FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 13. 5. 2024, svátek má Servác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor Jeden příspěvek | Celý strom
VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   9. 8. 2015 / 21:53
Tibor193
Pekný večer páni. Možno sa to tu už objavilo, možno nie, no rád by som Vám "oficiálne" predstavil môj letecký simulátor ktorý som zrealizoval v byte "na kolene" v metropole východného Slovenska Ide o cockpit stíhačky F/A-18E SuperHornet.

Simulátor je postavený na platforme FSX a addonu VRS. Prostredie umožnilo spracovanie a funkcionalitu simulátora prostredníctvom vstupov a výstupov preniesť do fyzickej podoby, ktorá zlepšuje zážitok z lietania na leteckom simulátore.

Vonkajšia konštrukcia cockpitu je tvorená z dreva pričom samotné panely sú kombináciou hliníka a plexiskla. Plošné spoje zabezpečujúce prepojenie so simulátorom sú predovšetkým využité od spoločnosti OpenCockpit. Všetky kontrolky a prepínače sú plne funkčné podľa miery kvality addonu od spoločnosti VRS, pričom samotné panely je možné aj pod-svietiť podľa zvoleného režimu. Predný panel tvoria podobne ako bočné - vstupy a výstupy pričom je obohatený o dva monitory zobrazujúce údaje nevyhnutné pre pilota počas letu, ktoré sa dajú samozrejme upravovať podľa potreby.

Viac fotiek zo simulátora a jeho výstavby nájdete tu:
http://skvirtualsky.weebly.com/galeacuteria.html
(stránka nie je celkom dokončená)

Prípadne ma "lajkujte" na Facebooku:
https://www.facebook.com/SKVirtualSky

Letu ZDAR!
45065 B / 750 x 503 / IMG_7215x.jpg
43073 B / 750 x 527 / IMG_7234_hdr-001.jpg
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   9. 8. 2015 / 21:59
happypetr   
Nááádhera! Smekám a gratuluji!
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   9. 8. 2015 / 22:24
Pan Letadlo   
Dobré!!!

Co tam je za displeje, jen tak ze zvědavosti? A možná škoda, že sis toho warthoga neprodloužil, v Hornetu ten knipl chodí určitě mnohem s větší výchylkou, než má WH v základu. Měl bys pak aspoň preciznější ovládání.
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   9. 8. 2015 / 22:32
Tibor193
Ďakujem za reakciu,
Displeje sú dva, hlavný je 21" ACER a druhý je 6,2" TIANMA s digitizérom.
Zvažoval som aj predlženie páky, no obávam sa že by to neprinieslo až taký požadovaný efekt, hlavne by bolo nutné rozoberať a upravovať sedadlo.
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   9. 8. 2015 / 22:36
kuknamys   
Nádhera a jestli tam máš i TacPack tak Ti to upřímně závidím

Já jsem od konkurenčních domácích kokpitů ( L-159 a Mig-21 ) a tak Ti držím palce ať Ti nadšení vydrží !
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   10. 8. 2015 / 10:55
JirkaK
Parádní práce...

jen ten AIO vodník s 12cm RAD musí být poměrně hlučný, zkoušel jsem Nepton120XL a bylo to děsivě hlučné, takže šel hned zpět do krámu, teď mám 28cm RAD H110i GT jako intake, a foukají na ně high pressure větráky, z druhé strany radu pak jsou ještě dva větráky s vysokým průtokem vzduchu, v idle je to hlučnější než původní vzduchový chladič za 7 set a to ty větráky točí lehce přes 700 otáček. V zátěži je to lepší při rozumné pokojové teplotě to při lítání v P3D drží teplotu vody do 35°C i na Devil Canyonu na 4.6GHz a otáčky jsou na cca 1200.

Jen to chtělo větší bednu... Define S od fractalu nabízí skvělé možnosti pro vodníky... časem ten AIO nahradím custom řešením s třemi rady... 14x3, 28x6 a 42x3
55656 B / 613 x 550 / fr.jpg
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   10. 8. 2015 / 12:45
Tibor193
Vodník a Skrinka je od spoločnosti Cooler Master: Cooler Master Seidon 120V ver.2 // Cooler Master Centurion Silencio 452
Skrinka je odhlučnená a mám obsadené takmer všetky pozície na ventilátory, takže všetko beží na pomerne nízkych otáčkach. Vo všeobecnosti by som to klasifikoval za jeden z najtichších PC ktoré mi prešli rukami.

Iná situácia nastáva za krásneho slnečného dňa kde pri peknej presklennej obývačke, by som si toho vodníka najradšej sám dal na čelo...

Za niekoľko mesačnú skúšobnú prevádzku mi to kvôli teplote kľaklo len raz pri testoch, zvyčajne ak to kľakne tak len preto lebo je to FSX.
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   10. 8. 2015 / 12:06
FSPilot   
krásná práce! Takového cockpitu je pro FSX skoro škoda. Existuje nějaký interface, kde by se tohle dalo napojit na DCS? Tam, si myslím, bys to posunul o několik úrovní výš

Spojit se s Michalem (kuknamyš) a vytlouct z něj technologii jeho vynikajících HUDů, dát do toho a panečku, to by bylo něco! A když už si tu tak sním, ještě to posadit na Mípovu hýbací platformu a myslím, že můžeš začít výcviky reálných pilotů

Vypadá to úžasně
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   10. 8. 2015 / 12:59
Tibor193
Ďakujem za príspevok

DCS ešte nevydalo "Public release" pre Ečkovú verziu Horneta, takže neviem to vyhodnotiť. Samozrejme privítam nové platformy, taktiež očakávam koncom roka aj release Horneta pre X-Plane od spoločnosti Colimata. Záleží na tom čo daný software ponúkne a aká bude možnosť prepojenia s mojím simulátorom. VRS + TacPack nastavili "laťku" pomerne vysoko.

HUD mám rozpracované (na papieroch), ale nepredpokladám, že by som sa do toho niekedy pustil. Momentálne sa obsah HUD zobrazuje na hlavnom monitore (televízore), čo bohate postačuje, je to "free" riešenie a dobre čitateľné.

Pohyblivá platforma bola tiež v prvotných plánoch, ale išlo by to neúmerne do rozpočtu a je to málo praktické do obývačky . Napriek tomu ako to počas realizácie celé vyzeralo, myslím, že výsledok je pomerne "čistá" práca s málo zabranou pôdorysnou plochou.
 

VirtualSky - F/A18 SuperHornet Simulátor   10. 8. 2015 / 14:29
FSPilot   
Jako dílo je to úžasné a smekám především před kvalitou provedení Je to fakt paráda. Vzhledem k tomu, že to bude chtít akrobačku a je to přecejen bojové éro, ten DCS by byl jednou fajn Tyjo, představ s tímhle misi z letadlové lodě, kde jdeš něco zbombardovat, po cestě sudnáš pár letadel v dogfightu a pak se vrátíš třeba i s nějakým tím poškozením a kdyby ti to hýbalo zadkem, tak při dosedu na palubu lodi bys poskočil o patro níž k sousedům

Fascinujou mě ty panely. Jednou si chci taky něco menšího postavit, ale ty panely tak krásně provedené... jak se to vůbec dá dělat "doma na koleně" s tak perfektním výsledkem?
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ