FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 17. 5. 2024, svátek má Aneta Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ULL nad Prahou Jeden příspěvek | Celý strom
ULL nad Prahou   3. 6. 2015 / 15:18
Balooo   
Protože to není jasně napsáno, tak si zaspekuluju, že narážíš na moje konstatování, jestli je výlet s tralala nad Prahu dobrým nápadem. Na to uvádíš (opět moje spekulace, resp. jak to chápu), že nové naleštěné rotaxy v současných tralalabrusech mohou být významně spolehlivější, než některé certifikované letecké motory, a.k.a. vyšeptané a vlekáním utahané aeroklubové olejničky, u kterých je nálet a hodiny z části dílem tzv. tvůrčího psaní v letových a motorových knihách.
 
Tady si trochu nerozumíme. Podle mě není dobrý nápad nad Prahu nebo i jinou zástavbu, les, vodní plochu, hory, doly nebo masové setkání církve adventistů sedmého dne létat s jakýmkoliv jednomotorovým strojem, pokud to zrovna není Gripen, i když i k tomu bych měl připomínky ohledně toho, je-li to opravdu nutné. Beru to za podmínky nemožnosti dokluzu nebo nepřipravenosti nouzových ploch. Gripen nad Máchovým jezerem ve FL600 je OK.
 
I na certifikované Cessně mi instruktor vždycky říkal, abych se při odletu z LKLT max 2000ft vykašlal na skvěle umístěný VFR bod MIKE a vzal to po hraně lesa, stejně tak i při navigačních letech a na okruhu.
 
Věřím tomu, že u některých Tralala může být spolehlivost opravdu vyšší, než u mnoha schopných dospělých certifikovaných aeroklubáckých olejniček v důchodovém věku. Na druhou stranu ULL kategorie je o tom, že si ten přístroj můžeš bastlit doma na koleně a podle toho jsou postavené předpisy. U dospělých letadel by ta hranice měla být výrazně výš. Předpis také neřeší a nemůže řešit subjektivní vyhodnocení spolehlivosti majitelem přístroje. Nicméně zase se vrátím k tomu samému konstatování, že s jednomotorem to fakt není dobrý nápad, jakkoliv spolehlivý a úžasný stroj to je. Jedinou výjimkou je pro mě horkovzdušný balón, jehož nechtěné přistání uprostřed města je spíš veselou kuriozitou, než strhujícím bojem o život.
 
Jo a Zlíny jsou stejně nejlepší, WTŽ.
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ