FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory! Jeden příspěvek | Celý strom
Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   10. 3. 2016 / 00:33
X-Crafts
Zdravím,

píšu bakalářku na téma vytvoření modelu GA pro letecký simulátor. Model budu dělat pro X-Plane ale na začátku musím napsat rešerži dostupných simulátorů, takže jsem chtěl psát o X-Planu, P3D a FSX. Nikdy jsem nepoužíval FSX ani P3D takže vůbec netuším kde hledat nějaký užitečný info. Mohli byste mi prosím někdo říct který jsou globálně nejpoužívanější stránky, fóra který bych moh použít? Popřípadě nemáte nějaký dobrý zdroj (použitelný do bakalářky) kde by bylo popsáno vše o FSX a P3D, na jakým způsobu pracují, jak počítají fyziku atd?

Díky!
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   10. 3. 2016 / 19:17
Kachna   
Hmm, kdyby ses zabýval velkým simem, dal bych ti dobrej kontakt a mohlo by tě to i bavit. Ale psát bakalářku na hru. Proti gustu.
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   11. 3. 2016 / 17:04
LEON_CZ   
Proč ne, před lety jsem viděl zajímavou bakalářskou práci na ekonomické procesy ve hře EVE ON-LINE.
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   11. 3. 2016 / 17:37
Hermann   
ekonomicke procesy jsou jeste fajn, ale prezdivky! http://is.muni.cz/th/285647/ff_b/finalni_verze.pdf
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   11. 3. 2016 / 21:24
X-Crafts
Mě to jako špatný téma nepříjde. Chci studovat vývoj počítačových her a miluju letadla... ale o to tu přece vůbec nejde, chtěl jsem jen zjistit kde můžu najít víc informací a nějaký globální forum pro FSX. Nemůžu uvěřit že by FSX nemělo svoje forum. X-Plane má prostě X-Plane.org kde je úplně všechno.

Díky za pomoc
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   11. 3. 2016 / 22:24
Zdenda
Flightsim.com
Hledáš tohle?
A jinak držím palce
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   11. 3. 2016 / 23:36
JirkaK
FSX ze strany MS je mrtvé, můžeš najít nějaké info na https://fsxinsider.com/ což je aktuální stránka k FSX:Steam Edition, což je také jediná prodávaná verze v současné době. Tam ale diskuzi nečekej, pokud chceš diskuzi tak: http://steamcommunity.com/app/314160/discussions/

Pokud chceš diskuzi k P3D, tak http://www.prepar3d.com/forum/

to jsou oficiální kanály.


Pak najdeš spousty neoficiálních fór... flightsim.com, avsim.com a mnoho dalších, stačí vyhledat vhodnou frázi na google.
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   12. 3. 2016 / 02:08
jsabo
Dufam ze pises bakalarku az na buduci rok, ak nie tak si nechal zbieranie podkladov celkom neskoro. Kazdopadne podla mna najlepsie forum je flightsim.com. Na FSX sa vykasli, vacsina serioznejsich uzivatelov, a tym predpokladam aj teba, ked na to pises pracu preslo na P3D. O zmienku by tiez urcite stalo aj Digital Combat Simulator.
Aka je presna tema? Tiez som si chcel vybrat nieco blizsie simulacie, ale namiesto toho som teraz v mojej bakalarke po usi v navrhu motoroveho loza pre turbovrtulovy motor a s tym suvisiace letove vykony
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   12. 3. 2016 / 18:53
X-Crafts
Díky za odpovědi. Na tento rok je to bakalářkasamozřejmě Téma není rešerže leteckých simulátorů ale 'Vytvoření modelu letadla general kategorie aviation' a ten už více méně mám. Akorát na začátku té bakalářky chci trochu shrnout jaký jsou možnosti u komerčních leteckých simulátorů a proč jsem si vybral zrovna X-Plane. Takže já hlavně hledám nějakej zdroj kde bude napsaný: FSX je to a to a funguje to na tom a tom principu - a aby to nebyla wikipedie.

Mimochodem nedaří se mi tu najít nastavení abych dostal email pokaždé když někdo odpoví na tento přízpěvek... Kde bych to mohl nastavit?
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   14. 3. 2016 / 17:09
jsabo
https://www.youtube.com/watch?v=OxZRgfYssoE Tu je celkom dobre 'review' co ti povie v com je kazdy lepsi. Nieco malo zo toho by si mohol do tej bakalarky dat
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   15. 3. 2016 / 00:59
JirkaK
Akorát je to dva roky staré... Jednak nebylo FSX:SE a taktéž Froogle moc znal P3D...
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   16. 3. 2016 / 01:50
jsabo
A FSX je tento rok 10 rokov stare. Engine na ktorom bezi je este starsi. Takisto X Plane. Vela kodu na ktorom bezia bolo napsaneho v 90. rokoch A co sa tyka letovej dynamiky tyka, co je to hlavne na com zalezi pri trochu viac technickom vyuziti simulatoru, tak P3D neprinieslo skoro ziadny rozdiel oproti originalnej FS, o FSXSE uz ani nehovorim. Takze dva roky pocitam ako celkom zanedbatelne
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   16. 3. 2016 / 07:31
ondras   
No já si myslím, že P3D pracuje, co se letového modelu týká, úplně jinak než FSX. Další věc je to, že někteří lepší vývojáři opravdu pokročili hodně dopředu a místo těch kolejových vozítek na které jste byli zvyklí, dnes máme daleko propracovanější modely co se týká právě letového modelu. Na druhou stranu bohužel i dnes vychází modely špatně zpracované a vývojáři si za ně dokonce nechají platit!
A pak je další sorta která dělá sice krásné modely ale zdá se mi že všechno lítá stejně
Myslím, že od vydání A2A accusim letadel se kvalita simulace v FSX velice zvedla a trend pokračuje.
 

Prosím pomoc, píšu bakalářku na letecký simulátory!   16. 3. 2016 / 12:42
JirkaK
No jasně že jsou to staré koncepty, otázka byla:

"Takže já hlavně hledám nějakej zdroj kde bude napsaný: FSX je to a to a funguje to na tom a tom principu - a aby to nebyla wikipedie".

Principiálně se FSX a X Plane dost liší... jak technologicky 32bit+DX vs 64bit+OpenGL, tak se liší jak funguje letový model (neřeším realitu, ale zpracování), zcela odlišný přístup ke scenérkám - FSX umožňuje malé kousky, má nezávislé vrstvy, X-Plane má velké čtverce po 1` a nemá oddělené vrstvy... Z toho vyplývají + a - pro každou variantu... Myslím že se o tom dá napsat fakt dost. A i když jsou některé principy hodně staré, pořád fungují a nejsou překonány...
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ