FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
PC, Flight simulator X Jeden příspěvek | Celý strom
PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 15:28
peta100
Ahoj všem,

měl bych na Vás prosbu. Nyní si chci pořídit FSX a mám vytipovanou tuto sestavu:

Procesor: CPU INTEL Core i5-4590 3.30 GHz 6MB L3 LGA1150, VGA - BOX
MB: ASUS VGA NVIDIA GTX750-PHOC-2GD5
OPERAČNÍ PAMĚŤ: DIMM DDR3 4GB 1600MHz CL9 XMP KINGSTON HyperX Savage
GRAFIKA: ASUS MB Sc LGA1150 H81M-K, Intel H81, 2xDDR3, VGA, mATX
ZDROJ: EUROCASE zdroj ATX-550WA-14, APFC, CE, CB, ErP2013, 80+

Chtěl bych se zeptat, myslíte že je toto pc srovnatelné se sestavou v info tohoto videa:

https://www.youtube.com/watch?v=epr2PLBVHAM

Ještě bych se chtěl zeptat, zda je podle Vás méně náročné na FPS, PMDG 737NGX, nebo Airbus X extended? Jde mi hlavně o to, aby FSX byla plynulá.

Předem díky moc za pomoc.

Petr
 1x  

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 16:51
leonell
Máš prohozenou desku a grafiku, ale to je jedno.
Já nejsem HW expert a už vůbec ne na FSX, ale šel byl do desky se 4 sloty na paměti. A zcela jistě bych koupil zrovna 8GB (2 moduly, každý 4GB). FSX jako takové ti to sice moc přímo nevyužije, ale 64bit OS už ano a to může pomoci i tomu FSX.
 

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 17:28
Pan Letadlo   
Co to je zač ten PC? Nějaký bazar? Nebo Tesco? Grafika nic moc, divná deska, málo paměti (dneska už bych 4GB fakt nebral) a zdroj absolutní šmejd. Předpokládám, že je to celé zavřené v nějaké děsivé bedně a uvnitř vrní pomalý disk.
 

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 19:46
peta100
Ne bude to nový počítač . Ok, dík za zprávu. Zkusím vybrat trochu lepší grafiku a operační paměť. Tenhle zdroj a základní deska to snad utáhne, ne?

A nevíte, co je víc FPS friendly? Jestli to PMDG 737NGX, nebo Airbus X extended?
 

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 20:06
Luděk Ch.
Každopádně tam přidej RAM na 8GB. Jinak vybírat mezi Boeingem a Airbusem podle FPS je dost úlet, jedná se o jinou filozofii řízení, takže bys měl rozhodovat podle toho. Airbuse nemám vyzkoušeného, ale PMDG NGX ti na té sestavě pojede dobře, takže toho bych se určitě nebál.
 

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 22:53
js76
Jak už tu několikrát padlo, rozhodně navyš RAM na dva 4 GB moduly. "Pouhými" čtyřmi gigabajty ten počítač dost přiškrtíš. Hrubý výkon tam bude, ale počítač si bude muset odkládat kvanta dat na disk a to je velké zpomalení, i kdyby tam byl nějaký SSD. A dva moduly využijí architekturu "dual channel", což trošku zvedne výkon.
A pozor na tu desku, jestli máš v plánu taktovat procesor (měl by jet bez problémů na 3,7 GHz), ta Tvoje to patrně neumí, tak abys časem nelitoval - http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/32001-vanocni-pruvodce-vyberem-cpu-ram-a-zakladni-desky?start=7 .

Shodou okolností jsem koncem ledna taky kupoval nový strojek a tiká v něm stejný procesor, co chceš Ty. Můj případ se netýkal FSX, měl jsem prostě starý počítač a štvalo mě, jak dlouho se potýká s komprimací videa. Navnadil mě článek na Pctuningu o doporučených herních sestavách pro zimu 2014. Už je i aktualizovaná verze pro jaro 2015, tak Tě to třeba inspiruje:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-sestavy/33729-doporucene-pc-sestavy-pro-hrace-jaro-2015?start=1

Neber to jako dogma, že musíš mít zrovna v článku zmíněné komponenty. Mně konkrétně to ulehčilo práci v tom, že nehltám hardwarové novinky a intenzívně se o problematiku začnu zajímat, až řeším konkrétní problém nebo si chci něco nového koupit, takže jsem trochu pročetl recenze, nějaké srovnání výkonu a přestože jsem původně začal se sestavou nižší střední třídy, nakonec jsem skončil na tomto:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-sestavy/31887-doporucene-pc-sestavy-pro-hrace-zima-2014?start=4

Změnil jsem jen grafiku za třígigovou MSI R9 280, víc se mi líbila kombinace spotřeby, výkonu a ceny proti nVidiím, ušetřil jsem na discích, ze starého PC mi zůstaly slušné SATA disky, jednou mi tam Windows 7 64 bit Home Premium, před cca dvěma lety jsem koupil plnou licenci. Ve finále jsem ušetřil něco přes čtyři tisíce.
FSX na tom jede slušně, ovšem dlužno říct, že nemám žádné komerční sofistikované addony. Jen textury od Aime Leclercq Creations, free 76 m mesh Evropy, HDE v2 mraky, textury vody z FS Water Configuratoru a nejvíc létám s výborným Douglasem C-47 Manfreda Jahna. Podrobnější letiště do toho teprve postupně sypu a zatím si nestěžuju. Proti FS2004 je tam v grafice rozhodně pokrok, hýbá se mi to podobně - napevno nastaveno 40 fps, takže si nestěžuju. PMDG 737 ani Airbus X nemám, tak nemůžu soudit, jak by se to hýbalo.
 

PC, Flight simulator X   19. 4. 2015 / 19:45
JirkaK
U toho PMDG je apriori problém v tom virtuálním kokpitu, je velice propracovaný, textury mají vysoké rozlišení, to ti sestřelí FPS.. samotná propracovanost systémů letadla tomu nijak neuškodí. Stejný problém bude i s jinými letadly, které mají extrémně zpracovaný 3D cockpit.

Pokud ale použiješ HD textury tak ten FPS drop bude i bez letadla a nevidím pak rozdíl ve svižnosti když letím v default letadle nebo PMDG.
 

PC, Flight simulator X   18. 4. 2015 / 23:14
maverick60   
Ahoj.

Zostava ktorú si si vyskladal nie je celkom zlá.

1 Procesor je podľa mňa super. Turbo boost na 3,7 Ghz by ti malo utiahnuť FSX.
2 Matičná doska. Asus je dobrá voľba. Ale hladat by som taku aby sa ti dalo pohodlne taktovania z BIOS-u a prihodil by som viac peňazí za dosku s novším čipsetom Z87 , alebo Z97 , 4 sloty pre RAM s frekvenciou okolo 2300 Mhz a napríklad 6x Serial ATA III.
3 Pamäť je tiež v pohode. No urcite by som skôr hľadal aspon 2x 4Gb. A s vyššou frekvenciou , ale to je detail.
4 Grafická karta vypadá byť dosť dobrá.
5 Zdroj. Tu je vidieť že ti je asi ľúto vyhodiť peniaze za zdroj. Nie si prvý ani posledný. Neviem aké máš info o zdrojoch , preto ti niečo poviem. Kvalitný zdroj je asi tou najdôležitejšou súčasťou PC. Zabezpečuje stály prísun prúdu do jednotlivých komponentov PC bez výkyvov. A v prípade prepätia siete odpojí prísun prúdu do PC. To znamená , že sa ti komponenty ako RAM , Grafika a pod. nepoškodia ak je náhli prísun prúdu väčší ako samotné komponenty v skutočnosti potrebujú. No hovorím o kvalitných zdrojoch značiek ako napr. Fortron , Seasonic , alebo Corsair. Takže veľmi rýchlo zabudni na Eurocase a poisti sa pre istotu kvalitným zdrojom
Taktiež nezabudni na to , že výrobcovia zdrojov väčšinou , či skoro vždy udávajú cca o 100 Watt-ou väčší výkon ako v skutočnosti dokážu ich zdroje vyvinúť. Procesoru s Turbo boost a s eventualitou budúceho taktovania by som sa obzeral po zdroji 600 - 650 W.

6 HDD: Odporúčal by som ti nejaký SSD disk od napr. Intel-u , alebo Kingston-u pre Windows a možno aj FSX. 240 Gb by mohol stačiť. A ešte napr. Seagate Barracuda 7200.14 , 64MB cache 1000GB s Advanced Format.

Snáď som ti pomohol.
Veľa zdaru.

Martin/maverick60
 

PC, Flight simulator X   19. 4. 2015 / 12:10
peta100
Ahoj, všem díky za rady. Moc jste mi pomohli.
 

PC, Flight simulator X   19. 4. 2015 / 12:24
Pan Letadlo   
Prosím, ve vlastní zájmu, než do něčeho uvalíš prachy, nejprve se nám pochlub. Nebo na nějakém PC fóru, kde tomu rozumí, jen nestavěj nějakou hovadinu se kterou bude víc starostí než užitku.
 

PC, Flight simulator X   19. 4. 2015 / 17:26
JirkaK
SSD disk na Win je samozřejmost u nové sestavy... 5 sekund startup je prostě luxus. Lidi běžně pořizují extra SSD i na FSX.

Osobně mám 250G SSD. Mám na tom Win 8.1, pár drobností jako Office .... a FSX... mám na tom sotva 30GB volného místa a už si nemůžu dovolit nic doinstalovat. Chtěl bych třeba Pilots Ultimate pro Ameriku, ale nevleze se to na disk a na plotnový co mám jako storage to instalovat nechci. Budu muset koupit nějakou 120GB čistě na systém a tu 250tku nechat výhradně na FSX.

Zdroj. Kvalitní zdroj bude mít to co výrobce píše. Na I5 s GTX750 bych dal max 400, možná i méně. Ta karta v podstatě nežere a osobně bych vybíral nějakou pasivně chlazenou, pokud bych u 750tky zůstal.


Osobně jsem nedávno sestavu řešil taky... nakonec jsem šel do i7-4790k, nejvýše taktovaná i7, navíc odemčená k přetaktování. Nicméně 4GHz stock a 4.4GHz turbo boost Hanswell dle mě dá to co předchozí generace s OC na 4.6-4.7, takže ten procesor není potřeba přetaktovávat.

Jako kartu jsem zvolil GTX960 od MSI, bohužel 4GB verze nebyla k dispozici, takže jen 2GB, ale karta je absolutně tichá, větráky na ní se téměr nepouští a když ano, tak nejsou slyšet, CPU ventilátor na 1000 otáčkách to s přehledem "přeřve". Pořád je to ale karta která v zásadě nic nežere a na FSX bohatě stačí. Chvíli jsem to provozoval v surroundu na 2 minitorech (3840x1080) a třetí (1366x768) jsem měl na panely. Tehdá jsem ale neměl krom pár free letišť ve FSX nic navíc.

"problém" nastal až ve chvíli, kdy jsem začal do FSX dávat addony... Největší FPS killer u mě byl REX4 Direct Textures... Ty 2048 a 4096 textury tomu už daly zabrat a FPS šla na polovinu - typicky někde mezi 40-50 s nějakým FPS heavy letadlem jako je třeba PMDG nebo RealAir.

Další problém nastává při špatném počasí, tam to klesá na úroveň hratelnosti. Záleží jak moc škaredě je. Nějaká sněhová vánice nebo hodně hustý déšť s extrémní oblačností už je na hraně.

Poslední problém jsou hustě zabydlené oblasti v nízké výšce. Už i let nad Prahou dropne FPS pod 30 v průměru a co si budeme povídat, Praha je oproti některým lokalitám vesnice.

Třeba to video na které odkazuje tazatel...

Jde vidět že to nemá nijak vylepšené a jede v zásadě default FSX, neznám snad nikoho, kdo má vyladěnější FSX a na KLAX dával stabilně alespoň 25fps a to nemusí letět s PMDG. To jak to běží na 4GHz i7 a obvyklých addonech (FTX global, vectors, FS Pilots Global 2010, REX4, Soft Clouds) se slidery na MAX (krom mesh - ten je 5m a efekty na 2.x mid) koukni sem: https://www.youtube.com/watch?v=i4z17lQs8GY

Na tom videu má naopak Dubai od FlyTampa kde dělá zatraceně málo FPS, alespoň ve srovnání s Los Angeles, na tomhle letišti a okolí mívám typicky kolem 40FPS.

V tom videu používá cloud distance 70nm, to mi přijde hodně málo. Osobně jedu 100. Rozdíl FPS mezi čistou oblohou a oblohou s oblačností je radikální. Není tam nic o nastavení profilu grafické karty. Těžko říct jakou úroveň anti aliasingu používá. Osobně jedu 8xSGSS a 16xAntisotropic filter.


Nicméně zpět k dotazu původního tazatele.

8GB je akorát. FSX jako 32bit aplikace nedokáže využít víc než nějako 3GB paměti, takže když k tomu přičtu nějaké 1-2GB na systém, nějaké aplikace na pozadí a když budeš mít puštěný prohlížeč apod, tak máš pořád nějakou rezervu... Osobně i díky SSD disku mívám vypnutý swap, mám 8GB a občas narážím na problém že Win začínají křičet, že jim dochází paměť. Pravda typicky stačí zavřít prohlížeč, což uvolní 1-2GB a je vystaráno.

16GB dokud nebude FSX 64bitový a nepotřebuješ virtualizovat nebo jinak náročně pracovat s pamětí, nejspíše nevyužiješ.

GPU by měla na FSX na jednom FullHD monitoru taky stačit. Ale pokud vyškrábneš nějaké 2000 navíc, zvážil bych tu 960tku.

Procesor... uvidíme jak jak se dál pohne Steam Edition, která už dnes přináší nějaké vylepšení výkonu oproti krabicové, hlavně to už bude jediná verze, která se bude rozvíjet... pokud se to současným autorům podaří dostat do stádia, kde dobře využijí hyper threadingu, pak ta i5 bude o dost horší než i7, do té doby je i5 a i7 v podstatě srovnatelné CPU takže rozdíl výkonu bude daný hlavně frekvencí, takže u té i5 na 3.4GHz bych očekával pokles výkonu ve FSX někde kolem 15-20 procent oproti mé i7 na 4GHz.

Bohužel 20% ztráty výkonu třeba právě nad oblastmi jako je Los Angeles už z toho dělá absolutně nehratelnou záležitost a lidi s i7 4GHz+ si stěžují že FPS při approach jim běžně klesá i pod 20 - https://www.youtube.com/watch?v=4YONKVA8c00 enjoy your slideshow

Pokud ale člověk šáhne na nastavení - první bude autogen, tak to dokáže člověk celkem poladit.
 1x  

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 16:48
Qíteček
MB: GIGABYTE GA-970A-D3 https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514000000000019GS
RAM: HyperX 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz CL9 XMP https://www.alfa.cz/product.php?eid=105140000000000192T
CPU: AMD FX-6350 VISHERA https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051400000000001YOH
GPU: GIGABYTE GV-N660WF2-2GD https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007K0BXAPH2J1H
Zdroj: Fortron FSP400-60GLN 80PLUS v2.2 400W OEM https://www.alfa.cz/product.php?eid=105140000000000LCO
HDD 0 (System): Seagate Barracuda 1500GB SATA nevim
HDD 1 (FSX): SEAGATE BARRACUDA 500GB SATAII/300 16MB, 7200.12, https://www.alfa.cz/product.php?eid=105140000000000N9P
Win 7x64
Jet to jede, ale žádnej velkej oheň...
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 17:30
JirkaK
průser je CPU.... to AMD bude tak o 40% na jádro pomalejší než stejně taktovaný Intel. Navíc těch 6 core vastně není ani 6 fyzických jader...

V zásadě by se tam dala dát nějaká i5 nebo při hodně budget verzi i Pentium 3258, které se nechá ochotně nataktovat a tipnul bych že to bude přetočené adekvátní tomu AMD a vůbec bych se nebál říct že to po OC bude mít maximálně stejnou sportřebu, protože TDP125W? To už je snad odlschool ne?
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 19:52
happypetr   
tu VISHERU mám a valím to na plný detaily s 40 až 100 FPS a jsem maximálně spokojenej...
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 20:08
Qíteček
Tys bral FX6300, ne? Já sem se nechal zlomit na 6350, je sice dražší, ale zas má vyšší takt....
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 20:12
happypetr   
Omlouvám se, FX6300.
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 20:16
Qíteček
Ty mu teda dáváš kartáč, původně je taktovanej na 3500Ghz, ne?
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 20:11
happypetr   
Tohle je moje nová konfigurace se kterou jsem spokojenej:


--------[ AIDA64 Extreme ]----------------------------------------------------------------------------------------------

Verze AIDA64 v4.30.2946 Beta/cz
Modul benchmarku 4.1.611-x64
Operační systém Microsoft Windows 7 Home Basic 6.1.7601.18798 (Win7 RTM)


--------[ Přehled ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Počítač:
Typ počítače ACPI x64-based PC
Operační systém Microsoft Windows 7 Home Basic
Aktualizace Service pack Service Pack 1
Internet Explorer 11.0.9600.17728
DirectX DirectX 11.1

Základní deska:
Typ CPU HexaCore AMD FX-6300, 4100 MHz (20.5 x 200)
Název základní desky Neznámý
Čipová sada základní desky AMD RD980/RD990/RX980, AMD K15
Pracovní paměť 8140 MB (DDR3-1866 DDR3 SDRAM)
DIMM2: Kingston HyperX KHX1866C10D3/4G 4 GB DDR3-1866 DDR3 SDRAM (13-11-10-30 @ 933 MHz) (11-11-10-30 @ 933 MHz) (10-11-10-30 @ 933 MHz) (9-10-9-28 @ 841 MHz) (8-9-8-25 @ 747 MHz) (7-8-7-22 @ 654 MHz) (6-7-6-19 @ 560 MHz) (5-6-5-16 @ 467 MHz)
DIMM4: Kingston HyperX KHX1866C10D3/4G 4 GB DDR3-1866 DDR3 SDRAM (13-11-10-30 @ 933 MHz) (11-11-10-30 @ 933 MHz) (10-11-10-30 @ 933 MHz) (9-10-9-28 @ 841 MHz) (8-9-8-25 @ 747 MHz) (7-8-7-22 @ 654 MHz) (6-7-6-19 @ 560 MHz) (5-6-5-16 @ 467 MHz)
Typ BIOSu AMI (05/29/2014)
Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1)

Zobrazení:
Grafický adaptér NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (1 GB)
Grafický adaptér NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (1 GB)
3D-akcelerátor nVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Monitor BenQ G2420HDB (Digital) [24" LCD] (13A05461SL000)
Monitor LG TV (230116843009)

Nosiče dat:
Ovladač IDE AMD SATA Controller
Disková jednotka SAMSUNG HD200HJ SATA Disk Device (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Disková jednotka WDC WD10 EZRX-00L4HB0 SATA Disk Device (1000 GB, SATA-III)
Optická jednotka ASUS DRW-24F1ST a SATA CdRom Device (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:24x/8x, DVD-RW:24x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Oddíly:
C: (NTFS) 100.0 GB (39.8 GB volných)
E: (NTFS) 650.0 GB (649.8 GB volných)
F: (NTFS) 281.5 GB (145.4 GB volných)
G: (NTFS) 88378 MB (85700 MB volných)
Celková velikost 1117.8 GB (918.8 GB volných)
 1x  

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 17:33
Algy   
Proc davas GK s rozhranim 3.0 do desky, ktera ma rozhraní jen 2.0???
Proc do desky davas HDD Sata II, když deska umí Sata III? Co je disk nevim?
Ty pameti jsi vybral jak? Rozumej si z deskou? Nebudou branit chladiči?
Zdroj a chladic mas kde?
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 19:31
Qíteček
To vyplynulo z posledního upgrade. Ten disk jsem nekupoval v eshoppu, tak ho teď... no dobře, taxem do toho vlez, je to tenhle http://www.czc.cz/seagate-barracuda-7200-11-1-5tb/57768/produkt
Paměti jsem kupoval s deskou, teď už nevím, podle čeho jsem je vybíral, jedou, nezavazej. ...
Chladič je tenhle Xigmatek : http://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-chladice/22852-test-ctyr-chladicu-cpu-zabodoval-xigmatek-loki?start=1
Disk si (snad) někdy koupím SSD.
Tu grafiku jsem koupil tady od kolegy na fóru, tohle mě vůbec netrklo, je to velká brzda? Na výměnu desky?
Jede mi to léta, měnil jsem tam akorát tu grafiku a procesor, a jediný, co nestíhá, je FSX...
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 19:36
Pan Letadlo   
Můžeš provozovat PCIe x16 3.0 kartu v 2.0 desce bez problémů, žádný rozdíl ve výkonu tam není.
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 20:06
Qíteček
Dík. Tak úzký hrdlo tam jsou teda ty disky?
Jsem nad tím špelil, líbil by se mi jeden systémovej 250GB SSD, druhej stejnej na FSX, tu 1500bych tam nechal na dato a tu 500GB bych eště nechal doběhat v druhým PC...
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 21:24
JirkaK
SATAII nebo SATAIII u plotnových disků bude asi zcela ukradené, vzhledem k rychlosti, které ten disk dokáže dosáhnout. Toho bych se asi nebál.

U SSD disku už by to bylo něco jiného, kdyby tomu bylo obráceně, tedy SATA2 v počítači. Měl jsem NTB se SATAII a běžel cca 250MB/s. Na SATAIII běží ten samý disk 520-530MB/s tedy i na svých maximálních rychlostech. Nicméně i v tom notesu to byl neskutečný skok v rychlosti.

Být tebou pořídím jeden SSD cca 250GB a pokud ten FSX nebudeš moc šperkovat, tak si vystačíš. U mě nastal problém až když jsem tam dával Pilots FS Global 2010 (výškové data pro celý svět, nějakých 17m přesnost - 20GB) a FS Ultimate pro Evropu (výškové data s přesností až 5m, 40GB). Letadla a payware letiště nejsou až takový problém... jen ty "největší" kusy jsou do jednotek GB. Třřeba ten REX4 co má asi 18GB na disku se dá hodit na plotnový disk protože textury se nenačítají z jeho instalace ale vkládá je přímo do instalace FSX podle zvoleného tématu.
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 22:12
Qíteček
Myslíš jeden SSD na instalaci FSX a systém nechat jet z plotnovýho HDD? Vzhledem k tomu, že je ten comp zároveň i pracovní stanicí, mám 240GB systémovýho disku zaplácanej různým softwarem a FS by se tam už stejně nevešla, tak tadyk bych viděl rozumnou možnost buď 2xSSD, jeden na systém, druhej na FS, anebo jen systém z SSD, FS z plotnovýho, a možná časem i to druhý SSD.
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 22:20
Pan Letadlo   
Proč ne větší SSD na systém + FS? Kupovat si SSD jenom na FSku je hovadina, nemít ji tam ale je zas podle mě škoda. Některé scenérky pak jde mít zvlášt na jiném disku pokud vím, až dojde místo.
I když kdybych si měl vybrat mezi SSD pro FS nebo pro všecho ostatní, FSku bych vrazil třeba na kamenné destičky, jelikož to zrychlení je dost podstatné. Nedovedu si PC bez SSD už představit.
 

Ať nezakládám nový vlákno, co si o téhle sestavě myslíte?   19. 4. 2015 / 22:49
JirkaK
už si viděl jak jedou win na SSD? Pokud ne, tak věř že už nebudeš chtít jinak. Tudíž FSX nutně SSD nepotřebuje, systém bez něj už nikdy nechci

2 SSD.. proč ne, ale v tom případě hezky do raidu s nimi...

Samozřejmě je možné mít jedno větší SSD... ale jednak obecně disk považuji za jednu z nejkřehčích komponent a její ztráta bolí nejvíce, raději budu mít více fyzických disků

Ale jak jsem psal, pokud budeš mít default FSX (cca 16GB) plus třeba to PMDG možná nějaké to free letiště jako Praha apod... tak to bude mít do 20GB celkem. Problém je když začneš s dalšími Addony...

FTX Global 4GB navíc, Vectors, 14GB navíc, openLC Europe 20GB, FS Global 2010, 20GB, FS Ultimate EU+Africa, 40GB... REX4 18GB (tohle fakt může být na jiném disku)

I malé ale hodně vymakané letadlo na disku sežere k 1GB. Kvalitní lokální letiště + okolí bude mít tak půl giga, velká letiště budou mít v klidu 1-2GB a v extrémech půjdou i na 4GB. Třeba jen instalátor Berlína od Aerosoftu má skoro 3GB, Mallorca X skoro 4... nejvíc ale dělají ty mesh data s vysokou přesností, Ultimate pro celý svět odhaduju na 200GB dat
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ