FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   22. 1. 2015 / 11:10
LUdo
Ahoj všem,
snad mě neutlučete za nesimový spam.

Udělal jsem před časem, jako technologického pokusného králíka, server na publikaci leteckých fotografií s možností popisování - co na fotce je, kde to je, případně v jaké roční době, počasí a tak. Podle toho pak jdou fotky vyhledávat, komentovat, eventuálně vyžádat si od autora originály,…

Adresa je http://www.nadkrajinou.cz

Neměl jsem pak sílu v tom pokračovat, vyšperkovávat to a roztláčet, vlastního materiálu mám pomálu. Možná to ale není úplně k ničemu a třeba by se tady našlo dost zvědavců a létavců, kteří se v zimní přestávce rádi pochlubí svými úlovky. Co si o tom myslíte?
- Má to smysl?
- Co byste udělali jinak?
- Máte čím přispět?
- Pokud ano a „jenom“ jste líní to tam ládovat, budu rád, když mi své fotky poskytnete, jak jsou, a já se je pokusím zpracovat.

Díky za cokoliv
Luděk
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   22. 1. 2015 / 12:11
MzM   
Spousta lidí teď dělá snímky z RC. Je to levné a snímky bývají kvalitnější, protože se nefotí přes sklo. Takže příspěvků může být hodně.
prvních pár odkazů, co na mě vyskočilo:
http://rc-foto-hranice.wz.cz/
http://www.photoline.cz/

najít se toho dá určitě víc.

Takže pokud to jde přes RC levněji a navíc z míst kam třeba velké letadlo/vrtulník vůbec nesmí, tak nevím.
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   22. 1. 2015 / 12:38
LUdo
To naprosto souhlasím. Kdo říká, že ze vzduchu musí fotit živý člověk z ruky a sedět minimálně ve Zlinu. A spousta lidí už létá a slušně fotí s modely pro zábavu, takže ano, toho materiálu i zdarma publikovaného může být hodně a rozhodně není důvod nad ním ohrnovat nos.
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   22. 1. 2015 / 17:36
MzM   
Nechci nad tím ohrnovat nos, jenom jsem chtěl napsat, že takových webů je poměrně dost. Takže jestli dělat další?
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   23. 1. 2015 / 10:39
LUdo
Toť otázka. Většina těch webů je osobních - fotky pořízené jedním člověkem v několika málo lokalitách a obvykle bez dalšího popisu. Tady jsem jako přidanou hodnotu zamýšlel právě umístění do mapy a tagování - např. jak vypadá slapská přehrada na podzim, nebo jak vypadá přiblížení na LKBE od východu.
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   23. 1. 2015 / 10:51
JM   
Mě se ten tvůj nápad líbí... Akorát si nejsem jistej tím, že se najde dostatek lidí, kteří by tam fotky nahrávali a hlavně správně umisťovali, označovali atd... A kdyz jsem si to ted proklikaval, tak to ovladani je takovy zatim dost tezkopadny, ale to se da casem doladit.
 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   23. 1. 2015 / 11:12
LUdo
Samozřejmě, všechno se dá vymakat. A všechno stojí práci, kterou bych zase nerad vynakládal do šuplíku a honil si triko se svými deseti fotkami.
Proto se právě ptám, jestli máte někdo nápady, jak to s minimem práce zlepšit. Případně co by stálo za větší "investici". A jestli byste někdo byli schopní přispět (aspoň surovým) materiálem - protože je jasné, že dokud to bude zet prázdnotou, není o čem se bavit.

Pokud jde pracnost umisťování: čím dál víc lidí má ve foťácích GPS a není problém to z těch JPG načítat. Pokud by o to byl zájem, tuhle funkci mám v úmyslu dopsat. Neřeší tu pracnost popisování úplně, ale aspoň to.

 

OT: Letecké snímky - nadkrajinou.cz   22. 1. 2015 / 12:22
Speedfoot   
Určitě mají takovéto fotografije smysl i tady na fóru. Já je mohu využít jako zdroj pro tvorbu VFR objektů. Často pátrám ve fotografijích, abych vytvořil místa kde jsem v životě nebyl.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ