FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 4. 5. 2024, svátek má Květoslav Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 20:45
leonell
Jakožto místnímu členu mi je bližší Mode 2. Což je v podstatě počítačový joystick (vpravo).
Ale většina sad je dodávána s Mode 1, tento mód je i preferován kvůli házení (u praváků) a prý lépe vyvažuje ruce. Je u nás prý také častější. Tak jak to používáte vy?

Jaká je míra podobnosti USB ovládání ála "SIMtransmitter 6CH" proti pak skutečnému ovladači (samozřejmě stejný mód)?
http://www.peckamodel.cz/produkt/simulatory-a-prislusenstvi/1hi1201-usb-simtransmitter-simulator-m2
Předpokládám že to tam už nějaký zásadní rozdíl nebude, že jde o to, aby člověk věděl čím v kterém stavu pohnout. Možná ty rozsahy, ale to bude asi stejně mezi simulátorem a modelem trochu rozdílné.

Co se týká RC simulátoru tak mám ClearView, ale to asi není podstatné.
http://rcflightsim.com/

Dík.

 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 21:24
mano
ja lietam mod dva, cize plyn mam v pravo ... lietam tak 10 rokov a skusal som aj opacne ale to nieje ono. Oco co nikdy model v ruke nedrzal a aktivne lieta tak vravel ze jemu by viac vyhovolal plyn v lavo.. nakolko je tak zvyknuty zlin142,43,226 a nvm co este

Ten co lieta len modely preferuje plyn v pravo.

S tym ovladacom ti dako neporadim, nakolko som si staru vysielku prerobil za pomoci arduina na simulatorovu..
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 21:35
leonell
Teď jsi mně zmátl. V módu 2 je plyn se směrovkou vlevo. Vpravo je výškovka a křidélka. Je to v podstatě jako na pécéčku nebo ve skutečném letadle.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 21:38
leonell
Takže jestli máš plyn vpravo tak létáš mód 1. Já to zkoušel (zatím na gamepadu) a to už dopadalo úplně tragicky Ono je to asi o zvyku. Proto mně zajímá, co je tady u místních RC matadorů běžnější.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 21:42
mano
tak pardon mod1, tie mody moc neovladam.. jedine co ti viem povedat, teda doposial co som sa stretol tak sa na kazdej vysielacke dali tieto mody prehadzovat.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 21:40
JM   
Pro cloveka co lita XPL/MSFS a ma vztah k realnym erum je podle me mode 2 nejprirozenejsi, takze spis jit do nej, nez se ucit neco noveho. Jinak je podle me fuk, ktery se clovek nauci, zadny podle me nema vyrazne vyhody.

Simulator vs. real, usb atrapa vysilace vs. real vysilac... To je asi jako XPL/MSFS vs. real - moc spolecnyho to nema Jako na nejaky zakladni seznameni asi fajn, aby clovek jakz takz vedel, jak tema packama hnout, kdyz to leti v nejake horsi pozici vuci pilotovi, ale jinak mi prijde, ze toho moc natrenovat nejde. Vysilac je podle me lepsi pripojit ten, co clovek pak pouziva v realu, zvyknes si na tvar, tuhost kniplu atd. a to se pak hodi.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 22:47
leonell
Souhlasím s obojím, akorát přeci jen ten vysílač pořídit kvůli simulátoru je drahý špás. Jo, pokud bych věděl, že se zařadím mezi RC nadšence, tak je to jedno, protože se pak stejně musí koupit. Jenže je tam ta možnost B končící vysílačem za nějaké 3 litry, možná víc, někde na skříni
Vidím reálně spíš ten kompromis a "SIM transmitter". To vypadá, že ty základní návyky dá a když ne tak to tak bolet nebude
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   30. 8. 2016 / 23:27
JM   
Jo, pokud to chces jenom tak na blbnuti a vyzkouseni, tak klidne, zas tak zasadni rozdil to neni Ja to bral uz z pohledu ze chces fakt trenovat rizeni modelu a tam z vlastni zkusenosti mam vyzkouseny, ze ti daleko vic da, kdyz k tomu pocitaci mas pripojeny ten samy vysilac, kterym pak ridis v realu.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   31. 8. 2016 / 05:40
Zdenda
Létám RC v druhém módu, při používání joysticku u PC mě to ani jinak nenapadlo a potvrzuji, že modeláři používají mód 1. Zkušenost s RC simulátorem nemám žádnou.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   31. 8. 2016 / 08:59
Luděk Ch.
Jen a pouze mód 2 Vůbec jsem nepochopil (a několikrát jsem si i v praxi zkoušel na to zvyknout), jak může někdo mít výškovku a křidélka každé na jiné ruce Přece nejlogičtější a nejoperativnější je to jak v reálném letadle, jeden joystick ovládá obě základní osy a méně podstatné funkce, jako plyn a směrovka, ovládá druhá ruka. Ale základní řízení musím mít na jedné ruce (ideálně pravé).
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   31. 8. 2016 / 09:54
Oskar
Mod 1.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   31. 8. 2016 / 09:55
MzM   
MODE 2 je pro simulátorčíky asi nejblíž. (Jakoby pro leváky tedy obrácený MODE 2 je MODE 4 - prohozené funkce levéh a pravého kniplu)

MODE 1 vyšel z historie, kdy napřed byl jeden kniplík na ovládání směrovky (větroň) - a když byl jeden, tak, co vím, ho dávli na pravou ruku.

Pak přidali motor na levou páčku. Pak výškovku na pravou ruku (na pravé ruce pak bylo kompletní ovládání ocasu) a pak, když na to někdo měl, vyrobil si i křidélka a ovládal levou rukou, společně s plynem. Tak vznikl MODE 1. Pro leváky pak alternativní MODE 3.

Rozumnou vysílačku za 3000 moc nejde. Takže klidně kup nějaké levné cosi na vyzkoušení. Nebo z náhradních dílů kup jen ty kniplíky a stvoř si vlastní strojek. Vysílačky, co mají výstup na 3,5mm jack se dají zapojit do zvukovky a joystick simulovat jednoduchým sw. Nějaký smi transmiter je zbytečný, i když jestli je do 200 Kč, je s tím míň problémů.

Rozumné vysílačky začínají od FrSky Taranis (Já mám DX7 - takže furt ne rozumný, i když...)

Simulátor vs reál. No, třeba takový T-rex v Phoenix RC se chová vcelku odpovídajícně realitě, i když samozřejmě něco se jen tak nasimulovat nedá. Ale po hodinách lítání na simu jsem byl vcelku překvapen, že se vrtulník v reále chová dost podobně. Obecně větší modely jsou simulovány dobře, menší hůř.

U letadel nevím, ty nejlítám.
 

OT: Dva RC dotazy - mod a ovladač k simu   31. 8. 2016 / 11:05
leonell
Díky všem.
L
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ