FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 17. 5. 2024, svátek má Aneta Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT Evektor - opravdu k pláči Jeden příspěvek | Celý strom
OT Evektor - opravdu k pláči   23. 7. 2015 / 13:04
Zbyněk
Apríla dnes není, takže držím Evektoru palce...

http://ekonomika.idnes.cz/evektor-je-v-exekuci-soud-insolvenci-odmitl-fzz-/ekoakcie.aspx?c=A150722_155731_ekoakcie_suj#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
 

OT Evektor - opravdu k pláči   23. 7. 2015 / 14:20
kuma   
No, tohle je u nás asi neřešitelné, protože pokud soud a exekutor táhnou za jeden provaz, není podstatné, zda dlužník něco dluží, ale zda něco má - ergo - zda na něm lze provést exekuci. Evektoru je mi líto, evidentně si jej někdo vybral na porážku (jako například firmu Ralsko na severu Čech kdysi... vykonstruovaná kauza - a nezbyl po ní ani popel)
 

OT Evektor - opravdu k pláči   23. 7. 2015 / 14:39
Toomitsch
Mně jen zaráží (podotýkám, že nevím), že automaticky přijímáme trest soudu z USA. Existuje nějaká dohoda o uznávání trestu?
 

OT Evektor - opravdu k pláči   23. 7. 2015 / 15:29
js76
V článku se píše, že taková dohoda neexistuje, pouze s výjimkou týkající se výživného na děti. Vzhledem k požadované výši odškodného bych se nedivil výskytu nějakého "banánového" úředníka na naší straně.
Mě by více zajímalo, jakým způsobem tyto soudy probíhají přímo v USA. O jejich soudnictví jsem už něco četl od publikujících Čechoameričanů a je to stejné, ba i horší než ve filmech. Vysouzené několikamilionové odškodné na restauraci, kde se babka vlastní vinou polila horkou kávou není urban legend, nýbrž smutná pravda. Dokonce snad existuje cena po té babce pojmenovaná, která se uděluje za nejabsurdnější vysouzené odškodné.
Taky jsem četl zajímavý článek autora, který se účastnil dvou soudních řízení jako porotce. Pro našince je dosti překvapivé, že porota NEMUSÍ brát posudek odborného znalce jako nezvratný fakt!!! Tj. prohlásí-li znalec, že například zabržděné auto se nemohlo samo rozjet, protože nebyla nalezena porucha na brzdovém systému, a tedy s autem musel někdo manipulovat, porota se stále může přiklonit k výpovědi v opačném duchu, že auto se rozjelo samo.

Takže jestli případ byl u běžného soudu, nebylo by vůbec divu, že šikovný právník, co dostane z vysouzené částky třeba i víc než třetinu, přesvědčil porotu složenou z laiků, že letadélko z jakési mrňavé postkomunistické zemičky je životu nebezpečné. Většina Američanů pořád myslí, že jsme někde v Rusku a bydlíme v zemljankách.
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 08:55
Luděk Ch.
Když už jsme u toho, tak ani u nás nemusí brát soud závěry znalce v úvahu. Ostatně není se co divit, když se běžně u jednoho soudu setkávají dva zcela protichůdné odborné znalecké posudky Zase záleží na soudci, jestli se mu závěry znalce zdají dostatečně věrohodné nebo ne. To jen tak pro upřesnění. Jinak ale souhlas, americký soudní systém je hodně zvláštní a myslím, že i hodně ovlivnitelný. Ale proč český soud automaticky převzal americký rozsudek, to je záhada.
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 16:21
js76
Jenže u nás, jestli se nepletu, nelze říct "to neberu" a hotovo. Je třeba předložit jiný posudek, který ten první na základě logických argumentů vyvrátí. Názor znalce má, tuším, taky větší váhu, než slovo běžného svědka. Což je v pořádku. Znalec nemusí být hned podplacený, může jen udělat chybu. Že v praxi obě strany vytahují posudky ve svůj prospěch jako kouzelník králíky z klobouku je věc jiná.

Našel jsem článek, z kterého vycházím a ohledně přijímání důkazů porotou autor píše doslova toto:

"Co se týče svědectví a evidence předložené obžalobou a obhajobou; porotci je mohou přijmout nebo nepřijmout, bez zdůvodnění. Když expert dodaný obhajobou (s 30-letou praxí v oboru výroby automobilů), odpřisáhne že se automobil nemůže sám od sebe rozjet nazpátek, porotě nic nebrání v tom, dojít k opačnému závěru."

Taková praxe už mi přijde dost postavená na hlavu. Ovšem s tím těžko něco naděláme.

Celý článek o dvou autorových zkušenostech v osobě porotce zde: http://www.oamerice.com/2012/10/porotcem-za-lid-statu-connecticut.html Ale i jiné články o USA stojí za přečtení.
 1x  

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 13:20
sander
Vidim, ze u vas je taký istý bordel ako na slovensku. Toho kokota by som dal zastrelit jak prasa co dal firme zmrazit ucty. Amerika jeden velký bordel na koleckach... U nas v poprade je jeden výrobca ultralightov tiez, su celkom uspesný, ale nasa vlada im nedovolila preniknut na americký trh, ale v cechach to je možne. No teraz po tejto sprave mozno budu aj radi...
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 13:30
mano
v poprade niekto vyraba ULL ?
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 13:31
sander
ano ja som bol tiež prekvapený...
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 17:47
Milan555
To je hustý. Pojedu do USA, v zimě hodim tlamu na zasněženém chodníku a zlomím si nohu ( jestli se to povede ) a vracím se doživotně zabezpečen. -)
 

OT Evektor - opravdu k pláči   24. 7. 2015 / 18:06
Fabo™   
No, abys pak cele dozivotne zabezpeceni nenechal ve spitalu
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ