FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 7. 5. 2024, svátek má Stanislav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Stejně by to mělo běžet o něco líp :-) Jeden příspěvek | Celý strom
Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 20:44
kmarciniszyn
Tak jsem po dlouhé době dopracoval na nové instalaci FSX:SE na čístém kompu. A prostě...tak nějak mám pocit, že by to mělo běžet lí něž to běží zkuste mě opravit jestli jsem zbytečný optimista:

i5 na 4,2GHz, 8GB RAM, GTX 780 Ti OC 3GB...vše na SSD. Jedu "jen" full HD, addony zatim jen REX textury, ASN, ORBX global a MJC Q400 Pro.

Jedu DX10, klasické tweaky provedeny, nvidia inspector poladěný...mám to celé zamčeno 30fps a po startu z Brna v Q400 mi to padá na třeba 25fps. Prostě to fps skáče, Coolsky DC-9 raděj ani neinstaluju protože by to jelo tak 18 fps. AA a tady ty věci kolem nemám nijak extra přehnané...a zdá se mi že ať šáhnu na cokoli tak se fps nehne vlastně ani nahoru ani dolu...tak nevim, příjde mi, že výkon nechybí (i když je fakt že to fps padá nad autogenem...).

Občas si říkám, že kdybych ten fps ukazatel vypnul, udělal bych líp...takto mám občas pocit že jsem spadl do fps mánie nevím jak ostatní ale ačkoli jsem do toho už vrazil strašidelné peníze, tak se těším až bude něco zcela nového, kde to prost nějak nastavím a podle toho to pojede...tady můžu dát slajdry v nastavení kam chcu a jede to furt stejně
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 20:50
Koprik
...myslím ale, že v MJC chyba nebude.Mám teda jen pilot verzi a běhá to z komplexních addonů úplně nejlíp a to mám jen noťas.Předpokládám, že ale kombinace těch REX texture a ASN je vražedná....ale počkejme, co ti řekne guru JirkaK))
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 20:57
realfeel
Čo máš na mysli pod "klasické tweaky provedeny"? Tuším som čítal, že tweaky vo fsx.cfg pre FSX:SE nemajú veľký význam a často viacej škodia ako pomôžu. Mám o niečo slabšiu mašinu, tie isté addony ako spomínaš (Q400 iba pilot verzia) + plno ďalších a pod 30 fps mi to padá len na náročnejších letiskách. Ale môže to robiť aj napr. nastavenie REX a ASN, ak máš napr. všade max. rozlíšenie textúr v REX, viacero vrstiev oblakov v ASN (>5), max. vzdialenosť zobrazovanie oblačnosti takisto veľmi veľa zaváži. Ako máš nastavené ostatné posuvníky vo FSX, všetko na max?
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 21:31
JirkaK
Tweaky ve FSX:SE = ať tě nenapadne do toho šahat maximálně vypnout otravné červené texty jako zvolený pohled, brzdy, overspeed atp... FSX:SE to bohužel neumí vypnoput z nastavení

Maximální rozlišení textur v REX je nesmysl... ani v 4k nejde vidět rozdíl. Pro mraky se typicky používá 512x512 a pro zbytek 1024x1024... pro větší kvalitu nekomprimované, ale ani to DX5 nevadí... větší zbytečně žerou paměť kterou umí dobře uvolňovat až P3Dv3. Nabušené FSX jak nastavením tak addony = snadné OOM.

A k původnímu dotazu.


Ad potuněný DX10 v nVidia inspectoru... Ty návody často říkají nastavit 8xSGSS s 8xMSAA... a v DX10 fixeru je 32xAA.... jako to už ta 780Ti může dávat, ale bude to na hraně, pokud je víc mraků, zvlášť těch potuněných přes ASN...


Primární je zjistit kde v danou chvíli zatažená ruční brzda.

Sleduj vytížení procesoru, pokud si neměnil affinity mask pak tě zajímá core 1 (číslováno od 0, na 0 FSX:SE neběží - nějaké nenadále požadavky systému pak končí na tomhle nevyužitém jádře a nesnižuje to výkon hlavního FSX vlákna).

Ono to bude většinou 100% Při tom sleduj zatížení grafiky. Pokud grafika nebude na 95+% tak je to pomalým CPU. Nevím jistě co je to za i5, ale vzhledem ke grafice počítám že to bude SandyBridge 2500k. Ten procesor by měl jít skvěle taktovat na 4.7-4.8GHz. 4.2 na SandyBridge je asi jako 3.6 na Skylake. I kdybys měl novější IvyBridge, tak to není žádná hitparáda a furt je to méně než 4GHz na Haswellu nebo Skylake. FSX neběží dobře ani na Skylake na 5GHz!

Procesor je typicky největší brzdou. Mám situace, kde bez problému ve FSX:SE vytlačím 80 FPS ve VC a s tím samým letadlem i počasím na jiném letišti se nedostanu na 20 FPS. Nutno podotknout že těch 80 FPS pořád není limit grafiky ale CPU, těch 20FPS je absolutní selhání CPU a to mám Haswell na 4.6GHz.

Pokud je grafika vytížená na max, koukni hlavně na ten AA Sniž to na 4xMSAA a 4xSGSS a ve fixeru nastavit něco jako 16x nebo 8x. to už ta 780Ti zmákne celkem dobře.

Jinak mě se v poslední době vyplatilo nelimitovat počet FPS a mít zapnutým VSync. Tím máš jistotu že nemáš rozškubaný obraz, máš maximální FPS které zvládne tvá sestava a monitor (počítám že máš 60Hz).
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 21:50
kmarciniszyn
i5 je haswell a moc výš se mi to taktovat nedařilo. Co se týče toho dalšího nastavení, grafika se fláká i když používám o něco větší rozlišení mraků. Plné určitě ne. Na nastavení DX fixeru se mrknu a affinity mask tuším nastaveno mám...musím si s tím trochu pohrát...už jsem to všechno dělal stokrát, že ani ve finále nevim co tam mám nastaveno teď...sedím u jiného PC...
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 22:13
JirkaK
Haswell se netaktuje dobře, ale má slušný výkon, takže pohoda.

Koukni na výkon teď, pak vymaž fsx.cfg, nastav zpět slidery v settings a vyzkoušej znovu... počítám že tam rozdíl nebude nebo bude dokonce pozitivní...

Pokud se grafika fláká tak je to víc než jasné. Potřebuješ to překroutit víc nebo ubrat nastavení CPU náročných věcí, nejvíc autogen.

Tohle video jsem tu už dával: https://www.youtube.com/watch?v=CujqkHMjz8Y autogen max vs min = víc než 100% FPS navíc... pravda v téhle lokalitě je to na autogen sakra drsné

 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 23:38
kmarciniszyn
"vo fous" drsnější než Brno
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   19. 11. 2015 / 23:40
JirkaK
netuším, nad brnem jsem ještě neletěl
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   20. 11. 2015 / 09:25
kmarciniszyn
tak jsem včera ladil a ladil a ladil...o čtvrt na dvě už jsem byl vcelku spokojený. Stahl jsem o kousek mraky a o kousek autogen, přidal jsem vrstev mraků a ponechal AA...a výsledek je fajn, 30fps to drží. Jediné co mě trošku sere je fakt, že v MJC Q400 nefungují HD stíny a tak jsou trošku zubaté...čert ví, čím to je
 

Stejně by to mělo běžet o něco líp :-)   20. 11. 2015 / 11:20
JirkaK
on ani ten DX10 fixer nevyřeší vše... konec konců to píše v manuálu

řešení je ale simple P3D v2+ tam si stínů užiješ do aleluja
 

VWAC
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ