FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
dotaz na ATC FSX Jeden příspěvek | Celý strom
dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 15:10
Lukyn
Ahoj!

Poraďte, čím vylepšit ATC ve FSX? Existuje nějaká varianta "živého" atc, která by reagovala na přesně vyřčené příkazy(nemyslím ty reálně simulované s živými lidmi, ale robotické)? Nebo vyplatí se koupě Saitek radio panelu(i když pak stejně není možné komunikovat s ATC bez číselných voleb ne?)

Díky!
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 16:21
Luděk Ch.
Něco existuje, hledej třeba Radar Contact 4 nebo PRO-ATC/X. Ale nemám vyzkoušeno. Každopádně od automatu nemůžeš čekat žádné zázraky.
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 16:39
JirkaK
existuje pár náhrad ATC, mimo jiné i s hlasovou komunikací - rozeznává řeč - tušíím VoxATC

a co mě napadá další tak třeba ProATCX, RadarContact
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 16:40
JirkaK
http://www.mutleyshangar.com/reviews/jack/vatc/vatc.htm tady máš recenzi, ale připrav si téměř 100 dolarů.
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 16:42
ondras   
A windows s rozpoznáváním řeči....
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 23:20
jsabo
Nechcem byt pesimista, urcite do tych systemov slo vela roboty, ale ludsky hlas je ludsky hlas. Skus IVAO alebo VATSIM.
 

dotaz na ATC FSX   30. 12. 2015 / 23:42
JirkaK
Právě tohle nechce...

jsi vázaný na to kde máš pokrytí, tzn. nejdříve si musíš najít kde je pokrytí ATC a dle toho plánovat let, nelze si tedy říct dnes mám chuť letět letadlem A z bodu B do bodu C, ale musím letět ledadlem D protože to je jediné možné na trase z bodu E do bodu F a to jen proto že zrovna tady ve chvíli kdy sedím u počítače budu mít celou cestu pokrytou.

Pokud chceš mít garanci pokrytí (15 hodin denně, 7 dní v týdnu), je tu placený PilotEdge, ale ten je zase omezený lokalitou (ale dá se v ní parádně vyřádit, letišť je tu neskutečné mraky a dá se tu lítat dobře jak cesnou tak velkými tubami).

Nicméně pokud chci lítat kde a kdy chci s čím chci, potřebuju právě takovéto ATC.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 00:55
jelen149
Používám ProATCX a můžu doporučit. Vyšlo mě to sice na 50€ ale funguje celkem dobře.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 09:19
vojav
Ahoj,
já ti můžu doporučit jednu ze sítí VATSIM nebo IVAO. To ti žádnej robot nenahradí.
To litani na počítači pak získává úplně jiný směr, mnohem větší pocity, apod.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 10:34
JirkaK
Viz můj příspěvek o kousek výše, tazatel to ví a přesně tohle NECHCE. Časovou flexibilitu, prostorovou flexibilitu ale i jen prostý stav offline jaksi žádná ze sítí nedovoluje.
 

dotaz na ATC FSX   1. 1. 2016 / 09:44
kuma   
Jak víš, že právě tohle tazatel NECHCE ??
Hmmm, hmmm, jak koukám na ta velká písmena, nějak tě to rozčílilo, či co? A přitom sám taky často píšeš nebo navrhuješ něco, co tazatel NECHCE. Tak proč by nemohli jiní?
 

dotaz na ATC FSX   1. 1. 2016 / 13:26
JirkaK
Kdybys aspoň četl původní příspěvek. "nemyslím ty reálně simulované s živými lidmi, ale robotické"

Chápu že na to tazatel čeká odpověď "vatsim nebo ivao" a to s odstupem času hned dvakrát... Jednak ti přispěvatelé nemají všechny informace, protože zapomínají na PiloEdge, která kupodivu používá robotického provozu, takže na rozdíl od těch sítí které ti lidi znají tam není zdaleka tak prázdno.


A to je další důvod k tomu mít dobré ATC v simulátoru... Můžu si dát provoz v podstatě stejně hustý jako v reálu a nemusím čekat měsíc na nějakou online akci kde se odhodlali sejít všichni řídící na jedné konkrétní trase a "provoz" znamená 30 pohybů za celý večer.

 

dotaz na ATC FSX   1. 1. 2016 / 18:15
vojav
30 pohybů za večer není provoz, ale nuda
Já vám nevím, ale mě příjde mnohem serióznější "kecat" s reálnýma lidma, než s nějakým počítačem.
 

dotaz na ATC FSX   1. 1. 2016 / 21:52
JirkaK
No a kdy na síti potkáš za večer 30 pohybů pokud to není nějaká mimořádná akce

No kecat s reálnými lidmi můžeš a je to určo lepší, ale problém je abys měl s kým kecat, že. Třeba teď jdu sklízet turisty na Lake Tahoe, krátké hupy KTVL-KTRK-KRNO-A24-KCXP-KTVL, po tomhle se přestěhuju na Saindpoint, taky nějaké vození lidí do cca 40nm. Pak odtud potřebuju přepravit Duka ideálně na to jezero, případně zaletím až na Santa Anu, pokud nebudu unavený, kudy poletím uvidím až když do toho sednu a co bude na FSe po cestě za kšefty.

Budu mít na některé síti pokryté vše co chci lítat?

A o tom to je... lítáš tam kde chceš, s čím chceš v jakoukoli denní dobu a máš k dispozici slušné ATC, nejsi vázaný na to kde je zrovna někdo vzhůru a online. To ti prostě žádná síť neposkytne.
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 01:00
vojav
Nechci rejpat, ale... Jak ty můžeš vědět, jak to na VATSIMu/IVAu chodí? Doporučuji shlédnout pár videí, klidně tady na péráku, kde můžeš vidět, že těch pohybů je při eventech mnohem víc

S tím s tebou souhlasím, ale záleží na osobní prioritě.
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 05:33
JirkaK
Ještě jedna klíčová věc.... bez internetu si můžeš jít s nějakou online sítí klouzat, nemůžeš let zapauzovat věnovat se akutním věcem, které ti do toho vlezly a pak se k tomu vrátit... spousta důvodů proč je lítání online značně limitující

A ad pohyby, stačí se podívat na provoz. Například PlanG ukazuje provoz Vatsimu. Na celém západním pobřeží USA bylo tak 20, tři řídící pro oblast a pár se jich prostřídalo na několika letištích. Aktuálně v celých státech 10 letišť 7 oblastí, z toho na západě, kde jsem teď lítal jen jedna oblast severní Kalifornie a San Jose. Evropa zcela mrtvá, tři řídící někde v jihovýchodní Asii a podobný počet v austrálii a abych nesvačil, tak jeden ještě na SBKP. Tomu říkám skvělé pokrytí.

Jinak 30 pohyby bylo myšleno na jedné runwayi za hodinu a jsou letiště kde těch runwayí bývá kapku více, třeba takový oblíbený Denver
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 10:22
vojav
Nene, bylo jasně řečeno "za večer". 30 pohybů za hodinu je větší provoz na reálné LKPR. Samozřejmě existují eventy, kde je dráha v kuse celej den obsazená(CTP)
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 10:57
petuna1
Já bych se s Jirkou do debaty nepoustel. Stejně tě utluce nesmyslama. To je jak když hrách na stěnu hazis.
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 19:51
JirkaK
Tady jsme si nerozuměli. Pro mě je velký provoz 30 pohybů za hodinu na jedné dráze, kde jedou paralelně třeba 2-3, což ti AI traffic dovolí kdykoli si vzpomeneš a budeš čekat jak na pojížděčku tak i na samotný start.

30 pohybů za celý večer na runway beru jako slušný provoz na online sití.
 

dotaz na ATC FSX   2. 1. 2016 / 20:49
JirkaK
teď jsem koukl na video z EGLL-LKPR Pre Christmas (S)hopping event 2015.. napočítal jsem 65 pohybů za 3h 15m tomu říkám neskutečný provoz" a to bylo tuším někdy o svátcích a bylo v tom EGLL, což je asi jedno z nejlítanějších letišť v evropě
 

dotaz na ATC FSX   3. 1. 2016 / 09:19
vojav
Takový příjemný provoz, žádná nuda, ale žádný stres
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 10:21
Lukyn
To ProATCX mě zaujalo. Můžete mi prosím o tom trochu napsat, jestli to má nějaký dopady na FPS, jak to funguje, instalace vyžaduje nějaký další software nutný pro chod atd? 1400 je pěkná cena.

A ještě mimochodem stojí za to si koupit A2A acu feel? Koukal jsem an videa a docela mě to zaujalo, ale zase ta cena je ohromná.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 10:32
JirkaK
Pokud máš FSX:SE tak AccuFeel je aktuálně za 9€ - http://store.steampowered.com/app/379546/?l=czech

Pokud ne, tak stejně - https://a2asimulations.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=55 A2A má teď aktuálně 25% slevy. takže 15USD, to je oproti ceně toho ATC třetina.

Nebo myslíš nějaké letadlo s AccuSim? Pak záleží co od letadla čekáš. Pokud chceš sednout do éra a lítat, tak to není úplně vhodné, pokud chceš dodržovat checklisty, co nejvíce reálné chování, pak ano, skvělá volba.

 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 11:25
jelen149
Co se týká ProATC, tak ve zkratce to funguje tak, že si tam vytvoříš nebo naimportuješ letový plán pak si ho ještě doladíš (vybereš společnost, letadlo kterým letíš, gate při odletu a můžeš i gate který chceš aby ti ATC přidělilo po příletu atd..) no a asi nejdůležitější funkce jsou samozřejmě SID a STAR tratě, který ti ATC přidělí v podstatě podle reálu po vyžádání clearance a pravděpodobnou příletovku, kterou můžeš očekávat vidíš v podstatě od začátku letu v ATC menu-kde jsou ještě ostatní funkce jako metary na letištích, žádosti vyšší nižší hladiny, emergency atd..

FPS jsem nijak zvlášť nezkoumal ale jestli to má nějaký dopad, tak nebude moc velký. (alespoň já velký pokles nepozoruju)

Jiný software k tomu nepotřebuješ krom teda AIRACu, který musíš mít samozřejmě stejný v éru i ProATCX.

Negativa bych viděl nejvíce na zemi, např. při pojíždění ti často dávají nesmyslné cesty k dráze nebo gateu. (řešení, že jedeš prostě podle sebe ATC to neřeší když se odchýlíš od jimi zadané cesty). Taky mi blbne na scenerce LKPR vyčkávací místo 24 viz. příspěvek tady - http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=497254&lan=0. Takže čekám až vyjde Praha od Aerosoftu (snad se brzo dočkáme).

Jinak na youtube je myslím dost videí, kde si o tom můžeš taky udělat celkem dobrý přehled jak to funguje.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 11:26
Lukyn
díky za info, to jsem nevěděl. Ano mám FSX SE. Ne nejde mi o jejich letadla, ano přemýšlel jsem o nich, ale stačí mi Carenado/alabeo cessny. Jde mi o ten jejich samostatný accu feel. Líbí se mi ty efekty toho houpání a tak. Za 9E je to už přijatelné.

Ano nechci reálné ATC, ale chtěl bych něco lepšího než default číselný. Protože se mi blbě obsluhuje klávesnice u mého saitek kokpitu. Tak sem přemýšlel o robotické komunikaci skrze mikrofon. Což by mohlo přinést další zábavný prvek.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 11:41
Lukyn
tak jsem si to accu feel koupil... to je dobrá cena 9E. Akorát to má 3GB?

Hele jirko, ty jsi v tomhle určitě znalec - přešel jsem z box edice na FSX Steam a chtěl jsem se ohledně toho zeptat, jelikož jsem si všimnul, že steam rád při aktualizacích nebo když se rozhodne ověřit integritu souborů hry rád odmazává a nahrazuje soubory pozměněné nebo modované těmi původními. A FSX mám plnou svých textur, zvuků, modů a ORBX scenerií. Mysleli na to u Newellů?
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 12:23
JirkaK
Nejsem odborník a FSX aktuálně ani nemám na počítači nainstalovaný Předem ale bacha. Addony na FSX:SE jsou typicky levnější než jinde, ale jinde je nepoužiješ, ze začátku to šlo, teď už je tam DRM. takže pokud bys chtěl dát ty DLC do boxované verze nebo případně když se rozhodneš pro P3D, tak máš smolíka. Další věc je, že support pro DLC neuplatňuješ u výrobce (v tvém případě A2A, ale platí i pro Alabeo, Carenado, ORBX a další) ale u DTG, ti řeší support a když to sami nezvládají tak komunikují s výrobcem oni, ne ty.

Nevím zda accu feel má 3GB. Možné to je, také se to může stahovat nekomprimované a klasický installer by mohl být menší.

Aktualizace FSX:SE by toho moc měnit neměla, tam se mění vesměs věci samotného core do kterého žádné addony nešahají, problém je ověření integrity a věci jako REX, ORBX Global Base apod. které mění základní obsah FSX, vlastní úpravy do aircraft.cfg defaultních letadel apod.

Je to v podstatě to samé co repair/reinstal u boxované verze a není to specifikum FSX ale obecně Steam release her. Integrita se koukne na všechny soubory, které tam Steam instaloval a pokud se liší, tak ti ho nahradí originální verzí. S tím bohužel nic nenaděláš. Soubory které nezná nechává bez povšimnutí. Tzn addon letadla, scenérky atd jsou bez problémů i po otestování integrity. Do konfiguráků to taky nešahá.
 

dotaz na ATC FSX   31. 12. 2015 / 13:19
Lukyn
díky za info. Ne na P3D přejít nehodlám... nejsem blázen dát za hru 200 babek....

K tomu Accu feel - hezké vylepšení, ale dát za to plnou cenu, tak dávám refund.

Teď budu přemýšlet o tom ATC...




 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ