysoká škola ? Vím že v Praze na ČVUT je obor dopravní pilot ale ke získání všech licensí a práce to prý potřeba není. Znamená to tedy že můžu mít uplně jinou školu abych případně mohl mít alespoň nějakou práci když bych nemohl najít místo/neměl bych ještě vše hotovo ? Na letišti mi ještě jeden pán říkal, ať jdu k vojákům, že u nich nic platit nemusím ale mě úplně lítání se stíhačkama neláka ( asi mě bude brát jakože jsem divnej ), takže bych případně u vojáku chtěl na Airbusy nebo CASy, ví někdo jaká je pravděpodobnost že bych se tam opravdu dostal a je to opravdu tak, že u armády si nemusím nic platit ( nebo něco víc jak nějaké zanedbatelné minimum ) ? Prostě bych chtěl slyšet váš názor, kam by jste šli vy mít 17 roků a život předsebou, s tím že by jste se nejraději vyhnuli tomu že by se na to muselo půjčovat, jestli taková možnost ještě vůbec je, už o tom docela pochybuji... ( rodiče bych asi zlomil a tu půjčku by si vzali ale to já moc nechci, je to ta poslední možnost...)
Ještě k té VŠ, když ne toho pilota, chtěl bych taky něco okolo letectví nebo aspoň dopravy, takže asi bude nejlepší maturovat z matiky a fyziky co ?
Díky všem za názory a odpovědi
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 02:37
jsabo
Armada si ta vycvici, ale musis pocitat s tym ze tam bude velmi namahave vyberove konanie, tak ak nie si psychicky a fyzicky v top kondici, tak na to zabudni. A v civilnom letectve by sa to dalo. Niektore aerolinky znovu zacaly samy cvicit vlastnych pilotov, ako napriklad British Airways, z 0 do ATPL. Vyhodou je ze to je v podstate zadarmo a po ukonceni mas istu robotu u perfektnej aerolinky. Zasa nevyhoda je ze sa tam bude prihlasovat 10000 takych ako si ty a ja. Potom je jedina moznost letecka skola za vlastne love. A k VS, ako som pisal nizsie, tak je super ked mas nejaky diplom na ktory sa mozes obratit keby si nedokoncil vycvik alebo ak by ta zradilo zdravie. Urcite bude najlepsie maturovat z matiky a fyziky. S tym sa najlepsie dostanes na VS na letecke programy. Ja studujem letecke strojarstvo, a bez matiky alebo fyziky by som nemal sancu.
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 08:02
gigy19
No fyzicky docela zdatny jsem, rekl bych a psychicky nevim jak se to pozna zadny problem necitim.., u tech vojaku to muzu kdyztak aspon zkusit ne ? jinak samozrejme ze bych nejradeji do nejakeho programu jako ma BA nebo nekdo podobny, ale jak pises, myslim ze pravdepodobnost ze me vezmou bude 0,0001% a ze budou davat prednost anglicanum.
 

Vysoká škola    16. 1. 2015 / 06:24
Rychlokvaška
Angličanům přednost dávat nebudou, přednost dávají těm, co umí anglicky. To je rozdíl a zároveň jediná zásadní podmínka. Nic v čem by měli rodilí mluvčí nějak zásadní výhodu. Zbytek je jen o tom, trochu se připravit, dobře se vyspat a mít zájem o letectví.

Já si třeba naopak myslím, že pravděpodobnost je velmi vysoká - většina Angličanů nikdy neudělá víc než nezbytně nutné minimum, ať se jedná o školu, práci, pohovor, nebo zkoušky. Při troše snahy není vůbec težké vyčnívat z davu.
 

Vysoká škola    16. 1. 2015 / 17:01
com304
Pozor, ono to tak úplně zadarmo není. I když se jedná o sponsored scheme, na začátku ty peníze stejně musíš mít (v UK kolem 3 mil Kč), oni ti to potom jen v průběhu několika let vracejí. Máš tedy zajištěnou práci, ale ty peníze mít na začátku stejně musíš.
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 09:05
MiG-21MFN
hele nedelal bych si starosti s tim, ze te umisti na stihacky. to jsou tak dva tri nejlepsi z rocniku, co jdou na roury tezko rict, jake jsou sance se dostat k dopravce. ono je to vzdy podle aktualnich potreb armady. taky se muze stat, ze budete vsichni ridici, protoze ten rok zrovna nebude potreba pilotu ale ikdyz se dostanes k dopravce do kbel, tak to vubec neznamena, ze pujdes na airbus. spis te daji na 410 a budes se koukat, jak stari mazaci litaji okruhy nedělej si iluze, ze prijdes na vysokou, reknes, ze chces na airbus a po trech letech odejdes s 2000 hodinama k aerolinkam vyhoda te skoly je, ze ses povolanim vojak, takze i za studium si placen. ale pokud to nezvladnes, tak budes muset zacvakat to, co sis odstudoval. driv sis to jeste mohl odslouzit, nevim ale, jestli se to uz nezrusilo. no a nevim, jak to chodi na slovensku, takhle nejak to je na UNOBu
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 10:26
gigy19
To by mi vubec nevadilo litat na L410 nebo delat ridiciho... jenom bych chtel vedet jaka je pravdepodobnost se tam vubec dostat tak abych tam neco mohl delal
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 11:33
MiG-21MFN
hmm, tezko rict, takhle z hlavy. 5%-10%?
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 11:59
gigy19
tak zkusit se to muze... jinak teda pocitam spise s tou klasickou placenou cestou, tohle jen tak zkusim... nemuzu spolehat na 5%, hlavne nevim co mam ocekavat od tech psychotestu..
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 12:39
MiG-21MFN
Nejsem si ted uplne jist, snad me nekdo opravi, ale myslim, ze psychotesty jsou stejne pro vojaky i pro med class 1, jen vojaci je musi opakovat kazdy rok
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 17:24
mezekmezek
V první řadě si zjisti, jestli armáda znovu otevřela vojenské studium na univerzitě v Brně. Myslím tím studium jako voják zpovolání. Syn tam takhle chtěl vloni jít a jako naschvál armáda nebrala. Šlo tam studovat jen za vlastní peníze, jako civilista.
A potom to je (nevím teď jak to je za sebou...) tuším tři roky "všeobecné" studium a poté se rozhoduje, jestli pokračovat další dva roky už se specializací (pilot, technik, řídící....).
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 18:37
gigy19
nejakej clanek jsem cetl ze berou ale bylo to z roku 2012
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 19:09
mezekmezek
Ano, až do loňského roku bylo vojenské studium otevřeno. Až vloni ho uzavřeli.
 

Vysoká škola    16. 1. 2015 / 17:06
com304
Na to být pilotem FD nepotřebuješ. Naopak si myslím, že je blbost studovat na vš něco, co se můžeš naučit i jinde v komerčních školách a klidně i zárověň při studiu vš. Finančně taky moc neušetříš. Doporučuji zvolit obor klidně příbuzný nebo i jiný pokud tě baví i něco jiného než létání, ale vždy mít i nějaký zadní vrátka. S bakalářem v oboru dopravní pilot (nejen z čvutu) se bude práce hledat těžko pokud lítání zrovna nevyjde nebo budeš muset nějakou dobu na svou příležitost čekat.

A ano, ty ceny jsou stále tak
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 20:01
tonde   
LF v Košicích se zatím vyhýbej širokým obloukem, nic ti nepřinese. Pokud chceš víc info tak SZ.
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 20:57
Venturi   
Ale no, až také zlé to nie je. Ak sa človek snaží, a neberie učivo v škole ako minimum jeho znalostí tak mu škola dá veľa. Aspoň čo sa teoretických informácií a základov týka, prax mu naozaj neprinesie, to si musí zabezpečiť každý sám za seba... okrem toho má škola v posledných rokoch stúpajúcu tendenciu, tak možno to už o pár rokov bude o niečo lepšie, a bude aj tá prax
 

Vysoká škola    14. 1. 2015 / 22:15
tonde   
to je tragedie a ne škola.
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 13:36
vrana47
Nevím, jak vypadá škola v Košicích, uvažoval jsem o přestupu tam, ale nakonec jsem to neudělal, z důvodu dalších výdajů..

Tak chodím na Báňskou do Ostravy a můžu vám říct, že to taky není žádná sláva.. Učitelé na letecké předěty jsou labilní, neustále nasraní a nemají čas.. O málokterém učiteli na letecké předměty se dá říct, že je ochotný s něčím pomoct.. Ale zase je ten jeden z nich fakt chytý, má zkušenosti, ale jak se mu nelíbíš, nepustí tě dál, ať děláš, co děláš.. Jeden už kvůli toho od nás odešel.

Praxi se nám tady snaží zajistit ve zkouškovém období, protože jindy není čas. (jakoby ve zkouškovém byl, když se nepovede udělat nějaká zkouška a člověk má trochu problém to dostat do hlavy...) Naštěstí už mám z Kunovic dodělaný základní výcvik, takže můžu být v klidu..

S výběrem školy přeju hodně štěstí.
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 14:41
greeny
Tiež nesúhlasím s mnohými vecami na VŠ v KE ale to je na dlhú debatu . No na druhej strane viem, že ak som niekedy mal nejaký problém s odbornými vecami vždy sa našiel na škole niekto kto mi s tým ochotne poradil. Záviselo už konkrétne od učiteľa a predmetu. Niektorí napredovali a išli s dobou a iní dobu hoooodne zaspali. S praxou je to v KE na bode mrazu a tak isto aj s modulmi na preukaz technika... človeku nezostáva nič iné len ísť na vlasnú päsť + poriadne samoštúdium. Viem že z KE išli niektorí chalani lietať do armády dokonca tuším ku stíhačom. Prešli nejakými vstupnými psychotestami, zdravotnou prehliadkou a základným voj. výcvikom...kamarátovi stačilo iba PPL a dostal sa tam.
 

Vysoká škola    15. 1. 2015 / 02:28
jsabo
Ak chce niekto byt profesionalny pilot, tak sa oplati aby si zaistil aj plan B. Zdravie moze kedykolvek zradit a je vzdy dobre mat nieco k comu sa da vratit, aj keby to trvalo o par rokov viac nez sa dostane do kokpitu. Inzenyrske studium je vzdy dobre, s tym sa da uplatnit kdekolvek. A bohuzial o TUKE alebo Ziline neviem nic, studujem v anglicku. Urcite by bol ale dobry napad sa pozriet po VS v cesku alebo ak nie je problem s anglictinou, tak aj tu v anglicku alebo inde v europe
 

Vysoká škola    16. 1. 2015 / 09:52
RenéG
Pani ďakujem za všetky príspevky.
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ