FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX:SE a FaceTrackNoIR Jeden příspěvek | Celý strom
FSX:SE a FaceTrackNoIR   27. 7. 2015 / 12:00
HeliMan171
Přešel jsem na verzi FSX Steam Edition z krabicové verze a pořád nějak nemohu nastavit FaceTrackNoIR ani FreeTrack, aby to chodilo. Nainstaloval jsem všechny tři Simconnect ze složky SDK a pořád nic. Ve staré FSX to bez problému chodilo. Nemá tu někdo s tím zkušenosti? Na Steamu řeší hlavně TrackIR, ale to nejde použít. Nemůže dělat problém, že mám nainstalovány obě verze FSX?
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   27. 7. 2015 / 12:16
JirkaK
Oba dva softy jsem zkoušel před pořízením trackir, ale žádný problém jsem s tím neměl.

Teoreticky přítomnost obou verzí bude vadit, špíše bych ale přemýšlel nad tím zda se ti neperou ty simconnecty, ten SW zjevně potřebuje používat konkrétní verzi a ta třeba není "defautlní".

Měl jsem nějaké problémy s rozcházením EZDOK a TrackIR, po instalaci EZDOKu přestal šlapat TrackIR i když byl pro EZDOK povolený... problém byl právě v nesprávné verzi SimConnectu, který mu EZDOK začal nutit.

 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   27. 7. 2015 / 18:46
HeliMan171
Tak jsem se trochu pohnul. Nyní je problém, jak nastavit virtuální joystick (vjoy) v Control Axes. U normálního joysticku zvolím osu a přiřadím tlačítko nebo osu, ale jak přiřadit virtuální osu? Pokud pohnu hlavou tak to nepozná. Zjistil jsem, že u Slew modu, kde jsou už nějak osy nastaveny to funguje. Jak ale přiřadit správně osy pro view. Po resetu nastavení to přiřadí osy jinam tedy ovládání, ne pohledy.
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   27. 7. 2015 / 20:27
Fabo™   
Na tvojom mieste by som pouzil rovno rezim SimConnect, nebudes musiet nastavovat rozne osy.
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 07:35
HeliMan171
Právě že s protokolem Simconnect to nechce chodit. Někteří na Steamu radí přeinstalovat FSX:SE, některým to nepomohlo. Proto jsem zkusil protokol vJoy, který také FaceTrackNoIR nabízí, momentálně ale při pohybu hlavy dochází k pohybu řízení letadla. Musím přiřadit ručně osy, ale nějak se mi to nedaří, neustále to defaultně nastavuje osy pro řízení. Nevím, jak v FSX přiřadit pro View(lef/right) např. "Osa X".
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 07:56
JirkaK
Přeinstalovat FSX:SE je pakárna největšího kalibru, tohle nikdy nedělej pokud to znovu neinstaluješ na čistý systém a i tak to není potřeba stahovat celé!

Na SE edici máš možnost zkontrolovat integritu souborů, pokud si myslíš že je něco špatně. Pokud to najde rozdílné soubory proti instalaci tak stáhne jen ty změněné.

Pozor ale všechny soubory které nějak mění addony se stáhnou originály (třeba terrain.cfg, definice letadel atd...)
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 08:00
HeliMan171
Zkusím tedy tu integritu, zatím je to čistá FSX bez dalšího. Chtěl jsem nejdřív rozchodit ten FaceTrack.
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 08:10
JirkaK
tak pak nemáš co ztratit

jinak doporučuju po nainstalování udělat backup té složky. Když pak třeba přeinstaluješ komp, tak tu složku s FSX vytáhneš ze zálohy, steamu to necháš instalovat do stejného místa jako předtím a on zjistí že už to tam je a FSX si zaregistruje.

Když máš v té samé knihovně i jiné hry, tak je schroustne taky na pár kliknutí - žádný 10GB download, "nainstalováno" během minutky
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 09:27
HeliMan171
Zálohu mám udělanou, ale nevím, jestli je možné to z ní nainstalovat na jiné místo nebo pouze jak to bylo nainstalované původně. Mám to na jiném disku a zkusil bych to nainstalovat na místo, kde to bude chtít defaultně.
 

FSX:SE a FaceTrackNoIR   28. 7. 2015 / 10:50
JirkaK
Ano, pokud dodržíš strukturu pro steam library, nejsem teď u kompu se steamem abych napsal cestu.

Nicméně instalovat FSX na jiný disk (ne partition ale fyzický) než systémový je vřele doporučováno a sám to tak také provozuji. Steam to standardně dává do své Program Files/Steam/SteamApps/common/FSX... klade to zbytečné nároky na systémový disk, zvláště pokud máš menší SSD na systém a plotnové disky na data.

BTW: pokud máš více addonů (řekněme desítky GB a tisíce souborů) SSD výrazně zkrátí čas nahrávání jak samotného FSX tak následně i letu.


Jinak ten sim connect určitě běhá, už je to nějakou dobu co jsem ten SW zkoušel, zjisti si který sim connect to podporuje a nainstaluj ho, defaultně se u FSX:SE instaluje snad nějaké nejnovější verze která je jiná než všechny boxed a některý SW s tím má problém.

Instalace všech starších sim connectů najdeš v FSX instalaci: fsx root složka/SDK/Core Utilities Kit/SimConnect SDK/LegacyInterfaces

tady to máš i ve videu: https://www.youtube.com/watch?v=5jpJmJ4wfzA

nainstaluj verzi kterou ten FaceTrackNoIR podporuje.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ