FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
W 7 nebo W 8.1 do FSX ? Jeden příspěvek | Celý strom
W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 16:51
Oskar
Jaké máte zkušenosti s W 8.1 v simulátoru FSX? Jaký operační systém do nového PC, který budu používat výhradně na FSX simulaci? Díky za odpověď.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 18:00
JirkaK
Předně 64bit... pak W10, je za dveřmi...

Jinak OS je primárně o preferenci jak ti vyhovuje... W8.1 jsou rychlejší než W7 (start na SSD disku netrvá 5s ale asi 3s ), W10 by mohly být také o chlup rychlejší než W8.1 - neměl jsem možnost určit.


Ve W8.1 mi po nainstalování všeho ztrácel yoke a pedály, když jsem skočil do jiného okna nebo jen na plochu - stačí nechtěně zmáčknout klávesu Win, nebo i některé pluginy vyvolávají systémové okna a FSX už ty zařízení nevidí. Ne každý ten problém má... Ti co ho reportovali a zkoušeli W10 ten problém nemají.

Osobně se už na W10 teším...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 19:44
Oskar
Díky za odpověď, mě se jedná hlavně o ty problémy, které mohou nastat s W8.1 v FSXce. Snažil jsem se je v historii fóra najít, ale bohužel se mi to nepodařilo. A kdy že mají ty W10 vyjít? Asi za měsíc budu kupovat nové PC. Něco jako tohle: https://www.alza.cz/alza-gamebox-gtx970-w8-1-d2296019.htm nebo podobné. Tak z toho důvodu jsem dotaz vznesl. Pravděpodobně mi tam budou chtít dát ty W 8.1 OEM. Mám svoje W7, tak ještě popřemýšlím.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 21:06
JirkaK
Pokud máš legální W7, tak budeš mít update na W10 zdarma... stejně tak, když s W8.1.. ty mimochodem doporučuju koupit krabicové, já je měl za 2700, když ti umře počítač, můžeš je legálně přenést, stejně tak upgradovat, nicméně na FSX je i7-4790k a GTX970 naprosto ideální kombinace, vše opravdu max. 30FPS locked... osobně bych ale přidal druhé SSD které bude dedikované pro FSX. Ale záleží jak moc ho budeš addonovat, moje instalace FSX má aktuálně lehce přes 230GB (je tam i celý FreeMeshX co má asi 45), spousta FTX regionů, letiště, nějaké ty éra...

Pokud bys zvažoval P3Dv2, pak bych doporučoval GTX980 nebo rovnou GTX980Ti, nicméně pozítří se budou představovat nové AMD karty... nečekám ale revoluci, spíše evoluci...

Jinak W10 budou tuším 26.7 nebo nějak tak, jednoduše, v srpnu už budou...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 21:09
Pan Letadlo   
"pozítří se budou představovat nové AMD karty"

Myslíš pozítří jako před dvěma hodinama jo?
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 21:11
JirkaK
Už to přišlo? měl jsem pocit že bylo ohlášeno na 18.6..

zkouknu tedy nějaké informace... právě jsem přinesl a zavřel do bedny novou 980tku... na Ti bych musel měnit i trafo :/
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 22:03
Instructor
Odporúčam použiť SSD-disk dostatočnej veľkosti, aby sa operačný systém mohol "rozťahovať" po disku. Zrýchlenie práce je aj bez merania očividné.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 22:54
JirkaK
Tak v té mašině co postoval je 256GB, to je na systém víc než dost.

Pokud to má být mašina jen na FSX, tak bych dal 120GB SSD na systém a ideálně 512GB na FSX, pokud chce tlačit addony ve velkém, v opačném případě si vystačí i stou 256tkou.

Mám počítač téměř výhradně pro SIMy, a systémova partition má 100G, zbytek je nealokovaný a je jako rezerva až začnou odcházet bloky... Původně jsem měl 256GB na vše, ale FSX se roztahoval až to bylo moc mít na jednom disku. Takže to šlo od sebe... Teď jsem navíc kupoval 500GB protože P3D a i ten XP10 něco pápne, naštěstí ty největší věci (mesh) jsou pro P3D i FSX stejné, tak to můžu mít jen v jedné kopii pro oba..

PS: ten 256GB disk po roce používaní vykazoval pouze 8x celkové přepsání... takže teoreticky životnost nějakých 70 let
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 21:13
Hlenitorix
Mám W8.1 a nemám s nima ve FSX žádný problémy, kromě nepodpory (v době kdy jsem přecházel) Creative X-Fi kterou jsem vyhodil a mám klid.
Jestli máš W7 krabicovku, tak si jí dej do nového compu a pak upgrade na W10. Ten by měl být v polovině prázdnin. Upgrade bude i pro oem verze, takže ať ti tam daj co chcou ) .
Kromě updatu by měl být k dispozici ISO soubor, pro možnost čisté instalace.
Jinak Metro je fajn i u stolního PC jen s ním používám ModernMix od Stardocku.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   16. 6. 2015 / 20:11
MzM   
Tak nějak sleduju win od počátků a je zajímavé, že lepší byly vždycky liché verze. ... xp, pak visty nic moc, Win7 zase vcelku dobré. Tak jsem se těšil na Win9...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 00:18
js76
S tím těšením na Windows 10 bych byl velice opatrný. V prvé řadě se MS chová poslední roky dosti podivně. Vista byla totální propadák a poměrně rychlý nástup Win 7 byl logický. Ovšem úporná snaha opět takřka záhy po vydání tentokrát úspěšného produktu vnutit zákazníkům Win 8, navíc s "dotykovým" rozhraním, které nešlo vypnout a až po velkém nátlatku uživatelů to vyřešil update. A sotva se všechno trochu uklidnilo, jde na trh další verze. Devítku pro jistotu úplně přeskočili a ven jde desítka.
Je to už nějaký čas, co jsem četl článek, že Windows 10 by měly být jakousi finální verzí a dál už budou vycházet jen updaty. Ještě zajímavější byly informace o zpoplatnění nových Windows. Vypadá to totiž, že bude použit model z Office 365, tj. měsíční nebo roční platby za užívání, což je pro uživatele všechno možné jen ne výhodné.

Podle mě je otázkou, zda plnou verzi aktuálního systému ještě vůbec kupovat, protože je dost dobře možné, že oč menší zájem o nové Win10 bude (nový systém zpoplatnění bude jistě hodně lidem proti srsti), tím rychleji MS přestane Win7 a Win8 podporovat, aby podobně jako v případu WinXP vs Win Vista přinutil uživatele ke změně.

Takže možná bychom se měli spíše bavit o tom, jaká distribuce Linuxu je pro jaký hardware vhodnější
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 02:08
JirkaK
Byl bych více než v klidu. W8.1 jsou super, Win 10 mají z nejméně půlročního preview více než kladné ohlasy a v zásadě se na ně všichi, co je vyzkoušeli těší.


Pronajatý SW má spoustu výhod. Například vždy máš aktuální verzi a nestojí tě to balík. Někdo se tady v diskuzi přel že určitě ti lidi co dělají scenérky za svůj Photoshop nevytáhli 20 tisíc... ne nevytáhli, ale mnozí řeba platí právě tu měsíční částku. Výhoda je, že pokud nepotřebuješ, neplatíš. Pokud potřebuješ zaplatíš 20USD za měsíc, 240 za rok... Můžeš mít sice verzi třeba za 1000USD nafurt, ale máš pořád tu samou verzi a za 4 roky stejně budeš upgradovat na novější.


W10 nebudou za měsíční pronájem (možná jako nějaká varianta licencování ano) ale budou k dispozici stejně jako dosud. Pouze někteří lidí spustili poplašné zprávy z tvrzení "windows jako služba". MS tento model dementovalo. Myšleno tím bylo průběžné aktualizování systému na nové verze, podobně jako je u MacOS X, nikoli pravidelné updaty jako doteď. Výhoda je, že v MS řeknou že podporují verzi XY a pokud máš problém s nějakou starší, nebudou to řešit, odkážou tě na podporovanou verzi systému, jinak se tvým požadavkem zabývat nebudou. Dnes bohužel musí řešit starší systémy, byť W7 skončil rozšířený support letos (už nebudou dělány změny do systému i kdyby to bylo na základě špatných zkušeností uživatelů apod.) budou vycházet stále záplaty chyb a bezpečnostní update - do roku 2020, pak jej přestanou udržovat.

MS chce lidi přemigrovat na jediný OS, který pak bude udržovat lépe než různé verze systému a myslím že je to správný krok.

Distribuce linuxu? do racku v serverovně možná ano. Jinak je tu uživatelsky nepřívětivý systém. Běžní uživatelé počítačů nechtějí počítači sloužit, chtějí aby počítač sloužil jim. A když se uživatel zasekne na blbosti že si na plochu nemůže přetáhnout ikonu (což byl třeba případ Ubuntu, když jsem zkoušel nahradit Win7 starter a tahle banalita tam nefungovala jednoduše pomocí drag and drop, muselo se to složitě obcházet), co bude uživatel dělat u složitějších věcí, jako třeba že mu známý zkompiloval jádro na míru jeho HW, jenže mu umřela grafika tak tam dal jinou, jiného výrobce, jiné značky čipu a systém mu ani nenastartuje (opět reálný příklad z praxe)...

Navíc ani ten linux není zadarmo... pokud chceš technickou podporu 24/7 tak budeš platit. O absenci profesionálního SW ani nemluvě... Už ten "blbý" fotokárm nemá adekvátní náhradu (gimp ho fakt nenahradí a komu stačí, tak nepotřebuje photoshop)... Je to stejné jako s tím FSX a XPL. Jeden uživatelsky přívětivý s menšími možnostmi nastavení. Druhý předěláš k obrazu svému, ale rozhodně to není jednoduché a musíš vědět co děláš.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 08:54
Aldaran
-----------
Je to stejné jako s tím FSX a XPL. Jeden uživatelsky přívětivý s menšími možnostmi nastavení. Druhý předěláš k obrazu svému, ale rozhodně to není jednoduché a musíš vědět co děláš.
-----------

Začínám mít obavy o to, jestli na důchod nebudu žrát trávu. Doufám, že JirkaK není reprezentativní vzorek "mladé a nadějné" budoucí generace, nicméně s podobnými myšlenkovými pochody se setkávám čím dál častěji. Čemu nerozumím nebo nechápu to mne uráží, vše musí fungovat samo a výrobce mi musí vidět do hlavy jak to chci já, naprostý nezájem o to proč to funguje a jak to funguje. Když něco nefunguje dle mých představ místo hledání řešení obviníme tvůrce/výrobce z nekompetentnosti či neschopnosti. (a tím nemluvím jen o XPL, FSX, linuxu či windows)

Poslední věta ten rozpor naprosto přesně vystihuje. "musíš vědět co děláš". Asi jsem ze staré školy ale pokaždé, když dělám něco a nevím proč to dělám tak mám hodně blbý pocit a nutkání to pochopit, kdežto současný trend je patrně opačný.

Nejde "drag & drop" přetáhnout ikona?
správné řešení = konstatovat "Tvůrce je debil."
špatné řešení = prozkoumat pochopit souvislosti a problém vyřešit

Nemůžu najít ovládání pohledu pomocí kloboučku
správné řešení: konstatuji "Tvůrce debil"
špatné řešení: přečtu si návod, (když mne netrkne že by to mohlo být pod slovem TILT)

a.t.d.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 09:22
JirkaK
Přetahování ikon na plochu je věc, co uživatelé dělají. Pokud ti jako ideální řešení přijde pustit z konzole ten jejich "explorer" pod vyšším oprávněním, znova najít to co chceš odkázat na plochu a teprve potom to přetáhnout... ok, užij si to

Navíc Linux nefunguje dobře na slabém HW, slabé netbooky s tím mají problém, na linuxu si nepřehraješ video na youtobe například... a to bylo zkoušeno s více distribucemi. Zřejmě ani jeden neuměl zapnout akceleraci pomocí GPU protože 1GHz AMD procesor prostě to video neupočítá.

Ano pochopil si, že trend uživatelů je obrácený, chtějí dělat věci tak jak mají naučené, jak jsou zvyklí... nechtějí se učit něčemu novému, číst manuály, a hledat řešní na banální činnosti (třeba zástupce na plochu) Proč asi lidi těžce přijímali W8 a Metro a bojkotovali nákup W8, až MS dal u těch co se nemohli rozhodnout (OEM) volbu přejít na W7 zcela legálně? S tvým přístupem to muselo všem vyhovovat... MS pochopil že přestřelil a vydal 8.1 kde Metro výrazně potlačil a necpe ho za každou cenu. W10 jdou v tomto ještě dále. omu metro vyhovovalo ho mít bude, komu ne, mít ho nebude.

Uživatelé nechtějí znát věci do hloubky. Vykonávají u počítače nějaké činnosti a pokud je vykonávat mohou, nepotřebují vědět víc. Někoho baví číst návody a otročit svému počítači. Jeho volba, těch co chtějí počítač používat je většina... a ti si klidně rádi zaplatí nějaký peníz aby tomu tak bylo.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 09:31
Pips   
To mluvíš ale o pokročilejch užovkách. Ti nejběžnější, co tomu nerozumí, tomu nerozumí absolutně stejně v jakémkoliv OS. Takže když jim řekneš, že internet je tady ten vobrázek s liškou, pošta je tahle ikona a napsat dopis zase v tomhle, tak to většinou dělají a nevymýšlejí na tom kraviny. Aspoň takové mám zkušenosti. Před časem jsem najel na režim, že když po mě chtějí reinstalovat starý počítač, dohodnu se s nimi, zkusíme linux (mint distro) to se jim líbí, že tam mají všecko a přestávají se bát, že maj OS ukradený. Mě se zase líbí, že u těch jejich noname šunek nemusím provádět onanii s ovladači a řešit HW jako takový. Tam kde nový wokenice sotva dejchaj, ten mintík jede obvykle jako z praku. Nebyl problém ani s videama na youtube. Taky se mi líbí, že to běžnej Fanouš Užovka nemá možnost rozmrdat tak jako Widle. Nebo zavirovat. Takže se jejich počítač vyřeší jenom jednou a na furt. Možná sis ty užovky nějak blbě vychoval, nebo co.
 1x  

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 11:25
JirkaK
Pokud se jednou linux rozšíří jinak než marginálním procentem - což pořád všichni linuxáři tvrdí ale podíl na trhu tak nějak stagnuje už minimálně 15 let co to nějak sleduju, tak bude zavirovatelný stejně jako jiný systém, linuxy jsou diravé ale nikdo nemá vzhledem k podílu na trhu takové díry hledat.

Pokud právy omezíš uživatele na Win, bude mít problém něco rozbít stejně jako na linuxu. Když bude uživatel blbý, stáhne něco z netu a tam mu řeknou "před instalací vypni antivir" a on to poslechne a místo kýženého programu se mu tam nainstaluje tuna balastu, bude se divit. Pokud bude na linuxu a bude tam "přihlaš se jako root a pusť instalaci", tak to poslechnou taky a výsledek bude... naprosto totožný, možná ještě horší, protože spravit to na Win umí kde kdo, na linuxu jen málokdo.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 12:01
Pips   
Jenže to je samý "pokud", který nemá valné ceny. Já neřeším žádné "pokud", ale problém, když nastane. Ten v těchto případech nenastal ani jednou a tak se v mém případě ukázalo řešení jako spolehlivě funkční a lepší, než předchozí pokusy. Takže to vidím ne tak jednostranně, jako ty.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 12:29
JirkaK
Tak bez slova pokud

Linuxáři říkají už nejméně 10-15 let, jak ty Windows převálcují vy vytlačí je pryč, situace nenastala... jakékoli výkřiky tímto směrem lze pouze přejít s úsměvem, čísla podílu OS na trhu hovoří jasně.

Uživatel win, lama... zmrší vše velice jednoduše, Uživatel liuxu, lama... zmrší vše velice jednoduše. Není rozdíl... problém je v tom, že lama na linux nepřejde dobrovolně.

Chytrý uživatel win nezmrší nic, stejně jako chytrý uživatel linuxu..

Geek uživatelé jsou pak jiná liga... linuxový geek, pro svůj OS doslova žije (s několika takovými jsem měl tu čest). Nejde jim o to, že mají funkční systém a slouží mu, to ho nenaplňuje, žije tím, že si ho stále může upravovat, pořád něco kompiluje, ladí, mění... a když už neví co dalšího změnit či vyplepšít, tak čeká kdy už vyjde nová verze, kterou zase ohne k nepoznání Pro někoho vlhký sen, pro někoho neskutečné podivínství.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 12:41
Pips   
Zase nemáš pravdu, člověče. Všechny lamy v mém případě na ten linux přešly dobrovolně. Nabídl jsem jim to, vyzkoušeli jsme, líbilo se to, instalovali jsme. Paradoxně se více těchto lam mnohem lépe orientovalo v home složce linuxu líp, než když jim průzkumník windows nabídl nekonečné možnosti složek, podsložek a neznámých souborů ke smazání, když otevřeli celý disk. Na těch desktopových distrech pro lidi nemá fakt lama co posrat. Leda to, že si smaže nějaký svoje soubory, nijak nesouvisející s celým OS. Svět fakt není tak černobílej, jak často prezentuješ.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 15:13
JirkaK
Máš holt dobrý vliv na lamy... pozvu tě do rodiny, můžeš jim to nabídnout, jsem zvědavý jak uspěješ
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 16:16
Barik
Jirko ty jsi nezmar. Po nekolikadenni bitce s xplejnistama jim flusnout i na Linux, tomu rikam nebojacnost.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 17:00
JirkaK
On nějak X-Plane souvisí s linuxem? Já to tedy k linuxu přirovnal z pohledu přístupu k uživateli, ale spojovat XPL s linuxy by mě nenapadlo.

Když se někdo ptá zda W7 nebo W8.1 tak je rozumné ho upozornit na W10 se kterými jsou v technickém preview lidé více než spokojeni, u. Namísto řešení nějakého nesmyslu o licenční politice MS a v zásadě člověka navídět na linux... což je hodně široký pojem Zeptáš se 10 linuxářů která distribuce je nejlepší a dostaneš myslím i víc než 10 odpovědí

Asi jako kdyby někdo řešil otázku zda jít do FSX nebo P3D a někdo mu nacpal X-Plane... Přitom nejlepší je mít všechny.

Vzhledem k licenci P3D to jsou už drobné, zvlášť kdyby chtěl Professional Plus, kterou si LM cení na 2300 dolarů, tam je kupodivu snazší koupit developerskou licenci... Profesional plus stojí 20 dolarů měsíčně a jsou v ceně hned dvě instalace, takže když se s někým domluví, tak jen 10. Nicméně i těch 20 dolarů znamená že časově neomezená licence se začne vyplácet až za 9,5 roku... a za 9,5 roku už bude zcela jiná verze P3D, na kterou bude muset ten člověk s lifetime licencí migrovat, pokud bude chtít zůstat up to dat. Při měsíční platbě jednoduše začne platit za novou verzi...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 17:21
xWing   
On nějak X-Plane souvisí s linuxem? Já to tedy k linuxu přirovnal z pohledu přístupu k uživateli, ale spojovat XPL s linuxy by mě nenapadlo.

No, minimalne maju spolocne to, ze ten X-Plane na Linuxe spustis narozdiel od FS ci P3D.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 17:33
JirkaK
A to je nějaký limitující faktor?

Když si můžeš pořídit simulátor, tak si můžeš pořídit i ty Windows, pokud o ten sim stojíš. Nebo na počítači kde rozjedeš linux s Xplanem windows nepoběží? Nebo na Apple kde běží XPL nerozchodíš Win?

Multiplatformnost je sice hezká ale ne klíčový faktor pro výběr simulátoru, kdyby nebyl XPL na Linux, ale byla na něj arkáda FSX tak všichni linuxáři používají FSX nebo si pořídí Windows a budou mít reálný XPL?

Cena OS u flightsimu není rozhodující, zvlášť pokud člověk uvažuje o P3D, který stojí asi 2x tolik co krabicové Win8 a ani ty naše spešl udělátka typicky nestojí méně než licence operačního systému, která je dokonce snázeji prodejná než ten spešl HW.

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 20:18
xWing   
OS moze byt prave tym rozhodujucim faktorom. A to je prave cena OS.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 22:42
JirkaK
Cena OS je v zásadě bezpředmětná...

Pokud chceš komerční použití, XPLANE stojí kolem tisícovky dolarů, Preprar3D 200 dolarů a Military verze dokonce 2300 dolarů... Ale ok, asi ti stačí domácí verze za 5 u FSX, za 30 u XPL a 200 dolarů za P3D (ok, akademická je za 60). Plusko s tím military si domů asi nikdo moc nekoupí, to raději tu developerskou za 20 USD měsíčně

Nicméně... Koupíš si mašinu za 40-50 tisíc (taková rozumná mašina na letecký sim), koupíš si nějaké ty pedály, joystick/joke, někdo si koupí nějaké ty multi panely, GPS, někdo k tomu připojí tablety, támhle sluchátka, támhle trackir, támhle PMDG za dva klacky, támhle deset letišť za 500, támhle nějaké letadlo za 800....

suma... 80-100 tisíc a to sis nekoupil nic extra jako nějaký mini virtuální kokpit, žádný plně osazený overhead, žádné motorizované plyny... tyhle položky lítají v desetitisících.

... fakt tě vytrhne 2,5 tisíce za licenci windows, kterou si třeba už k té mašině dostal? (některé firmy nabízejí hotové mašiny právě pro flightsim, typicky třeba už nějak přetaktované, předinstalované... jen přineseš domů zapojíš a lítáš)

Ale u nás je to normální, lidi maj na "nabušenou herní mašinu" ale na hry už nemají


Myslíš že 2,5 tisíce za systém někoho zajímá?
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 23:25
js76
Že se teda mísím..., ale díváš se na to moc subjektivně. Kolik je lidí, co si doma staví kokpit a dají do toho všechno, co vydělají a ještě si vezmou na půlku baráku hypotéku? Každý nemusí mít nutně to nejlepší a nejdražší. Možná by chtěl, možná by na to i měl, ale má jiné priority, leč svého koníčka se vzdát nechce.
Podle mě bude asi víc lidí, co si koupí PC za 20 - 30 tisíc, ovladače mají starší, neb se tomu věnují už nějaký čas, na multipanely se podívají akorát na obrázku, tablet už mají koupený z jiného důvodu nebo použijí starý notebook, trackir je netáhne, PMDG taky ne, na ceny komerčních scenérií se radši ani nedívají a využijí možnosti freewarové tvorby, která mnohdy není vůbec špatná a některé kousky komerční průměr dokonce i přesahují. A můžeme se dostat i na sumu pětkrát menší, kde dva a půl tisíce není vůbec nezanedbatelná položka, protože investována do HW může znamenat značný rozdíl ve výkonu počítače za rozumnou cenu nebo naopak ušetřena podstatně zkrátí trvání tiché domácnosti po objevení faktury manželkou.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 00:22
JirkaK
Otázkou je proč pak lidé chtějí realistický simulátor, když jej realisticky neumí ovládat. Podle mě je to alibismus.

Říct že trubky netáhnou... No možná proto že kvalitní (myslím opravdu špičku, ne šedý průměr) trubku na XPL neseženeš. Takže se do něj ani moc nehrnou, navíc pokud je zvyklý lítat třeba lety kolem 3 hodin délky, tak z toho tak 2h 55 minut letí na autopilota, takže něco jako realistický letový model neocení, protože celou dobu řídí počítač.


Scenérky, žádnou placenou, ze které by byl člověk paf jsem pro XPL nenašel. Ty co jsou, jsou třeba i dobré, ale není to ta špičková kvalita. kterou bych očekával.


Jak oblíbený je třeba takový SkyMaxx, každý kdo chce aby to aspoň trošku vypadalo si ho pořídí... problém je že i kdyby chtěl člověk nakoupit tak nemá kde. Letadel také moc není, produkce Carenada a Alabea to sice trošku zlepšuje, ale to jsou pořád jen jednoduchá letadla a zpracováním se špičkově provedené konkurenci nemohou rovnat. Některé placené letadla jsou už od dob XPL9 a dle tooho vypadají. Je pak těžké poznat něco lepšího, když to lepší není...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 00:49
mano
tebe podla mna ani vlastna mama nerozumie, opisujes nieco co nepoznas.. naco to robis ? tema o windowse pleties tu zas xpl ? ze ta to stale bavi ..
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 01:37
JirkaK
Proč? Protože stočilo se to na linux, s čímž tady něko přišel že je to fajn, protože XPL běží na Linuxu, což v zásadě znamená že můžeš ušetřit cca 2,5 tisíce za windows.

To je samozřejmě pravda, ale pokud to s tím lítáním myslíš trošku vážně tak investice do počítače, ovladačů - XPL si přece pořizuješ kvůli realitě tak nechceš zběsile klikat myší ve VC a použiješ patřičné zařízení, třeba MFC, switch/radio panel, GPS apod. a když chceš jít dál, tak se můžeš teprve vyřádit... funkční FMC, motorizované plyny, overhead panel atd...... vše, pokud zvážím levnější varinaty pořád vychází na čtyřciferné částky v EUR...

Když pak přidáš SW licence za letadla, různé addony apod... tak zjistíš že ty windows jsou cenově naprosto bezpředmětné a argument úspory v horším případě 2-4% celkových nákladů můžu označit za marginální, neli zcela bezpředmětný.

Mě stál HW skoro 70 tisíc a to mám jen obyčejné Saitek ovladače, malý monitor (ok, je hodně do šířky, ale velikost bodu má asi jako standardní 23" což je takový běžný standard), mám v počítači poměrně málo paměti a grafická karta i po posledním upgradu stále nemá výkon takový aby utáhla P3D ve všech situacích alespoň na 30 FPS locked (subjektivně nejnižší FPS, kdy při použití trackir nemám pocit trhaného obrazu), takže dříve nebo později dojde k povýšení GPU nebo dodání druhé... když pak přičtu ceny za licence simulátorů, ceny addonů tak se součet nebezpečně blíží cifře, která potřebuje šestou číslici. Úspora za Win mě už nevytrhne...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 11:06
MzM   
Tyjo, taky bych chtěl mít 70 tis na hračky.

Závidím a přeju ti to.

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 14:34
JirkaK
Dost z toho jsem financoval prodejem jiných hraček (cca 45 tisíc šlo touto cestou) a z pohledu trvanlivosti - morální i cenové - těch které jsem koupil teď to ani není příliš racionální investice, ty prodané hračky si v mnoha případech za 1-2 roky vlastnictví nejen že neztratily hodnotu ale v některých případech ji zvýšily až několikanásobně. Za dva roky ty komponenty budou stát polovinu. Moc si nezávidím...

Navíc ještě pořád to není ono, na P3D by se evidentně hodila druhá GTX980, tam už by to nebylo o kompromisech
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 10:22
xWing   
Prosim Ta, TY si vhodny kandidat na typickeho poilitika.
Ser na IT a chod do politiky, tam tie "kecy" budes mat ako pracovny nastroj a este budes mat imunitu.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 20:42
Matyx   
Xplane je, pokud vím, jediný multiplatformní hc flight sim. Běží na win, linuxu i macu.
Pro mě to byl jeden z pozitivních faktorů, které ovlivnily motivaci k přechodu na xplane.

Důvod je prostý - Linux mám radši. Nejsem geek, ani programátor, ale IT mě živí už 15 let, takže řekněme "pokročilý uživatel, který umí pokládat dotazy do inet vyhledávače"

Naposledy jsem na Linux chtěl přejít po upgradu na Visty, což byla děsivá zkušenost. Ale právě kvůli MSFS na hlavním kompu Wokna zůstaly. Jinde mám Linux (a jedno, jestli se bavíme o plném distru aka Ubuntu apod., či jádru pod ChromeOS či Androidem).

Po Win7 jsem motivaci migrace u hlavního PC ztratil, W7 jsou první slušné Win, co mám, a jakožto zavaděč na hry to plní má očekávání

Nicméně asi dole přidám specifický dotaz k Win10. Protože Win8 nechci (mám v práci a nespatřuji dostatek pozitiv oproti Win7, které by domácí přechod ospravedlnily). Nicméně o Win10 se začínám zajímat, protože mi přijde, že díky strategii M$ se jim dříve či později nevyhnu a jestli se mi to nebude líbit, tak už na ten Linux definitivně přejdu (právě díky tomu, že xplane na něm běží, a co se her týče, na Linux je jich pro mě dostatek - mám rád hlavně oldschool rpg, strategie apod., a na grafiku u toho až tolik nekoukám).

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 21:51
js76
Tady bych jen doplnil, že Valve chystá krom vlastní herní konzole taky vlastní, na Linuxu založený, herní operační systém. Je to hudba vzdálené budoucnosti, která se k našim uším nakonec vůbec nemusí donést, když to krachne, ale když to vyjde, můžeme tu mít krom Windows další herní systém s patřičnou podporou. Na spolupráci s Linuxovými partyzány se každá firma vykašle, Valve už je jiná liga. Budoucnost může překvapit i příjemně.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 22:51
JirkaK
jj, s tím se dá souhlasit.

Jedna věc je na čem je systém založený a druhá jak se tváří pro uživatele. Ten SteamOS určitě nebude o tom, nainstaluj mě a hrej si se mnou, googli, čti, zkoušej abys mě mohl používat jak seš doteď zvyklý... ten bude out of box svištět, bude uživatelsky jednoduchý, bude pro masy, které nechtějí číst manuály, které chtějí hrát hry a nepotřebují se něco učit...

Android si taky lidi nekupují proto že je to na pozadí linux ale proto že nabízí služby, aplikace atd.. Apple si taky nekupují linuxáři protože MacOS je vlastně jen unix "distro"... apple uživatelé nekupují Apple protože je tam systém postavený na unixu, zajímá je MacOS který je od unixu hodně daleko, alespoň běžnému uživateli, podstatně uživatelsky přívětivější.

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 23:10
Matyx   
Fakt? To jsem vůbec netušil, a zní to mým uším jako rajská hudba
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 23:37
js76
Moc se neraduj, přestože je venku beta ( http://store.steampowered.com/steamos/buildyourown?l=czech ), je ta hudba skutečně ještě velmi velmi vzdálená. Co jsem četl v mém oblíbeném herním časopise, vlastně v tom systému nic extra není, co by stálo za vyzkoušení. Když si stáhneš Ubuntu, můžeš si ho spustit bez instalace, do něj stáhnout Wine a zkoušet instalovat a spouštět Windowsové hry.

Ale možná za deset let, až nám bude hrozit Windows 12, budeme mít alternativu
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   18. 6. 2015 / 08:48
MzM   
No, .NET už je opensource, tak se klidně může stát, že Win12 bude mít linuxové jádro. A bude po hádání.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 08:26
Lejzy
Tak to dost zavidim, ja v podstate jsem geek (neplest s asocialnim nactiletym nerdem) a Linuxak, ale na hry vcetne XPlane jsem dosud pouzival Win7. Ted jsem tedy v zahranici jen s notasem a nehraju a nelitam vubec nic

Pro JirkuK, mek jsem u compu jen mys a levny joy a vubec se za to nestydim. A ten comp taky nestal pres 30 tisic (nastest, ted hnije ulozeny u rodicu).
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 08:57
JirkaK
Proč by ses taky měl stydět za levný počítač a levný herní ovladač? Je každého věc co si koupí...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 16:17
Pips   
Nemůžu si vzpomenout, po čem jsem kdy toužil víc Každopádně to zvládneš taky. Neboj se nacházet pozitiva i na tebou nezvyklých věcech a využívat je.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 15:37
Tragédie v JRD
Průzkumník windows nabízí nějaké neznámé soubory ke smazání? I ty brebto

PS: budeš se divit, ale když v třeba konqueroru klikneš na root složku, tak bude nabízet taky spoustu souborů ...

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 16:57
Pips   
Ale jo, pro lamičky nabízí průzkumník spoustu JIM neznámých souborů ke smazání. Pochopil jsi to asi trochu jinak, než jsem já myslel. Nevadí.

V tom, co jsem instaloval se defaultně root složka neukazovala. Samozřejmě, když chceš a víš jak, tak se tam dostaneš. Jinak se tam pohybuješ v rámci home složky. Zatím se to ukázalo jako bezpečný No nic, jebat počítače do ucha zmrzlým psím tentononc... jedu na letiště
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 14:36
MzM   
No, třeba jsem neviděl televizi, kde by byl win, ale jestli ne každá druhá, tak každá první má v sobě linux. Takže válcování se daří.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 15:22
JirkaK
Samozřejmě se bavíme o desktopových OS

ale klidně si připoj yoke, pedály, myšk a klávesnici k telce a zalítej si ve svém oblíbeném leteckém simulátoru. Nasázej v tom časopis, vymodeluj 3D objekty, sestříhej video z kamery, uprav fotky, udělej nějaké výpočty v tabulkovém procesoru... aneb to co všichni s televizí nebo třeba s mobilem, hodinkama, ledničkou nebo v autě děláme...

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 16:50
MzM   
OK.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 15:39
Tragédie v JRD
Televizi s W8/1/10 bych bral ... další kostička do skvělého ekosystému ...

No, fakt.. tahle představa se mi líbí ... vlastně jen čekám, až se do HDMI WinSticku začne dávat trošičku větší "diskokvý" prostor, zahodím raspberry ... a už se to bude blížit tomu, že jsou windows v televizi ...

... ještě pak přesvědčit výrobce, aby přestali dělat smart televize .. a svět bude zase růžový .)
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 11:05
Aldaran
... nechtějí se učit něčemu novému, číst manuály, a hledat řešení...

No a v tom je právě ta tragédie. Dokážu to pochopit u švadleny, nebo příslušníka některých etnických menšin. Ale bohužel u lidí jako jsi Ty, který o sobě tvrdí že je IT specialista je tento přístup pro mne z principu nepochopitelný.

Ale bohužel nejsi sám a to mne právě děsí. Dříve se dělaly WEBy tak že se psalo čisté HTML, pak přišlo PHP, databáze, ale pořád tvůrce webu přesně věděl co dělá a proč to dělá. Teď? Máme tu "odborníky", kteří tak maximálně dokážou klikat v redakčním systému, dokážou stáhnout šablonu a změnit v ní barvičky ale téměř vůbec netuší souvislosti, HTML kód je pro ně "tajem", o dalších souvislostech s TCP/IP vrstvou ani nemluvě.

Bez pochopení základů prostě v žádném oboru natož pak v IT prostě není možné kvalifikovaně fungovat. Respektive už asi je, jedná se pak o cvičené opičky ve smyslu klikni sem, sem a sem a dostaneš banán. Běda však, když to druhé "sem" někdo pojmenuje jinak a nebo má jinou barvu - jsou v koncích a až vymře poslední mohykán, který čte návody a věcem rozumí v souvislostech chcípnou hlady, protože nesplní úkol a tím pádem banán nebude.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 12:12
JirkaK
To že se považuju za odborníka v IT (konkrétně OracleDB) ještě neznamená že musím mít ochotu měnit své uživatelské návyky. S vhodným postupem zvládnu v podstatě cokoli, ale proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. Když si můžu vybrat, vyberu si to co znám a nějak s tím umím fungovat a nehází mi to klacky pod nohy u každé maličkosti.

Doba je taková že lidé chtějí ten sw používat, ne se nejdříve učit ho používat, zjišťovat že zavedené postupy nefungují a nejdříve musíš studovat něco, co tě vůbec nezajímá jen proto aby to fungovalo jak chceš ty.

Až vymřou ti co čtou návody, budou jiní, co ty návody začnou číst...
Je to logické, je potřeba těch co návody čtou, resp. ti kteří řeši nějakou problematiku do hloubky není potřeba tolik... Mám nechat hledat řešení jednoduchého problém 100 lidí ve firmě, nebo jednoho, který problém vyřeší a postup dále sdílí/aplikuje u těch zbylých 99.

I když si dokážu počítač nainstalovat a udržovat sám a třeba mám i oprávnění to dělat, pokud se něco "rozbije" v práci, zajdu za kolegou co se stará o firemní infrastrukturu a řeknu mu "je to rozbité, sprav to". Od toho taky firma takového člověka platí, on mi pak může říct že to bylo třeba špatnou pamětí nebo neaktuálním ovladačem, ale sám to zjišťovat nemusím a ani od toho placený nejsem.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 13:02
MzM   
on i android je linux...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 17:38
js76
Na spuštění Skynetu se taky všichni těšili a jak to nakonec dopadlo Vsadím se, že hlavní příčina onoho povzneseného očekávání u většiny lidí spočívá spíše v tom, že mají zas něco nového na hraní. Podobně jako většina lidí mění mobil každé dva roky, přestože užitná hodnota starého modelu ještě nijak dramaticky neutrpěla.

Mít aktuální (ve smyslu "nejnovější") verzi systému nemusí být vždycky terno. O nekompatibilitě softwaru a hardwaru by spousta uživatelů mohla vyprávět. Ostatně sám jsem tragické období Windows Vista bez problémů překlenul na WinXP a po příchodu kontroverzních Win8, kdy už WinXP skutečně nestačila, jsem si za slušnou cenu koupil radši Win7. Mít jednu verzi systému a muset trpět tyhle pokusy a omyly by bylo dost nepříjemné.
Hledal jsem na netu a skutečně se původní spekulace ohledně předplatného na Win nepotvrdily. Ohledně ceny Win10 obecně MS mlčí, je ale potvrzeno, že se chce do budoucna orientovat na služby. Co z toho vyleze, je ve hvězdách. Klidně se toho předplatného můžeme dočkat.
A výhody? Jelikož Windows nestojí desetitisíce jako Photoshop, moc jich nebude. Například trvalá licence Office 2013 pro domácnosti stojí 3899 Kč, roční předplatné Office 365 pak 1899 Kč. Po dvou letech člověk s předplatným ušetří stovku, pro třech letech už dává 1798 Kč navíc a s rostoucím časem je to samozřejmě horší a horší. Znám spoustu lidí, kteří software užívají pět a více let.

Moje poznámka o Linuxu byla nadsázka, ale když už se tu rozhořela diskuse... V jednom článku na webu o Linuxu jsem četl kdysi velmi trefné přirovnání - Linux není "jiná Windows", je jako autíčko z lega, zatímco Windows je jako autíčko z továrny. S tím druhým nejde dělat nic, maximálně si lze stěžovat u výrobce, to první si lze takřka libovolně přizpůsobit, s větší či menší dávkou šikovnosti. Jestli jsi zkoušel Ubuntu, nemůžeš mluvit o uživatelské nepřívětivosti. Ta je naopak mnohdy lepší, než u Win. Systém spustíš z CD nebo USB a ještě před instalací si můžeš vyzkoušet, jak Ti na počítači poběží. I aplikace si můžeš stáhnout, nainstalovat a vyzkoušet. Při instalaci se právě Ubuntu ptá, zda chceš stáhnout tzv. "nesvobodné ovladače třetích stran", které vývojáři kvůli licenci nemohli do instalace zahrnout, a pak funguje přehrávání videa i hudby. Linux není lepší ani horší, je jen jiný. To je třeba mít na zřeteli a nervat si vlasy, když v něm nefungují postupy z Windows. Po skončení podpory WinXP jsem ho nainstaloval na počítač kamarádce a nemá s ním nejmenší problém. A na netbooku souběžně s Win7 Starter používám Puppy Linux. Celý běží v RAM a tomu odpovídá i odezva.

***********
A abych zakladateli vlákna přispěl nějakou radou... Osobně si myslím, že jsou dvě možnosti.

1. Koupit Win7 nebo Win8.1 (co bude levnější), nějakou dobu počkat, jak se věci vyvinou a poté zdarma upgradovat na Win10.
Upgradu se stejně nikdo nevyhneme, dříve nebo později ukončí MS podporu starších systémů, aby uživatele přinutil přejít na systém nový. Do nového systému pak bude integrovat podporu nového HW, bude vylepšovat funkce apod. Pokud člověk nechce zůstat napořád na konkrétním HW a odstřižený od netu, dříve nebo později na Win10 přejít musí.

2. Počkat na vydání Win10 a koupit ho společně s novým počítačem.

Nabízí se otázka, jestli investovat do plné verze, aby člověk v budoucnu nemusel kupovat licenci stejného systému znovu s novým HW.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 18:19
JirkaK
Ad ty nové verze systému... Na Apple to funguje dobře... máme MacOS v nějaké verzi a ten podporujeme, starší verze... je nám líto. Sice ti budou fungovat, ale už se jimi nezabýváme. Stejný model vidím pro MS.

Updaty systému nebudou tak výrazné jako přejít z W7 na W8 apod. takže by měly být v zásadě bezbolestné, podobně jako jsou pro drtivou většinu lidí běžné Win updates. Pro velké firmy tu vždy bude speciální licencováni a podmínky. Ani dnes není problém aby sis zaplatil extra podporu i když už pro tvůj sw není v takovém rozsahu nabízená.

Koncem března jsem dával dohromady počítač pro FSX a bral k tomu i Windows licenci... OEM W7 stály asi 2,5, krabickové 8.1 stály 2.7... krabicová verze o 200 dráž byla skvělá volba, kde jsou doby kdy stály 4-5 tisíc.

Upgrade na W10 z OEM licence neudělá krabicovku a pokud zvážím teoretickou životnost systému i 8-10 let, tak se ta krabicovka vyplatí. Mě hlavně těší že už nebude licence zvlášť pro 32 a 64 bit, stejně jako u těch krabicových win 8.1 a že ze Starterů se stanou plnohodnotné home, kde zmizí limit na 2GB paměti.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 19:09
js76
MS se nechal slyšet, že Win10 bude jakási finální verze s nekonečnými updaty. Alespoň tak jsem to pochopil. Tomu by odpovídal i možný systém předplatného jako u Office 365, který nyní sice MS dementoval, ale kdoví, jak to nakonec bude. S kosmetickými změnami, které budou "bezbolestné" není možné vydržet ani čtyři roky, natož třeba deset nebo skutečně až nekonečně. Zakomponování nových technologií pak bolestné bude. Je jedno, jestli si nainstaluju zásadní update, po kterém mi něco přestane fungovat nebo si nainstaluju kompletní novou verzi systému, kde bude výsledek stejný. Ani pro MS nebude jednodušší logistika, protože pro OEM počítače bude muset časem postupně dodávat aktuální média s aktuálními updaty, stejně jako dneska jsou instalačky se service packem a bez něj.

Ovšem o tomto se můžeme bavit donekonečna.

Pro Oskara to znamená koupi levnější krabicové verze W7 nebo 8 a časem zdarma upgrade na W10.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 11:34
Tragédie v JRD
Relita bude (a klidně si na ní vsadím), že windows nebudou jako služba (pro firmy už tedy jsou, jako jedna z možností licencování), jen jednou za čas přijdou s větším updatem , za který si řeknou pár stovek ....
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   19. 6. 2015 / 15:17
BigglesR   
Ne, naopak. Microsoft potřebuje mít co nejvíc uživatelů na nejnovější verzi. Windows 10 Home budou vynucovat updaty na nejnověší verzi. Windows 10 Pro a Enterprise umožní podrobnější nastavení co a kdy se bude updatovat. Tedy nebudeš si platit za upgrady, naopak si připlatíš za možnost zůstat na starší verzi.
Souhlasím, že Windows jako služba není to hlavní, o co Microsoftu jde. Myslím, že jejich plán je hlavně prodávat OEM licence, udržet systém aktuální po dobu životnosti zařízení a vydělávat na službách (Windows Store, Xbox, Office ...)
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 08:23
MzM   
..jo, a pak bude potřeba přenést na linux i to fsx, aby se tu mělo o čem psát.

 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 09:25
JirkaK
spíš je trotlovina "připravovat se na linux" na základě již dávno vyvrácených zpráv... když MS bude vydávat asi nejlépe přijímaný systém snad za celou historii své existence...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 09:27
mano
pises to ako keby to bola pravda, pritom to moze byt taka vtakovina ze o rok po vydani vyhlasia ze iu vylepsovat win 7 ...
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 11:33
JirkaK
Zkušenosti z tech preview hovoří jasně.. uživatelé jsou spokojení a nemohou se dočkat release. Nemám důvod to brát jako nějako Pro Windows propagandu... Mě samotnému W8.1 vyhovují lépe než W7, až na problém s tím FSX a ztrátou HID zařízení, které na W10 nikdo nereportuje. Konečně se mi uvolnil disk na který můžu paralelně nahodit W8, abych si požádal o svůj upgrade na W10, jakmile vyjdou, okamžitě přepínám.

Dobré bude že i Shadowplay ve W8+ funguje lépe, na W7 z nějakých technických problémů (proč přesně jsem už nestudoval) video rozkouskuje na 3,8GB velké kusy a člověk to pak musí slučovat.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 10:51
velosport
S tym stracanim yoke a pedalov v W8.1 mas pravdu. Ja lietavam v okne a ked prepnem na full zobrazenie a vratim sa spat do okna, yoke znovu pracuje dalej ako pred vypadkom.
 

W 7 nebo W 8.1 do FSX ?   17. 6. 2015 / 11:55
JirkaK
Tento postup mi zabíral dost náhodně, většinou bylo nejlepší uložit let, restartnout a hotovo, jistota. Ale i kdyby fungoval, tak je to jen obcházení existujícího problému. DTG má ten problém reportovaný, uživatelé P3D taky reportovali to samé (nejsem si jistý zda to bylo pro v1.4 nebo v 2.x). Problém musí být zakopaný někde uvnitř kódu, že si za nějaké konstalace nesedne s W8
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ