FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 6. 5. 2024, svátek má Radoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Váš názor Jeden příspěvek | Celý strom
Váš názor    13. 6. 2015 / 17:22
OndraReznak99
Zdravím všechny příznivce periskopu! Potřeboval bych znát Váš názor, jestli s tím taky souhlasíte, nebo jestli by jste s tím souhlasili. Jak píši, nic proti letišti nemám, ale tohle je trochu moc. Myslete si o mě po přečtení co chcete, ale mě to prostě příjde blbé.. -,-

Dobrý den! Nedávno jste mě tady upozorňovali, že narušuji letecký provoz apod, a že mám přestat lítat.
Chci jen doplnit, že jsem létal nad svým pozemkem, a nad ním si mohu já lítat jak budu chci. Až uvidím výstražné cedule, POZOR! Letecký prostor, a další upozornění, tak potom už to budu brát vážně. Kde máte nějaké cedule v horní/dolní části letiště? Když to můžou mít ostatní letiště, proč né i Vy? Nebo oplocení prostoru? A mě tady budete upozorňovat, že já něco porušuji nebo narušuji.Vy zase nám narušujete celý život, jak tady lítáte 10m nad baráky. Myslíte, že je to pro nás příjemné? Co jsem tak slyšel, tak máte startovat na druhou stranu, a né směr Frýdlant. Záleží na směru větru? Až poletí motorové letadlo, dejme tomu L-60, který váží celkem dost a pochybuji, že se stihne otočit, a poletí směr FnO, a dojde k poklese výkonu, nebo ůplnému vysazení motoru, kde provede nouzové přistání, když tady nejsou dostupná místa? Skončí někde v baráku/zahradě. A mě tady říkáte, že něco narušuji. Objeďte si tady domy, na Nové Vsi, a uvidíte, kolik lidí Vám to řekne. Chci se normálně bavit, a dělat své hobby, čili lítání s RC, tak, jako se bavíte vy aerovlekama apod. Nikdy jsem proti letišti nic neměl. A není mi 5 let, abych (jak bylo řečeno v hovoru) "nalítával" na letadla při přistávání s mým RC Letadlem. Je mi skoro 16 a dojde mi, že na ně nesmím nalítávat. Když zrovna létám a vidím, že se blíží nějaký letoun, tak se odeberu nad pozemky, nebo vystoupám výš, než je letadlo, které přistává, ale nikdy bych si nedovolil nalétávat na letadla.. Nikdy Vám nelítám přes den, když je extra provoz, vždy si zalítám jen večer, nebo když je čas.


 

Váš názor    13. 6. 2015 / 17:51
LukasVardzak
Ahoj, s tím vzlétáním na Frýdlant. Ono se může vzlétat směrem na Frýdlant, ale po vzletu se musí udělat otočka buď doprava a nebo doleva. Nesmí se létat rovně nad Frýdlant ( jestli jsem to napsal špatně, tak mě prosím opravte ). Jinak okolo letiště to možná trochu poznávám, takže kde s tím RC letadlem lítáš ? Podle mě to není problém lítat si nad svým pozemkem, ale očividně k tomu měli důvod.
 

Váš názor    13. 6. 2015 / 18:19
OndraReznak99
Mám pozemek "pod" letištěm. Máme tam louku. Létal jsem kdysi jinde, ale teď tam je ječme, a celkem blbě se tam dostanu. Odepsal mi známý (od kamaráda taťka (správce letiště) Normálně jsme to vyřešili, ale prý se proti tomu nedá nic nedělat... Jestli k tomu ještě máte nějaká názor, tak určo pište, rád si to přečtu, ale jestli to bude vadit, tak celý "strom" smažu..
 

Váš názor    13. 6. 2015 / 19:48
Tragédie v JRD
Jen malá technická ... to, že je nějaký pozemek tvůj, v tomto nehraje roli... a neznamená to, že si tam můžeš (resp. ve vzduchu nad ním) dělat, co chceš...
 

Váš názor    13. 6. 2015 / 20:03
MiG-21MFN
k tomu asi tolik:

V ochranném pásmu letišť a ochranném pásmu leteckých staveb lze zřizovat zařízení a provádět činnosti jen se souhlasem Úřadu. Úřad souhlas udělí, nebude-li zařízení nebo činnost bránit leteckému provozu ani ohrožovat jeho bezpečnost.

lítat s modelem v ose dráhy... no.. nevím. sice je ti skoro 16, ale divný ti to přijde asi až ti bude skoro 17 a až ti bude skoro 18, tak přijdeš na to, proč je to blbost
 

Váš názor    13. 6. 2015 / 21:26
Tonduš
K tomu jen doplním: § 40, § 92 písm. e) zákona č. 49/1997 Sb., o civilním letectví ve znění pozdějších předpisů a další související právní předpisy. Mladíku, ať tě nemate, že vzdušný prostor nad nemovitostí podléhá zásadně moci jejího vlastníka (občanský zákoník), protože výkon práv vlastníka nemovitosti je omezen veřejným zájmem, což upravují konkrétní právní předpisy, jako v tomto případě výše uvedený zákon o civilním letectví. Hraješ si s ohněm, pokud dojde k neštěstí .... zkus to domyslet již v aktuálním věku.
 

Váš názor    14. 6. 2015 / 11:32
OndraReznak99
Celé sem to přepsal, nic takového jsem tam nepsal, se neboj, napsal jsem blbost, ale to jen ze vzteku.. Domluvil jsem se s nimi, můžu chodit létat normálně na letiště, provoz nějak nařušovat nebudu, jen mi vadí, že vzlétávají 5 - 10m nad barákem, a když se snažíte spát, a furt vám tu bude létat Z-142, tak by Vás to taky začal celkem štvát.. Teď už neřešme situaci s RC, to už je vyřešené, našel a přečetl jsem si : http://www.caa.cz/letadla-bez-pilota-na-palube/kde-se-nachazi-jaky-druh-vzdusneho-prostoru-tma-ctr-atz

A dal jsem návrh, ať si trochu prostor zabezpečí tím, že dají kolem letiště aspoň cedule, protože když se jedu projet na kole, lidé tam chodí přes dráhu, jak se jim zalíbí, a myslím, že to není dobré. Včera jsem si byl zalétat, a z ničeho nic se směrem od Lysé Hory "vynořily" 3 Cessny + 1x Piper PA-28-180, nepřistávali, ale co kdyby jo, a byli tam lidé, kteří o žádné dráze neví, protože jsou někde z nějaké "vzdálené" chaty, a jdou se projít, a teď nevím, že tam nějaká dráha je, a něco by se přihodilo.. Jo, asi je to blbost, ale prostě nikde není žádné upozornění.
 

Váš názor    14. 6. 2015 / 11:39
JirkaK
Když mi vadí letiště u baráku, tak si tam ten barák nekupuju ne? A pokud jsem tam ten barák měl dřív než to letiště, tak jsem málo loboval za to aby tam to letiště nebylo, nebo jsem dostal nějakou kompenzaci... A když ani to a vadí mi to, tak holt nezbývá nic jiného než se přestěhovat.
 

Prosím o smazaní celého "stromu"   14. 6. 2015 / 11:48
OndraReznak99
Prosím o smazaní celého "stromu"
 

Váš názor    14. 6. 2015 / 17:09
AndreW   
Joo tak tohle je názor jako stehno fakt výstižné.
 

Váš názor    18. 6. 2015 / 09:35
kuma   
Ondro, vztek tě asi neopustil, nebo nedovedeš na problémy nahlížet s chladnou hlavou. A tak mícháš dohromady několik věcí, které spolu nesouvisí - a možná proto se nedobereš rozumného závěru. Takže popořadě:

1) létání "nad svým pozemkem" není svobodné (to tu psali jiní)

2) hluková zátěž startujícími letadly se řeší na každém letišti a reší to ÚCL ("Uřad"). Každé letiště má - musí mít - ve své dokumentaci horu papírů, které vztahy k okolním prostorům upravují, včetně obytných oblastí, přírody atd. atd. - a věř, že pokud letiště nesplňuje platbé předpisy, od UCL povolení k provozu nedostane. To se týká i překážek - zástavby v ose dráhy a nedostatku záložních prostor v případě vysazení motoru po vzletu. Jsou letiště, kde za dráhou prostě nějaké baráky jsou (měl jsem to potěšení osobně letět na Tempelhof, dokud byl v provozu).

ALE: pokud toto povolení provozovatel letiště má - a předepsané postupy se dodržují, ostatním skutečně nezbývá, než to přijmout. Každé letiště je obklopeno nějakým ochranným pásmem, kde neplatí jinde běžná volnost a svoboda, nemůžeš si postavit dům v ose dráhy už fungujícího letiště (pokud nepodplatíš úředníka, ale to je jiná kapitola - legálně nesmíš, je tam uzávěra). Takže otázka, kdo tam byl dřív, jestli letiště nebo domy - je zcela na místě (nejbližší dům je 300m od praporků, uzávěra bývá 1 až 1,5 km v ose dráhy...)

3) opakovaně píšeš, že ti letadla létají 10m nad barákem. I když jsou ty baráky blízko a máš dojem, že ti letadla češou na hlavě pěšinku, je to evidentně přehnané a tím sám sebe shazuješ.

4) oplocení a cedule kolem dráhy, které budou bránit chodcům aby vstupovali na provozní plochy jsou důležitá věc, ale s tvým problémem nahoře to vůbec- ale vůbec nesouvisí. To, jestli přilétají 4 letadla na letiště a někdo jim vběhne do dráhy tě v žádném případě neopravňuje nerespektovat předpisy platné pro daný prostor.

5) se závěrem souhlas - nejlepší je se dohodnout. Letiště, když zrovna není letecký provoz, je ideální prostor pro řádění rádiákem. A na většině letišť to takhle berou bez problémů. Boj, konfrontace a naschvály jsou vždycky cesta do pekel.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ