FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 20. 5. 2024, svátek má Zbýšek Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX:SE za 4.99€ Jeden příspěvek | Celý strom
FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 02:19
JirkaK
http://store.steampowered.com/app/314160/

zbývá asi 40 hodin
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 15:39
happypetr   
Ahoj, koupil jsem si Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition a mám ho uložený v jakési knihovně. Momentálně ho instalovat nechci, protože to moje FSX fachčí dobře. Spíš jsem to koupil jako zálohu do budoucna. A teď moje otázka: To budu mít v té mojí knihovně na furt a můžu si to nainstalovat kdy budu chtít, třeba za rok? Nebo to má nějaké omezení?
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 15:40
kmarciniszyn
nemá to omezení, instalovat můžeš kdykoli a vždy budeš mít aktuální verzi
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 15:43
JirkaK
ano "hry" v knihovně jsou tvé, výjimky jsou různé beta verze a jiné s časově omezenou licencí, to ale není případ FSX.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 18:13
js76
Jen taková drobná technická poznámka - v oblasti cloudových služeb termín "na furt" znamená, dokud bude příslušná služba fungovat (viz aféra Megaupload), případně pokud provozovatel služby něco z nějakého důvodu nezmění. Lze najít rozhořčené stížnosti majitelů licencí GTA: San Andreas, kterým po stažení patche zmizely části hry a uložené pozice nebyly funkční. I kdyby hru nainstalovali znovu, budou ji mít k dispozici už pouze v aktuálním (zmršeném stavu).

Tím Tě nechci nijak strašit, Valve je solidní a zavedená firma, jen upozornit, že ne všechno na netu je skutečně trvalé.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 18:36
JirkaK
Nebál bych se toho, kdyby snad Steam zavírali že by neuvolnili patche, které by z toho udělaly hratelné hry i bez Steam klienta. Ale než zavřít, to ho spíše prodají a že kdyby se Steam prodával, tak fronta zájemců se určitě najde.

když to tak vezmeš tak ani ty CD/DVD na kterých jsme SW kupovali není na pořád a dřív nebo později se zníčí, ztratí nebo už nebudeš mít na čem dané médium použít.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 22:12
js76
Však taky nepíšu, že je třeba hned jančit. Ovšem Titanik byl taky nepotopitelný. To už tak bývá, že rána osudu přijde zpravidla ze zcela nečekaného směru a o to fatálnější jsou pak následky. Na Steamu nakupuju, ale mám radši možnost získat klasické instalačky, jako je to třeba na gog.com. Koupím hru a stáhnu si to, co by jinak bylo na CD (plus bonusy) a z toho pak instaluju. Můžu a nemusím si to vypálit, zazálohovat na jiný disk apod. Žádná další služba ke spuštění není potřeba, natož připojení k netu.
Kdyby Steam padl, patche pro samostatné fungování her by se jistě časem objevily. Ale jejich původce bych hledal spíše mezi jinak podloudnými živly Kdyby to nešlo zpeněžit, žádná firma by se s žádnou prací navíc neobtěžovala.

Životnost CD a DVD není tak hrozná. Mám tu lisovaná i pálená média deset let stará a stále jsou čitelná, mechaniky ještě nějaký čas kompatibilní taky budou. Četl jsem článek o tom, že dnes nemáme vhodné zálohovací médium (levné a spolehlivé) a musím mu dát za pravdu. Ale to už odbíhám od tématu.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 22:33
JirkaK
životnost médií je jedna věc, druhá věc je morální životnost... já třeba optickou mechaniku v počítači nemám a kupovat si ji nehodlám, malá kapacita, pomalé, hlučné... nepotřeboval jsem to několik let.

Steam nepadne... dřív by ho někdo koupil a transakce by byla určitě nejméně v řádu stovek milonů... dolarů...
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 23:08
js76
To já zas čas od času krabice se staršíma hrama prohrábnu. Jsou kousky, co nestárnou. A co se médií týče, hry si můžu stáhnout, někde na netu budou skoro vždycky i po letech. Ale třeba fotky znovu nevyfotím, když o ně přijdu. Kopírovat to z disku na disk pořád a furt dokola taky není řešení, i disk se pokazí. Takže já naopak zrovna koupi externí blue-ray mechaniky plánuju. 25 GB na jedno médium mi docela stačí, i když by to mohlo být víc.

"Steam nepadne..." Nic ve zlém, ale to se může hrdě řadit mezi jiné slavné výroky, jako třeba "640kB musí stačit všem" nebo "naše měna je pevná" Víra v neměnnou budoucnost mě vždycky udivovala. Všechno bude fungovat jak je až do skonání světa. Kdybych před třinácti lety řekl, že Nokia zkrachuje a koupí ji Microsoft, aby vyráběl telefony pod vlastní značkou, asi by se mi všichni vysmáli
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 19:41
happypetr   
V nejhorším případě přijdu o 150 Kč... Přišel jsem i o víc.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 17:04
brancoj
Chlapi pozdravujem je mozne mat nainstalovane subezne dve verzie FSX, konkretne Gold Edition a Steam Edition na jednom PC. Da sa to? dakujem za radu. Brancoj
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 17:17
JirkaK
Ano dá... SE si v takovém případě vytváří vlastní cfg - fsx-se.cfg

Koukni na steam diskuze, tam to občas proběhne. Sice nevidím kloudný důvod mít nainstalovány obě verze. Obsahově je SE totožná s Acceleration. Leda že máš hafo pluginů co na SE nefungují, ale pak stačí vzít poslední verzi pokud vývojář ještě existuje a neprdí na to. Z těch používanějších nechodí snad jen FS Recorder.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 17:52
brancoj
Jirka je to iba z dovodu celkom rozchodenej FSX-ky. Som vsak z polovice pedagog a idu prazdniny, cize bude cas na taku zasadnu zmenu ako instalacia FSX-ky STEAM EDITION (ked je svata pravda, ze je vyladenejsia a chodi o trochu lepsie ako FSX). Potom si dam tyzdnovku instalacie vsetkych addonov co som nakupil do FSX a maju aj STEM installer, alebo funguju. Len by som rad odinstaloval FSX az potom, ked uz budem mat STEAM EDITION funkcnu. Za 4,99 EUR no nekup to!!!! Mozno je to celkom zbytocne a raz sa vsetci stretneme na Prepare. Uz som tu daval otazku na skusenosti z Prepare 3D, no nikto mi neodpovedal. Chodi Ti STEAM EDITION lepsie ako FSX Acceleration? Dakujem Brancoj
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 18:07
JirkaK
Jasný chápu.

Teoreticky můžeš jednoduše přejmenovat současnou složku FSX a nahodit steam edici (ta se stejně nainstaluje do knihovny steam aplikací, takže to nebude oblígátní program files/fsx nebo něco takového, knohovnu ale není problém udělat kdekoli v počítači). a do ní jen dokopírovat již nainstalované addony.


Installer pro addonů specifický pro FSX:SE není nutný, pokud nenabídne cestu rovnou, tak mu ji explicitně uvedeš.

Teď budu třeba instalovat W8 na druhý disk. budu v něm rozcházet FSX... udělám to tak že steam nechám nainstalovat FSX na samostatný disk (což mám už teď) na který pak přetáhnu celou současnou instalaci FSX a poběží to. Už jsem podobným způsobem přeinstalovával FSX.


A ad P3D... pro mě je to poměrně nové, takže kdo ví kdy tady ten dotaz byl, ale pokud chceš něco poradit, zeptat se na zkušenosti s něčím konkrétním, napiš mi to do zprávy, zkusím se zodpovědět, pokud to bude v mých možnostech.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 19:15
brancoj
Su tu nenahraditelne rady. Velmi pekne dakujem. Este sa vsak predsa vratim k tej otazke, ci Ti FSX:SE bezi plynulejsie ako standardne FSX, lebo ak tomu dobre rozumiem parta vyvojarov implementovala do tejto verzie vsetky zname vylepsenia, ktore sa pocas zivotnosti FSX objavili a ukazali sa efektivnymi. Nejde o novy engine ako v pripade Prepare 3D, ale nieco ako „vyladene FSX“ na ktore sa Microsoft predcasne vysr..... Je to pravda? Brancoj
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   17. 6. 2015 / 22:30
JirkaK
FSX:SE se v oblasti enginu nijak nezměnila!

Někdo reportuje že běží lépe/rychleji na větších letištích... tam se projeví třeba traffic letištních vozidel. Co jsem pochopil tak jich je reálně méně, resp se nezabývá těmi, které bys neviděl. Ale nějaký traffic s mým CPU řešit moc nemusím... takže za mě jen nepotvrzená spekulace.

Někdo reportuje, že vydrží ve stress situacích víc než krabicovka, třeba videa Jordana Kinga na youtube porovnávají FSX a FSX:SE side by side v tvrdých podmínkách co tomu jdou nastavit (třeba LOD RADIUs výš než lze nastavit v menu, let dopravákem nad několika placenými letišti, přistání/start v LAX oblasti).. FSX boxovaná měla na jeho mašině (4.7GHz i7 + two way sli s GTX980) při odletu kolem 18 FPS, SE asi o 2 až tři méně. Později se framy trošku ustálily, rozdíl byl pořád ve prospěch box edice, ale rozdíl nebyl tak markantní (no pořád asi 2 FPS ale už ne z 18 ale třeba z 24 ) Nicméně s Boxovanou nedoletěl (OOM díky VAS), se Steam Edicí doletěl.

ověřeno naopak je - affinity mask, korektně se počítá podle CPU... tzn. nepoužívá hyperthreading a snaží se jedno jádro nechat exkluzivně systému protože více jader FSX pokud je CPU na slušném taktu nijak nepomůže a mít jádro pro systém znamená že systém může řešit náhlé potřeby výkonu na svém jádru... navíc na tom mohou běžet věci jako ASN, Spad, Gplan a všemožné další utility aniž by sdílely jádro s hlavním procesem FSX (ten limituje výkon nejvíce)

High mem fix, netřeba s affiniti mask se nemusí ani dávat ta ui automationcore dll, je už obsažená v instalaci, max texture size není pokaždé třeba přenastavovat pokud je hodnota vyšší než 1024, TEXTURE_BANDWIDTH_MULT je v defaultu nastavený na 160 (spousta tweeků z krabicovek radí zvýšit z 30 na 80 až 120 )

Nicméně žádné ladění není potřeba, stačí dostatečný HW a pak zjistíš že ladíš pouze tím, zda tvůj HW utáhne všechny slidery vpravo nebo ne.. nevrtat se v fsx.cfg jinak než že zapneš wide aspekt a zrušíš zobrazování nepříjemných info textů (brzdy, overspeed, zvolený pohled apod...) Nic víc už s tím nedělám, není důvod, vesměs každý tweek to akorát nějak roz...á.. těžko mi tweek přidá 1-2GHz na CPU aby to stíhalo počítat LAX, nikdo mi neudělá o řád lepší grafiku..... Stejný způsob ladění praktikuju i pro P3D.
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   18. 6. 2015 / 09:08
kmarciniszyn
já jsem tu problematiku vcelku dost studoval při té poslední akci než jsem FSX SE koupil a musím říct, že po par patchech se zdá, že už je FSXSE o pár procent rychlejší a navíc v okamžiku kdy se bavíme o plynulosti ve smyslu slova ne fps tak tam FSXSE vede, méně mikro lagu atd..

co je zatim trochu problém je to, že jsem si hezky naplánoval, jak se začnu učit s Concorde X a ten prostě na FSXSE nejede a nejspíš ještě dlouho nepojede...
   Seznam příspěvků  

FSX:SE za 4.99€   18. 6. 2015 / 14:25
JirkaK
K tomu co se může s FSX na steamu stát a co se i stalo:

Our agreement with Microsoft is both long and complicated. Dovetail Games is acting as a publisher for Microsoft and is only licenced to modify the simulator in order to make it Steam compatible. Microsoft remains the developer of FSX and is solely responsible for implementing any new features or content. Although we have optimised FSX: Steam Edition for use on Steam, in accordance with our licencing agreement with Microsoft we are not at liberty to make significant functionality changes to the simulator.

For example we can make changes to address crashes but we can't update the graphics or add new gameplay modes.


Pokud vím, tak DTG popírá jakékoli změny, které by měly mít vliv na výkon FSX:SE.


Concorde mě nikdy nezajímal, takže ani netuším kdo je jeho autorem a jak se o svůj produkt stará. Velcí vývojáři už dávno FSX:SE podporují a pokud bylo potřeba, tak svůj SW upravili (například FS Passengers se modifikoval pro FSX:SE hned 2x, protože kontroluje verzi simulátoru a ta se s patchem změní) Nicméně vývojáři, kteří chtějí být v obraze a in, mají novou verzi s předstihem k dispozici a někteří mají implementovánu podporu ještě nevydaných verzí.. například Pete Dowson měl implementovánu podporu dvou nevydaných verzí FSX:SE ve svém FSUIC a intenzivně komunikoval s DTG kolem terrain.dll probému ve FSX:SE před tím než vyšel poslední patch.
   Seznam příspěvků  

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ