FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX pro VFR, konfigurace? Jeden příspěvek | Celý strom
FSX pro VFR, konfigurace?   6. 3. 2015 / 08:15
LUdo
Ahoj všem, chtěl bych částečně navázat na Pilatusovo vlákno http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=493224 .

Narozdíl od něj jsem 20 let věčný začátečník (ano, ochutnal jsem už FS4 ), který sice má nějaké vybavení, ale pořádně neví, co si počít. Praxi mám minimální, nikdy jsem nebyl a asi v dohledné době nebudu zapáleným virtuálním letcem, který by u PC chtěl trávit desítky hodin týdně, ať už létáním nebo laděním. Vím, že ledacos se dá najít na fórech, ale ocenil bych kritickou radu, co má pro mě smysl - (ne)koupit, (ne)instalovat, (ne)nastavovat. Nechtěl bych investovat víc než v řádu tisíců.

Primárním účelem simu je pro mě GA/ULL, VFR ČR. Trénink reálného létání, nechci se kochat havajskou lagunou s lodičkama, ale rozeznávat orientační body - ale ono to ve výsledku vyjde asi nastejno.

Železo mám víceméně dané:
Intel i5 3.4GHz
8 GB RAM
AMD Radeon HD7570 2GB
70 GB místa na SSD, zbytek musí na standardní HDD
Win 8.1 64bit
2x24palcový monitor 1920*1200 (jedu jen na jeden, na druhém leda GPS).
Asi to není úplně optimální mašina, je primárně pracovní a zasahovat do ní nemůžu. Maximálně grafárnu, ale i tomu bych se chtěl vyhnout.

Mám nainstalovaný FSX Deluxe SP1+SP2, Autogen ČR (LKAA_autogenX) + LKAA ortofoto 16GB verzi, letadla EV97 a Zephyr, nic dalšího. Možná to mám jen špatně nastavené, možná by to chtělo další doplňky, možná jsem jenom moc náročný , každopádně mě (v roce 2015) nijak zvlášť nenadchnul ani FSX vlastní, ani krajina. Moc se to nedá srovnat se snímky, které tu vídám, a spíš se dá mluvit o volné inspiraci realitou, než o scenerii plné chyb. Pro ilustraci přikládám snímek, jak středomořsky to prý vypadá u Kladna. Zástavba je, kde vím že není, vegetace spíš chybí než přebývá, a že občas v ploše zeje černá díra nebo silnice vede odnikud nikam, asi nemá cenu řešit...?

Grafika to s tímhle nastavením evidentně moc nestíhá, chtělo by to nastavení snížit, ale nejdřív bych chtěl vychytat tu vlastní scénu.

Alternativně bych si mohl nainstalovat Steam Edition, je šance, že by to k lepšímu? Anebo, otázka, do pranice, X-Plane? Nebo ještě něco jiného?

Předem díky za pomoc nebohé lamě...



27519 B / 750 x 273 / fsx_kladno.JPG
43410 B / 743 x 550 / fsx_settings_graphics.JPG
33941 B / 743 x 386 / fsx_settings_scenery.JPG
 

FSX pro VFR, konfigurace?   6. 3. 2015 / 09:15
JM   
VFR ČR + GA >>> X-Plane 10
Pokud teda neni prioritou snih, vyumelkovany mraky...
 

FSX pro VFR, konfigurace?   6. 3. 2015 / 20:30
Pilatus
Když se tak dívám na to tvoje nastavení a screen, napadá mě pár možností, co s tím:

1) Ze všeho nejdřív se podívej, jestli máš autogen a ortofoto aktivní - mělo by to být někde ve Scenery (snad Addon Scenery?). Tam je seznam scenérií. Ty, které jsou v daný okamžik aktivní jsou zašrtnuty. Podle toho screenu bych hádal, že ty je nemáš určitě aktivní, možná ani přidané a proto tam máš to co máš. Taky je důležité, jak máš nastavenou hierarchii scenérek, to se tady taky kdysi několikrát řešilo.

2) Připadá mi jako hloupost dávat s takovou grafikou maximální rozlišení (1920x1200x32), i když vím z vlastní zkušenosti, že to k tomu svádí. Sám píšeš, že grafika nestíhá. Zkus nižší, třeba to 1600x900x32. Příčinou bych viděl na málo paměti graf. karty.

3) V nastavení Scenery - Terrain and water bych zkusil změnit nastavení pár položek přibližně takto:
a) Level of detail radius - stáhnout na cca 50 - 70%
b) Mesh resolution - maximum
c) Texture resolution - maximum
d) Water effects - stáhnout na 50%

Netvrdím, že to, co jsem napsal je správně. Je to jen můj názor, jak bych toto nastavení změnil já sám. Ale v první řadě proveď bod 1), bez toho to nemá cenu.

Pokud má někdo jiný názor, nechť mě doplní, opraví, případně rovnou vynadá, co tu plácám za nesmysly... Rád se přiučím nebo si zopakuji, co jsem zapomněl.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ