FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
LKFR - po druhe... Jeden příspěvek | Celý strom
LKFR - po druhe...   16. 11. 2015 / 15:02
vladam
Mozna, ze se preci jen pustim do dodelavky...
Doporucuji precist prispevek od JV dnes na ORBX foru:
http://www.orbxsystems.com/forum/topic/105948-disappearing-orbx-folder-read-on/#comment-955033
Komu se to nechce cist nebo ma problem s anglictinou, v zasade jde o to (uz se o tom smi psat, protoze je to oficialne venku), ze od ted kazda nova scenerka muze (ale nemusi) mit zamontovanou malou vybusninu, ktera zlikviduje celou slozku s ORBX instalaci, pokud najde treba i jednu illegalni kopii, nekoupenou pres FSS (darek od babicky nebo od pritelkyne, eBay, nalezenou na chodniku pred barakem a podobne vejmluvy - samozrejme ze ne pres torrent).
No, snad to na chvili pomuze!
Jak uz o tom bylo ze siroka debatovano - lidi si designem vydelavaji i na zivobyti a kdyz treba po roce a pul prace a nakladu na licence apod. to nakonec vyleze ven a je to kradeno po stovkach, ne-li po tisicich, cloveka pak prejde chut se s necim takovym parat...
Kazdopadne preji moc hezky den!

 

LKFR - po druhe...   16. 11. 2015 / 15:54
JirkaK
Heh, proto si teď pár lidí stěžovalo, že jim instalace ORBXLIbs mazaly celou složku a že těch lidí bylo jen pár, tak že to nebudou řešit
 

LKFR - po druhe...   16. 11. 2015 / 16:42
vladam

Malej predvanocni darek... A jak lidi ricej na Avsim!
 

LKFR - po druhe...   16. 11. 2015 / 17:46
JirkaK
Našli se lidi i na ORBX forech, byť 8 z 1600, je dobrý výsledek... ale zřejmě zloději na ty fóra moc nechodí
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 21:44
jansams
mno to je pěkný, já mám čistou instalaci, nikdy jsem neměl nic z ORBX a po instalaci ORBXLib mě to odstřelí složku s Globalem a EU ... To je fakt moc fajn. Včera koupeno a dnes přemýšlím o tom, jestli to bylo dobře ... Co mám dělat, aby to fungovalo ??? Kromě toho neinstalovat ORBXLib ???
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 21:51
JirkaK
ORBXLIb instalovat chceš, je to základ k tomu aby všechny scenérky chodily korektně.


no.. rada je reinstalovat systém... pokud si myslíš že jsi postižený neoprávněně, pak kontaktuj ORBX podporu, oni jsou si jistí že to neoprávněně nedělají ale víc k tomu nikdo krom lidí z ORBX neřekne...

ORBXLibs kontrolují registry, záznam si dělá wrapper z FSS, pokud existuje záznam, který není správný - nesprávné záznamy vytvoří pouze "cracky" u torrent distribuce - dojde k smazání.
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 22:04
neletec
To musíte pochopit. Když se bojuje s pirátstvím, tak lítají třísky

Jinak by mě zajímalo, jak je to ošetřené právně v případě, že třeba mám v ORBX složce nahraný třeba adresář se svými daty a tímto o ně přijdu. Je to samozřejmě pouze hypotetické, ale stát se může všechno, že?
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 22:08
JirkaK
Tohle jsem zmiňoval v diskuzi k tomu tématu, že to nevidím jako šťastné řešení pokud se ta složka smaže celá, neb pokud mi to smaže data které nesouvisí s ORBX, tak to rozhodně není košer... jenže ono se to bude měnit stát od státu
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 23:50
neletec
No koukal jsem na to fórum a tam se pěkně ohání tou EULA licencí a nejsem si jist jestli to jde vůbec takto aplikovat na vše. Podle mě i když je ta licence stále stejná, tak s ní souhlasíš pro každý produkt zvlášť a přijde mi to proto dost nešťastné když ti smažou všechno koupené s EULAmi, které jsi neporušil, kvůli tomu, že jsi tam před lety měl nainstalovaný úplně jiný produkt jehož EULU jsi porušil. A to jak se tam naváží do nějakýho típka co má koupenejch 20 produktů a dostane ban na supportu za to, že tam před šesti lety měl nainstalovanou staženou austrálii mi přijde už úplně mimo. Nyní mám koupené komplet global+4 full regiony a pár letišť a nejsem si teda moc jistý zda má cenu něco dalšího dokupovat, když se mi v budoucnu může kdykoliv stát, že mi v počítači buhví co smažou nebo dostanu ban na support a když se někdo blbě vyspí, tak na vždy Nebo mi rovnou deaktivují moje licence? Nevím nevím, dvakrát se rozmyslím zda ty ostatní full regiony opravdu potřebuji i za takovouto cenu.
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 00:43
JirkaK
Jejich anti piracy neakceptuje ani produkt na zkoušku - od toho máš dema.

A EULA... v AU platí jiné zákony než u nás, takže tam může být něco odlišného ustanovení než co je u nás nebo jinde na světě v zákonech. Aneb EULA může obsahovat cokoli ale nesmí to jít proti zákonu.

Zrušit tvé koupené licence nemohou, maximálě se s dotčenými mohou soudit, ale jistě ví, že to není efektivní Navíc ten ban je na klasické fóra, máš pak k dispozici speciální část fóra, kde s tebou budou řešit jen support produktů co máš koupený... někde to mají v pravidlech pro fóra komplet popsané...

V současné chvíli dělají hlavně bu bu bu...
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 01:08
neletec
No licenci ti nezruší, ale zruší ti soubory na disku Fakt mám dilema, je mi jasný, že za vše se musí platit, ale ten způsob, že ti smažou i to co máš koupené mi přijde opravdu nešťastný. Nejhorší na tom je, že to je proti pirátění opravdu chabá ochrana a když bude člověk chtít, tak to bude mít upirátěné všechno a pojede bez problémů. Mám opravdu velké dilema jestli ty fullregiony opravdu potřebuji i za cenu, že tím podpořím něco co se mi dost příčí. I chápu, že autoři jednotlivých regionů jsou z toho nadšení, ale tak nějak se říká, že cesta do pekla bývá dlážděna dobrými ůmysly
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 22:10
jansams
zítra zkusím technickou podporu. Moc mě to netěší. Ale jak říkám, mám čistou instalaci systému i p3d a orbx jsem nikdy neměl. Dám report, jak jsem dopadl.
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 10:01
jansams
TAK U MĚ VYŘEŠENO !!!
Po úpravě v registrech a změně u mých produktů na jejich aktualizačním serveru došlo k nové aktivaci Base a EU a už jsem mohl bez probléma nainstalit i Lib.
Nechápal jsem já, nechápali oni, ale jede to. A jestli se to nebude opakovat ??? To se prý neví. No nepředpokládají to.
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 13:13
neletec
Super, kolik jsi tím strávil zbytečného času?
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 15:09
jansams
cca 2 hod. Protože jsem nechápal, tak jsem 3x zbytečně instaloval Base a EU, pak Lib a delete. No protože jsem si byl jist pravostí, zkusil jsem znovu a znovu. Po poměrně krátké korespondenci se support už to bylo dílem okamžiku.
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 15:58
JirkaK
Naštěstí máš jen ten base a LC eu, když k tomu přidáš vectory, LC NA, všechny regiony a cca 12 letišť, k tomu nějaký freeware tak to je půlden jak vyšitý. Nechávám si unwrapované instalery a export registrů, což případnou přeinstalaci kapku urychluje.
 

LKFR - po druhe...   17. 11. 2015 / 22:18
Fabo™   
Ackoli nejsem - a na 99+% nikdy nebudu - zakaznikem ORBX, tak kvituju.
 

LKFR - po druhe...   18. 11. 2015 / 07:37
leonell
Pár žalob a hodně rychle to přehodnotí.
Na podobných principech už prohráli jiní, se stovkami špičkových právníků v záloze.
Aby nějaký software mazal něco v počítači uživatele bez jeho vůle je špatně.
A kdyby si někdo třeba do té složky odložil třeba účetnictví nebo podklady k nějaké zakázce,
to by mu cálovali ještě deset let vzniklou škodu.
Tečka.
Podotýkám že mně se to netýká - ORBX nemám a mít nebudu a obecně nelegální software neprovozuji.
L
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ