FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 2. 6. 2024, svátek má Jarmil Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10 Jeden příspěvek | Celý strom
Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 14:05
Mnuk
Zdravím vážení, pořídil jsem trimovací kolečko od Saiteku.

Stáhul a nainstaloval nejnovější driver pro Win10 64bit, v nastavení zařízení Windows funguje zdá se normálně, i v Controls ve FSX se zobrazí pod správným názvem, ale defaultně se mu přiřadilo místo jedné hned několik řídících os. Říkám si nevadí, pomlátil jsem je, a že mu přiřadím Elevator Trim, ale ani za nic se mi to nedaří. Rozkliknu funkci, zatočím trimem a nic. Nedokážu mu přiadit vůbec nic.

Nemáte prosím tušení nebo zkušenost, jak takový problém vyřešit? Zkusil jsem samozřejmě restart, přeinstalaci... žádný vysledek.

Já mám se Saitek ovladači po přechodu (čistá instalace) na Win10 problémy. Už před několika měsíci jsem dával dotaz na problém s instalací Saitek pedálů, které se mi ve FSX hlásí jako tříosý joystick, místo brzd se přiřazují křidélka a výškovka a i když přiřadím brzdy, po restartu FSX to mám znova. Dodnes jsem na to nepřišel, viz. http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=502760&lan=0

Naproti tomu Thrustmaster T.Flight Hotas X funguje naprosto bez potíží.

Díky za pomoc.

 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 15:42
MzM   
Bez těch nainstalovaných driverů to nefunguje? Podle mě by mohlo. Zkusil bych odinstalovat, co jde a pokud zařízení win vidí mělo by jít i std přiřadit ve FSX ovládání.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 18:35
Zdenda
Měl jsem s tímto zařízením také komplikace až jsem přešel na placenou verzi FSUIPC, neberte to jako reklamu, ale hodně mi to pomohlo nejen s Trim wheel.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 23:16
Mnuk
Dík za rady. Odinstaloval jsem driver. Windows trim vidí, ale ve vlastnostech v testu se nepohne a ani se neobjeví možnost kalibrace. Ve FSX stále nabízí několik os a přiřadit k funkci se nedá.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 23:33
JirkaK
jen taková otázka, zkoušels třeba tohle? https://www.youtube.com/watch?v=amHL0R29KL0
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 17:39
JirkaK
Minimálně pro ty saitek pedály není potřeba žádného extra ovladače... přidávám se k tomu necpat tam ovladače saiteku.

Support saiteku si zkoušel? Co jsem registroval, více lidí s tím trimovacím kolem mělo různé problémy...
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   18. 5. 2016 / 23:56
Mnuk
Kouknul jsem na support a hned to na mě vykouklo... pro přiřazení k funkci trimu je třeba otočit 3-5x dokola jedním směrem. A to zafungovalo. Koho by to napadlo. Díky.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 00:37
JirkaK
Možná bych tím ze zoufalosti točil víckrát, ale pravda, detekce není příliš intuitivní, hlavně že zafungovalo. Jak je na tom citlivost toho wheelu? Osobně mám trim kolo jen na multi panelu a s jeho citlivostí to bylo na štíru a to jsem zkoušel různé varianty nastavení v SPADu, před pár dny jsem si to přeprogramoval na kolíbku na yoke a hned se to trimuje veseleji
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 09:33
Mnuk
Citlivost jsem nastavil na maximum a reakce mi přijde tak akorát. Práce s kolečkem rozhodně jemnější než cvakání na joysticku. Vyzkoušeno zatím jen na A320 z Projeku Airbus.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 10:44
Aldaran
Ono asi záleží s čím lítáš a co má ten wheel simulovat.
Např. 737 se trimuje úplně stejně jako na joy cvakáním na beranech, wheel se podle toho sám točí. Předpokládám, že při závadě lze točit ručně, ale pak jsou to ony desítky otáček. Tak že je-li éro bez závad, na wheel nikdy nesáhneš. Aby to bylo opravdu věrné, chtělo by to berany s ForceFeedback, protože za letu trimuješ podle toho jak Tě to tahá za ruce a pak ťukáš do kolíbky. Ideální by tedy bylo aby ten WHEEL byl s motorem a točil se dle toho jak trimuješ na beranech, abychom se tedy přiblížili reálu.

U některých malých či ULL letadel (např. Echo) žádný wheel není, je tam kolíbka či switch na palubní desce ale opět by to to chtělo FF. Třeba na Saitec je možnost vycentrování PITCH osy a jak jsem si všiml, mnoho lidí to používá místo trimu, ale to je zásadní chyba, jelikož to pouze dělá shift hodnoty polohy pitch osy, a nemění to centráž.

Jen tak mimochodem, nemáte někdo praktické zkušenosti s nějakými berany které mají FF? Tohle totiž považuji za poměrně zásadní deficit, protože odezva sil v řízení je v reálu u mnoha strojů dost markantní a pružina vracející JOY do středu to nevyřeší. (na zemi knipl i berany zvadnou v jakékoli poloze také je nic nevrací do středu)
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 11:11
Zdenda
Citlivost více méně odpovídá Cessně. Konzultováno s pilotem.
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 09:50
MzM   
trošičku mimo téma Satiek Trim Wheel. Na trimování jsem používal (ve FS už prakticky nelítám) 10-ti otáčkový potenciometr. Funguje skvěle. Ještě jich doma pár mám, kdyby někdo chtěl. Zapojí se na std osu, jako std potenciometr. Chce to asi nějaký citlivý převodník (8-bit bude málo), na osku se šoupne trimovací kolečko a může se vesele trimovat....
 

Problém s instalací Saitek Trim Wheel pod Windows 10   19. 5. 2016 / 07:10
Zdenda
Tohle doporučuji i po načtení letu v simu aby se kolečko "chytlo"
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ