FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Lepší simulace Jeden příspěvek | Celý strom
Lepší simulace   28. 9. 2015 / 19:40
beloch
Rád bych se zeptal na téma, které párkrát zaznělo v zasviněné diskuzi ORBX LKHV - a co dal?? - a to téma té správné či lepší simulace. Bylo tam řečeno, že ta největší zábava není ani tak v samotném létaní, jako při těch různých přípravách, plánování letu, paliva atd. A moje otázka zní jak na to?

Ještě bych pro pochopení popsal mé pohnutky pro leteckou simulaci vůbec. Zhruba před rokem jsme se s přáteli v rámci geocachingu dostali k odlovu keše 1. letecke wherigo http://www.geocaching.com/geocache/GC30ZY2 - což spočívalo v tom, že jsme si pronajali letadlo s pilotem na letišti v Příbrami, spustili v GPSce hru a navigovali pilota, aby proletěl určenou trasu. Možná někteří znáte. Ale byla to super propagace letectví a člověk z toho byl nadšený a hned si říkal, že je to super a že by si to taky vyzkoušel. V té době nějak vyšel FSX:SE, takže koupě, instalace na notebook a už se šlo letět. Nevěděl jsem vůbec nic, ale koupil berany a pedály, A2A C172 a dostal jsem tady na fóru nějaké rady. O zbytek se postaral internet a Rod Machado Říkám si bomba, budu poctivě trénovat na PC a časem zazářím při reálném PPL výcviku

Takže jsem měl základy, uměl se přiblížit podle přístrojů a sbíral jsem zkušenosti. Pak jsem viděl někde na youtube FSX na třech monitorech a to mě uchvátilo a po nějaké době se mi naskytla možnost výhodně potřebný hardware nakoupit a bylo. Mezitím jsem si byl dvakrát s kamarádem zaletět reál v C172 a samozřejmě jsem si ovládání řádně vyzkoušel a byl nadšený.

Všiml jsem si v předchozí diskuzi, že plánování a pod. je zadarmo, velmi zábavné, ale hlavně důležité a tuto část dosti zanedbávám. Když dám jako příklad let LKHV - LKKV, tak si na airquestu připravím trasu VFR LKHV-Rakovník-přehrada Žlutice-LKKV, cvrnknu tam trochu paliva , provedu dle manuálu k A2A cesně předletovou přípravu a start. Ohlásím úmysl a letím. Sám nevím zda je to dobře nebo špatně, co provést lépe (asi určitě palivo).

Tak prosím Vás jestli mi poradíte s předletovou přípravou co a jak. A potom mám ještě dotaz. Protože stejně časem plánuji PPL, tak jestli má třeba smysl si třeba přes zimu udělat kurz teorie PPL. Nevíte za jak dlouho je pak třeba udělat na UCL teoretické zkoušky? Pouze jsem se dočetl, že po složení teoretických zkoušek má člověk 24 měsíců na kompletní dokončení PPL.
   Seznam příspěvků  

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ