FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 14. 5. 2024, svátek má Bonifác Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo Jeden příspěvek | Celý strom
Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 10:59
Hlenitorix
Zdravím,

mám teď čistou, ideálně funkční instalačku FSX na W10 a rád bych jí uložil tak, aby šla co nejlépe (čti nejjednodušeji) obnovit. Mám vyzkoušenou zálohu bitové kopie celého disku, ale jen kvůli FSX je to dost krkolomné. Uvítal bych tu zde avizovanou kopii na Steamu, ale moc tomu nevěřim namátkou : co soubory z Appdata, dokumentů, ... .

Orbx - Mám pár photoreal z Megascennery, Rakousko (díky Periskope)), CZ a rád bych je jel v kombinaci s Orbx, kde předpkládám dokoupit pár letišť (Hovorčovice, Sonomu, ). Od nich mám Global Base a Vector. Global base je zřejmě nutnost, ale co Vector ? Ten bych tam nerouboval a zrovna tak nekupoval openLC, nebo jsem něco přehléd ?

Předem díky za pomoc Petr
 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 11:04
Hlenitorix
Hm , tak na první otázku si odpovím sám bo mě to teď napadlo )).
REX jinde, GTN jinde, Orbx jinde , pokud si rozvrtám něco z toho, tak mi záloha FSX SE nepomůže. Čili bitová kopie mě stejně nemine...
 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 11:25
petuna1
Proč se mi zdá, že ty i Jirka jste jedna a tatáž osoba s dvěma nickama?
 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 18:07
JirkaK
Se zálohováním si poradím sám, i když.. vlastně už FSX neřeším a zrovna včera jsem zvažoval zda tam nehodím jen default instalaci doplním jen letadla a global/vector/openlc a nechám to tak, to mi na NGX stačí a pro nic jiného už FSX nemám.

Pokud sis nevšiml, tak fotoreál scenérky oproti Petrovi nepoužívám natož někde nějaké Rakousko či ČR, které není předmětem mého zájmu lítání - je to opravdu hodně daleko od typických míst. Fotoreál scenérky bez autogenu jsou naprosto příšerné placky. Jejich jediná výhoda je, že josu extremné rychlé protože grafickou kartu nemá co brzdit.

Jako jeden z největších ORBX propagátorů a "znalců" bych se zde neptal na to zda a co mít/nemít
 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 18:24
JirkaK
Zálohování sis odpověděl sám... já měl kopii FSX složky a složek které si vytváří v programdata v appdata a v dokumentech. Pak jsem to celé přesoval. Ne vždy to bude fungovat, některé addony stejně musíš nainstalovat protože žádají záznamy v registrech a kdo ví co ještě. Ušetří to ale čas s instalací velkých scenérek. Zvlášť pokud lidi používají nějaký Mesh od Pilot's. Někdo popisoval instalaci na 17 hodin - všechny Ultimate což vedlo ke 180GB mesh dat na disku... Tam prostě zazálohuješ tu složku a záznamy do scenery library... Pilots sice mají nějaký podpůrný sw, ten ale lze překopírovat i bez přeinstalace.


K ORBX.
Tady máš demo celé kombinace, včetně FS Pilots 2010 mesh pro danou lokalitu: https://fullterrain.com/product/ftxgiceland

Máš u toho video kde vidíš jak jedotlivé komponenty mění simulátor. Mesh ti může zdarma nahradit FreeMeshX. Ten je dokonce v základu podrobnější, Pilots Mesh poskytuje ale některé detailnější části.

Vectors a Base jsou nezávislé produkty. openLC vyžaduje Base, vectory doporučuje...

Co a jak si vybereš nechám na tobě. openLC je zatím pro Evropu, udělaá to evropu evropštější, někde přidá i velice dobrá podklad blízký reálu. Aktuálně je ve stavu betatestů openLC pro Kanadu a Aljašku a snad ještě letos se dokčáme zbytku severní ameriky.


Pozor na některé ORBX letiště. Třeba ta Sonoma je letiště, které spadá do Norther California regionu, pokud nemáš koupený ten region, může se stát že letiště nebude fungovat korektně. Sice je to víc strašení než pravda, ale dobré na to upozornit.

Více než letiště, pokud si nechceš užít nějakého specifického, doporučuji jejich full regiony. Až na výjimku austrálie, všechny jejich regiony typicky změní všechny letiště v dané lokalitě - správné runwaye, taxi, aprony, nějaké ty budovy a letištní život. Letiště v rámci regionů mnohdy mohou soutěžit i s payware letišti... Koupit si detailněji zpracovaný region (tam, pokud to znáš v reálu, bys neměl mít problém to poznat) za 30-50 AUD a mít v něm klidně 100+ "payware" letišť... to je zadarmo

 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   15. 8. 2015 / 21:09
Algy   
Já pořád nemůžu přijít na to, jestli pracuješ jako obchodní zástupce Orbx, Microsoftu, Steamu, PMDG, či koho vlastně.
 

Záloha FSX SE a ORBX vs Ortofo   16. 8. 2015 / 10:20
JirkaK
Je přirozené že lidé doporučují to co jim vyhovuje a mají s tím dobré zkušenosti. Podívej se na X-Planisty, kolik tu mají obchodních zástupců
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ